Jump to content

Препоручена порука

Kako smanjiti strah od bliskosti

Ono što se savetuje osobama koje imaju strah od bliskosti, jeste da nauče kako da budu manje osetljivi na kritiku, da poštuju i cene sebe pre svega, da prestanu da budu zavisni od tuđeg prihvatanja.Takođe se savetuje i kroz terapijski rad se ove osobe uče i načinu prevazilaženja stida. Potrebno je strpljenje u saradnji sa terapeutom, kao i neizostavna dozvola samom sebi sa ciljem promene dosadašnjih stavova, koji će nas učini sigurnijima u sebe, sa većim kapacitetima poverenja, i potrebom za vezivanjem, jer ako se vratimo se na osnovna načelo, koje glasi „dobijamo samo onda kada dajemo“, dobijamo šansu da postanemo srećniji, autentičniji.

Svima nama se dešava da su nam partnerski odnosi ogledalo bliskosti. Osećaj pripadanja koji se javlja kada smo u intimnoj vezi, za koji smo pomenuli da je jedan od ključnih osećaja, doprinosi osećanju sopstvene vrednosti, pritom ne proizilazi da ste vredni samo zato i kada ste u vezi sa drugim. Bliskost sa drugom osobom može osnažiti vaše samoprihvatanje koje već postoji. U daljem tekstu prikazaćemo neke činioce koji doprinose očuvanju i poboljšanju bliskosti u intimnim vezama.

''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''
(Св.Нектарије Егински)

ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама

Подели на овим сајтовима

On 3. 12. 2013. at 21:56, drvce рече

Plasim se da mi ne metnu lisicine, a na nogah nedjve teske!

Откад су људи измислили ватрену воду и места на којима она тече у потоцима, мушкарци тих страхова не треба димају.

57ed8623960a6_banerRylah_zpsqgjjkx0v1.jpg.8a2fd97cd3aa7dcd0237c412e2234aee_zpsut3tszcy.jpg

Подели на овим сајтовима

ne, naprotiv....mozda se isuvise vezujem.... :.mislise.

''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''
(Св.Нектарије Егински)

ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама

Подели на овим сајтовима

Шта знам,у некој својој прљавој машти, пустио бих да ме везују,знате онај female domination фазон... joooj

"Све оно што ми можемо да одлучимо јесте шта да урадимо са временом које нам је дато"

Гандалф

Подели на овим сајтовима

On 3. 12. 2013. at 22:09, Зосима рече

Шта знам,у некој својој прљавој машти, пустио бих да ме везују,знате онај female domination фазон... joooj

wow,somebody is pervert ahahahahaha!  :))  :))  :))

Подели на овим сајтовима

ok, za neke cemo da preformulisemo temu u - strah od bliskosti.... 8086.gif 

(Св.Нектарије Егински)

Подели на овим сајтовима

Извини Џеси, ма тај мазохизам ме прати кроз живот,шта ћеш,шкорпија...него кад ја опет поченем да лупетам,ти ме слободно вежи... :))

"Све оно што ми можемо да одлучимо јесте шта да урадимо са временом које нам је дато"

Гандалф

Подели на овим сајтовима

On 3. 12. 2013. at 22:22, Зосима рече

Извини Џеси, ма тај мазохизам ме прати кроз живот,шта ћеш,шкорпија..

и ја сам шкорпија, али нисам мазохиста..... :)))

On 3. 12. 2013. at 22:22, Зосима рече
него кад ја опет поченем да лупетам,ти ме слободно вежи... :))

хвала ти на дозволи за везивање.....али ја то не радим.... :D

(Св.Нектарије Егински)

Подели на овим сајтовима

Kako ono kažu, ne postoji niko u čitavom univerzumu kome je potrebnija tvoja ljubav, od tebe samog. Štiteći sebe od povrjeđivanja i bliskosti sa drugim ljudima, mislimo da činimo sebi dobro. Naprotiv, samo postajemo otuđeniji, strašljiviji i grublji. Samim tim postajemo odvojeni od drugih.  Onda smo "mi" i "oni". Pustamo samo one najbliže da nam se približe, jer računamo na njihovu uviđavnost. Na taj način komfor postaje naš prioritet. Međutim ukoliko radoznalost, postane jača od štita, tada dozvoljavamo da drugi uđu u naš život, i rizikujemo da naše srce bude slomljeno. Ranjivost je na taj način mogućnost d au naš život uđe nešto novo, i paradoksalno ali ranjivost ili čak bespomoćnost postaje mjera naše hrabrosti, kako je i rečeno: u slabostima se Moja sila pokazuje neizmjerna.

There is a crack in everythingThat's how the light gets in - Leonard Cohen

"Kakvi su da su, moji su" Džizs

Apokrifno jev. po Oglu

-taj njihov svijet će te ubiti

Подели на овим сајтовима

On 3. 12. 2013. at 22:49, Volim_Sina_Bozjeg рече
Pa to sam ja samo pijan radio...
nisi valjda....?

(Св.Нектарије Егински)

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...