Jump to content

Zašto su Ateisti Srbije protiv Srpske pravoslavne crkve?

Оцени ову тему

Препоручена порука

To je nepremostiv dualizam...Ja i MOJA licnost....da li sam sam ja licnonst ili ovaj sto ima licnost?....to moze biti samo anomalija u duhu kao posledica greha tako da ga moze samo natprirodna intervencija otkloniti....ovako nema resenja...

Svaki covek je licnost...to je ontoloska baza....subjekt...koje percepira svet oko sebe.....i gradi odnos sa njime.....u svojoj svesti....a svest ne ostaje u mozgu....mozes da seciras mozak nakon smrti na zilijarde delica...ali svest pokojnika neces naci....

Подели на овим сајтовима

Svaki covek je licnost...to je ontoloska baza....subjekt...koje percepira svet oko sebe.....i gradi odnos sa njime.....u svojoj svesti....a svest ne ostaje u mozgu....mozes da seciras mozak nakon smrti na zilijarde delica...ali svest pokojnika neces naci....

Ali sta je moja proslost, zelje, planovi, secanja, emocije misli?..to su sve zavisne, stecene i promenljive kategorije..kako kada mi otseku jedan deo mozga i ja vise ne znam ko su mi roditelji?....zar mi se ne bi promenila licnost?...i dalje ostajem ja tu da kazem "vidi promenila mi se licnost"...ko to govori onda?

Подели на овим сајтовима

Ali sta je moja proslost, zelje, planovi, secanja, emocije misli?..to su sve zavisne, stecene i promenljive kategorije..kako kada mi otseku jedan deo mozga i ja vise ne znam ko su mi roditelji?....zar mi se ne bi promenila licnost?...i dalje ostajem ja tu da kazem "vidi promenila mi se licnost"...ko to govori onda?

..kad bi ti odstranili taj deo mozga ne bi imao pojma ko si bio..pa samim tim ne bi mogao da pricas o bilo kakvoj promeni licnosti....to bi jedino mogli da kazu ljudi koji su te znali pre toga...a li ti kao ti ne bi imao pojma...

Подели на овим сајтовима

Znaci opet se vracamo na pricu o svesnosti i nesvesnosti. U Bibliji  pise da je covek primio Nismat Hajim i postao Nefes hajaja odnosno dusa ziva. Iz ovoga proizilazi da ne postoji svesno postojanje nakon fizicke smrti.

ne vidim kojom si ti to logikom dosao do takvog zakljucka?

Подели на овим сајтовима

..kad bi ti odstranili taj deo mozga ne bi imao pojma ko si bio..pa samim tim ne bi mogao da pricas o bilo kakvoj promeni licnosti....to bi jedino mogli da kazu ljudi koji su te znali pre toga...a li ti kao ti ne bi imao pojma...

Ono sto se u filozofiji zove idealni subjekt i sadrzinski subjekt je ono sto zovem svest i sadrzina svesti. Sadrzinu svesti cini i licnost. I sada smo zakljucili da "ja kao ja" ne bi imao pojma o promeni licnosti...znaci ja kao svest. Tako da ovo sto je licnost je iluzija. Zavisna, promenljiva kategorija. Sada me zbunjuje kako da pomirim sa time pojam licne odgovornosti?...i mozda individualnu volju?....identitet u svakom slucaju....

Подели на овим сајтовима

Ono sto se u filozofiji zove idealni subjekt i sadrzinski subjekt je ono sto zovem svest i sadrzina svesti. Sadrzinu svesti cini i licnost. I sada smo zakljucili da "ja kao ja" ne bi imao pojma o promeni licnosti...znaci ja kao svest. Tako da ovo sto je licnost je iluzija. Zavisna, promenljiva kategorija. Sada me zbunjuje kako da pomirim sa time pojam licne odgovornosti?...i mozda individualnu volju?....identitet u svakom slucaju....

Pa i svest ti je zavisna i promenjliva kategorija ..zavisna od licnosti koja percepira objekte.....dakle tvoja svest nakon brisanja secanja..ne bi bila ona svest koju si imao dok si se secao svih svojih prethodnih stanja....bio bi nova licnost u novoj svesti.....jer rcimo pre ti je neko bio prijatelj..neko za koga su te vezivala neka osecanja i secanja...sada bi njega gledao kao obicnog coveka....bez ikavih emocija jer ti on nista i ne znaci..i ne znas ko je....

u prvoj svesti ti je bio neko mnoga bitan..u drugoj ..skroz nebitan.....

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...