Jump to content

Избори у Србији 2023

Оцени ову тему

Milan Nikolic

Препоручена порука

Председник Србије Александар Вучић примио је честитку Министарства спољних послова Кине поводом победе на изборима.

- Честитамо Србији на несметаном одржавању парламентарних и локалних избора. Верујемо да ће Србија, под вођством председника Вучића и нове Владе Србије наставити да напредује у националној изградњи. Кина придаје велики значај развоју кинеско-српских односа и радује се сарадњи са Србијом на учвршћивању међусобног политичког поверења између две државе, продубљивању практичне сарадње у разним областима и унапређењу свеобухватног стратешког партнерства Кине и Србије на виши ниво - стоји у званичној честитки МСП-а Народне Републике Кине.

Наука верујућих каже:

Апсолутан је само Бог

Подели на овим сајтовима

пре 10 часа, Вилер Текс рече

Мислим да не знаш, па да си милијарду година живео у Русији, ако не видиш исти дух. Тај исти дух је у свим обојени револуцијама,

Текс, плиз, не тупи. Поистовећујеш критику власти са плаћеницима спримним на све за шаку власти. Власт је ту да се критикује за пропусте...а хвале ионао добијају превише. Ја н епретендујем да знам шта ти знаш. Не мош' ни ти знати шта ја (не)знам....мани то.

Све пропусте власти треба критиковати, свагда....биће боља.

Подели на овим сајтовима

@Milan Nikolic Овај водитељ је ОК чова, али баш има смешан имиџ, облачи се к'о тинејџер што је баш безвезе. Мало боде очи...иначе добра питања поставља и по избору гостију види се ко је шта је. Нормалан човек.

Подели на овим сајтовима

пре 7 минута, Ćiriličar рече

Текс, плиз, не тупи. Поистовећујеш критику власти са плаћеницима спримним на све за шаку власти. Власт је ту да се критикује за пропусте...а хвале ионао добијају превише. Ја н епретендујем да знам шта ти знаш. Не мош' ни ти знати шта ја (не)знам....мани то.

Све пропусте власти треба критиковати, свагда....биће боља.

Ћирилко, молим те читај.

Видиш да све време хвалим МИ глас из народа као конструктивну и добру опозицију. Они треба да управљају власт што је могуће више у српском правцу. А она већ једним делом иде у том правцу. Оно што МИ нема за сада је оператива.

Ово што сам писао се односи на грађанисти.

Ја говорим о евроталибанима и њиховом духу и њиховој критици која значи рушење Србије 

Подели на овим сајтовима

On 17. 12. 2023. at 0:36, Milan Nikolic рече

И које су то форе, као није смешно него жалосно, а оцењујете поруку смехом до суза. Чини ми се да вам ради одбрамбени механизам да мржњу кријете тобоже смехом. Како другачије објаснити то и као није смешно него жалосно. Знао сам да ће много деце и иконе пољуљати неке од вас. Постали сте жртве специјалног рата, упијали сте из западних медија који се свуда емитују само мржњу, негативност, осуђивање.

Ја уопште не желим да се свађам, нит мрзим тебе, Вучића или неког другог кога уопште не познајем.                                                   Али гледам ствари реално.

Ти очигледно верујеш у Вучића и СНС, то је твоје.  Треба веровати у Бога а не у страначку пропаганду.                                                     Људи Божији, које ће вероватно у скоријој будучности прогласити светитељима, су јасно и отворено рекли своје о Вучићу. Не зато што њега мрзе, или зато што су били жртве западне или опозиционе пропаганде, него зато што су гледали отвореним очима...  И њихов учитељ, свети Јустин, је јасно критиковао оно што не ваља, као и свети Владика Николај.

Шта мени највише смета, поред тога да је код наших политичара и у нашем систему на првом месту лични интерес, је безкрајна лаж. Све што се говори, видео клипови, наводне победе, економски тигар, брига о породици итд. је лаж - а зна се ко је отац лажи. 

Подели на овим сајтовима

пре 2 часа, Ćiriličar рече

@Milan Nikolic Овај водитељ је ОК чова, али баш има смешан имиџ, облачи се к'о тинејџер што је баш безвезе. Мало боде очи...иначе добра питања поставља и по избору гостију види се ко је шта је. Нормалан човек.

Многи из Пинка су изненађење, како из палих стања или међу палима исплива неко са нормалном свешћу. Али опет пало стање свуда је око нас. Чујеш и на крају емисије пуштају оног геја, шта ли је, па Павић мора да заврши причу са оценом о тој декаденцији. Али Павић је набројао шта слуша, односно шта је слушао и на каквој модерној култури је одрастао, није ни мало заостао када је реч о музици.

Има катастрофалних декаденција у друштву, на пример наркоманија. Није то само пушење траве, што је најмање зло, него се људи трују до уништења мозга и смрти. Па када се такав искупи и искупљује, то онда показује незамисливе ствари уметништва. Размисли, тај геј фазон, колико је уметности произишло из тих емоција, некада да не поверујеш. После тек сазнаш када се изненадиш неком музиком да је тај био геј.

Овај Бошко ми ни не личи на геја, али мало тако изгледа исфеминизирано. Као добрица је, не би мрава згазио. Али зна да поставља питања о најкрупнијим темама високе политике и геополитике. Што би се рекло, наш човек, тачно се грози на оно што треба и хвали оно што треба. Видиш да је чак похваљен да је један од ретких који су у последње време у емисијама имали госте из покрета МИ.

Наука верујућих каже:

Апсолутан је само Бог

Подели на овим сајтовима

НДХ1 и Нова СС некако могу да се помире са Вучићем на власти, али не могу никако са Ми - глас из народа као фактором на политичкој сцени. 

Покушавају да цео покрет сведу на личност Несторовића и да неке његове ставове (који нису везани за покрет МИ) ставе у први план и да га прикажу као некаквог полу-лудака. Не схватају да само раде добар маркетинг за покрет.

Подели на овим сајтовима

пре 3 часа, Вилер Текс рече

МИ глас из народа

Слушао сам кратко Ћирјаковића....иначе ј еинтелигентан, али има проблем са формулацијом. Људи широких погледа, проницљиви, пошто у глави имају широку слику, широке контесте, јако се тешко формулишу, јер требаш ту ширину да изразиш једноставно, разумљиво и сажето.

(Узгред - дигресија - зато теолози, рецимо, набубали неких књижица, и пишу нешто - бре, просто ти МУКА да читаш, одмија се од мозга...мада то је у вези са непродуховљеношћу, али иста проблематика као код Ћирјаковића)

Елем...Ћирјаковић анализира патриотску опозицију  - иначе Ломпара не може да сагледа - и ФЕНОМЕНАЛНО успева да проникне и изрази проблематику Заветника, Двери и Бошка, каже Ћироко да је њихов патриотизам АНАХРОН! Браво! Реч проста, али перфектна за њих. Они к'о препарана винил-плоча понављају неке суштине српског бића, традиције, али то везе нема са геополитичким стањем и савременошћу.

И за Ломпара се слажем са Ћирком - ето и он је против Вучића, а ја га не штимам...нисам веромер, али Ломпар је сувише мало продуховљен да би се бавио темамам којима се бави, УКЉУЧУЈУЋИ Црњанског! Јер Црњанског размети а не бити иоле продухољен не иде. Можеш да пискараш којекаве књижевне критике, али то је све плићак. Ломпар Црњанског тумачи кроз неку језичку естетику и политику.

А ето МИ, Павић верујући, а Павловић агностик - и занимљиво, да Бранко Павловић и Ћирјаковић неверници деклеративни, а имају здравији патриотизам од многик тручача и кималача о Српству попут Обрадовића, Ломпара. Ковић је диван чова, али фали му мало мудрости, и он је на граници да потпадне под Ћирков анахропатриотизам...

МИ нису кадри да воде државу још, и то и знају, и на то не претендују. Они су покретачи будучих промена у Србији...надати се у Господа да оне долазе, и то на боље. У том контесту није Вучић препрека њима, променама, али сигурно није носилац будућих промена. Међутим, мислим да је свестан тога и сам. Најбоља је опција, јер боље нема, да још неко време влада, а д аима Ми "за вратом"...не што се плаши 5% бирача, али ЗНА Вучић какав дух и кава снага је иза МИ.

МИ је набоље што се десило на овим изборима, а то није само да је пар људи ушло у власт, него су покренуте промене...остаје да се види како ће Вучић да то каналише.

Ако буде мудар неће ићи против њих, него ће их подржавати тајно да расту, и када буде предавао власт да им је преда...наравно ако МИ остане на курсу који су зацртали...иде ЈАААКО турбулентно време.

Да додам - Срђа Трифкович, велики зналац, Душан Пророковић диван момак и велики политиколог...и они маше ону срж коју су Ми "уболе".

Видећемо како ће се све одвијати...ако МИ опстану, следећи избори иду и до 20%. СПС, Двери, Заветници, Радуловићеви, ДСС...све ће да се маргинализује испод цензуса и око. Добар део СНСа ће у МИ....углавно опозиција је била лоша, опозиција, патриотска, сада су МИ.

Подели на овим сајтовима

пре 20 минута, Вукашин рече

Каже Павић да чита Свето Писмо и Псалтир. 

Павић је дубоко верујући, дало се наслутити кроз редове. И срчан је. Сећаш ли га се са оцем Оливером Суботићем, тада није био у Чину, Суботић, Павић (имао дугу косу, лепотан био) са Никанором. Оно кад је цепао фил "Дигитални анћео" и 666 дрмало Правослаље?

Помињем ово...хвала Богу, остао је у нормали, није се дао са "катакомбном црквом" (сиц!?)...али има Павић још мало тог последњовременашког....мислим, не да је тај, него ове догађаје у Гази суко повезује са доласком непомјаниковог изасланика...оћу рећи, није човек "последњовременаш" али мало радикално ово у Гази гледа кроз ту призму. Мада се многи могу сложити да је Руси у Украјини спречавају долазак поменутог изасланика непомајаниковог. Како је писао онај католички бискуп из САД, кога је папа сменио.

(Само да се нечастиви не острви на КиМ поново, а хронологија је страшна - СВЕ почиње, ово захуктавање историје, на КиМ. Ту су сотонске слуге на земљи имале свој пир - ТАДА су били на ВРХУ моћи, највеће моћи војне и економске које је иједно цартсво икада имало у историји....и онда редом арпски свет, па онда Украјина и сад Газа... у паници су јер балон се надувава....сат откуцава немилосрдно)

Само да се нечастиви, кад иступи крваве канџе другде, поново не острви на КиМ, да на нама малима пред другима показује своју НЕмоћ.

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...