Jump to content

Грађански рат у Украјини

Препоручена порука

Mi kad bi se priklanjali rusima oni bi nas izbacili na glavačke, jer taj način ruska duša najviše mrzi.

A opet mi kad se priklanjamo EU oni nas večno uče koliko duboko treba da se sagnemo.

A mi Srbi poučeni pričom mrzimo da se priklanjamo osim Bogu svedržitelju.

Ipak smo mi samosvesni narod i opšte nije ne moguće da takvi opstanemo.

Suviše smo mali da ne bi bili pošteni.

Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo.

Подели на овим сајтовима

Србија не уводи санкције Русији

Државни врх преломио да се у овом тренутку држи по страни у судару два светска блока. Мркић: Чим буде формирана, влада ће заузети прецизан став

Moskva_620x0.jpg

СРБИЈА неће попустити пред захтевима који стижу из Брисела и најмоћнијих чланица ЕУ и неће увести санкције Русији и Украјини - сазнају „Новости“.

Како нам је речено у српском државном врху, наши званичници воде интензивне разговоре са партнерима и у Бриселу и у Москви, како би објаснили специфичне позиције Србије и затражили разумевање за избалансиран став наше земље.

„Новостима“ је потврђено да су из Брисела, али и из више европских центара, у неформалним контактима пред Београд изнета очекивања да ћемо се придружити одлукама ЕУ, иако нисмо формални члан. Према нашим сазнањима, од Србије није експлицитно тражено да следи курс Брисела, али је наглашено да као држава која је започела претприступне преговоре о чланству, уколико жели да напредује на том путу, треба да усклађује спољнополитичке акције са ЕУ.

Шеф дипломатије Иван Мркић каже, за „Новости“, да Србија зна шта су њени приоритети у спољној политици, која је одувек била најнепосреднија рефлексија унутрашњих прилика и потреба у нашем народу и држави:

- Чим буде оформљена нова влада, прецизније ће бити изнети ставови, који ће, уверен сам, као и до сада бити засновани на међународном праву и универзално прихваћеним принципима који регулишу међународне односе.

Мркић је током недеље разговарао са шефом делегације ЕУ у Београду Мајклом Девенпортом, као и амбасадором Русије Александром Чепурином.

Подели на овим сајтовима

Све је то ок, али свака част Вучићу. ..

:)))

Mozda cuo da ima zavejane dece u Sibiru hahahah

oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide  things by zero. 

Подели на овим сајтовима

Гледала сам у пасуљ...

У ток шоу Шустер уживо, Јулија Тимошенко је изјавила да Владимира Путина очекује судбина либијског вође Муамера Гадафија.

"Ми ћемо тако ојачати војно да Русија против нас неће имати никакве аргументе"

Подели на овим сајтовима

Гледала сам у пасуљ...

У ток шоу Шустер уживо, Јулија Тимошенко је изјавила да Владимира Путина очекује судбина либијског вође Муамера Гадафија.

"Ми ћемо тако ојачати војно да Русија против нас неће имати никакве аргументе"

sHa_sarcasticlol  sHa_sarcasticlol  sHa_sarcasticlol  sHa_sarcasticlol  sHa_sarcasticlol  sHa_sarcasticlol  sHa_sarcasticlol  sHa_sarcasticlol  sHa_sarcasticlol  :))  :))  :))  :))  :))  :))  :))  :))  :))

"Лажно смирење је смирење које има потребу да се покаже. На првом месту, то је смирени изглед (кад кроз понашање и изглед глумимо смиреног човека). Као друго, то је коришћење "смирених" речи и фраза: човек говори о себи да је велики грешник и гори од свих, а ако га у реалности неко увреди он се одмах буни и врло ревносно брани своја права. Као треће, лажно смирење се показује у томе што човек понавља неке научене смирене фразе, рецимо изреке Светих о смирењу, сматрајући да он мисли тако искрено, док смисао тих изрека уопште не долази до његовог срца."

Схиархимандрит Авраам

Подели на овим сајтовима

10:00      У Венецији и Виченци ће се одржати акције подршке Криму   - У италијанским градовима Венецији и Виченци одржаће се акције подршке ставу Русије о Криму, јавио је Алберт Гардин, шеф удружења „Влада Венето“, које је организатор акције.

Према његовим речима, избор градова за одржавање акција није случајан: у Виченци се налази велика војна база САД, док је Венеција административни центар области Венето, чији становници траже њену независност. Акције ће се одржати данас.

Наука верујућих каже:

Апсолутан је само Бог

Подели на овим сајтовима

Украјински екстремисти ће се обучавати у камповима за децу

Лидер „Десног сектора“ Дмитриј Јарош постигао је договор са владом да му преда имовину и активе 23 кампа за децу које ће користити као базе за обуку омладине Националне гарде, испричао је анонимно један посланик Врховне Раде из партије Слобода.

Према његовим речима, борци „јарошјугенда“ ће пролазити основну војну обуку, обуку за диверзијску борбу, борбу прса у прса и минирање.

Подели на овим сајтовима

Jedan od lidera Majdana = Aleksandar Muzicko in action :fmqmtx: . Eto ko sve vodi ukrajinski narod

http://www.youtube.com/watch?v=8IgRAd_YH-U

Ау, болесно, ко год да је...

"Христос васкрсе, радости моја!"

Подели на овим сајтовима

Украјина потписала СССП са Европском унијом

КИЈЕВ - Вршилац дужности премијера Украјине Арсениј Јацењук потписао је данас са представницима Европске уније Спорни споразум о стабилизацији и придруживању (СССП).

- Морам признати да сам се мало штрецнуо кад сам видео скраћени назив споразума, јер ми се на тренутак учинило да је у питању СССР. Одмах ми је пао на ум кошмар који сам сањао претходне ноћи како уместо у ЕУ Украјина улази поново у Совјетски кавез, овај хоћу рећи савез. Међутим, ови из ЕУ су ми објаснили да је грешком додато оно Спорни испред назива, јер се у свакодневном говору тако одомаћило, с обзиром да га Јанукович није прихватио, па је приликом диктирања дактилографкињи тако речено - објаснио је Јацењук зашто је споразум постао СССП уместо ССП.

Он је нагласио да, кад је грешка примећена, времена за  исправку није било.

- Враћање споразума на исправку могло је бити погрешно протумачено као одбијање, па би ови из партије Свобода могли да ураде нама оно што нису успели Јануковичу. Евромајдан је још ту и ионако су били замастили конопе за вешала, па су разочарани што су остали неупотребљени. А ја патим од гушавости и тешко дишем, па би ми конопац јако шкодио здрављу - казао је Јацењук.

Иначе, са ЕУ је потписан само политички део СССП-а, али није јасно да ли се он односи и на Крим који је данас званично приступио Русији. Што се економског дела споразума тиче, Европска унија ће сачекати док се Украјина мало снађе.

Подели на овим сајтовима

10:40      Власти Никарагве подржале став Русије о Криму  - Заменик министра спољних послова Русије Сергеј Рјабков се захвалио властима Никарагве за подршку руској политици поводом Крима, саопштила је прес-служба МСП РФ.

„Рјабков је изразио захвалност за тврду и доследну подршку власти Никарагве позицији Русије поводом Крима и Севастопоља, као и руским приступима за решавања кризе у Украјини“, стоји у саопштењу министарства.

Никарагва је 2008. година била друга земља, одмах после Русије, која је признала независност Јужне Осетије и Абхазије.

Наука верујућих каже:

Апсолутан је само Бог

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...