Jump to content

Саопштење Епископа шабачког Господина Јеротеја поводом плана да у Јадру буде отворен рудник

Оцени ову тему

Препоручена порука

пре 12 минута, Владимир Владимирович Цар1 рече

Ово саопштење као да је писао СНС :). Шта рећи?

а не да наше куће, њиве и поља, наше светиње, цркве и манастири, буду претворени у политичка и свака друга попришта.‍

Какав спин. Не него ће да постану јаловишта:) и извор прихода ЕУ, само треба да верујемо струци и Председнику који сваки минут и по слаже. То што је пре само годину, две ово стопирано да би се добили избори, што се САНУ изјаснила да нам то не треба то што је Уствани Суд корумпиран и реагује на миг власти и профита никада није било по Владици. Е брате туга:ok:

И то је објављено као мишљење Синода на сајту СПЦ.

Прво Захарова па онда ЛАвров па овај Владика:), како каже ЊегоШ као сироче тужно без игде икога... Мој народ је потонуо у мртвило и безнађе ...

Али идемо даље усе и у своје кљусе, има Владика који не мисли овако.

Можеш само имати Грингорија са собом. ТО је комедија.

Наука верујућих каже:

Апсолутан је само Бог

Подели на овим сајтовима

Srbe na KiM niko i ne spominje vise. Koliko sad vodimo? 24:0. Strasno brate...ja ne znam sta se desava iz kulisa u prljavoj politici, ali kad poredas hronoloski cinjenice....covece, najprije nasi ljudi skinuse srpske uniforme i obukose siptarske - mislim na policajce. Dadosmo im GRANICU, pa pozivni broj, pa sudstvo, pa SVE institucije na severu - i na kraju, skinuse nasi ljudi i siptarske uniforme i izgubismo SVE.

Dunes u pistaljku i uhapse te. Predsednik vodi 24:0 a ne moze i ne sme da ode na KiM.

I vise niko nist ai ne prica. Ekonomski tigar Srbija...zaduzuje se astronomskim ciframa. BDP Srbije nije SRPKI kapital, nego se knjizi, recimo uzme Vlada dug 2 milijarde, upumpa u neke projekte i to je "rast ekonosmski".

Ekonomski rast je sto Kinezi zgrnu milijarde od rudnika, sto Francuzi zgrnu milione od aerodrmoma, sto Fijat zgrne u kragujevcu - profit strancima, Srbima smece, izrabljeni biolesni radnici, i onda od ono crkavice sto robuju stranom okupatoru, od on eplacice, i oni se dodatno zaduze, i to je "ekonomski tigar".

Ko ono rece: "NE AM GAZIVODE"!  I sta bi?

Bre pukla je Nemacka i Skandinavija, pukla je Skandinavija od kad su liberalizovali "skandinavski mdel" kapitalizma pukli su ko ledenica...ali Vucuc fura svoje price. Trzi prugom za brze vozove, koja vodi u provaliju.

• Свиђа ми се 1
Подели на овим сајтовима

пре 10 часа, Milan Nikolic рече

Како те није срамота да пред Богом вређаш и клевећеш људе?

А шта сам вређао и клеветао? Пази ти шта пишеш, не клевећи сам. Да ли први није секретар и да ли други није у пензији и предавао у економској школи? Срећа има све црно на бело па не можеш да лажеш без последица.

Блажени гладни и жедни правде, јер ће се наситити;

Подели на овим сајтовима

Али рекао си само да је средњошколски наставник и пензионер. То је као када би за вл.Атанасија рекао да је само пензионер, што су многи и чинили. Чему такво понижавање људи, не знам. Шта тебе саблажњава, нечија пензија?

Наука верујућих каже:

Апсолутан је само Бог

Подели на овим сајтовима

Да ли те можда саблажњава што је предавао у економској школи? Јел ти не видиш неке везе између економије и рударења, између економије и свега што је повезано са рударењем?

Случајно сам учио о томе из основне школе помажући деци. Привреда има секторе, а рударење је код многих примарни сектор, док се негде подразумева као секундарни сектор.

Индустрија у вези литијума подразумева не само примарни, него и секундарни сектор где индустрија може бити тешка и лакша, на пример можемо и обрађивати метал и правити батерије.

Онај твој је електротехничар, а хоће да се меша у физичку хемију, што је у реду, али само морамо ставити све на своје место. Не можеш ти њега уздизати у висине, а друге срозавати.

Наука верујућих каже:

Апсолутан је само Бог

Подели на овим сајтовима

Закукаше Срби у невољи, ал' се Живог Бога не сетише, нити Бога, нити својих греха.

Ови рудници ( цела Србија мапирана) су као једна пошаст из Николајеве Литургије. Ако Бог допусти, па нека буде, да се можда неки будући отрезне, али чинићу оно што могу да се не деси и молити се Богу да не допусти. Остало је млаћење празне сламе, прође време у препуцавањима.

Ко хоће да види какав је дух владао међу Титовим послушницима, нека гледа данас ове који на све стране по Вучичевим медијима заговарају копање.

Подели на овим сајтовима

Каква је то безумност, спречавати неки технолошки развој. И сутра када будемо слали било шта на Месец, појављиваће се разне лудости. Тако сада неки кукају на руднике, као да Србија није никла на рудницима.

Наука верујућих каже:

Апсолутан је само Бог

Подели на овим сајтовима

пре 3 часа, Milan Nikolic рече

Али рекао си само да је средњошколски наставник и пензионер. То је као када би за вл.Атанасија рекао да је само пензионер, што су многи и чинили. Чему такво понижавање људи, не знам. Шта тебе саблажњава, нечија пензија?

А требао сам целу биографију да напишем? Написао сам најбитније. Универзитетске професоре понижава средњошколски професор у пензији. Нећу више с тобом да се препирем. Ако наставиш да ме смараш ставићу те опет на игнорисање.

Подели на овим сајтовима

Очигледно је да ти не разумеш шта значи асистент природно математичког факултета. Он је докторирао на факултету за физичку хемију, а готово цео радни век је провео у Институту за општу и физичку хемију. Ти си, једноставно, шарлатан, изгледа у свему.

Наука верујућих каже:

Апсолутан је само Бог

Подели на овим сајтовима

пре 53 минута, Milan Nikolic рече

Очигледно је да ти не разумеш шта значи асистент природно математичког факултета. Он је докторирао на факултету за физичку хемију, а готово цео радни век је провео у Институту за општу и физичку хемију. Ти си, једноставно, шарлатан, изгледа у свему.

Довиђења.

Подели на овим сајтовима

Па тако је, када си само политички острашћен против Вучића. О том проблему политичарења говоре сви који желе добро земљи, тако и Епископ шабачки. Тако каже и уважени дипломата Миливојевић.

Погледати од 21:04

Наука верујућих каже:

Апсолутан је само Бог

Подели на овим сајтовима

пре 23 часа, Milan Nikolic рече

Значи теби је фрка што пуца у Шведској, док седиш у Грчкој где је ваљда супер.

Ma, ja sam otisao iz nuzde. Svako ima svoju pricu. Ne mislis valjda da je oko 3-4 miliona Srba (tako kazu da nas ima toliko) u tzv. dijaspori sve fukara i izdajnik?

U Solunu ili ovde-onde, ja sam nomad moderni. Kao i vecina.

Komentar ti je cisto SNSovski - recimo kao da je Nesorovic za ono sto je i Cuta, samo zato jer je digao glas protiv Tinta.  Nema veze gde ja sedim, nisam j atema - ili mislis da jesam? Ili mislis da ko u Srbiji kaze protiv predsednika da je izdajnik, a an Srbije nema niko nist ada prica?

Da j epredsednik pametan on bi radio sa tzv dijasporom. To je vise od pola Srbije.

Eto kavi su Srbi: za vrijem rata u BiH Tudjman je svim Hrvatima dao drzavljanstva. Izbegli Srbi iz Hrvatske nisu mogli u Srbiji dobiti ni izbjeglicki status lako. Kamoli srpska dokumenta.

A 30 g. posle rata, tek na predlog Dodika, Srbij apocela da dijeli drzavljanstva. Dok se u konzulatu Srbiju u BL, uhljebi neki, sve rade da OTEZAJU da Srbi dobiju drzavljanstva. Toliko o tome.

Orbanov pasos ima mozda i 500 000 Srba iz Vojvodine. Da ne govorim o Madjarima. Ima ga ko je god imao cuku-kukun-dedu Madjara. Al ne da Srbin Srbinu - jok.

PS

Uzgdred, Milane znas li da su utjerivaci dugova, izvrsitelji - gori su od Arkanovih dzelata onomad - NUZDA koju je NATO trazio. Nikola Vrzic je to izneo - sporazum sa NATO je, pored vojnih stvari, zahtevao i izvrsitelje! E, predsednik toj bagri nista ne moze i ne sme - to govori koliko je ona samostalna. Kave veze ima Rio Tinoto i gde Cirilicar "sedi"?

Подели на овим сајтовима

Ali neverovatno - dakle Novosti su pro-pro-pro-SNS novine. Po 20 puta dnevno spominju predsednika u superlativu....a pazi ovo:

“NEOČEKIVAN” ŠAMAR FRANCUSKOJ VOJNOJ INDUSTRIJI: Kazahstan kupio i dobio šest aviona Su-30SM umesto francuskog Rafala (VIDEO)

WWW.NOVOSTI.RS

VAZDUHOPLOVSTVO Kazahstana ojačalo je svoju flotu sa šest novih višenamenskih lovaca Su-30SM iz Irkutskog avio-zavoda, koji je deo Ujedinjene avio-korporacije.

Pa sto Srbija nije udarila "neocekivan" samar Francuskoj? Sto kupuje Rafale od njih? Onaj koji prima samar od Francuske, divi se onima koji udaraju samar Francuskoj. Zalosno.

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...