Jump to content

Zašto su Ateisti Srbije protiv Srpske pravoslavne crkve?

Оцени ову тему

Препоручена порука

Ja koliko nesto znam povrsno..spominje se ruah-dah zivota,disanje i slicno koje Bog udahnjuje i ..nefesh..sto moze da znaci duh,dusa...za ovo nismat hajim prvim put cujem.....

da, koliko sam ja stigao vidjet, tamo se

operiše istovremeno s tri razna pojma: 

1. dah - zajednički životinjama i ljudima

2. duša - svojstvena samo čovjeku

3. duh - nešto što se može odnositi na čovjeka,

na anđele tj. duhovna bića a na koncu i na Boga.

Подели на овим сајтовима

objasni mi šta podrazumevaš pod antihrišćanski moral 

Pa sklonost ka etičkom usavršavanju u borbi protiv dosta specifičnog 'neprijatelja'. Anarhistički moralan znači biti podvojeno regularan ispaljivanjem nekih svojih strela,a uz to i mjestimično zasićen anomalijama koje nikako da se uklope u stvarne procedure moralnosti.

Anarhizam do samog kraja je opskrbljen kontradiktornostima. Mnogi od nas se ograđuju od SPC, pa mislim.. Nije anarhizam rješenje..

Подели на овим сајтовима

To sto opisujes je militantni antiteizam, ja sam antiteista u smislu da sam protiv religije. Ali mi ovde pricamo o ljudima koje motivise neka dogma na ubijanje, biti protiv religije nije dogma nego misljenje.

Управо си и ти овом реченицом

Religija je stetna sama po sebi, diskriminise po seksualnoj orijentaciji, polu, pripadnosti toj religiji, Biblija objasnjava kako da se ophodis prema robovima, kako prodati svoju cerku itd.

описао нешто чему ја не припадам. Такође си изрекао антетистичку догму да је религија штетна сама по себи. што наравно није тачно. Те антитеисте што су убијали вернике је мотивисаоло управо оно што пише у првом делу твоје реченице изнад цитиране., да је религија штетна сама по себи. Начин борбе се можда разликује, али су мотиви скоро исти : религија је штетна, она је узрок зла, користи се од стране државе да би се остварили прљави циљеви и интереси и да би се пљачкао народ, религија кочи напредак цивилизације и науке, Црква је лоповска и опасна јер има утицаја на власт и државу са којом заједно заглупљују и пљачкају народ... религија је вирус који верници, као заражене јединке, шире на здраве (то су само атеисти).... Проблеми ће великим делом нестати и друштво ће напредовати када нестану религија и Црква, неће бити (или ће бити мање) ратова и кршења људских права чији је узрок религија ( а не зли људи како сам ти био одговорио ).

Разлика између твог антитеизма и антитеизма бољшевика је само у начину борбе против религије и верника, идеологија је иста. Ви new anti-theists се као борите легалним ненасилним средствима тако што промовишете научни и здраворазумски поглед на свет, и указујете на "штетност" и "нелогичност" религије.

Мене никаква догма не може натерати да убијам недужне људе. Поготову не хришћанска. Хомиће не дискриминишем и не тучем, робовласништво не подржавам нити практикујем, жене не смaтрам нижим бићима и са мање права, децу не продајем... И у чему је онда проблем ? Како сам ја то опасан и штетан по околину ?

Ne znam stvarno sta bih rekao na ovo

Одговорићу ти када будем имао више времена и концентрације. А до тада проучи положај жене пре Хришћанства и у Новом Завету.

Подели на овим сајтовима

Ocel se za promenu ateisti/antiteisti bar malo uputiti u temu o kojoj na sav glas arlaucu i mantraju neke besmislice? Jel to neki problem ili sta je u pitanju? Sva sreca pa nisam moderator jer bi svakodnevno bilo gratis instant banana, brate mili vanili, kako mislis da diskutujes o nekoj temi ako o njoj pojma nemas?

Kad tvrdis za sebe da si antiteista, ti u stvari ni ne znas sta tvrdis. Uostalom, koga to interesuje?

Kao kad bih ja banuo na forum botanike i izneo svoj antiflora stav, jel vidis ti neki smisao u tome?

Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija.

cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo."

Подели на овим сајтовима

Ocel se za promenu ateisti bar malo uputiti u temu o kojoj na sav glas arlaucu i mantraju neke besmislice? Jel to neki problem ili sta je u pitanju? Sva sreca pa nisam moderator jer bi svakodnevno bilo gratis instant banana, brate mili vanili, kako mislis da diskutujes o nekoj temi ako o njoj pojma nemas?

Ateisti su upuceniji u religiju nego svi tvoji novoverci i tradicionalisti sto ti pune crkve na veliki petak..

пре 39 минута, haveaniceday рече

Lek protiv kovida postoji. 

Подели на овим сајтовима

Ateisti su upuceniji u religiju nego svi tvoji novoverci i tradicionalisti sto ti pune crkve na veliki petak..

Па није баш. Пуно је предрасуда и незнања, барем из мог искуства разговора са атеистима. 

Подели на овим сајтовима

Ateisti nisu upuceni ni u jednu religiju pa ni u Pravoslavlje.

Oslobodi se predrasuda, lakse ces uci u carstvo nebesko... Nisu svi ateisti isti... Kao ni svi jevreji ni svi crnci ni svi gejevi...

Подели на овим сајтовима

Ateisti nisu upuceni ni u jednu religiju pa ni u Pravoslavlje.

E sad iz mog okruženja možda 4 ljudi koje poznajem znaju o pravoslavlju više od mene (pogotovu posle ovih koliko već meseci odkad sam ovde), dvoje su bivši nastavnici iz srednje, jedan je veroučitalj (nisam išao na veronauku, ali sam igrao basket sa njim). I ostaje 2 koji mi liče da znaju nešto više o religiji, za jednog sam siguran da zna dosta, a jedan mi liči da zna. Usput bilo ih je više što liče da znaju, ali se na kraju ispostavilo da pojma nemaju.

A u globalu gledano ateisti više poznaju religije iz prostog razloga što smo većina nekada bili vernici, a prelazak iz vere u ateizam ipak nije bio preko noći već je bilo tu preispitivanja itd. Dok je velika većina vernika ustvari samo to na papiru tj. tako se izjašnjavaju, ali ustvari ne poznaju svoju veru.

Naravno ne možemo mi ateisti da se merimo sa teolozima i sveštenicima, ali pričamo o proseku kada uzmeš znanje prosečnog ateiste i prosečnog vernika o religiji ja mislim da je snanje prosečnog ateiste veće.

Подели на овим сајтовима

objasni mi šta podrazumevaš pod antihrišćanski moral 

Читај пажљивије,Сид је рекао анархистички, што атеисти у приципу и јесу-анархисти

"Све оно што ми можемо да одлучимо јесте шта да урадимо са временом које нам је дато"

Гандалф

Подели на овим сајтовима

Читај пажљивије,Сид је рекао анархистички, што атеисти у приципу и јесу-анархисти

Izgleda ovde niko nikog ne sluša (čita), posel toliko vremena jedino me ti ispravi...

Подели на овим сајтовима

Ja ne znam niti jednog.

The mark of the immature man is that he wants to die nobly for a cause, while the mark of the mature man is that he wants to live humbly for one

In the absence of science, opinion prevails

Подели на овим сајтовима

E sad iz mog okruženja možda 4 ljudi koje poznajem znaju o pravoslavlju više od mene (pogotovu posle ovih koliko već meseci odkad sam ovde), dvoje su bivši nastavnici iz srednje, jedan je veroučitalj (nisam išao na veronauku, ali sam igrao basket sa njim). I ostaje 2 koji mi liče da znaju nešto više o religiji, za jednog sam siguran da zna dosta, a jedan mi liči da zna. Usput bilo ih je više što liče da znaju, ali se na kraju ispostavilo da pojma nemaju.

A u globalu gledano ateisti više poznaju religije iz prostog razloga što smo većina nekada bili vernici, a prelazak iz vere u ateizam ipak nije bio preko noći već je bilo tu preispitivanja itd. Dok je velika većina vernika ustvari samo to na papiru tj. tako se izjašnjavaju, ali ustvari ne poznaju svoju veru.

Naravno ne možemo mi ateisti da se merimo sa teolozima i sveštenicima, ali pričamo o proseku kada uzmeš znanje prosečnog ateiste i prosečnog vernika o religiji ja mislim da je snanje prosečnog ateiste veće.

Dovljno je samo da pratim ateisticke grupe i sve mi je jasno. Ovo narocito dolazi do izrazaja kada se ateisti dotaknu Biblije i pocnu da citiraju kako tamo nesto pise.

Подели на овим сајтовима

ateista =kontras....ti verujes ja ne verujem.....zasto ja ne verujem?..pa zato sto nema dokaza...a el ima dokaza da ne postoji?pa nema..pa zasto onda verujes da ne postoji?pa...volim da udaram kontru..i da zaebavam ljude koji veruju.... greengrin

zasto ja verujem? Zato sto tako ocu... Moze mi se jer sam tako u mogucnosti. A jel ima dokaza da to u sta verujes postoji? Nema! Pa zasto onda verujes? Pa da zaebavam ateiste a i kompleksi su mi se mnogo smanjili sad kad osecam da pripadam grupi koja deli moje misljenje o entitetu koji me voli i neprekidno pazi na mene. ;)

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...