Jump to content

Прогон Православне Охридске Архиепископије у Р. Македонији

Оцени ову тему

Guest свештеник Иван

Препоручена порука

• Одговори 3.1k
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

Зар нико да мало покаже саосећања за Архиепископа Јована?0че изгледа да је важније да се из топле собе ћаска о сексуалним питањима ,него да се поведе тема о страдању невиног човека Божијег.Није баш многе заинтригирало ово моје писање.Да сам писао о правима кучића сигурно би се неки атеисти одмах и нон стоп јављали и делили памет.

• Волим 1
Подели на овим сајтовима

Зар нико да мало покаже саосећања за Архиепископа Јована?0че изгледа да је важније да се из топле собе ћаска о сексуалним питањима ,него да се поведе тема о страдању невиног човека Божијег.Није баш многе заинтригирало ово моје писање.Да сам писао о правима кучића сигурно би се неки атеисти одмах и нон стоп јављали и делили памет.
Па ако презвитери и ђакони не могу да допру до Синода, штa онда лаици могу?

"He who fights with monsters should look to it that he himself does not become a monster... when you gaze long into the abyss the abyss also gazes into you..." — Friedrich Wilhelm Nietzsche

Подели на овим сајтовима

Г. Ангст,нисам мислио на то да се допре до Синода,до њега се већ допрло,већ на чињеницу да је мало кога овде коснула ова тема.У питању је неосетљивост,хладноћа,индивидуализам и немање осећаја за реалну Цркву.Једно је реална Црква а друго информације о Цркви,што Ви и сами одлично знате.Иначе,већ смо пронашли начин да и ми на неки начин дамо допринос ослобађању АЕМ Јована.

Подели на овим сајтовима

• Гости

Синод ради свој посао. То је сасвим сигурно. Раде све шта могу и како могу. Оно што и ми треба да радимо јесте да се на свој начин организујемо и помогнемо ослобађању Архиепископа.

Подели на овим сајтовима

Моје мишљење је да на сваки начин морамо да се боримо за истину, на првом месту молитвом а онда и да користимо друге методе. Нпр: Можда нека идеја за плакате да се народ више упозна ------->

14wsraw.jpg

Подели на овим сајтовима

• Гости

Ево, може да се лепо дизајнира слика за фејсбук и за ону насловну слику ( Моци, које беше димензије? ) и да сви поставимо на наше профиле или бар једну слику. То није тешко, а може много учинити.

Шта мислите?

Подели на овим сајтовима

По мени сјајна идеја. Оно што мене забрињава је свакако то што се уопште у кругу верника које познајем ни не прича о гоњењу Арх Јована, просто не могу да верујем да чак ни свештеници ни обичан народ се не баве тим питањем(бар они које ја познајем), не знам како је у вашим околинама....

Подели на овим сајтовима

• Гости

То је најпре зато што, како рече и о. Аца, ми постајемо одвише хладни за муке другога, па ма ко то био. Вероватно је и зато што смо навикнути на црне вести. Још, сигурно многи мисле да није ни потребно да ми ту шта радимо јер "има ко о томе мисли и ради". Другим речима, скидамо одговорност са себе.

Не знам како би се осећао ники свештеник или верник када би његов Епископ био заточен у затвору... сигурно да не би седео скрштених руку. Сада, могуће да неко и не види да је Архиепископ Јован наш јер смо једна Црква. У сваком случају, имамо много питања а слабо одговора.

Ево, добро је да и на фејсбуку покажемо да наш духовни отац Његово Блаженство Архиепископ Јован страда а са њим и цела његова паства која тамо живи горе него у првим вековима хришћанства.

Ко је спреман да помогне око прављења слика? Ми имамо неколико веома јаких профила и можемо да ово одрадимо што пре. Наж ЖРУ профил има 5,000 пријатеља и око 300 пратилаца, + мој профил и остале групе (не псуј Бога има скоро 70,000).

Ајде да неко одради дизајн па да још подржимо његово ослобађање, да заинтересујемо остале медије у Србији који ћуте или се на крају окрене на пљувачину.

• Волим 1
Подели на овим сајтовима

То је најпре зато што, како рече и о. Аца, ми постајемо одвише хладни за муке другога, па ма ко то био. Вероватно је и зато што смо навикнути на црне вести. Још, сигурно многи мисле да није ни потребно да ми ту шта радимо јер "има ко о томе мисли и ради". Другим речима, скидамо одговорност са себе.

Не знам како би се осећао ники свештеник или верник када би његов Епископ био заточен у затвору... сигурно да не би седео скрштених руку. Сада, могуће да неко и не види да је Архиепископ Јован наш јер смо једна Црква. У сваком случају, имамо много питања а слабо одговора.

Ево, добро је да и на фејсбуку покажемо да наш духовни отац Његово Блаженство Архиепископ Јован страда а са њим и цела његова паства која тамо живи горе него у првим вековима хришћанства.

Ко је спреман да помогне око прављења слика? Ми имамо неколико веома јаких профила и можемо да ово одрадимо што пре. Наж ЖРУ профил има 5,000 пријатеља и око 300 пратилаца, + мој профил и остале групе (не псуј Бога има скоро 70,000).

Ајде да неко одради дизајн па да још подржимо његово ослобађање, да заинтересујемо остале медије у Србији који ћуте или се на крају окрене на пљувачину.

Можда да направимо нешто попут патријархове божићне посланице да свештеник чита, и да се дели по црквама?

"He who fights with monsters should look to it that he himself does not become a monster... when you gaze long into the abyss the abyss also gazes into you..." — Friedrich Wilhelm Nietzsche

Подели на овим сајтовима

• Гости

Па то може, али свакако то никако не бих радио без благослова Епископа. Ако Епископи и Синод подрже, најмањи је проблем да урадимо. Уосталом , свакакви летци се деле по црквама, може и један који се брине за свог Архиепископа. Ако неко није знао, он је други по достојанству иза Патријарха српског.

За сада можемо урадити ово што радимо.

Подели на овим сајтовима

Па то може, али свакако то никако не бих радио без благослова Епископа. Ако Епископи и Синод подрже, најмањи је проблем да урадимо. Уосталом , свакакви летци се деле по црквама, може и један који се брине за свог Архиепископа. Ако неко није знао, он је други по достојанству иза Патријарха српског.

За сада можемо урадити ово што радимо.

Наравно, то би морало из патријаршије да крене, као и божићна посланица. Заиста је други? Ја сам мислио да је егзарх трона пећког (митрополит црногорко-приморски) други...

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...