Jump to content

Размена мишљења о разним животно-психолошким темама

Препоручена порука

...многи људи праве грешке што се тиче процене других људи углавном зато што полазе од себе...

...да ли и ви то исто радите...?...шта мислите о томе....?...каква су ваша искуства..?

''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''
(Св.Нектарије Егински)

ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама

Подели на овим сајтовима

Све зависи на који начин полазиш од себе . Ако полазиш од себе на начин да на основу тога мериш вредност других људи ,у том случају сматраш да си ти најбољи ,а да су други људи лошији од тебе и то је катастрофа .

Ако урадиш другом човеку , што би болео да уради неко теби , то је много боље , мада не баш увек јер људи доживљавају свет око себе на различите начине.

Да по некад полазим од себе.

Помозимо слабим и немоћним и људима у невољи јер добро се добрим враћа. :mazenje:

Наше писмо   је старо преко 1000 година . Чувајмо то наше благо .

Подели на овим сајтовима

Полажење од себе је објашњење зашто добри и поштени људи често пута буду преварени.

По некад полазим од себе а по некад не, али се увек трудим колико толико да одмерим и супротну страну.

Забрањена ПОРУКА и забрањена ТЕМА далеко се чује. Живела слобода говора!

Подели на овим сајтовима

Да би се на одговарајући начин деловало, треба да знамо где смо сами. Даље, сазнајемо где су остали. Онда морамо да научимо да се померамо, мењамо. Главни алат за то је ментални тренинг. Не да се иде у дубину психе, већ да се учи и контролише свој процес ка циљу, на свом унутрашњем екрану. Тек када то научимо, можемо да се надамо да то практикујемо у стварном свету. Вредност непознатих људи (интернет, форум)  не мерим и не процењујем, углавном очекујем изоштрене аргументе на тему и позитивну критику. Када то изостане...  Пре свега, неко ко има тенденцију да се у дискусији на неку тему истиче са ,,Ја“, на пример ,,Ја познајем или знам“ мора да зна и види, у односу на дискусију, да пружи и 'личне аргументе' на питања која евентуално уследе, без журбе да се обрачунава на ,,ти" плану. Знам осећај када сам у конфликтној ситуацији, желим да постигнем договор, али је понекад тешко када  неко пође од  ,,Ја"  (себе) и заврши упереним прстом на ,,Ти"! Углавном зато никог не процењујем и не мерим ничију вредност на  форуму. Остајем ускраћена за аргументе, спиновањем , никакав контра аргумент, обмањивање...сапун, мехурићи...без нервирања молићу лепо! Настављамо емисију... :)

Јачи од смрти и лажи

Подели на овим сајтовима

"Poci od sebe je najprirodniji mehanizam licnosti. Tek iskustvo nas uci da promenimo taj pristup i da zamislimo drugacije polazne tacke. "

Barbara Ray de Luso

Los Angeles university

• Волим 1

obrazov_zpsdsretmxk.jpg

"Верујем Господе, помози мом неверју"

"О жено, велика је вера твоја, нека ти буде како хоћеш"

Подели на овим сајтовима

Ne.

Zato što sam ja malo   0503_music  i   pomalo  psiho -teoretičar,inovator,analizator,detonator....

Ali često polazim od bližnjih i druge uporedjujem sa njima ,a tu često grešim,jer ni bližnje ne poznajem  dovoljno dobro.No, vremenom sam naučila neke stvari. :dedica:  Ništa nije onako kako izgleda. Čovek samo srcem dobro vidi. Suština se očima ne da sagledati. :Viannen_loungelizard:

Sve moje znanje i bogato životno iskustvo pred ovom rečenicom pada u vodu.

Ja ne mogu ni sebe da procenim.Ne mogu ništa što hoću.Pa kako da procenim da li neko hoće ono što hoće ili hoće ono što neće.Ili ne može.... ili može a neće.Ili,Bog će ga znati  . :bu:

...многи људи праве грешке што се тиче процене других људи углавном зато што полазе од себе... ...да ли и ви то исто радите...?...шта мислите о томе....?...каква су ваша искуства..?

:351780:

Подели на овим сајтовима

Сваки је човек богатство баш у различитости 

и треба му дати прилику да се покаже.

Опомиње нас Апостол Матеј

Јер Каквим судом судите, онаквим ће вам судити, 

и каквом мером мерите, онаквом ће вам се мерити.
  • Волим 1
Подели на овим сајтовима

Mene koči što poredim sebe sa drugima (nažalost, rezultat je uvek negativan za domaćina  joooj ). Verujem da se ne treba nešto truditi i menjati ljude, ili ih prihvati takve kakvi su, ili nemoj da ih zavlačiš. E, sad, meni je takođe problem što polazim uvek sa pretpostavkom da su ljudi dobri, i to može kad-kad da pokopa čoveka. Al' opet, nisam ni ja cvećka :D

Sve u svemu, tražiti dobro u čoveku, a kad ga nađemo, biće dobro i nama :)

• Волим 1

"Gledajući ljude sažali mu se, jer bejahu smeteni i rasejani kao ovce bez pastira."
(Mat. 9, 36)

Подели на овим сајтовима

• 1 month later...

....већина људи мисли да богати, лепи , познати и сл. имају велике привилегије у односу на обичне ''смртнике''.....

они не чекају у редовима код лекара и у другим друштвеним институцијама....у месари добијају најлепше и најсвежије парче меса....не плаћају карте у превозу (ако се уопште и возе истим)...итд...итд...

каква су ваша искуства и мишљења на ту тему...?

''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''
(Св.Нектарије Егински)

ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...