Jump to content

Zašto su Ateisti Srbije protiv Srpske pravoslavne crkve?

Оцени ову тему

Препоручена порука

Наш члан @@Славен, промовише везу ултрадесничара навијача и хулигна са Црквом. На свом блогу, текст под назвиом Заклетва овако гласи:

Danas kada postajem ultraBesničar, 
dajem časnu ultraBesničarsku reč, 
i zaklinjem se da ću Besno štititi Ustavom zaštićeno Kosovo, 
i da ću prilikom njegove odbrane 
Besno uzimati Besne patike iz Besno razbijenih izloga. 
Takođe se Besno zaklinjem da će mi iznad države 
biti klub za koga Besno navijam, 
i da ću u ime kluba Besno da prebijam 
Besne navijače drugih klubova, 
i na taj način ću da održavam svoju Besnu kondiciju, 
te da ću prilježno da izvršavam Besna naređenja 
koja dolaze od Besnih odozgo. 
Zaklinjem se da neću diskriminisati 
i da ću Besno prebijati pripadnike svih manjina 
bez obzira na polnu, rasnu, rodnu ili socijalnu pripadnost. 
Zaklinjem se da ću Besno poštovati 
Besnu mitomansku politiku srBskog naroda, 
i da ću obožavati srBski duhovni moral 
oličen u SrBskoj pravoslavnoj crkvi. 

Amin

Ово болдовано представља обману јавности. Заклетва нема везе са духовним вредностима и моралом коме Црква Исуса Христа(не срБска) учи. 

Ствари стоје углавном супротно. Али, кога занима истина.

Подели на овим сајтовима

Ateisti Srbije su grupa gubinika koja krivi Boga zato sto se zene pale na sve sem na njih i niko im ne prostire crveni tepih koji su zamislili da zasluzuju samim svojim postojanjem

Подели на овим сајтовима

Ateisti Srbije su grupa gubinika koja krivi Boga zato sto se zene pale na sve sem na njih i niko im ne prostire crveni tepih koji su zamislili da zasluzuju samim svojim postojanjem

Уф бре, то да криве Бога, то има истине, али ти си га баш претерао да га криве јер мисле да су губитници. Ја бих пре рекао да га криве из других разлога, то јест, да криве себе јер сада сматрају да су веровали у измишљотину а мисле да је измишљотина јер немају од њега оне ствари које би очекивали.

То је неки мој утисак.

oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide  things by zero. 

Подели на овим сајтовима

Уф бре, то да криве Бога, то има истине, али ти си га баш претерао да га криве јер мисле да су губитници. Ја бих пре рекао да га криве из других разлога, то јест, да криве себе јер сада сматрају да су веровали у измишљотину а мисле да је измишљотина јер немају од њега оне ствари које би очекивали.

То је неки мој утисак.

Ne mogu oni da krive sebe ni zbog cega , to je takav mentalni sklop.Oni su uvek u pravu i bolji su i pametniji od svih a glupi vernici su glupi upravo zato sto ne shvataju svu njihovu velicinu i mesto njih obozavaju tamo nekog Boga . Eto , to su ti ukratko ateisti Srbije

Подели на овим сајтовима

zato sto se zene pale na sve sem na njih

Ne staj na muku, nije za zezanje!

• Волим 1

Mongol General: Wrong! Conan! What is best in life?
Conan: To crush your enemies, see them driven before you, and to hear the lamentation of their women.

Подели на овим сајтовима

Ne staj na muku, nije za zezanje!

Znam da nije , ali mesto sto gube vreme boreci se protiv Boga , sto je unapred izgubljena bitka postojao on ili ne, bolje da uvezu neku zenu uz albanije kao sto to rade u pasivnijim krajevima .Bili bi mirni i oni a mi verni bi se odmorili od njihovih gluposti .

Подели на овим сајтовима

Ово болдовано представља обману јавности. Заклетва нема везе са духовним вредностима и моралом коме Црква Исуса Христа(не срБска) учи.    Ствари стоје углавном супротно. Али, кога занима истина.

Sam si napisao da se to na Crkvu ne odnosi... već na srBske ultraBesničare i kako oni vide Crkvu... Ja sam u tekstu opisao tipičnog huligana, a ako oni nisu takvi, slobodno me demantujte ;)

944528_10151568645482440_1674994958_n.jp

Подели на овим сајтовима

• 6 years later...
On 13.10.2012. at 20:12, Velja94 рече

Zbog čega je sve veću udar AS na SPC?

Зато што више види онај са стране, него онај који је близу. Неко моје виђење ћу додат (притом ја филозофски опитујем неко лично веровање у хармонију развоја појединца и групе од момента рођења до краја световног живота, верујем у загробни живот људи без обзира на грехе које ураде у свету. мсм. носи ли киша у себи састав свих твари и течности које је поседовала на земљи пре него је испарила? Не носи, већ је питка и чиста):

1. Не постоји континуирана веза савремене Цркве и првог апостолског учења. То учење, не може да се изведе из неколико посланица и самосталног нагађања и превођења.

2. Учење Старог и Новог завета је неспојиво и поништавају једно друго.

3. У разговору са Рабином Јеврејским сам ја лично добио целу аргументацију зашто Исус Христ не може да буде месија, већ превара коју је Рим подметнуо и више Римска него Јудејска вера.

4. Римљани су такође били монотеисти, са богињом Митром која има сина (бебу у наручје), док је паганизам био саставни део тог великог Царства и било је политичара паганске вере или генерала и војника.

5. Верници постану апокалиптични, слаби да опстану у свету јер не познају друштвени морал. Са стране гледано, вера је таква, да удоме најгоре слојеве друштва, који живе на њихову грбачу са које их преобраћају у неки "нормални живот".

Подели на овим сајтовима

Плус томе, ако су јеврејски Хришћанин, оно што археологија показује. Онда је јеврејин у доба Исуса Христа, просечне висине метар ипо и тамнопут човек. То значи по генетици и тестирањима хаплотипа да је или циганин или афрички мигрант.

Погледајмо само данашњи Израел сачињен од потомака аврама!

Данас уопште нема тих Јевреја. Јер су у Израелу већина савремених јевреја генетски пореклом по оцу Словени, Германи, неки рођаци Грци... чак има африканаца неких 30%. Самим тим, ако би прихватили Исуса Назарећанина, то значи да је Аврам имао лажно виђење или Мојсију није добро пренесено предање старо пар хиљада година пре него је он писао књигу у Паганском египатском храму где је био ученик и део двора. 

Са друге стране кад посматрамо археологију. Људи од којих су јевреји преузели веру кроз Аврамелина и град Салем, па од њега направили Јерусалем. По генетици су рођаци наших и галских предака, уопште се не разликују од модерног европљанина. Они су били високи и до два метра и зато су их звали дивови. Сви фараони у саркофазима су по хаплотипу на који су тестирани кроз ДНК пројекте, или Гали или рођаци Срба. Једино у Египат у једном моменту (кад бележимо експанзију грађевине и робовласништва), владају династије са афричком генетиком, притом су сви владари били деца бившег фараона и његове сестре рођене (значи инцести са великим здраственим проблемима због тога).

Оно што је сваком историјски образованом атеисти очигледно, то је да је Стари Завет копија Египатске вере и вере Свештеника из Салема. После тога прихватају васкрсење које је било забрањено као вера Демона-Бога Ваала. Немају своје аутентично учење, већ уводе нова учења мањих народа која су покоравали након што би неко други побио све и јевреји би се представили као најбољи сарадник окупатора. То они не крију!

Ја јесам атеиста, али верујем да постоји извор живота који се не меша у људски живот од тада. Не постоје докази да се у Цркву дешава нешто, што није могуће да се изведе ван тог учења и живота. Што значи да то није Бог, већ природа која је створена. Грешка је то мешати са Богом и измишљати нестворене енергије које се само у Цркви добијају.

Зар није само рођење (ако је особа рођена по моралу наших предака без инцеста и сличних ствари) на овом свету довољна радост и Божије спасење да постојимо из ничега?

Зашто би измишљали свет после овога и овде бринули о њему, кад је ово све чиме нас Бог оптерећује?

Подели на овим сајтовима

On 5.3.2020. at 14:24, Antonio рече

4. Римљани су такође били монотеисти, са богињом Митром која има сина (бебу у наручје), док је паганизам био саставни део тог великог Царства и било је политичара паганске вере или генерала и војника.

Gde si naleteo na ovu boginju Mitru?

Подели на овим сајтовима

Пре сат времена, Branislav81 рече

Gde si naleteo na ovu boginju Mitru?

На канал Националну географију. Понешто сам и читао... То је била вера елите у цело римско царство пре исуса

1. први симбол је жена која држи бебу и то је била богиња и бог.

2. други симбол је човек са крилима и главом лава, на њему је и добра змија.

3. трећи симбол је орао да покаже особу или пут, који је у хришћанству голуб који показује пут или особу.

4. увек су ту фреске са римским војницима који се морално изводе на пут јер су склони побунама против цара.

имаш на енглески језик доста о томе, пише се "Mithraism"

Подели на овим сајтовима

пре 25 минута, Antonio рече

На канал Националну географију. Понешто сам и читао... То је била вера елите у цело римско царство пре исуса

Čuo sam za mitraizam, ali ne i za neku boginju koja se zove Mitra. Radi se o muškom božanstvu, navodno poreklom iz Indije. U Rimsko carstvo je dospelo iz Persije. U jednoj od najpoznatijih predstava, Mitra je prikazan kako ubija bika.

Подели на овим сајтовима

пре 4 минута, Branislav81 рече

Čuo sam za mitraizam, ali ne i za neku boginju koja se zove Mitra. Radi se o muškom božanstvu, navodno poreklom iz Indije. U Rimsko carstvo je dospelo iz Persije. U jednoj od najpoznatijih predstava, Mitra je prikazan kako ubija bika.

нисам сигуран како стоје ствари. али подсећа систем веровања на хришћанство. Знам да су оснивачи рима пореклом били хелени који су дошли на земљу тад већ угашене етрурске цивилизације која је такође група миграната из данашњих грчких острва. Углавном ови оснивачи рима, су увек стајали на страну персијанаца. Они су одмах имали мешовиту етничку структуру у Риму и више божанстава. Митраизам је био систем који се развијао, не знам сад тачно дал је нека еволуција каснија дошла из персије али по археологији он је био заступљен одмах на почетку заједно са пророчанством о крају света које је сачувано до данас. а то су ти етрурци оставили а римљани прихватили као саставни део тог првог рима.

Подели на овим сајтовима

On 5.3.2020. at 14:24, Antonio рече

Римљани су такође били монотеисти, са богињом Митром која има сина (бебу у наручје), док је паганизам био саставни део тог великог Царства и било је политичара паганске вере или генерала и војника.

:)) :)) :)) :)) 

Римаљани НИСУ били монотеисти. Митра је био један од богова (иначе је мушки бог), кога су углавном обожавали војници у Риму. Римљани су били политеисти апсолутно, све док се није раширило хришћанство, што је био процес који је трајао пар стотина година. Није донет неким декретом или нешто слично, био је ужасно спор процес, али кад гледаш из раздаљине од све хиљаде година све делује тренутно јер је већ прошло. То што је у некој кући или професији неко божанство било главно попут Митре код појединих војника (не свих, не чак ни доминантно) не значи да су они били монотеисти, него да је свака кућа ил професија једног бога поштовала више од осталих.

пре 7 часа, Antonio рече

Знам да су оснивачи рима пореклом били хелени који су дошли на земљу тад већ угашене етрурске цивилизације која је такође група миграната из данашњих грчких острва. Углавном ови оснивачи рима, су увек стајали на страну персијанаца.

По неким легендама, Рим су основали потомци Тројанаца који су побегли од Грка, али и то су само спекулације. Са Персијом никад нису били у добрим односима, ратовали су стално у пограничним пределима. То се наставило и касније, кад је пао западни а преживео источни део Рима, све до арапских освајања, кад су Арапи уништили оно што ми данас зовемо Персија. Етрурци нису били угашени, него асимиловани у Рим, као и сви остали са италијанском полуострва (са чизме). Чак се сматра да су Етрурци заправо били први патрицији, али то је само још једна од теорија јер нико заправо не зна одакле подела на патриције и плебејце.

Ајд се мало смири, процуњај мало по форуму, постави питање ако га имаш, и можда нађеш одговоре на оно што те мучи. Безвезе је да тако упадаш са прочитаним чланком са Википедије и да очекујеш да нам свима солиш памет, јер нас има подоста на форуму који понешто знамо о својој вери.

57ed8623960a6_banerRylah_zpsqgjjkx0v1.jpg.8a2fd97cd3aa7dcd0237c412e2234aee_zpsut3tszcy.jpg

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...