Александар Милојков Написано Новембар 4, 2011 Пријави Подели Написано Новембар 4, 2011 Наравно, људи слободно пристају на овакве ствари - слободно одређују смисао свог живота. Христос је том истом слободом одбио тај лажни смисао. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
slobodnareč Написано Новембар 4, 2011 Пријави Подели Написано Новембар 4, 2011 Наравно, људи слободно пристају на овакве ствари - слободно одређују смисао свог живота. Христос је том истом слободом одбио тај лажни смисао. Čekajte, nije mi jasno. Kako bi Vi nazvali ljude koji se za svog života okrenu protiv Boga, tj. okrenu se đavolu (idolu)? Moj kontekst se odnosi i na takve ljude, takvi ljudi čine neku skupinu koji možemo definisati kao svet za sebe, zar ne. To je svet koji živi u laži, svakako ali opet jeste svet, tj. postoji. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
dragisa Написано Новембар 4, 2011 Пријави Подели Написано Новембар 4, 2011 Interesu je me, ako biste bili ljubazni, da mi objasnite čije je onda ovaj svet u kome mi živimo? Kakvo carstvo ovoga sveta može đavo nuditi Hristu? Da li je ovaj svet, koji je Božja kreacija, pod vlašću Satane? "Daću ti sve ovo, ako...? " Ne može nuditi ako ne poseduje, zar ne? djavo do samog zadnjeg trenutka Hristovog stradanja nije znao sa kim ima posla, da je rec o Bogu, nije znao da li ima posla, sa covekom ili Bogom. Everyone’s got a plan until they get hit. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Меденица :) Написано Новембар 4, 2011 Пријави Подели Написано Новембар 4, 2011 Čekajte, nije mi jasno. Kako bi Vi nazvali ljude koji se za svog života okrenu protiv Boga, tj. okrenu se đavolu (idolu)? Moj kontekst se odnosi i na takve ljude, takvi ljudi čine neku skupinu koji možemo definisati kao svet za sebe, zar ne. To je svet koji živi u laži, svakako ali opet jeste svet, tj. postoji. грешници? клик Душекорисна књига О ЧЕСТОМ ПРИЧЕШЋИВАЊУ СВЕТИМ ТАЈНАМА ХРИСТОВИМ, свети Никодим Светогорац и свети Макарије Коринтски клик Кољивари и пракса честог причешћивања Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Меденица :) Написано Новембар 4, 2011 Пријави Подели Написано Новембар 4, 2011 djavo do samog zadnjeg trenutka Hristovog stradanja nije znao sa kim ima posla, da je rec o Bogu, nije znao da li ima posla, sa covekom ili Bogom. шта кажеш бре? клик Душекорисна књига О ЧЕСТОМ ПРИЧЕШЋИВАЊУ СВЕТИМ ТАЈНАМА ХРИСТОВИМ, свети Никодим Светогорац и свети Макарије Коринтски клик Кољивари и пракса честог причешћивања Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Александар Милојков Написано Новембар 4, 2011 Пријави Подели Написано Новембар 4, 2011 Čekajte, nije mi jasno. Kako bi Vi nazvali ljude koji se za svog života okrenu protiv Boga, tj. okrenu se đavolu (idolu)? Moj kontekst se odnosi i na takve ljude, takvi ljudi čine neku skupinu koji možemo definisati kao svet za sebe, zar ne. To je svet koji živi u laži, svakako ali opet jeste svet, tj. postoji. То је свет који има погрешн начин постојања. Зло нема своју природу - темељно је учење Отаца Цркве. Онтолошки гледано, зло не постоји. Зато је и названо лажју. Зло је недостатак, одуство добра. У нашем контексту приче, зло је погрешна употреба света, природе. Та погрешна употреба је то "окретање ђаволу". Јер рекох, Стана значи "опадач", "противник". Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Новембар 4, 2011 Пријави Подели Написано Новембар 4, 2011 Čekajte, nije mi jasno. Kako bi Vi nazvali ljude koji se za svog života okrenu protiv Boga, tj. okrenu se đavolu (idolu)? Moj kontekst se odnosi i na takve ljude, takvi ljudi čine neku skupinu koji možemo definisati kao svet za sebe, zar ne. To je svet koji živi u laži, svakako ali opet jeste svet, tj. postoji. Ти се људи зову "ми"... ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Александар Милојков Написано Новембар 4, 2011 Пријави Подели Написано Новембар 4, 2011 Сваки пут када кажеш: "Смисао мог живота је да изучим добру школу, да нађем добар посао, да се добро оженим, да изродим децу, да радећи све то уживам у животу....и то је то. Не видим други смисао." Сваки пут када ово кажеш, окренуо си се ђаволу. Да ли онда окретање Богу значи одбацивање свега овога? Не. Значи уношење свега тога у однос са Богом, у Литургију. То значи да све своје љубави уносиш у ону суштинску која ти даје биће - у љубав према Богу. Тиме се твоје љубави не завршавају смрћу. Самим тим постају истините - јер улазе у вечност. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
dragisa Написано Новембар 4, 2011 Пријави Подели Написано Новембар 4, 2011 [quote name=Милан Меденица ' timestamp='1320446849' post='522188] шта кажеш бре? sto sta je ne jasno? Everyone’s got a plan until they get hit. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Александар Милојков Написано Новембар 4, 2011 Пријави Подели Написано Новембар 4, 2011 Па није баш да ђаво није знао са ким има посла. Имаш пример када је Господ изгонио Легион демонски из оног бесомучника на гробљу и отерао их у крдо свиња. Нису ли му рекли: "Шта је теби до нас, Исусе, Сине Божији...." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Александар Милојков Написано Новембар 4, 2011 Пријави Подели Написано Новембар 4, 2011 " И гле, повикаше: Шта је Теби до нас, Исусе, Сине Божји? Зар си дошао амо пре времена да мучиш нас? ...И ђаволи мољаху Га говорећи: Ако нас изгониш, пошљи нас да идемо у крдо свиња." Мт 8, 29-31 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Меденица :) Написано Новембар 4, 2011 Пријави Подели Написано Новембар 4, 2011 то ти причам ... клик Душекорисна књига О ЧЕСТОМ ПРИЧЕШЋИВАЊУ СВЕТИМ ТАЈНАМА ХРИСТОВИМ, свети Никодим Светогорац и свети Макарије Коринтски клик Кољивари и пракса честог причешћивања Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Новембар 4, 2011 Пријави Подели Написано Новембар 4, 2011 Не могу брате. Нисам пратио, а написали су странице и странице. Пишем свуда о хришћанској тематици, па ти може бити јасно шта мислим. Ok, ako me ne bude mrzelo iskoapcu ti tachno na sta mislim. oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
dragisa Написано Новембар 4, 2011 Пријави Подели Написано Новембар 4, 2011 postoji u tumacenjima Tofilakta i Atanasija velikog kao i drugde recimo u besedama Ave Justina a sigurno i drugde (trebalo bi mi mnogo vremena da nadjem tacne citate) gde se navodi da djavo do samog kraja nije znao sa kom ima posla. Tako npr kada izgoni demone u djavoimanom demon kaze znam da si "svetac boziji" ali ne i sam Bog ili konkretno u ovoj situaciji kusanj na gori djavo konstantno pocinje dijalog sa: Ako si sin Boziji... dakle i ako je znao za Boziji naum spasenja coveka djavo nije bio siguran do samog kraja sa kim ima posla. Everyone’s got a plan until they get hit. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Александар Милојков Написано Новембар 4, 2011 Пријави Подели Написано Новембар 4, 2011 Могуће, могуће. Има сцена у Јеванђељима који то покткрепљују. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука