Jump to content

Zašto su Ateisti Srbije protiv Srpske pravoslavne crkve?

Оцени ову тему

Препоручена порука

Pa rekoh već, ali to je moje, ateističko, mišljenje. Čovek mora da bude psihički jak da bi mogao da se pomiri sa činjenicom da će umreti i da je tu kraj njegovog bitisanja.

Такав не постоји . Чак ни атеисти који се поносе својом " психичком снагом " . Исправније би било рећи да избегавају да размишљају о томе , а не да је прихватају. То се види из Докинсових бесмислица типа,  "ја ћу нестати, али битно је да сам живео ", баљезгања о "лепоти свемира" и "продуктивном животу" и сличним глупостима.

Подели на овим сајтовима

Postoji jos spisa osim gnostickih apokrifnih, a problem oko nekih spisa je taj sto im nije bilo jasno o cemu se radi i nisu mogli da pojme jer je suvise sci-fi, al to i nije tema...

Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija.

cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo."

Подели на овим сајтовима

Pa rekoh već, ali to je moje, ateističko, mišljenje. Čovek mora da bude psihički jak da bi mogao da se pomiri sa činjenicom da će umreti i da je tu kraj njegovog bitisanja. ;)

Sta je tu problem?...kada umrem necu biti tu...ako sam tu da mogu da kazem "ju vidi umro sam" znaci da postojim i dalje u nekoj drugoj formi...a ako nisam tu da to kazem onda to jednostavno nema nikakve veze sa mnom...

Mnogo ti je  banalno razmisljanje da ljudi veruju u Boga jer se plase da umru,..

Подели на овим сајтовима

Verovanje u Boga je ustvari svesnost, neki su manje svesni, a neki vise, i to nema veze sa budistickom svesnoscu koja je ustvari samoobmana

Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija.

Подели на овим сајтовима

Sta je tu problem?...kada umrem necu biti tu...

Pa upravo to je i problem, sto te nece biti, i to je ono na sta Slaven misli.

A ti ako to ne vidis kao problem i ako se zaista ne plasis smrti... ne znam da li da ti se divim ili da te smatram ludakom... :)

Domine, adiuva incredulitatem meam!

Подели на овим сајтовима

A ti ako to ne vidis kao problem i ako se zaista ne plasis smrti... ne znam da li da ti se divim ili da te smatram ludakom... :)

napisao je "nece ga biti tu"

ljudi citajte sa razumevanjem ako necete da se razvlaci na sto strana

Подели на овим сајтовима

Pa ne vidim kako mogu da se plasim smrti kada posle tog cina ne mogu ni da ostanem tu da bi se plasio xDDD....sve nestaje ukljucujuci i strah..

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...