Jump to content

Zašto su Ateisti Srbije protiv Srpske pravoslavne crkve?

Оцени ову тему

Препоручена порука

A zasto bi neko uopste imao potrebu da uznemirava pravoslavne vernike ili bilo koga drugog na prvom mestu . Svaka odrasla i zdrava osoba zna kakve rekacije ce izazvati odredjenim postupcima i sad zbog nekih prava i ne znam cega to treba dozvoliti. Kakva je to umetnost koja nekoga namerno vredja ?

Kad kritikujes svoje dete, šta poručuješ svom detetu? Da treba da promeni ponašanje, ili da ostane pri istom ponašanju?

944528_10151568645482440_1674994958_n.jp

Подели на овим сајтовима

To "vređanje osećanja" je zločin i prestup nezamisliv...

U rangu teškog ubistva.

Nit je zlocin nit je prestup. Ima vala svako pravo da vredja sta god oce osim moje lichnosti.

oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide  things by zero. 

Подели на овим сајтовима

Malo matematike:   Svaka izložba ima rok trajanja od nekoliko dana ili nedelja.   ima 365 dana u godini ova izložba je trebala da traje 10 dana   2.74% vremena   Siguran sam da ima toliko procenata stanovništva u Srbiji koji bi podržali ovakvu izložbu. Te stoga možemo računati i da su je oni platili svojim delom poreza.

Баш ти јака логика . Пљуваћу те, али само 10 минута . Па дај онда стави неку неонацистичку изложбу пола сата, ваљда и они плаћају нешто пореза . 

Подели на овим сајтовима

Недостаје још једна ставка:

- ако ти се не свиђа изложба, немој да финансираш простор и организацију у којој се иста одржава

Ми је финансирамо, хтели или не. Зашто? Да би нека дебилна изложба вређала већину финансијера, који омогућавају да дотични простор и организација постоје? Мало нелогично, зар не? Нека господа уметници организују приватну изложбу и онда се то неће никога тицати. 

Slažem se, mada je pitanje finansiranja izložbenog prostora i "umetnićkih sloboda" nije jednostavno.  

Još kad bi iste aršine primenili na VERONAUKU, kojoj država plaća nastavnike i učionice!   

Подели на овим сајтовима

Баш ти јака логика . Пљуваћу те, али само 10 минута . Па дај онда стави неку неонацистичку изложбу пола сата, ваљда и они плаћају нешто пореза . 

http://sr.wikipedia.org/wiki/%D0%93%D0%BE%D0%B4%D0%B2%D0%B8%D0%BD%D0%BE%D0%B2_%D0%B7%D0%B0%D0%BA%D0%BE%D0%BD

Подели на овим сајтовима

Je l' se sećate kako smo se smejali Hrvatima na novogovoru?

http://www.021.rs/Novi-Sad/Vesti/Ubrojcavanje-srpska-rec-za-digitalizaciju.html

Na nedavno završenom konkursu Kulturnog centra Novog Sada i JKP "Informatika" za novu reč za pojmove "digitalizacija" i "digitalno", pobedila je reč "ubrojčavanje".

Подели на овим сајтовима

Izvini, ja nisam objasnio... izneo sam navedenu primedbu ne radi sitničarenja, već zato što se u ovakvim temama ljudi često pozivaju na većinu zaboravljajući prava manjine... kao da većina može zajednička dobra da uvek upotrebljava protiv interesa manjine a ne srazmerno i pluralistički... nekako sam u tom smislu i video tvoje pozivanje na "društvo" i "guranje prsta u oko svima" ne kao formalnu grešku, već kao potencijalno ignorisanje okolnosti da ne bi svi zabranili prikazivanje tog dela... pa čak ni svi vernici... te da nije u pitanju "guranje prsta u oko svima", već netolerancija nekih...

Врло могуће. Као што сам рекао, не причам о конкретном случају, тако да сам оставио могућност да се овде ради о неком лику који  је направио глупост да га неко сутра не би позвао телефоном. Причао сам о тенденцијама у којима се свака провокација изједначава са уметношћу само зато што се неко представио као уметник.

Naravno, nisam mislio na to... bilo je i manjih "buntovnika" koji su samo bili marginalizovani, odnosno njihova umetnička dela nisi nigde mogao da vidiš ili se oni nisu ni usuđivali da pokušaju da ih prikažu... a na takve sam mislio i za takve (koji i nisu bili mučeni već samo cenzurisani) smatram da to nije bilo u redu, bez obzira što njihovi stavovi nisu odgovarali vladajućim stavovima koji su tada postojali u društvu... iz potpuno istih razloga se bunim i zbog Fajgeljeve aktuelne cenzure.

Само што је таквима био остављен простор за деловање, али на маргинама. Рецимо, једна касета Рибље Чорбе је опорезована вишом стопом пореза као "шунд и кич" и била скупља. На тај начин је Рибља Чорба била означена као неподобна, али није забрањена. Међутим, како је њихова порука тада била квалитетна, она се пробила до људи. Исто и са Пушењем, многим писцима, филмским ствараоцима (из Црног таласа, рецимо), итд.

Поента није била да неког треба цензурисати, већ да ће права уместност, која вреди, да нађе свој пут до људи, и поред свих препрека. Уколико је највећи проблем за неког уметника то што га неће изложити у некој државној галерији, он у суштини и нема проблема, јер контам да сваки од њих може да се исцима и скупи двестотинак евра за десетак дана у некој мањој галерији уколико стварно верује у то што ствара. 

Опет, уколико је један од "уметника" којима је највећи домет државни фонд или излагање у јавној галерији а да у исто време ту јавност или њене вредности пљује, онда није ни заслужио да излаже било где и нека крене да црта портете дебелих баба, то му је крајњи домет.

57ed8623960a6_banerRylah_zpsqgjjkx0v1.jpg.8a2fd97cd3aa7dcd0237c412e2234aee_zpsut3tszcy.jpg

Подели на овим сајтовима

Ne znam samo gde ti ucis definicije :))

Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija.

cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo."

Подели на овим сајтовима

Jedna od mnogih definicija umetnosti je i ta da se neko delo smatra za umetničko,ili umetnost,upravo onda kada ono kod posmatrača ili konzumenta izmami reakciju,kakva god ona bila  :)

То се зове провокација, то није уметност...

..Уметност плени умећем уметника да нешто каже речју, мелодијом, бојом, обликом...уметност је хармонија.

...углавном се они декадентни слојеви користе провокацијама јер немају духа...

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...