Jump to content

Питајте Администрацију

Оцени ову тему

Guest Светлана

Препоручена порука

Kad sam već na ovoj temi,želim da pitam zašto je dosta dobrih smajlija uklonjeno iz ponude ? Dodati su neki novi,zabavni su,ok, ali nema nekih koji nama ženama pogotovo često trebaju : onaj što prevrće očima, srce, zaljubljeni ženski smajli i sl.

Samo da ponovim pitanje i,nadam se,dobijem neki suvisli odgovor :)))

Подели на овим сајтовима

Samo da ponovim pitanje i,nadam se,dobijem neki suvisli odgovor :)))
tehnicki urednik nam je na godisnjem odmoru.... :170fs799081: samo malo strpljenja.... :)

''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''
(Св.Нектарије Егински)

ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама

Подели на овим сајтовима

Видим да ме је неко поставио на модерацију.

С обзиром на то да ми ниједна порука до сад није била уклоњена или модерисана као неприлична, нити сам иједном добио било какву опомену за неприлично понашање, могу ли да добијем одговор зашто је то урађено? На модерацију се, као што сте рекли, стављају проблематични корисници који су на граници бановања и чији текстови су толико често на граници скаредности да се та мера изриче како модератори не би губили време и трчали за њима тражећи им поруке како би их мењали или брисали. Ниједна моја порука до сад није била брисана нити мењана као неприкладна.

Примећујем да се ово догодило непосредно након овог мог коментара на теми о Степинцу (Л И Н К), као реакције на један толико срамно неозбиљан текст, којим се ставља у исту раван са прошлогодишњом измишљотином да је песму Бијелог дугмета „Ђурђевдан“ заправо испевао српски заробљеник кога су на Ђурђевдан одводили у Јасеновац. Не знам шта је разлог, али својим писањем сам се увек трудио да будем конструктиван и аргументован, свађе и провокације сам увек избегавао и иако сам приметио да се пар људи из модерације/администрације из неког разлога у комуникацији са мном понаша врло бахато, пре оваквих дисциплинских мера сам очекивао бар неко упозорење, опомену или било шта друго на шта бих имао шансу да одговорим у своју одбрану.

Подели на овим сајтовима

Управо у томе и јесте поента одобравања, да се такве поруке и не појављују на форуму.

Не ради се само о Облаку, било је и неких банованих чланова за које се неко питао како и зашто су бановани за сва времена, ал кад би само прогвирили у поруке које се скидају или се не одобре, видели бисте колико смо заправо толерантни и колико дуго трпимо. Јадни мали модератори :(

И ја сам стављен на модерацију (одобравање), а не уклапам се у тај образац понашања који описујете.

Ниједна порука ми није обрисана, ниједна модерисана (измењена) због неприкладног садржаја, ни са једним чланом нити модератором нисам био ни у каквом конфликту путем приватних порука, ниједном нисам био опоменут због неприкладног понашања или кршења правилника. Шта би са оним 1. опомена, 2. упозорење, 3. казна? Пошто сам ја тренутно, је л’ те, на сам корак од бановања, испада да је модерација са мном имала све те проблеме које помињеш и да сам у друштву поменутих тролова, провокатора и антиправославаца. Једини „проблем“ који сам имао јесте тај што ме је администратор Милан Ракић на једној теми због мог негодовања због нестручне, неприпремљене и паушалне критике јоге у којој чак ни најосновнија терминологија није ваљано рашчлањена, набедио да практикујем јогу и да сајт Поуке.орг злоупотребљавам за афирмацију исте (!), иако сам јасно рекао да нисам никакав „јогин“ нити практикујем било какву јогу, да сам православни верник са именом, презименом и занимањем који нити су тајни, нити су за скривање, само нисам схватио да су на форуму обавезни да би човек био третиран са минималним поштовањем и ако је потребно да се администрацији легитимишем, представим, или да ми неко дође у кућну посету и увери се у истинитост онога што говорим, да ми се тако и каже. На форум долазим као крштени православац и православни верник, нисам члан никаквих зилотских организација нити непризнатих епархија рашчињених епископа, обичан сам човек са нешто знања, нешто искуства, неким тамо завршеним школама и написаним радовима, који користи тренутни вишак времена да то знање и искуство са другима упореди и размени. Уместо тога, трпим за собом људе који ми говоре да подржавам Степинца, практикујем јогу и далекоисточну медитацију, да хулим на православне светиње, где ми неки чак и директно подвикују „Сиктер!“ и сличне глупости где, гле чуда, њихове поруке буду те које су обрисане као неприкладне, док моје стоје и даље. Ваљда би моје поруке биле обрисане, да у њима нешто није било на месту, или да су те оптужбе тачне?

Подели на овим сајтовима

Што се обраћања било ком црквеном великодостојнику тиче, буди сигурна, ко год да си, да ће ти то бити последње на овом форуму, а да самом форуму неће бити ништа. То ти гарантујем, ако треба могу и да ти потпишем. И да се не обратиш Владици, својим безобразним понашањем си поприлично близу бановања, а посебно порукама које смо брисали или које нисмо одобравали у међувремену, а које други нису у стању да виде.

Ne bojte se.RYLAH. Ne bih se usudila da bilo koga uznemiravam ovako nevaznim stvarima. A to sto su moje sestre napisale 2-3 posta nije nikakva tajna .

Bog sve vidi.  Ja se tih postova ne stidim. Nije u njima nikad bilo neceg vulgarnog,a ako ste na to pomislili,onda to najvise govori o Vama,ne o meni ilio o nama.

Vita brevis... 

али крај ће да буде исти: Једино што може да се деси јесте да одеш са овог форума, односно да сво троје или колико вас већ има тамо одете заувек са овог форума, а да никоме другом са форума ни длака с главе неће да фали. 

Vidite... Ja sam to odavno shvatila...

Neka bude sto biti ne moze.

:351780:

Подели на овим сајтовима

Треба ли више него 12-часовно (а можда и трајно) задржавање мојих порука где са пуним разлогом питам о свом статусу, иако су надлежни модератори са ове теме све време присутни и у истом моменту реагују на друге ствари попут пријаве правописних грешака у темама које отварају, да схватим као демонстрацију силе или као спречавање других чланова форума да уопште сазнају да сам стављен на одобравање, а да за то не постоји ниједан разлог? Без иједне опомене или обрисане/измењене проблематичне поруке, без икаквог образложења и након 16 сати? Да ли се у таквом понашању очитују православна савест и православни морал оних којима је дато да имају такво зрнце моћи нада мном на овом месту, или само њихова бахатост и насилништво?

Подели на овим сајтовима

Слушај сад овако:

Juce sam Vam odgovorila,ali niste mi odobrili post.  Zelim da znaju svi koji su lajkovali Vas post...

Ne brinite,necu da uznemiravam Vladiku . Ovaj sajt ima blagoslov Vladike Davida,pa sam samo aludirala na to da on verovatno ne zna mnogo o njemu.Nista vise.Ja cak i ne znam na koja vrata treba da udjem .

Ponovicu,nista vulgarno nisam napisala,a svako po svojoj savsti neka tumaci. Ako sam nekoga uvredila,molim ga da mi oprosti,nisam imala losu nameru. Moje sestre su na forumu napisla svega 2-3 posta...i ne vidim da je to razlog da njih mesamo u ovu pricu,jer ocigledno nisu deo nje...ja sam ta koja nosi odgovornost i krivicu.

Sve vreme se salim  na svoj racun...kako Arsenija ne moze da ode sa foruma...mozda neko veruje u to,ali gresi.

Toliko od mene.Zelim vam svako dobro i da mi objavite ovaj post...ne zbog mene,vec zbog drugih forumasa ,jer zelim da znaju da mi je ovde bilo lepo .

:slavaaa:  za sve. 

:351780:

Подели на овим сајтовима

Треба ли више него 12-часовно (а можда и трајно) задржавање мојих порука где са пуним разлогом питам о свом статусу, иако су надлежни модератори са ове теме све време присутни и у истом моменту реагују на друге ствари попут пријаве правописних грешака у темама које отварају, да схватим као демонстрацију силе или као спречавање других чланова форума да уопште сазнају да сам стављен на одобравање, а да за то не постоји ниједан разлог? Без иједне опомене или обрисане/измењене проблематичне поруке, без икаквог образложења и након 16 сати? Да ли се у таквом понашању очитују православна савест и православни морал оних којима је дато да имају такво зрнце моћи нада мном на овом месту, или само њихова бахатост и насилништво?

Колико смо сви у тиму приметили, ти својим постовима тераш контру свима! А то што не одобравамо поруке одмах, питај друге како се носе са тим.

Ниси једини, а понекад имамо преча посла.

Радуј се, Нектарије, велики Архијереју Божји!

Подели на овим сајтовима

Колико смо сви у тиму приметили, ти својим постовима тераш контру свима! А то што не одобравамо поруке одмах, питај друге како се носе са тим.

Ниси једини, а понекад имамо преча посла.

Пошто сам грешком избрисао уместо одобрио Севастораторово питање, ево га овде... 

Севастократор каже:

Да ли сам за то „терање контре“ иједном био опоменут (изузев нетачних набеђивања троје чланова тог „тима“ да сам „јогин“ и да сајт Поуке.орг користим за „пропаганду јоге“ што није тачно, јер сам по том питању на истој страни са тим „тимом“, само не одобравам нетачну аргументацију и баналну методологију)?

Да ли је иједна моја порука обрисана? Преуређена? Одговор је – не.

Да ли је ико из „тима“ на то моје „терање контре“, а које је било поткрепљено аргументима, цитатама и тврдњама које је могуће покушати оборити или приказати нетачним, реаговао икако осим „Ајао, ево га опет овај смарач, ајде ћути, мрзи ме да причам с тобом!“? Није. Задржали сте ексклузивно право да вас нервира моје писање, па сте одлучили да ви мени ударите „контру“ тиме што ћете нервирати мене тиме што не могу да учествујем у дискусијама у реалном времену.

Чак и на том одобравању – све поруке су ми одобрене. Истина, након 12 сати, након 16 сати, неке ће можда стајати и дуже, неке се појављивати на 5 страница уназад.

Чак и на моје конкретно питање о томе, не могу да будем удостојен за конкретан одговор, него у смислу „тераш контру, а имамо преча посла од тебе“. Ваш најпречи посао, као модератора, је форум и одржавање реда на форуму, а не бесмислена демонстрација моћи. Ја тврду веру дајем и тврду реч, да никада и ни у једној прилици, нити директно, нити индиректно, нисам увредио ниједног члана модераторског тима, нити сам то намеравао, нити сам се било коме од њих обраћао било како другачије осим са поштовањем. А под тим поштовањем не подразумевам улизивање и повлађивање, већ посвећивање свог времена и пуне пажње како бих прочитао оно што пишу и како бих им на то људски одговорио. Такво поштовање од „тима“ ја никад нисам имао, нисам чак добио ни исправку, а камоли извињење, за оне срамне тврдње о бављењу јогом и далекоисточним медитацијама. Ако је решење да ме за нешто лажно оптужите, па на име тога да ме кажњавате, где је у томе ваше православље и са којим правом се називате уредницима православног форума?

И, извињавам се што пишем заредом, поруке ми се објављују са вишесатним закашњењем па не могу да их изменим или допуним, немојте бркати мој повремено оштар тон са непоштовањем или дрскошћу. Чињенице су те које су оштре, логика је која је оштра, а љубазност и тетошење се показују у неформалним разговорима и ћаскању. Показују се међу људима који се лично познају. Да ли је овде била иједна прилика да се некоме нисам извинио ако га је мој често хладан тон увредио, да нисам тад искочио из љуштура форме и покушао себе да објасним? Ако је било тога, како то да ме нико за све ово време није ниједном опоменуо, да ми није скренуо пажњу, али не на дрзак и бахат начин, него са конкретним разлозима и спремношћу да о тим разлозима даље разговара?

Ево, ако је потребно ја се одричем даљег писања по темама док се ово не рашчисти, и да дискутујем само са члановима „тима“ које очигледно нервирам, а који се љуте и због саме идеје да њихов анимозитет према мени може бити толико личан и баналан. Да поразговарамо о томе на који начин реметим ваш форум, а за који сам мислио да је бар малчице и „наш“, имају ли ваше примедбе смисла, да ли су тачне и како да у складу са њима коригујем своје понашање. Или сам унапред осуђен, без права на одбрану, без права на покајање?

Подели на овим сајтовима

@@Севастократор, у твом говору, брате мој, дао се приметити један прилично свађалачки тон који је у комбинацији са бахатим понашањем других чланова, такође санкционисаних, доводио до тога да се поједине теме непотребно растегну на по неколико десетина страница. Оне су далеко отишле од здраве дискусије и постале полигон за иживљавање неколицине неуморних а за ширу јавност вероватно и предмет исмевања.

Здрава полемика подразумева што краћу, непосреднију и квалитетнију размену аргумената, без злонамерних опаски упућених на личну адресу што у случају неколико свеже санкционисаних чланова није био случај.

Ову поруку не узимај као повод за даљу дискусију, опрости ако сам нешто погрешно рекао а ако хоћеш прихвати следећи предлог - неко време заборави на теме о будизму и разним далекоисточним праксама, прошвљај мало по форуму, сигуран сам да има много других лепих и корисних тема које те могу заинтересовати, учествуј на њима као и сви остали... Ако приметиш било какву неправилност слободно пријави па ће се уредници тиме позабавити чим пре.

П.С. Потруди се да дајеш сажетије одговоре.  8086.gif

"Пролази обличје овога света..." (Кор. 7, 31)

podviznickaslova.wordpress.com

Подели на овим сајтовима

Срђан Трумић 15 July 16:03 dobar dan. Mozarte, imam pitanje za forum pouke.org uradio sam registraciju jos pre dosta vremena, dobio mail da cekam da mi odobre nalog i od tad nista... sta treba da radim?

Zato kažem ti: opraštaju joj se gresi mnogi, jer je veliku ljubav imala; a kome se malo oprašta ima malu ljubav.

0526200500.jpg

Подели на овим сајтовима

@@Севастократор, у твом говору, брате мој, дао се приметити један прилично свађалачки тон који је у комбинацији са бахатим понашањем других чланова, такође санкционисаних, доводио до тога да се поједине теме непотребно растегну на по неколико десетина страница. Оне су далеко отишле од здраве дискусије и постале полигон за иживљавање неколицине неуморних а за ширу јавност вероватно и предмет исмевања.

Здрава полемика подразумева што краћу, непосреднију и квалитетнију размену аргумената, без злонамерних опаски упућених на личну адресу што у случају неколико свеже санкционисаних чланова није био случај.

Ову поруку не узимај као повод за даљу дискусију, опрости ако сам нешто погрешно рекао а ако хоћеш прихвати следећи предлог - неко време заборави на теме о будизму и разним далекоисточним праксама, прошвљај мало по форуму, сигуран сам да има много других лепих и корисних тема које те могу заинтересовати, учествуј на њима као и сви остали... Ако приметиш било какву неправилност слободно пријави па ће се уредници тиме позабавити чим пре.

П.С. Потруди се да дајеш сажетије одговоре.  8086.gif

Значи,

1. Нисам прекршио ниједно форумско правило, нити правило лепог понашања, већ треба да пишем зажетије.

2. Нисам се ни са ким свађао, него се „дао приметити“ један свађалачки тон, а због којег су други санкционисани због бахатог понашања (!)

3. Треба да „заборавим“ неке одређене теме, без икаквог разлога. На пример, будизам, о коме толико мало знам да се слободно може рећи да не знам ништа. Како да се клоним тема о будизму, кад ја уопште нисам поткован да причам о будизму? Него се отвори тема „о будизму“, на њој бубне нека глупост/нелогичност/нетачност, и сад ја, кога занима православни одговор на будизам, то приметим и уместо да се то поправи или објасни – ја добијем жиг криминалца и разбојника.

Треба ли и твој одговор да схватим да у питању јесте демонстрација силе без икаквог разлога? Неколико активних модератора у овоме учествује, неколико активних модератора задржава моја питања у вези са овим јер просто не зна шта да одговори. Ја вас поново питам где су вам, не само православни морал и савест, него људски морал и осећај за исправно и погрешно да, иако немате ниједан разлог (или га из неког разлога кријете док га не измислите), свеједно не пошаљете једну поруку, једну реч, једно упозорење, један наговештај, једну шансу за одговор? Шешеља су привели, па су му онда састављали оптужницу... Сви су знали да је „крив“, само су прво неки други „тимови“ требали да се договоре због чега, и на који начин да рационализују своје ирационално нервирање над њим. Мене сте прво ставили на модерацију, па тек онда смишљате шта би за то био разлог, а тај разлог ни након 24 часа не желите ни мени самом да кажете.

Ако сам нешто лоше рекао, покажите шта сам то лоше рекао. Ако нисам ништа лоше рекао – зашто ме третирате као форумског преступника? Понављам, ниједна моја порука није била обрисана као неприкладна, у последњих 24 часа модерације, све поруке су ми одобрене, немам ниједан форумски прекршај, форумску казну или форумску опомену.

Подели на овим сајтовима

И ја сам стављен на модерацију (одобравање), а не уклапам се у тај образац понашања који описујете.

Ниједна порука ми није обрисана, ниједна модерисана (измењена) због неприкладног садржаја, ни са једним чланом нити модератором нисам био ни у каквом конфликту путем приватних порука, ниједном нисам био опоменут због неприкладног понашања или кршења правилника. Шта би са оним 1. опомена, 2. упозорење, 3. казна? Пошто сам ја тренутно, је л’ те, на сам корак од бановања, испада да је модерација са мном имала све те проблеме које помињеш и да сам у друштву поменутих тролова, провокатора и антиправославаца. Једини „проблем“ који сам имао јесте тај што ме је администратор Милан Ракић на једној теми због мог негодовања због нестручне, неприпремљене и паушалне критике јоге у којој чак ни најосновнија терминологија није ваљано рашчлањена, набедио да практикујем јогу и да сајт Поуке.орг злоупотребљавам за афирмацију исте (!), иако сам јасно рекао да нисам никакав „јогин“ нити практикујем било какву јогу, да сам православни верник са именом, презименом и занимањем који нити су тајни, нити су за скривање, само нисам схватио да су на форуму обавезни да би човек био третиран са минималним поштовањем и ако је потребно да се администрацији легитимишем, представим, или да ми неко дође у кућну посету и увери се у истинитост онога што говорим, да ми се тако и каже. На форум долазим као крштени православац и православни верник, нисам члан никаквих зилотских организација нити непризнатих епархија рашчињених епископа, обичан сам човек са нешто знања, нешто искуства, неким тамо завршеним школама и написаним радовима, који користи тренутни вишак времена да то знање и искуство са другима упореди и размени. Уместо тога, трпим за собом људе који ми говоре да подржавам Степинца, практикујем јогу и далекоисточну медитацију, да хулим на православне светиње, где ми неки чак и директно подвикују „Сиктер!“ и сличне глупости где, гле чуда, њихове поруке буду те које су обрисане као неприкладне, док моје стоје и даље. Ваљда би моје поруке биле обрисане, да у њима нешто није било на месту, или да су те оптужбе тачне?

За почетак да бисмо наставили дијалог, а без патетике (Шешељ, оптужница и сл.), да видимо где сам ја то Вас набедио да практикујете јогу. Ово је већ други пут како ми импутирате нешто што нисам рекао.

Подели на овим сајтовима

2ag6lab.jpg

Овакве ствари ја не волим. Упадљиво аминујеш када ми се неко обрати у таквом стилу, аминујеш поруке где су ми крајње некоректно, нетачно и лажно импутирани јога и бављење далекоисточним медитацијама, дакле и те како пратиш те моје „спорне“ активности, само не на модераторски, већ на навијачки начин. И као глобални модератор, присутан на форуму, који у секунди реагујеш на неке моје пријаве које те се директно тичу, пушташ да моје питање о томе зашто сам стављен на модерацију стоји 16 сати необјављено, на то не дајеш одговор нити ми се иједном директно обратиш као да имам кугу, а аминујеш оваква званична објашњења.

@Модерацијо и @администрацијо, званично вам хвала што ми ни 24 сата након стављања на казнене мере и мојих питања у вези са тим, нисте дали ниједан валидан одговор, а казнене мере сте задржали. 8086.gif

Подели на овим сајтовима

Срђан Трумић 15 July 16:03 dobar dan. Mozarte, imam pitanje za forum pouke.org uradio sam registraciju jos pre dosta vremena, dobio mail da cekam da mi odobre nalog i od tad nista... sta treba da radim?

Колико видим, под тим именом и презименом (Срђан Трумић) није регистрован ни један члан Форума. А регистрација је аутоматска и не захтева никакво одобравање налога.

Е сад уколико се регистровао под неким другим именом, а очекује "одобравање" за улазак у део Форума за упознавање-то је већ друга ствар. Онда нека каже како се "зове" овде на Форуму, па да проверимо...

Подели на овим сајтовима

Guest
Ова тема је за сада закључана и нису омогућени будући одговори.
  • Креирај ново...