grigorije22 Написано Септембар 24, 2011 Пријави Подели Написано Септембар 24, 2011 A kako se tumace ove stvari u Bibliji 1. Bog koji zvizdi?(Izaija 5:26,7:18,Zaharija 10:8) 2. Bog koji rice (Izaija 42:13,Jeremija 25:30) 3. Bog brijac(Izaija7:20) 4. Bog pokajnik(Jeremija15:6 Knjiga postanka 6:6) 5. Bog jase kerubina(andjela)?(Druga knjiga o Samuelu 22:11) 6. Bog koji ubija 50.070 ljudi zato sto su zavrsili u kovceg?(Druga knjiga o Samuelu 6:19) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
grigorije22 Написано Септембар 24, 2011 Пријави Подели Написано Септембар 24, 2011 Ili ove 1.Magarac koji govori(Knjiga brojeva 22:27-28) 2.Kukci koji hodaju cetveronoske(Levitski zakonik 11:20) 3.Dvostruko duze trajanje stanja necistoce zena(postporodjajnog perijoda krvarenja)kod zenskog djeteta (Levitski zakonik 12:1,2i5) 4.Jedenje izmeta i pijenje mokrace(Druga knjiga o kraljevima 18:28 i Izalija 36:12) 5.Bacanje izmeta u lice (Malahaja 2:3) 6.JEDENJE POGACE OD JECMA ISPECENE NA LJUDSKIM IZMETIMA(Ezekiel4:12-15) 7.Samson ima intimno odnos sa kurvom u Gazi (Suci 16:1) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Sherlock H. Написано Септембар 24, 2011 Пријави Подели Написано Септембар 24, 2011 @W.A.Mozart Hvala. w.a.mozart је реаговао/ла на ово 1 Domine, adiuva incredulitatem meam! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Sherlock H. Написано Септембар 24, 2011 Пријави Подели Написано Септембар 24, 2011 Grigorije,tebi oni muslimani bas ne daju mira. Domine, adiuva incredulitatem meam! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
w.a.mozart Написано Септембар 25, 2011 Пријави Подели Написано Септембар 25, 2011 Aco,kako tumačiti misao Pavla Evdokimova Zato kažem ti: opraštaju joj se gresi mnogi, jer je veliku ljubav imala; a kome se malo oprašta ima malu ljubav. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Александар Милојков Написано Септембар 26, 2011 Пријави Подели Написано Септембар 26, 2011 Григорије, Библија, као и свака друга књига, има нешт што се зове књижевна врста и стилске фигуре. Питати ме о магарцу који говори је исто као питати ме о вили која руши Скадар на Бојани. Капираш? А те муслиманске подметачине нећу да коментаришем. За њих су "посланици" морално савршени, безгрешни и зато им је невероватно да је цар Давид сагрешио са Уријом Хетејином, па мисле да су "зли Јевреји" то дописали, а да је сам Давид био безгрешан. Њихов проблем, нека верују у бајке. Ја стварно немам времена да се бавим са тим. Боблија, Стари Завет, описује реалност, али пази - РЕАЛНОСТ, односа човека и Бога. У тој реалности постоји нешто што зе зове ГРЕХ, на који НИКО од људи није имун. Тај грех се испољава кроз БЛУД, КУРВАЊЕ, ЛАГАЊЕ, КРАЂУ, УБИСТВО, ИНЦЕСТ.... Зато свега тога има у Библији -ЗАТО ШТО БИБЛИЈА ГОВОРИ О РЕАЛНОСТИ. Библија не шминка реалност и не прави бајковите " безгрешне пророке" као Куран. Оно горе што си питао у вези Бога, назива се антропоморфизам - давање Богу људских особина. И то је једна, да је тако назовем, стилска фигура. Ништа више. Што се тиче "научних тврдњи", оне су у складу са временом када је Библија писана. Нећу више да понављам, заиста: БОГ НИЈЕ ДИКТИРАО ТЕКСТ!!!!!!! НАДАХНУТИ ЧОВЕК ПИШЕ СВОЈИМ ТАЛЕНТИМА, СВОЈИМ ЈЕЗИКОМ, СВОЈОМ КУЛТУРОМ И СВОЈИМ "НАУЧНИМ САЗНАЊИМА". ИСТИНЕ КОЈЕ БОГ ОТКРИВА НИСУ ИСТИНЕ БИОЛОГИЈЕ И ХЕМИЈЕ, ВЕЋ ИСТИНЕ О СМИСЛУ, ЦИЉУ ЧОВЕКА И СВЕТА! Откачи се више тих празноглавих мамлаза! Прекини више са тим ГЛУПИМ и БЕСМИСЛЕНИМ препуцавањима са муслиманима. То ти је мој савет. Александрида је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Александар Милојков Написано Септембар 26, 2011 Пријави Подели Написано Септембар 26, 2011 Aco,kako tumačiti misao Pavla Evdokimova Морао бих да видим цео контекст. Овако, може се различито тумачити. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
grigorije22 Написано Септембар 26, 2011 Пријави Подели Написано Септембар 26, 2011 Ne daju Petre oce da me konvertuju u Islam http://www.youtube.com/user/salemaga1?blend=2&ob=5#p/u/38/t0ijuzi4HtM Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Александар Милојков Написано Септембар 26, 2011 Пријави Подели Написано Септембар 26, 2011 4.Jedenje izmeta i pijenje mokrace(Druga knjiga o kraljevima 18:28 iIzalija 36:12) Е мој Григорије, погледај цео контекст и не дозволи да те мангупи возају. За све оне цитате - погледај КОНТЕКСТ. Кидају и подмећу, мој Григорије, не би ли ти памет помутили. 3.Dvostruko duze trajanje stanja necistoce zena(postporodjajnogperijoda krvarenja)kod zenskog djeteta (Levitski zakonik 12:1,2i5) Кажи "куранлијма" да се ту ради о тзв. сакралној нечистоћи, а не о ономе што они, паметњаковићи, мисле. Да би ово разумели, треба мало књиге и школе, мало историје и археологије. Али, шта ће то њиме кад им је Алах бацио књигу са неба у којој све пише и све је истина. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
grigorije22 Написано Септембар 26, 2011 Пријави Подели Написано Септембар 26, 2011 Oni mi Aleksandre ovakvim pitanjima samo pomazu da se ucvrstim u svojoj veri. Hvala im na tome. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Александар Милојков Написано Септембар 26, 2011 Пријави Подели Написано Септембар 26, 2011 Ne daju Petre oce da me konvertuju u Islam http://www.youtube.c.../38/t0ijuzi4HtM Па нек те конвертују кад си, Боже ме прости, блесав и трошиш време на глупости. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Александар Милојков Написано Септембар 26, 2011 Пријави Подели Написано Септембар 26, 2011 Видиш, у овом клипу који си линковао, говоре о обрезању (у Библији) и како га хришћани не врше. Па видиш ли да они везе немају у каквом су односу Стари и Нови Завет? Видиш ли да везе немају шта је суштина хришћанства? Видиш да само лупетају глупости у свом незнању? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
w.a.mozart Написано Септембар 26, 2011 Пријави Подели Написано Септембар 26, 2011 Морао бих да видим цео контекст. Овако, може се различито тумачити. iz ove knjige http://www.scribd.com/doc/4437334/evdokimov-The-struggle-with-God evo jednog dela... zaklano jagnje koje je zaklano za spas sveta pokazuje nam svu neiskazivost Boga koji pati...Stvarajući -drugu slobodu- Bog koristi sistem reciprociteta.Otac je otac bez nametanja svog očinstva-on nam sebe nudi kroz svog Sina i svaki čovek je sin Božiji. -Bogovi ste svi i sinovi Višnjeg- -Bogovi- u smislu da sebe prepoznamo kao sinove u Hristu i da sa Svetim Duhom kažemo-ava,oče. sloboda sinova Božijih koincidira sa darom Božijim,darom Duha Svetog.Zato Bog pristaje da bude necenjen,odbačen,izbačen iz sopstvene tvorevine. Na krstu,Bog je protiv Boga stao na stranu čoveka... (mada sad kada pogledam,precizniji prevod bi bio-Na krstu,Bog je uzeo na sebe ulogu čoveka protiv Boga.... Zato kažem ti: opraštaju joj se gresi mnogi, jer je veliku ljubav imala; a kome se malo oprašta ima malu ljubav. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Александар Милојков Написано Септембар 26, 2011 Пријави Подели Написано Септембар 26, 2011 Oni mi Aleksandre ovakvim pitanjima samo pomazu da se ucvrstim u svojoj veri. Hvala im na tome. Брате, батали. Своју веру учвршћуј молитвом и читаем богоугодних књига. Окани се ђавољег посла да памет не изгубиш. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Александар Милојков Написано Септембар 26, 2011 Пријави Подели Написано Септембар 26, 2011 iz ove knjige http://www.scribd.co...ruggle-with-God evo jednog dela... zaklano jagnje koje je zaklano za spas sveta pokazuje nam svu neiskazivost Boga koji pati...Stvarajući -drugu slobodu- Bog koristi sistem reciprociteta.Otac je otac bez nametanja svog očinstva-on nam sebe nudi kroz svog Sina i svaki čovek je sin Božiji. -Bogovi ste svi i sinovi Višnjeg- -Bogovi- u smislu da sebe prepoznamo kao sinove u Hristu i da sa Svetim Duhom kažemo-ava,oče. sloboda sinova Božijih koincidira sa darom Božijim,darom Duha Svetog.Zato Bog pristaje da bude necenjen,odbačen,izbačen iz sopstvene tvorevine. Na krstu,Bog je protiv Boga stao na stranu čoveka... (mada sad kada pogledam,precizniji prevod bi bio-Na krstu,Bog je uzeo na sebe ulogu čoveka protiv Boga.... Можда мало јуридички посматра ствари. Бог је узео улогу човека против Бога - вероватно је хтео да каже против правде Божије по којој је човек требао да буде мртав јер је сагрешио. У том смислу, када кажемо да је Бог праведан, онда Он, у случају човека, иде сам против себе, против своје праведности. Мени, лично, то свођење Бога на неке принципе праведности, не пије воду. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука