Jump to content

Zašto su Ateisti Srbije protiv Srpske pravoslavne crkve?

Оцени ову тему

Препоручена порука

Zašto bi se čovek plašio onoga što mora jednom da ga snađe

Dakle, ti nemas nikakav problem sa time sto te nekada nece biti, i sto ces morati da gledas neke drage osobe koje odlaze? To te nimalo ne plasi? Ne stvara ti ni najmanji osecaj neugodnosti?

Na kraju krajeva, da odgovorim na tvoje pitanje: zato sto nam je to u prirodi. U prirodi nam je da zelimo da sacuvamo svoju egzistenciju i ideja o tome da nekada necemo postojati nam nije nimalo bliska.

Domine, adiuva incredulitatem meam!

Подели на овим сајтовима

Pa ne vidim kako mogu da se plasim smrti kada posle tog cina ne mogu ni da ostanem tu da bi se plasio xDDD....sve nestaje ukljucujuci i strah..

Pa plasis se samog nistavila... toga da nekada neces postojati... nzm, dok ovo pisem, osecam se k'o da sam sa druge planete xD

Подели на овим сајтовима

otkud znas da je smrt nistavilo?

Ne znam. Govorimo pod pretpostavkom da Boga nema i da je smrt kraj. Govorimo o tome kako se neko bez vere u Boga (mada je danas razlika izmedju ateista i verujucih svedena na minimum u pogledu religioznosti) odnosi prema tome.

Подели на овим сајтовима

Ne znam. Govorimo pod pretpostavkom da Boga nema i da je smrt kraj. Govorimo o tome kako se neko bez vere u Boga (mada je danas razlika izmedju ateista i verujucih svedena na minimum u pogledu religioznosti) odnosi prema tome.

Mislim da je to pitanje totalno nevezano za pitanje postojanja Boga...u sustini mi nemamo blage veze sta je smrt....osim kroz culnu percepciju tudjih smrti....mi vidimo njegovo mrtvo telo....ali sta je sa njegovom svescu...dusom ili kako god to da nazovemo mi nemamo pojma...mozemo samo da verujemo....niko od nas nema licno iskustvo smrti....mada ima ovih koji su doziveli recimo klinicku smrt....sto moze da bude indikator stanja posle smrti....al ne mora da znaci....

Подели на овим сајтовима

Zato sto moras da budes ziv da bi osecao nesto...a smrt je suprotnost tome tako da nema nicega u smrti...

a sad ako mislis na zivot posle smrti to je opet zivot i to ne znam da li postoji ili ne mogu samo da verujem,,,

Znaci po tebi oni koji su u komi i ne osecaju nista nisu zivi?

Подели на овим сајтовима

A koji su to objektivni razlozi?

Prvo, nije postojala nikakva politička odluka. Kanon Novog zaveta je već bio dovršen sredinom i krajem drugog veka i to tako što su isti spisi bili jednako cenjeni u pomesnim Crkvama bez ikakvih dekreta, jer, nije ni bilo moguće dekretima utvrđivati stvari kad je Crkva bila progonjena ili u ilegali.

A to su i ti razlozi. Jednostavno, zajednice su prepoznale u nekim spisima istu onu veru koju su i oni sami živeli a u drugima toga nije bilo. Tako je kanon nastao.

Verbum Domini Manet in Aeternum!

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...