Ignjatije Написано Октобар 26, 2011 Пријави Подели Написано Октобар 26, 2011 Imam jedno pianje,pretpostavljam da je bilo postavljano ali ne mogu da nadjem odgovor na forumu.Da li je neko mozda proveravao dokaze Ivana Panina o matematickoj zakonitosti u Bibliji ?Evo da se podsetimo : Neka otkrića do kojih je došao ovaj matematičar: Broj reči u rečniku je deljiv sa 7 Broj reči koje počinju sa samoglasnikom je deljiv sa 7 Broj reči koje počinju sa suglasnikom je deljiv sa 7 Broj slova u rečniku je deljiv sa 7 Od ovih slova i oni koji su suglasnici i onih koji su samoglasnici deljivi su sa 7 Broj reči koje se javljaju samo jednom je deljiv sa 7 Broj reči koje su imenice je deljiv sa 7; Broj reči koje nisu imenice je deljiv sa 7 Broj vlastitih imena je deljiv sa 7; Broj muških imena je deljiv sa 7; Broj ženskih imena je deljiv sa 7 Broj reči koje počinju svakim slovom alfabeta je deljiv sa 7 Ako pogledamo samo prvu rečenicu u Pismu: בְּרֵאשִׁית בָּרָא אֱלֹהִים :U početku stvori Bog Berešid bara Elohim - čitano sa desna na levo... koje su matematičke odlike samo ove prve rečenice: 1) Ove 3 reči imaju 14 slova(2 sedmice) 2) Njihova mesna vrednost je 140(20 sedmica) 3) Broj 140 sa svojim činocima ima 7 cifara(140=7 x 2 x 2 x 5) 4) Zbir ovih cifara je 21 (3 sedmice) 5) Zbir cifara brojeva 76, 23, 41 i 140 je 28 (4 sedmice) 6) Zbir naizmeničnih cifara u oba slučaja je 14 7) Ako činioce pomnožimo njihovim rednim brojevima, njihov zbir je 245 (1x76+2x23+3x41=245) 8) 245 = 7x7x5, 35 sedmica 9) Ako množimo obrnutim redom dobijamo 315(ili 45 sedmica) (3x76+2x23+1x41=315) 10) 140+315+245=700 (100 sedmica) Verovatnoća za nastajanje samo prve rečenice u Bibliji je (1 prema 7 na deseti) ili 1:280 000 000! POZIVAM SVAKOG ATEISTU DA NAPIŠE SAMO 300 REČI SMIŠLJENOG TEKSTA PRIDRŽAVAJUĆI SE OVIH MATEMATIČKIH PRAVILA, PRIZNAĆU DA BOG NE POSTOJI! U BIBLIJI POSTOJI 1200 STRANA KOJE SU SVE PO OVOM MATEMATIČKOM OBRASCU NAPISANE, SVAKO KO IMA LOGIKU VIDEĆE DA JE APSOLUTNO NEMOGUĆE DA OVAKAV TEKST NASTANE SLUČAJNO I DELOVANJEM SAMO LJUDSKOG UMA! Link za knjigu http://www.google.rs/url?sa=t&rct=j&q=matematika%20i%20biblija&source=web&cd=1&ved=0CBkQFjAA&url=http%3A%2F%2Fwww.cps.org.rs%2FKnjige%2Fmat-biblija.pdf&ei=DX-oTqCkLqPh4QTC6IQW&usg=AFQjCNGC_pCtQ4ZXznHGaNgJPb2XNQ1etg&sig2=PPAtB-AiBViDPHHkILjQ6g http://www.svedokverni.org/ 555-333 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
grigorije22 Написано Октобар 26, 2011 Пријави Подели Написано Октобар 26, 2011 Tu knjigu sam narucio od Miroljuba pre nekoliko godina, i nista ne kapiram Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ignjatije Написано Октобар 26, 2011 Пријави Подели Написано Октобар 26, 2011 Tu knjigu sam narucio od Miroljuba pre nekoliko godina, i nista ne kapiram Pa to ne moze da se skapira to je Bozije providjenje Ineresuje me da li je neko proveravao to sto je Panin napisao.Ta knjiga sadrzi samo jedan manji deo rada dr Panina.Da bi to proverio covek mora da poznaje i hebrejski i grcki jezik kojim se pisalo u to vreme.Ako je njegov rad istinit to bi bio jedan od najvecih,ako ne i najveci materijalni dokaz za Bibliju.Naravno,nasa vera ne zavisi od Matematike u Bibliji.Matematika je sama po sebi dokaz za Boga. http://www.svedokverni.org/ 555-333 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
grigorije22 Написано Октобар 26, 2011 Пријави Подели Написано Октобар 26, 2011 A znaci trazis naucne cinjenice u Bibliji, izvini mi se samo bavimo ontoloskim istinama Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Јелена Симић Написано Октобар 26, 2011 Пријави Подели Написано Октобар 26, 2011 А да ли је можда сабирао и делио тачке? Живо ме интересује са којим је бројем то дељиво, јер ако се слаже са бројем запета и знака упитника, и то се подели са 7, онда одговара да се Божић слави 7-ог јануара(по новом) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Јелена Симић Написано Октобар 26, 2011 Пријави Подели Написано Октобар 26, 2011 А и још нешто, логика и логичко размишљање припада реалности (тј стварности) и рационалу, а хришћанин приступа срцем и вером, тако да логичко размишљање и тражење логике у вери је апсурд Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
grigorije22 Написано Октобар 28, 2011 Пријави Подели Написано Октобар 28, 2011 http://sestodnev.com/smf_forum/index.php?topic=668.15 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
djoleat Написано Октобар 28, 2011 Пријави Подели Написано Октобар 28, 2011 Oce Aleksandre, mene zanima na sta se ap. Pavle zalio : И да се не бих понео за премнога откривења, даде ми се жалац у месо, анђео сотонин, да ме ћуша да се не поносим. kada je dobio odgovor da mu je dovoljna Hristova blagodat ? Разочарајте се у свему, и тада ћете бити очарани свим, чак и својим разочарањима. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Александар Милојков Написано Октобар 28, 2011 Пријави Подели Написано Октобар 28, 2011 http://sestodnev.com...hp?topic=668.15 Нити имам времена, нити ми пада на памет да се расправљам са "шестодневцима". Нека мисле шта хоће, њихова ствар и њихово право. Александрида је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Александар Милојков Написано Октобар 28, 2011 Пријави Подели Написано Октобар 28, 2011 Oce Aleksandre, mene zanima na sta se ap. Pavle zalio : И да се не бих понео за премнога откривења, даде ми се жалац у месо, анђео сотонин, да ме ћуша да се не поносим. kada je dobio odgovor da mu je dovoljna Hristova blagodat ? Бојим се да не разумем питање? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Milan Nikolic Написано Новембар 1, 2011 Пријави Подели Написано Новембар 1, 2011 Вероватно пита о чему се ради та слабост. Неко каже да је ап.Павле имао повремено епилепсију или говорну ману. Наука верујућих каже: Апсолутан је само Бог Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Andre Williams Написано Новембар 3, 2011 Пријави Подели Написано Новембар 3, 2011 Поздрав Александре. Вероватно постоји тема на форуму у вези са питањем које ћу ти поставити али би желео да ми ти одговориш. Наиме, мој отац Драган се упокојио 99-те, пар дана пре завршетка бомбардовања. Срце. Крштен је као дете али заиста не знам да ли се икад причестио, исповедао, не знам ни да ли је уопште веровао.. ... ево овде на форуму можемо чути различите ставове по питању живота након упокојења... од става да ће се сви спасти по љубави Божјој до става да је јако тешко спасти се... Као и свако од нас ни ја не желим да моји ближњи заврше негде мучећи се. Навео сам само пример мог оца али, као и код већине нас, велики број рођака и драгих људи, не живи литургијски а сви једног дана путујемо... Знам да молитва за упокојене може доста да им помогне али да ли је то довољно...? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Александар Милојков Написано Новембар 3, 2011 Пријави Подели Написано Новембар 3, 2011 Твој отац је крштен човек. Моли се за њега. Твоја ће га љубав спасити. Као што су Отац, Син и Свети Дух незамисливи један без другог, тако смо и ми, као личности (=иконе Божије), незамисливи без својих ближњих. Воли своје ближње свим срцем својим. Унеси ту љубав у Литургију, принеси је Богу и увешћеш и ближње своје у вечност. jermel, Дијана. and Andre Williams је реаговао/ла на ово 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Александар Милојков Написано Новембар 3, 2011 Пријави Подели Написано Новембар 3, 2011 Нека ти за размишљање о овом што сам написао послужи библијска прича о дијалогу Аврама и Бога, у вези Содоме. Бог је хтео да поштеди град ради десет праведника, ако се тамо нађу. Ко има очи да види - нека види поуку ове приче. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Andre Williams Написано Новембар 3, 2011 Пријави Подели Написано Новембар 3, 2011 Твој отац је крштен човек. Моли се за њега. Твоја ће га љубав спасити. Као што су Отац, Син и Свети Дух незамисливи један без другог, тако смо и ми, као личности (=иконе Божије), незамисливи без својих ближњих. Воли своје ближње свим срцем својим. Унеси ту љубав у Литургију, принеси је Богу и увешћеш и ближње своје у вечност. живе речи утехе Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука