Jump to content

Прогон Православне Охридске Архиепископије у Р. Македонији

Оцени ову тему

Guest свештеник Иван

Препоручена порука

Идеја да се ураде мајце са мотивима страдања ПОА? То би сигурно допринело ширењу истине, а и могли би да организујемо да приход од мајци иде за помоћ њима!

Одлична идеја. А поруке морају бити убитачне, ефективне, да заинтересују људе. Стварно је срамота колико се ово страдање заташкава и релативизује. Замислите каква прашина би се дигла да се овако поступа са припадницима било које мањине у Србији.

Просто се преносе само изјаве оптужбе...

Не знам зашто је наша црквена организација толико трома и успавана, као да није обавештена, као да имају поверење у непристрасност македонских власти.

Јако млако смо реаговали и када су ухапсили Јефрема ватопедског.

Требало би да анимирамо државу, ако не можемо нашу, онда преко цркве да покушамо руску. Сећам се да је Путин реаговао на нехуман однос према Јефрему. Такве реакције би требали да добијемо и ми сада, или наша црква не ужива никакав углед у православном свету, што мислим није случај.

Подели на овим сајтовима

• Одговори 3.1k
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

Не знам зашто је наша црквена организација толико трома и успавана, као да није обавештена, као да имају поверење у непристрасност македонских власти.

Јако млако смо реаговали и када су ухапсили Јефрема ватопедског.

Како не знаш? Па то је зато што наше владике размишљају о есхатолошким темама и созерцавају Царство Небеско. Немају они времена да се баве тим пролазни стварима ... јер... они служе Литургију!

Евентуално се мало посвете дијалогу са Римокатолицима и протестантима, и то је то...

Подели на овим сајтовима

Пошто је РТС преписао вест са ТВ Сител, не хајући што се ради о тексту који је острашћен и готово небулозан, на страну то што је готово невероватно да наша највећа медијска кућа нема бар за милиметар боље информације о Прогону ПОА него преписује намештене полицијске извештаје из Р.Македоније, написао сам један коментар на њихову вест:

http://www.rts.rs/page/stories/ci/story/3/%D0%A0%D0%B5%D0%B3%D0%B8%D0%BE%D0%BD/1106576/%D0%A3%D1%85%D0%B0%D0%BF%D1%88%D0%B5%D0%BD%D0%B8+%D1%81%D0%B0%D1%80%D0%B0%D0%B4%D0%BD%D0%B8%D1%86%D0%B8+%D0%BC%D0%B8%D1%82%D1%80%D0%BE%D0%BF%D0%BE%D0%BB%D0%B8%D1%82%D0%B0+%D0%88%D0%BE%D0%B2%D0%B0%D0%BD%D0%B0.html

У очекивању да се мој коментар објави, делим га са вама јер сам га ионако писао као ЖРУ-овски Перезвон:

Поштовани,

без задње намере и у циљу потпунијег информисања наше јавности, с`обизиром да сам у непрестаном контакту са Епископима, свештеницима и народом Православне Охридске Архиепископије, желео бих да допуним и, помало, разјасним вест коју сте објавили.

Прво, Архиепископ Јован је осуђен за "ненаменско трошење" новца јер су сачувани сви фискални рачуни за све крупније ствари које је куповао док је био викарни Епископ у "МПЦ". Све те ствари су и даље у власништву "МПЦ" и зато је Архиепископ Јован три пута ослобађан а затим, политички, осуђен. Да не говоримо да је због овог "кривичног" дела био више месеци у најстрожем притвору и условима које је Столе Попов феноменално приказао у филму "Тетовирање". Даље, он није егзарх већ је поглавар Аутономне (у односу на СПЦ) Охридске Ахиепископије.

Друго, ухапшено је 15-так људи: више монахиња, јеромонаха и верника као и чланова породице Епископа Марка и Епископа Давида, који су тренутно на Сабору СПЦ у Београду. Ноторна је лаж да се ради о било каквом прању новца. Ова политичка намештаљка о "финансијским средствима које су нелегално стекли" односи се на то што немају писмене потврде са потписима и печатима за донације које добијају од верника. Као да "МПЦ" има тако нешто! Наравно да је очигледно да се ради о политичко-полицијско-расколничкој ујдурми и намештаљци у циљу да се људи, верници ПОА заплаше, и да се настави прогон канонске Цркве, Аутономне Охридске Архиепископије из разлога чије би навођење одузело превише простора.

И треће, за потпуније разумевање ове вести било би неопходно прочитати и званично саопштење Православне Охридскe Архиепископије: http://www.poa-info.org/vesti/201205/20120521-srb.html

Подели на овим сајтовима

• Гости

Идеја да се ураде мајце са мотивима страдања ПОА? То би сигурно допринело ширењу истине, а и могли би да организујемо да приход од мајци иде за помоћ њима!

Ја имам људе који ће урадити мајице за веома мале паре, неће прећи 500 динара са штампом.. АЛИ молим и преклињем оне који би хтели да нам помогну да то одрадимо да се јаве. Ја ћу урадити припрему за штампу, све... мајице ће бити супер квалитетне али немам пара да се то покренем.

Подели на овим сајтовима

• Гости

Последња информација:

Заточени монаси, монахиње и цивили су ослобођени. Немојте да стајете са ширењем истине о Архиепископу и његовим прогонствима јер ово што сада покушава да уради македонска насилничка власт уз помоћ расколничке мпц је само замазивање очију. Они чекају Владику Марка и Давида!

• Волим 1
Подели на овим сајтовима

Како не знаш? Па то је зато што наше владике размишљају о есхатолошким темама и созерцавају Царство Небеско. Немају они времена да се баве тим пролазни стварима ... јер... они служе Литургију!

Евентуално се мало посвете дијалогу са Римокатолицима и протестантима, и то је то...

Brate, u ovakvim situacijama je potrebno da budemo slozni a ne da se delimo na ekumeniste, antiekumeniste isl.

Treba da pokazemo da nas sve te razlike ne sprecavaju da budemo udovi jednog Tela.

Ne zameri...

Domine, adiuva incredulitatem meam!

Подели на овим сајтовима

• Гости

Па управо они који се залажу "за чистоту вере", артемићани и остали расколници који се деле на десетине фракција, НИ ЈЕДНИМ ЈЕДИНИМ словом нису поменули Архиепископа. Заправо, ако га помену, то је само пљување... а јасно се зна који их дух то води.

Подели на овим сајтовима

Па управо они који се залажу "за чистоту вере", артемићани и остали расколници који се деле на десетине фракција, НИ ЈЕДНИМ ЈЕДИНИМ словом нису поменули Архиепископа. Заправо, ако га помену, то је само пљување... а јасно се зна који их дух то води.

Postoje neke informacije o veoma bliskim vezama Artemijanaca sa "mpc"-ovcima.. I ne zaboravimo da je VilovSKI pobegao Automobilom sa Skopskim tablicama za Grcku..

.. Нек пропадне није штета !..

Подели на овим сајтовима

Мајице су одлично решење за Београд и верујем ако овде има свештенства из Београда да за тили час могу финансијски да се организују са народом и да се штампају те мајице и купују.

Најбоље је да почнемо са читањем Псалма за нашу браћу,почев од свештенства са форума па преко осталих.То је мој предлог,Молитва је најбоља.

• Волим 1

Extra ecclesiam nulla salus.

Подели на овим сајтовима

• Гости

Bravo Perezvone za ovaj komenatar ali EVRO-SLINAVA RTS to nece objaviti... i tako dokazati da je samo SLINAVA a ono javni Servis evropske Srbije da ne kazem, gde da naguraju...

Ево, испратићемо да ли ће објавити, веома ме занима.

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...