Jump to content

Прогон Православне Охридске Архиепископије у Р. Македонији

Оцени ову тему

Guest свештеник Иван

Препоручена порука

Nema sanse da on ikoga privuce a to se nece desiti kao sto kazes. Ta ista BPC na koju se on poziva ona je ako se ne varam dovela raspopa Dedeica u Crnu Goru. 

Nije .. To je delo Bugarskih Raskolnika u ono vreme, dok ih je još bilo. Ali oni su ga zapravo samo hirotonisali. a doveo se upravo sam...

• Волим 1

الحرية أو الموت

Подели на овим сајтовима

• Одговори 3.1k
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

To je apsolutno tako rekao bih kad je u pitanju "MPC" .. ne P.O.A. .. nego "mpc". Na kraju, i Stefan -arhiraskolnik iste te"mpc", nazvao je BPC, "majkom - crkvom" pre neki dan ... 

Pa neka im i bude po volji njihovoj ..med ima naberu .. ko i do sada..  

i majkata  i Kerkata ;)

Зашто ширите дезинформације, да владика Стефан рекао како БПЦ је мајка на МПЦ? Где си нашао тај факт? У деабтну емисију у коју је учествовао бугарски верски аналитичар! По ту логику и Мирко Ѓорѓевиќ, покојни, је увек говорио истину?!? Али како и да је +Стефан није био у Бугарску од интронизације патријарха Неофита. Тако да, или наѓи ту изјаву или престани да шириш дезинформације. (Писао сам веќ једном да реално БПЦ је мајка Црква МПЦ-е, али то +Стефан није рекао!)

Ти ме волиш, ал ја не осећам.

Подели на овим сајтовима

Македонија го губи спорот со Вранишковски во Стразбур - ќе треба да ја регистрира ПОА

Македонија го губи спорот пред Европскиот суд за човекови права во Стразбур за регистрацијата на црквата на Јован Вранишковски. Постапката е завршена, а пресудата се очекува да биде соопштена  кон крајот на годинава. 

Но, во досегашниот тек на процесот – кој опфаќа писмена аргументација на ставовите на државата и на тужителот -  Судот, потврдија за 24 вести од двете страни, ги отфрлил сите аргументи на државава за нерегистрирањето на ПОА. 

Па сосема е извесно дека на државата ќе и се наложи да ја регистрира црквата на Вранишковски. Во таквиот исход се уверени и од Хелсиншкиот комитет, од каде го застапуваат Вранишковски во Стразбур. 

ПОА досега еднаш беше одбиена за регистрацуја под ова име, поради законската одредба дека две цркви не може да имаат исто име. Потоа поднесе  барање за регистрација под името: Грчко православна Охридска архиепископија на Пеќката патријаршија. Но и тоа барање и беше одбиено бидејќи е под јурисдикција на друга црква. 

Со очекуваната пресуда на Судот од Стразбур во полза на cрквата на Вранишковски, таа ќе треба да се регистрира во рок од шест месеци до една година. Доколку државата тоа не го стори, Вранишковски има право на жалба до Комитетот на министри на Советот на Европа, ситуација која може да има негативни политички импликациии за земјава. 

Регистрацијата на ПОА и затворските казни на Вранишковски се кочницата а разговорите меѓу МПЦ и СПЦ околу статусот на македонската православна црква.

Засега нема потврда дали македонските црковни власти знаат дека случајот „ПОА против државата Македонија“ во Стразбур, сосема сигурно ќе биде во полза на Вранишковски. И дали последните иницијативи на црковни великодостојници за негово ослободување од затвор се токму за да се пресретне очекуваната пресуда од Стразбур и да се намали штетата што таа би можела да ја има во односите МПЦ - СПЦ. 

Подели на овим сајтовима

Зашто ширите дезинформације, да владика Стефан рекао како БПЦ је мајка на МПЦ? Где си нашао тај факт? У деабтну емисију у коју је учествовао бугарски верски аналитичар! По ту логику и Мирко Ѓорѓевиќ, покојни, је увек говорио истину?!? Али како и да је +Стефан није био у Бугарску од интронизације патријарха Неофита. Тако да, или наѓи ту изјаву или престани да шириш дезинформације. (Писао сам веќ једном да реално БПЦ је мајка Црква МПЦ-е, али то +Стефан није рекао!)

Mirko Đorđević je bio demagog i lažni sociolog religije. Drugo Stefan nije vladika već crkvo rušitelj.  

Подели на овим сајтовима

Таман посла... нешто си погрешно разумео... Ја сам, а не Рилски, пренео неки форумски коментар са бугарског сајта... 

Подели на овим сајтовима

Ти шириш неистине а не ја.

Стефан је рекао што је рекао и на то се позивају многи и у самој Македонији а не само у суседној и братској Бугарији. Ако баш хоћеш, мени је у овом салучају још вреднија твоја реч од Стефанове, јер он је доказано ништавило, као им твој став да је БПЦ, ''мајка црква'' расколничкој ''мпц''.  Ја сам и сам тог става.

Јер ''мпц'' није ништа друго до пуки наставак јеретичке и као такве, од Васељенског Православља осуђене ''бугарске егзархије''

И да се вратим на почетак и твоје неистинито писање. Архирасколник Стефан је био пре неколико дана у Бугарској последњи пут, ане како ти кажеш, чак на интронизацији Патријарха бугарског Неофита.

الحرية أو الموت

Подели на овим сајтовима

САОПШТЕЊЕ СВЕТОГ АРХИЈЕРЕЈСКОГ САБОРА СРПСКЕ ПРАВОСЛАВНЕ ЦРКВЕ

Разне и често противречне вести о могућностима изналажења решења за црквени раскол у Републици Македонији шире се у последње време по медијском простору. Између осталог, скопски медији су објавили – а неки други медији пренели – да је вођство Цркве у Македонији која себе назива Македонском Православном Црквом, а налази се у расколу са свим помесним Православним Црквама, упутило писмо Светом Архијерејском Сабору којим тражи наставак разговорâ. Са жаљењем саопштавамо да се ради о дезинформацији јер никакво писмо из Скопља није ових дана стигло у Патријаршију у Београду.

Независно од тога, Свети Архијерејски Сабор искрено и одговорно пред Богом и људима изјављује да је Српска Православна Црква увек била и данас јесте отворена и спремна за дијалог, у најбољој намери да дâ одлучујући допринос васпостављању канонског поретка, верског мира и братске љубави у суседној и пријатељској земљи. Али да би до тога дошло, неопходно је да претходно буде ослобођен неправедно утамничени канонски Архиепископ охридски Г. Јован, заточен и мукама изложен управо на захтев врха Цркве која се налази у расколу. Поруку истоветну са овом нашом братољубивом поруком упутили су јерархији „Македонске Православне Цркве“ и Светејши Патријарси васељенски Г. Вартоломеј и московски Г. Кирил, као и поглавари других Православних Цркава.

• Волим 1
Подели на овим сајтовима

@@Orthophill,

Pozivam te da pročitaš saopštenje Sabora SPC u vezi sa LAŽNIM PISMOM još LAŽNIJE ''mpc'', i shvatiš na čijoj je strani LAŽ i ko se njome služi ..

Ako je i tebi uopšte stalo do Istine ..

evo ti link na makedonskom jeziku  http://poa-info.org/sinod/soopstenija/20140516.html

a evo i VIDEO saopštenja

http://www.youtube.com/watch?v=ewCr4Gsk1fc

الحرية أو الموت

Подели на овим сајтовима

Ти шириш неистине а не ја.

Стефан је рекао што је рекао и на то се позивају многи и у самој Македонији а не само у суседној и братској Бугарији. Ако баш хоћеш, мени је у овом салучају још вреднија твоја реч од Стефанове, јер он је доказано ништавило, као им твој став да је БПЦ, ''мајка црква'' расколничкој ''мпц''.  Ја сам и сам тог става.

Јер ''мпц'' није ништа друго до пуки наставак јеретичке и као такве, од Васељенског Православља осуђене ''бугарске егзархије''

И да се вратим на почетак и твоје неистинито писање. Архирасколник Стефан је био пре неколико дана у Бугарској последњи пут, ане како ти кажеш, чак на интронизацији Патријарха бугарског Неофита.

1. Човече Божји, ајде повели сподели го линкот каде што +Стефан вели дека БПЦ е мајка Црква на МПЦ! И докажи дека не си ширач на дезинформации.

2. Интервјуто што го ЗЛОУПОТРЕБУВАШ беше пред да појде +Стефан на прославата на светите Кирил и Методиј во Софија. Ама омразата го заматува умот!

3. За писмото видов.

Подели на овим сајтовима

Разне и често противречне вести о могућностима изналажења решења за црквени раскол у Републици Македонији шире се у последње време по медијском простору. Између осталог, скопски медији су објавили – а неки други медији пренели – да је вођство Цркве у Македонији која себе назива Македонском Православном Црквом, а налази се у расколу са свим помесним Православним Црквама, упутило писмо Светом Архијерејском Сабору којим тражи наставак разговорâ. Са жаљењем саопштавамо да се ради о дезинформацији јер никакво писмо из Скопља није ових дана стигло у Патријаршију у Београду.

Независно од тога, Свети Архијерејски Сабор искрено и одговорно пред Богом и људима изјављује да је Српска Православна Црква увек била и данас јесте отворена и спремна за дијалог, у најбољој намери да дâ одлучујући допринос васпостављању канонског поретка, верског мира и братске љубави у суседној и пријатељској земљи. Али да би до тога дошло, неопходно је да претходно буде ослобођен неправедно утамничени канонски Архиепископ охридски Г. Јован, заточен и мукама изложен управо на захтев врха Цркве која се налази у расколу. Поруку истоветну са овом нашом братољубивом поруком упутили су јерархији „Македонске Православне Цркве“ и Светејши Патријарси васељенски Г. Вартоломеј и московски Г. Кирил, као и поглавари других Православних Цркава.

http://www.spc.rs/sr/saopstenja_saborska_saopstenja

Подели на овим сајтовима

1. Човече Божји, ајде повели сподели го линкот каде што +Стефан вели дека БПЦ е мајка Црква на МПЦ! И докажи дека не си ширач на дезинформации.

2. Интервјуто што го ЗЛОУПОТРЕБУВАШ беше пред да појде +Стефан на прославата на светите Кирил и Методиј во Софија. Ама омразата го заматува умот!

3. За писмото видов.

Nije sve (ni deseti deo, aman..) na linkovima po internetu. A sam kažuvaš kako e BPC majka crkva na ''mpc'' .. Tova mislenje ima golem broj na horata v Makedonija. Ušte pogolem broi takvi e v R. Bugarska. Ne vidim problem da jas, da rečim, znam da Stefan ima takva izjava dadeno vo pointimen razgovor so B'lgarski crkvo-dostojnici...ili pak, da samo imaše za zadača taka da kaži. 

Stefan znači beše vo Bugarija mnogo po posle od koga ti tova go imaš napišano.. 

A za ''pismoto'' ..posle ''pismoto'' mislam deka nema što da se kaži poveče za ''mpc'' ..a osobeno za Stefan i ostanatite neranimajkovci od takanarečeniot sinod (čitaj sinedrion) na ''mpc''

A ti .. kako ''ti'' vo odnos na Crkvata i ''crkva''(''mpc'') misli mu ja ..

الحرية أو الموت

Подели на овим сајтовима

Nemoj propagirati raskolnike. 
Подели на овим сајтовима

Nije sve (ni deseti deo, aman..) na linkovima po internetu. A sam kažuvaš kako e BPC majka crkva na ''mpc'' .. Tova mislenje ima golem broj na horata v Makedonija. Ušte pogolem broi takvi e v R. Bugarska. Ne vidim problem da jas, da rečim, znam da Stefan ima takva izjava dadeno vo pointimen razgovor so B'lgarski crkvo-dostojnici...ili pak, da samo imaše za zadača taka da kaži. 

Значи Вие г. Рилски го слушнавте +Стефан кај го кажал тоа. Во ред. 

Подели на овим сајтовима

Evo za one koji imaju oči, uši i druge bogomdane organe za orijentaciju u prostoru i vremenu .. Emisija bugarske Nacionalne ''BNT'' TV o gostovanju ''mpc''-ovske delegacije u Sofiji ovih dana, koju je predvodio Arhiraskolnik Stefan, sa svojim raskol - poklisarima, Klimentom i Naumom .. 

Pa neka svako oceni šta je ko rekao i šta ko misli i kako misli... 

http://bnt.bg/part-of-show/za-problemite-v-makedonskata-arhiepiskopiya

الحرية أو الموت

Подели на овим сајтовима

Evo za one koji imaju oči, uši i druge bogomdane organe za orijentaciju u prostoru i vremenu .. Emisija bugarske Nacionalne ''BNT'' TV o gostovanju ''mpc''-ovske delegacije u Sofiji ovih dana, koju je predvodio Arhiraskolnik Stefan, sa svojim raskol - poklisarima, Klimentom i Naumom .. 

Pa neka svako oceni šta je ko rekao i šta ko misli i kako misli... 

http://bnt.bg/part-of-show/za-problemite-v-makedonskata-arhiepiskopiya

Според тебе, новинаров не може да шпекулира? Јас ова го гледав, ама новинарот кажува што рекол +Стефан, а не лично +Стефан... 

Кога сме кај писмото:

http://preminportal.com.mk/content/view/14635/1/

А додека некои од типот на Рилски, се трудат колку можат повеќе да ја оцрнат и демонизираат МПЦ, таа донираше 48.000 евра за постраданиот народ српски.

http://plusinfo.mk/vest/137475/MPC-donirashe-48000-evra-za-pomosh-na-Srbija-i-BiH

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...