Jump to content

Избори у Србији 2023

Оцени ову тему

Milan Nikolic

Препоручена порука

Овај из НИНа је тип попут Мила Ђукановића. Вучић џаба губи време са њим.

@Ćiriličar

Има доста поштених атеиста, да тако кажем данас међу нама. Мада и ови који се тако изјасне нису баш далеко од вере. Има нешто Божије и нечег доброг у њиховим срцима, баш како нам је рекао Господ. Са друге стране, сваки злонамерник, био атеиста или неки верник, само је супротност од оних који држе добро у себи.

Наука верујућих каже:

Апсолутан је само Бог

Подели на овим сајтовима

Сви који планирају да гласају за лопове требало би да прочитају ову беседу светог Николаја Охридског и Жичког: 

Блажени гладни и жедни правде, јер ће се наситити;

Подели на овим сајтовима

On 6. 12. 2023. at 17:11, Bilbija рече

OK, to ti kazes, ali imas ki neki dokaz? Podnesi prijavu ako imas konkretna saznanja...Nekada su pricali svi da je zemlja ravna a na kraju ispade da je okrugla. Tako i sa vasim pricama o kradji,. Svi lopovi a niko da podnese tuzbu sudu...

Поента је да сви политичари имају имунитет. Зато се боре. Могу да раде шта хоће. Снимак је од пре 25-26 година. Овде је конкретно реч о бананама. Да тужим државу да се бави криминалом?! Е мој брате Билбијо :)

https://www.tiktok.com/@eldinerovic3/video/7054718695016385797?_d=secCgwIARCbDRjEFSACKAESPgo8gRPt3bsE1VcItgdlcDh%2BPEIVT9I%2B4lQ9igSNM17sitYCgZ2M8b58iYt1MJ0y7O1YOR65EUgPMics38%2BLGgA%3D&language=en&preview_pb=0&share_app_id=1233&share_item_id=7054718695016385797&share_link_id=01e815e6-ca8e-4136-a9ac-e181904e8a09&source=h5_m&timestamp=1643456600&u_code=0&utm_campaign=client_share&utm_medium=android&utm_source=viber&_r=1

... и сав живот свој Христу Богу предајмо

Подели на овим сајтовима

пре 8 часа, Ćiriličar рече

Фала на препоруци, ал' не верујем да ћу да купим/читам. Из простог разлога што, мислим, да ми је то добро познато. У оном обиму који је мени довољан.

Ту сам књигу навео да би се упоредили духови са онима који данас постоје у опозиционим редовима код нас.

Подели на овим сајтовима

пре 4 часа, Н И Н Е рече

Сви који планирају да гласају за лопове требало би да прочитају ову беседу светог Николаја Охридског и Жичког:

Која опција није лоповска?

Подели на овим сајтовима

пре 9 часа, Ćiriličar рече

Фала на препоруци, ал' не верујем да ћу да купим/читам. Из простог разлога што, мислим, да ми је то добро познато. У оном обиму који је мени довољан.

Узгред, ја сам руски зет, деца су ми и Руси, а пратио сам доста како се то зло десило, испратио прећутане и сакривене чињенице и видео, осетио и доћивео колико је то утицало на друштво.

Сва та "научна" анализирања - оно што Ломпар ради код нас рециомо у "самопорицању", све је то ОК, али требао свако ко верује узети у обзир онај ирационални фактор кад се ради о мржњи ка Русима (то Ломпар не може код нас да уради, иако предаје на ПБФу, јер није довољно продуховљен) ...на Русе је Дух Свети прено водећу улогу Црквуе са Византије, они су Трећи Рим...не само на њих, али на њима ће се одиграти последњи догађаји, они су трећи народ по реду (у приципу Словени православни) који има важну уогу у домостроју спасења.

Први су Јевреји. Изабравши Аврама креће његово а касније јеврејског народа сведочанство многобошцима о Једином Богу, "Господу дад војскама". И из Јевреја је потекла и Богородица и Апостоли, Јован Крститељ, а и Павле који је, својим учењем, пренео хришћанство на друге - "ослободио" Јевреје те екслусзиве да буду само они Богопознатељи и пренео све на Нови Израиљ.

Други су Јелини. Њихова филосфија и тај таленат је прображен у учење и догме Цркве, и међ њима је основано прво хришћанско царство - Византија (преображај многобожачкког царства у хришћанско). Јелини су темељ постапостолском учењу - не у смислу да су велики Оци догмате били Грци, али ту, код њих је Црква темељила и систематизовала апостолско Предање, и та учења су се одржала 17 векова и одржаће се до краја света.

Трећи су Руси. Пагани сентименталног духа и велелепија које је крстила Света Мудрост цариградска. Трпељиви, невероватно трпељиви, кротки, народ заједнице, народ колектива - зато им је Бог подарио највећи део Земље, толико велик који није поседовао ни један народ у историји човечанства. А Дух Свети им дао жезал патријаршијски, Аврамов и Аронов. Њихова улога није да пишу нове дгмате него да их чувају до мучеништав. Улога да тај са тим жезалом дочекају Христа и Воскресеније! Није случајно њихова недеља Воскресеније. Њихово велелепије прелази у оптички "хаос", од мноштва украса. Али то је њихова љубав ка Богу.

Е...мржња ка њима има главну клицу у овоме што пишем - јер, по речима Госода, ако су Њега гонили и његове ће. Уколико је Русија више уз Бога, мржња је већа. Кад је пијани Јељцин био, Руси су били узор демократије а нису имали шта да једу. сада су зло веће од ИСИЛА.

ТУ је извор мрже ка Русима и због тога. Ниједан народ у историји није порушио своје богомоље и побио своје свештенике - и то су Руси! Иако су то водили не-руси и сатанисти. Али пустио их је Господ сатани директно у шаке "да до рока своју вољу врши".

Отуда, из тог извора, и српска љубав ка Русима. Наша љубав ка њима нема скоро ништа рационално. Ми смо скоро по свему различити народ од њих. Срби су данас ближе Швеђанима и Немцима него Русима.

Мислим да реч "простодушност" наприкладнија - Рус ако је верујући не може бити а да није протодушушан. Он не може бити аристократа по неком статусу, ма био и богат и на положају - он је аристократа по души, по крштењу, по вери својој.

ПС

Помало је, истински, трагична судбина Срба...мислим да су то велиани попут Николаја знали...аве Јустина, због неше географије. Много ОПАСНО кућиште имамо. На много опасном месту имамо домовину. Страдања су нам стално над главом, а мали смо окружени непријатељима. Ни у Јерусалиму нема толиког СУДАРА цивилизација колико ту где је Србија! Нема тог интензитета! Апсолутно не! Ту се судара ислам и хришћанство. Ту се судара источно и западно хришћанство. Ту се судара исток и запад генерално....много опасно подручје. И ту не може ни бити ни опстати неки велики народ. Могу само неки "герилци". Е, ушли су у неку нову еру, па ако Бог да да нова подела света закачи нас уз Русе...ту је Србима историјска шанса да неколико векова живе у миру. "И дрво се на дрво наслони, свак' на свога, ја немам на кога"! Како иде она песма...

За Србе се не може рећи: Срб су цивилизација! Срби су народ! Алу Руси...Руси су цивилизација.

Ћирилко превазишо си самог себе срашно 0512_musicдобра суштинска порука, бај тхе веј, веруј ми баш сам нешто ових дана слично нешто размишљо како је то ишла вера у истинитог Бога од старих Јевреја и богоизабраности, па преко старих Грка и њихове филозофије као припреме за Јеванђеље, и на крају преко незнабожачких паганских дивљих северних Словена и Руског народа и царске Русије као главног носиоца вере и то вероватно до краја времена и историје. 

Нису ђабе већина јереси настале на Истоку и Византији, као што није и случајно што је сада Русија и Руски народ главни непријатељ Запада, борба се води слично као што је светла Даница гордошћу постала таман и зао демон који је започео борбу на небу против Бога и који је био поражен од Архистратига Михаила и његове ангелске војске, тако слично се и овде доле води велика и грандиозна борба за веру у истинитог Бога и главних носиоце те борбе за Бога и против ђавла и његове демонске војске, ту борбу је на неки начин описао и свети Августин у својох Држави Божијој кроз два града, светски видљиви и телесни град и небески и Божији град који се не види голим телесним оком у овом свету али који постоји и који се вером и правдом тражи и налази.

И наша Србија и наш Српски народ је један од носиоца те велике борбе за правду и великог Бога, ми смо први рекли НЕ том Западу као носиоцу борбе против правде и истине и Бога и зато смо немилосрдно бомбардовани и сатанизовани, замисли ми овако мали смо стали против тако велике силе и војске коју историја не памти у ствари о тој сили имамо описано код пророка Данила и Откривењу као сили и империји која је изнад сваке друге империје и царства у историји људске цивилизације, и таквој империји смо се ми супроставили и на неки начин војно смо извукли максимално што смо могли.

Историја учитељица живота, а овај Хил амерички амбасадор нам прича да се не враћамо у прошлост и да гледамо само у будућност и као он нам жели добро, уф каква цинична изјава, ето на крају сам се и изнервиро..... :1314_womens:

Подели на овим сајтовима

Ово је баш добра емисија људи моји, баш препорука. Треба овог човека паметно разумети, он чак оправдава промене става неких западних десничара што виде да су умислили да ће успети нешто што су планирали, попут Италијанке Мелони. Али каже да систем који запад одржава може трајати још неких десет година.

Објашњава да је проблем у неолиберализму, када један човек може имати на рачуну као богатства неке државе попут наше, шездесет и више милијарди долара. А не постоји начин да их опорезујеш јер ће побећи са привредом и иновацијама. Ово треба преслушати и дубоко размислити о решењу.

Наука верујућих каже:

Апсолутан је само Бог

Подели на овим сајтовима

Опасни лудаци воде запад, политичке елите које корпорације чине богатима, а који посматрају људе заправо као стока, и још горе од тога. Зато им је највећи непријатељ неко ко успешно одолева том нечовештву појединаца, попут Кине која спречава неограничено богаћење, али прави највише нормалних богаташа.

Решење тог нечовечног неолиберализма може бити само када је друштво спремно на заједништво и паметну поделу богатства, а сада је запад далеко од тога. Мора му се помоћи неким нашим примером, али да не буде већ виђени лажни комунизам, него нешто истински човечно и са правим смислом.

Наука верујућих каже:

Апсолутан је само Бог

Подели на овим сајтовима

пре 7 часа, Bokisd рече

Ћирилко превазишо си самог себе срашно 0512_musicдобра суштинска порука,

Јој Боки, превазишао? Ма који превазишао, то је мала успутница, "левом руком" у "трку"... :)

Шалим се (а и не шалим се)...

Проблем у горњим темама је што се искључује тај, назови, ирационални фактор. За безбожнике јесте ирационално, јер они не могу да докуче многе ствари. Ону думају моѕгом, дебелим цревом, интересом, сујетом. Ствари су много дубље и шире.

На крају крајева, постоји јасна историја да директним упливом Госпда у њу. Људи покупили докторате на похрањивању у мозак неких података, ситница, које су у суштини чиса формалност на главну историју коју игноришу. Али шта ћемо, Бог је нама дао истину...мада њу и није баш лако носити у глупом, слепом свету.

Апропо Денице/Данице...да, кажу теорија завере - па од његова пада завера против човека траје, чим је Адам створен креће удар...све остало је форма. Трагично али истинито.

пре 7 часа, Bokisd рече

И наша Србија и наш Српски народ је један од носиоца те велике борбе за правду и великог Бога, ми смо први рекли НЕ том Западу као носиоцу борбе против правде и истине и Бога и зато смо немилосрдно бомбардовани и сатанизовани, замисли ми овако мали смо стали против тако велике силе и војске коју историја не памти у ствари о тој сили имамо описано код пророка Данила и Откривењу као сили и империји која је изнад сваке друге империје и царства у историји људске цивилизације, и таквој империји смо се ми супроставили и на неки начин војно смо извукли максимално што смо могли.

Види....узми пример Св. Мученика...како издрже муке? Па вероватно им Дух Свети да снаге, не вероватно сигурно...е сад не знамо ми како се то физички манифестује.

Или пример нижег ранга....узми нас...имамо неку кризу, муку у живот, изборимо се са тим...кад то прође, самим нама није јасно како смо имали снаге за то. Просто човек види да је био ношен неким Духом...а понекад и духом (злим) у погрешкама.

Тако и то што причаш...НИСУ Срби били свесни шта их је снашло. Ја то гледам све у контесту у којем сам горе писакарао, и то што ти пишеш. А да су знали...па не би ни издржали. Тако да се кроз то што поињеш види огромна улога Срба у тој борби за Црство Небеско, али на земљи.

Е...ту је и КиМ...видиш је оно, уствари ЦЕНТАР светских дешавања...ту је сатана показао крваве жвале први пут и отворено...али, гле парадокса...они који отимају КиМ, њихови војници и чувају светиње КиМ...како-тако, ипак је сатана на ланцу...оно као кад крвоѕедног кера дрѕис, а он режи, али не може д ауједе....

Много со ово дубље ствари и око КиМ и Украјине и Газе...него што се пискара....па само баци помисао шта је КиМ, шта је Украјина и шта је Јерусалим?

Имена говоре све...и пази хронологију! Пази хронологију новоисторијских дешавања: КиМ, Украјина, Света Земља (Палетина/Израел/Јерусалим).

Гледати то са очима САМО неких геополитичких интереса је смешно. Узгред, и најважније, Павлове речи да Црква води рат против духова зла и таме а не против крви и меса...да, рат крви и меса је земаљска пројава те борбе, а рат против духова зла и таме из поднебесја је та метафизичка, па и онтолошка димензија....њу мало ко види. Хвала Богу, нама је дато да то "видимо"...кроз Цркву, да би се борили...али није лако...

Подели на овим сајтовима

пре 8 часа, Bokisd рече

борба се води слично као што је светла Даница гордошћу постала таман и зао демон који је започео борбу на небу

Почетак:

Исајие 14

12. Како паде с неба, звијездо Данице, кћери зорина? Како се обори на земљу који си газио народе?
13. А говорио си у срцу свом: Изаћи ћу на небо, више звијезда Божијих подигнућу пријесто свој, и сјешћу на гори зборној на страни сјеверној;
14. Изаћи ћу у висине над облаке, изједначићу се с Вишњим.
15. А ти се у пакао сврже, у дубину гробну.
16. Који те виде погледаће на те, и гледаће те говорећи: То ли је онај који је тресао земљу, који је дрмао царства,

Крај (нови почетак без краја)

Откровење 18

4. И чух глас други с неба који говори: *Изиђите из ње, народе мој, да не саучествујете у гријесима њезиним, и да вас не снађу зла њезина. [*Ис 48, 20; 52, 11; Јер 50, 8; 51, 6, 45; 2 Кор 6, 17.]
5. *Јер гријеси њезини достигоше до неба, и Бог се опомену неправде њезине. [*1 Мој 18, 20, 21; Јер 51, 9.]
6. *Узвратите јој као што је она вама узвратила, и удвојте јој двоструко по дјелима њезиним; у чашу коју је она наточила, наточите јој два пута онолико. [*Пс 137, 8; Јер 50, 15, 29.]
7. Колико је она себе славила и наслађивала се, толико јој дајте муке и жалости; јер у срцу својему говори: Сједим као царица, и удовица нисам, и жалости нећу видјети.
8. Зато ће у један дан доћи зла њезина: смрт и жалост и глад, и биће сажежена огњем; јер је силан Господ Бог који јој суди.
9. И заплакаће и зајаукати за њом *цареви земаљски који блудничише и пироваше с њом када виде дим од пожара њезина, [*Отк 17, 2.]
10. Стојећи издалека због страха од мучења њезина, и говорећи: *Авај, авај, граде велики Вавилоне, граде моћни, како † у једном часу дође суд твој! [*Ис 29, 1; † Јер 51, 8.]
11. И *трговци земаљски заплакаће и зајаукати за њом, што њихове товаре нико више не купује; [*Јез 27, 36.]
12. *Товаре злата и сребра и драгога камена и бисера и платна и порфире и свиле и скерлета, и сваког мирисног дрвета и свакојаког посуђа од слоноваче и свакојаких посуда од најскупљега дрвета, мједи и гвожђа и мермера,
13. И цимета и балсама и тамјана и мириса и ливана, и вина и уља, и бијела брашна и пшенице, и говеда и оваца, и коња и кола, и тијела и душа људских.
14. И воће које жели душа твоја удаљи се од тебе, и све масно и сјајно отиде од тебе, и никад га више наћи нећеш.
15. Трговци ових ствари, који се обогатише од ње, стаће издалека због страха од мучења њезина плачући и јаучући,
16. И говорећи: Авај, авај, граде велики, *обучени у свилу и порфиру и скерлет и накићени златом и драгим камењем и бисером, јер у једном часу пропаде толико богатство! [*Отк 17, 4.]
17. *И сви кормилари лађа, и сви који некуда плове, и лађари, и они који раде на мору, стадоше издалека, [*Ис 23, 14; Јез 27, 29.]
18. И викаху гледајући дим од пожара њезина, говорећи: Који град би као овај велики град?
19. *И посуше прахом главе своје, и повикаше плачући и ридајући, говорећи: Авај, авај, граде велики, у коме се обогатише богатством његовим сви који имају лађе на мору, јер у једном часу опустје! [*Јез 27, 30.]
20. *Весели се над њим небо, и светитељи, и апостоли и пророци, јер изрече Бог суд ваш над њим.

Подели на овим сајтовима

Како је могуће да:

Republička izborna komisija: U Srbiji ukupno 6.500.165 birača

Ако Србија има

image.thumb.png.1ade7d7a14c5aca7f4249084a64a3085.png

Како је могуће да има 6,5 милиона гласача, а 6,6 милиона становника? Да ли то значи да у Србији живи само 100 000 становника који немају право гласа, од 0-18 година?

Подели на овим сајтовима

пре 1 сат, Ćiriličar рече

Како је могуће да:

Republička izborna komisija: U Srbiji ukupno 6.500.165 birača

Ако Србија има

image.thumb.png.1ade7d7a14c5aca7f4249084a64a3085.png

Како је могуће да има 6,5 милиона гласача, а 6,6 милиона становника? Да ли то значи да у Србији живи само 100 000 становника који немају право гласа, од 0-18 година?

Многи су у иностранству, нису пописани али имају и даље адресу у Србији и право гласа.

Да ли је то могуће или мора да се прати, макар несвесно, унапред задати наратив о крађи?

Слабо ти вучеш паралеле, брате.

Подели на овим сајтовима

пре 8 часа, Ćiriličar рече

али, гле парадокса...они који отимају КиМ, њихови војници и чувају светиње КиМ...како-тако, ипак је сатана на ланцу..

Радо би они спалили све наше светиње, али нашли су још гори начин да их оскрнаве, крађом српског идентитета на Космету. Они отворено говоре о косовским светињама, а не о спрским. Албански наводно стручњаци тврде да је косовски бој био између балканског савеза и Османлија, да су српски светитељи били Албанци итд.

Наука верујућих каже:

Апсолутан је само Бог

Подели на овим сајтовима

пре 6 часа, Вилер Текс рече

унапред задати наратив о крађи?

Јааааао, Текс...па списак је још од ДОСа! Немој случајно да неко нешто помисли против светог предцедника....ако имаш одговор на питањ еодговори, ако немаш окани се  "одбране" председника од форумаша...Вучићу не може Шолак и компанија ништа...шта си запенио са тим идолопоклонством. Пусти људе да пишу и мисле и питају.

Није нормално да има 6,5 милона бираача и 6,6 милиона људи...шта је ту чудно? Који црни наративи. Избори се краду у САДу, да се не краду у Србији колико год је могуће. Ко је правио бираћки списак и одакле тако сулуде цифре? Просто питање.

Јака ствар да набациш било какавнаратив овде, овде долази 20 људи...реч "наратив" је адекватна за огроман део јавности не за неку ЖЊ тему на пустом форуму.

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...