Jump to content

Позив Синода СПЦ на Свенародни молебан за светињу брака и породице, слогу и мир у нашем народу

Оцени ову тему

Препоручена порука

Пре сат времена, sanja84 рече

@obi-wan Jel ovo ona kultura kruga dvojke? Ako se ne slažeš samnom ti si glup i nerazvijen.

A ti onda predji u krug trojke, to bar nije tesko.

"Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn

Подели на овим сајтовима

пре 3 часа, Somboled рече

Duznost svakog slobodomisleceg coveka je da nista  ne veruje  SPC ni vernicima. Jer lazu.

Биће брате да си можда слабоуман? Уђеш неко му кућу и кажеш му да је лажов? Јел ти мислиш да је то нормално?

Предлажем овог брата за бан.

Подели на овим сајтовима

Сад мало да видимо ко лаже.

Лгбткју++ промотери кажу да нема идеологије а приликом "уручења домаћинства" Европрајду рекоше да тај њихов "прајд" носи политичку поруку

Н1 каже:

On je naveo da je za pravoslavne hrišćane neprihvatljiva LGBT+ populacija, ali da su protiv žigosanja u ime SPC.

RS.N1INFO.COM

Građani koji se protive Evroprajdu, išli su od Patrijaršije do Hrama Svetog Save u protestnoj povorci koju su...

Али патријарх Порфирије је рекао нешто сасвим друго, да је за нас православне хришћане лгбткју+ идеологија неприхватљива.

20:02

Као и све друго дакле, нисмо против грешника, сви смо грешни.

Ми не прихватамо грех и проглашавање греха за врлину. 

Ово је искупење нашег доба. Црква Христова ће и то превазићи. Молимо се Господу.

Подели на овим сајтовима

@Вилер Текс

Само аргументима се добија борба. ;)

Радуј се, Нектарије, велики Архијереју Божји!

Подели на овим сајтовима

Пре сат времена, Вилер Текс рече

Ми не прихватамо грех и проглашавање греха за врлину. 

U ovo mislim da ni sami ne verujete vise , nego, ono, ajd, navikli smo da ga izgovaramo...

Ne prihvatate greh, samo ga obasipate  odlikovanjima...

Подели на овим сајтовима

Лгбткју++ промотери кажу да нема идеологије а приликом "уручења домаћинства" Европрајду рекоше да тај њихов "прајд" носи политичку поруку

Zar su tebi to isti pojmovi?

Ne postoji LGBT ideologija. 
I meni i tebi je jasno da je to istina i da je je to najveci problem kod Prajda. Zato im se posto poto i utrpava "ideologija" kao politicko delovanj, jer vam je potrebno da imate neprijatelja a ako ga nemate, kao i do sad, izmislicete ga. Sta je tesko ;)

Али патријарх Порфирије је рекао нешто сасвим друго, да је за нас православне хришћане лгбткју+ идеологија неприхватљива.

ZA SVAKOGA bi LGBT ideologija bila neprihvatljiva... nego je problem  sto ne postoji. 
Za razliku od pravoslavne ideologije koja je tu, koja je netolerantna, anitcovecna, , koja provocira obicne gradjane i koja laze da je vecinska... i naravno, zabole je uvo sto je deo naroda ne prihvata.

Sto ionda nekog drugo bilo briga sto "pravoslavni hriscani nesto ne prihvataju"? Pa ne prihvatajte, vasa star. Sto maltretirate sve druge oko sebe zbog toga?

"Nama smeta da se muski ljube", pa ne gledaj. Okreni glavu ka onome sto rade vladike, taj prizor je dokazano ugodan svakom SPC sledbeniku.

Подели на овим сајтовима

Ово је искупење нашег доба. Црква Христова ће и то превазићи. Молимо се Господу.

To isto misli i veliki broj homoseksualaca koji su vernici SPC. I oni gledaju u glavu nemani koja zatire coveka i gazi po ljubavi i i ne posustaju u svojoj ideji da svaki covek bude slobodan, voljen i uvazen. 

Nego meni nekako vise izgleda da njima bog vise ispunjava molitve nego vama ;)

P.S. jesi probao nekad da upkos tom iskusenju zbog kojeg mislis da su LGBTlosobe bolesnici i ljudi nizih vrednosti, ipak volis te ljude? Bog te na  to poziva i vrlo ti izricito kaze da se manes sudjenja, to je njegov posao a on zna kome ce i kako ce. Nema potrebe ti boga da ucis njegovom poslu i da mu ukazujes prstom u pravcu gde treba da bude njegovo delovanje...

Подели на овим сајтовима

пре 1 сат, Вилер Текс рече

Биће брате да си можда слабоуман? Уђеш неко му кућу и кажеш му да је лажов? Јел ти мислиш да је то нормално?

Предлажем овог брата за бан.

Forum bozija kuca?

Svaka kuca je bozija moj Vileru. Nema te kuce gde ces se od Boga sakriti...

Подели на овим сајтовима

пре 56 минута, Драгана Милошевић рече

@Вилер Текс

Само аргументима се добија борба. ;)

Тачно. Али ја сам човека само питао шта му је, пошто је дошао на православни форум и одмах нас назвао лажовима. Нешто није уреду очигледно са неким ко одмах дође и увреди домаће, па ме занима шта. 

Подели на овим сајтовима

пре 20 минута, Somboled рече

Forum bozija kuca?

Svaka kuca je bozija moj Vileru. Nema te kuce gde ces se od Boga sakriti...

Пријатељу, брате, дођеш на наш форум а онда пљунеш по Цркви. Не иде то тако. Очигледно немаш добре намере.

Подели на овим сајтовима

пре 37 минута, Somboled рече

To isto misli i veliki broj homoseksualaca koji su vernici SPC. I oni gledaju u glavu nemani koja zatire coveka i gazi po ljubavi i i ne posustaju u svojoj ideji da svaki covek bude slobodan, voljen i uvazen. 

Nego meni nekako vise izgleda da njima bog vise ispunjava molitve nego vama ;)

P.S. jesi probao nekad da upkos tom iskusenju zbog kojeg mislis da su LGBTlosobe bolesnici i ljudi nizih vrednosti, ipak volis te ljude? Bog te na  to poziva i vrlo ti izricito kaze da se manes sudjenja, to je njegov posao a on zna kome ce i kako ce. Nema potrebe ti boga da ucis njegovom poslu i da mu ukazujes prstom u pravcu gde treba da bude njegovo delovanje...

Верујући људи који имају било коју страст се боре, падају и устају. Због своје страсти не траже да их неко чеше по ушима и мења веру православну да им угоди. Читај Јеванђеље.

Немој да лажеш и избрћеш појмове.

Подели на овим сајтовима

пре 45 минута, Somboled рече

Zar su tebi to isti pojmovi?

Ne postoji LGBT ideologija. 
I meni i tebi je jasno da je to istina i da je je to najveci problem kod Prajda. Zato im se posto poto i utrpava "ideologija" kao politicko delovanj, jer vam je potrebno da imate neprijatelja a ako ga nemate, kao i do sad, izmislicete ga. Sta je tesko ;)

ZA SVAKOGA bi LGBT ideologija bila neprihvatljiva... nego je problem  sto ne postoji. 
Za razliku od pravoslavne ideologije koja je tu, koja je netolerantna, anitcovecna, , koja provocira obicne gradjane i koja laze da je vecinska... i naravno, zabole je uvo sto je deo naroda ne prihvata.

Sto ionda nekog drugo bilo briga sto "pravoslavni hriscani nesto ne prihvataju"? Pa ne prihvatajte, vasa star. Sto maltretirate sve druge oko sebe zbog toga?

"Nama smeta da se muski ljube", pa ne gledaj. Okreni glavu ka onome sto rade vladike, taj prizor je dokazano ugodan svakom SPC sledbeniku.

Не постоји исто колико не постоје и лубенице.

Очигледно си дошао да тролујеш.

Подели на овим сајтовима

Радио сам 3 године и 9 месеци са припадницима лгбт+ популације.
Они заиста имају идеологију, додуше назаписану а то је да свој идентитет граде на сексуалном чину.
(И то чину који је код већине хомосексуалан.) Чак и они који се декларишу као "quir" то чине
да би себе учинили занимљивијима. 
И једино у тоалетима НВО организација чији чланови су лгбт+ особе сам видео:
"Забрањено сексуално општење у овим просторијама."
Један од запослених ми рече да ни то није довољно и да морају током "журки иницијације" *
да стално имају једног запосленог у тоалету (да, зову га "баба-сера" :) ) да их контролише.

* журке на коју су доводили младе, још "неопредељене" да их "приведу"

Приручник 'О Божанственој Литургији' светог Јована Златоустог - збирка одабраних светоотачких и савремених текстова, који објашњавају лепоту схватања и учествовања у Божанственој Литургији!
Цена 330,00 дин./ком. + ПТТ или +381 (0)63 839 6761

Подели на овим сајтовима

пре 55 минута, Somboled рече

U ovo mislim da ni sami ne verujete vise , nego, ono, ajd, navikli smo da ga izgovaramo...

Ne prihvatate greh, samo ga obasipate  odlikovanjima...

Читај Јеванђеље биће ти јасније.

Како грех може бити одликован? Очито ти мислиш да је неки конкретан човек грех, за разлику од нас који одвајамо личност од промашаја тј греха те личности.

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...