Jump to content

ĆIRILICA SVUDA - OD FAKULTETA DO RAČUNA I POTVRDA: Šta piše u nacrtu zakona koji je Vučić predao Dodiku?

Оцени ову тему

JESSY

Препоручена порука

пре 3 минута, cloudking рече

Ајд ћу да бацим поглед сутра да видим шта речу бугари. Тренутно сам у шуми са јако слабим дометом и интрентом. 

Подели на овим сајтовима

пре 11 минута, mirko1929 рече

Ја знам само да је Христос рекао да је ономе човеку ближњи не било који јеврејин (тј. православац) који је прошао поред њега као поред турског гроба, већ самарићанин (тј. јеретик) који му је помогао. Али, ми се у животу не руководимо тако. Не, него и го*но је златно, само кад је наше. А онај тамо, он може да дуби на трепавицима, свеједно га треба сатрти нану му јеретичку погану безбожничку...

Не знам шта бих ти рекао. Мислим да овде нико не заступа тај став. А и једно су безбожници а друго богоборци односно они који су против Бога и око тога се и повела прича. Свакако мислим да слично размишљамо ал постоји неки проблем у комуникацији који је нерешив ове ноћи. Тако да за сад лаку ноћ и здраво били. 

Подели на овим сајтовима

пре 5 минута, sampaganini92 рече

Ајд ћу да бацим поглед сутра да видим шта речу бугари. Тренутно сам у шуми са јако слабим дометом и интрентом. 

Mora malo vise da kopas za detaljna objasnjenja. Ovo sam na brzinu navatao na youtubu cisto da vidis da je ta politika prilicno intenzivna u Bugarskoj. Ovaj poslednji je malo vise analiticki ali pod uslovom da razumes bugarski (nemaju prevod)

пре 39 минута, haveaniceday рече

Lek protiv kovida postoji. 

Подели на овим сајтовима

пре 36 минута, cloudking рече

Mora malo vise da kopas za detaljna objasnjenja. Ovo sam na brzinu navatao na youtubu cisto da vidis da je ta politika prilicno intenzivna u Bugarskoj. Ovaj poslednji je malo vise analiticki ali pod uslovom da razumes bugarski (nemaju prevod)

И њих ће да окупирамо. Први корак ка великој Србији је окупација бугарске. Онда преко црног мора имамо директну везу са Русима, да нас Вучић води у повратак велике Србије. 

Подели на овим сајтовима

пре 8 минута, haveaniceday рече

И њих ће да окупирамо. Први корак ка великој Србији је окупација бугарске. Онда преко црног мора имамо директну везу са Русима, да нас Вучић води у повратак велике Србије. 

Jedi nesto, ostao ti mozak bez glukoze...

Подели на овим сајтовима

пре 21 минута, haveaniceday рече

Јел multiplayer? Ако јесте, оћу и ја да учествујем. Која графика и рам треба?

Подели на овим сајтовима

пре 7 минута, GeniusAtWork рече
пре 29 минута, haveaniceday рече

Јел multiplayer? Ако јесте, оћу и ја да учествујем. Која графика и рам треба?

:0205_whistling:  :smeh1:

Подели на овим сајтовима

пре 8 часа, Вилер Текс рече

Sigurno postoji geneza...Dovoljno je bilo da se ocrni cirilica kao "reakcija" i velikosrpski nacionalizam i posle se navika ukoreni...80e ne racunaj, to je budjenjw nacionalne svesti. Ostalo je ikebana. Makedonci su stvoreni da bi se oslabili Srbi. Nije bilo nuzno da im se promeni pismo.Dovoljan je drugi identitet... 

Било чији национализам у СФРЈ је био сузбијан. Ако је постојала генеза, онда је постојао план, спроведене акције итд и онда не би било тешко да се наведу неки конкретни примјери..типа гдје и како је то била сузбијана ћирилица. Ко су личности које су били истакнути критичари употребе ћирилице итд. 

Чини ми се да си побркао Хрватску у којој постоји хајка на ћирилицу са СФРЈ. 

Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба.

Подели на овим сајтовима

Zamolio sam Kisjuhasa da baci neku teologumenu na ove nase teme :D 

Odlican tekst, samo sto ovo nije nikakvo epohalno otkrice. To da su nacije vestacke zna svako s tri grama mozga i dva casa istorije u skoli...

WWW.DANAS.RS

U srpskom svetu se ovih sedmica moglo čuti da su Bošnjaci, Crnogorci i Vojvođani izmišljene ili veštačke nacije.

Član Predsedništva Bosne i Hercegovine Milorad Dodik poručio je da su Bošnjaci „vjerski konvertiti“ ili Srbi islamske vere, rasistoidno dodavši da je u pitanju „podanički narod“.

Gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković izjavljuje da su Crnogorci „izmišljena nacija“, dok se i u Srbiji medijski pumpa smatranje o Crnogorcima kao tek geografskoj kategoriji ili neobično popularnoj etiketi za Srbe iz crnogorskog regiona poput Šumadinaca ili Ličana.

Подели на овим сајтовима

Joj bre Cloud, daklem, ceo svet i sve nacije i ljudi koji se poistovecuju sa svojom nacijom su znaci izmisljenje i ne postoje, ja ne znam kako se kaze za nekog koji ne vidi kakvo je realno stanje stvari, realnost, ovaj Aleksej definitivno zivi u nekom svom zamisljenom svetu......:D

Ko da nacije (patriotizam) i poistovecivanje nije postojalo i pre 19.veka, pa sta su bili recimo Rusi ili mi Srbi i nase drzave i mnogi drugi, .... izgleda po Alekseju neka fatamorgana.....:smeh1:

Подели на овим сајтовима

пре 33 минута, Bokisd рече

Joj bre Cloud, daklem, ceo svet i sve nacije i ljudi koji se poistovecuju sa svojom nacijom su znaci izmisljenje i ne postoje, ja ne znam kako se kaze za nekog koji ne vidi kakvo je realno stanje stvari, realnost, ovaj Aleksej definitivno zivi u nekom svom zamisljenom svetu......:D

Ko da nacije (patriotizam) i poistovecivanje nije postojalo i pre 19.veka, pa sta su bili recimo Rusi ili mi Srbi i nase drzave i mnogi drugi, .... izgleda po Alekseju neka fatamorgana.....:smeh1:

Па нације су настале у 19. веку. Пре тога си се индетификовао са својим комшилуком, а већину људи није занимало ни ко им је велможа (шта их брига ком ће барону или бојару да плаћају порез, њима се исто 'вата, a и у тим племићким, приватним, ратовима села често мењају руке), а камо ли нешто даље, пошто већина људи цео живот није никада ни излазила из свог села. Обични људи (дакле не племство) нису чак имали ни презимена. А „држава“ је појам који слабо може да се примени на феудалне структуре. То ти је као кад би рекао да је Google Campus или Tesla Gigafactory држава.

Подели на овим сајтовима

пре 18 минута, mirko1929 рече

Па нације су настале у 19. веку. Пре тога си се индетификовао са својим комшилуком, а већину људи није занимало ни ко им је велможа (шта их брига ком ће барону или бојару да плаћају порез, њима се исто 'вата, a и у тим племићким, приватним, ратовима села често мењају руке), а камо ли нешто даље, пошто већина људи цео живот није никада ни излазила из свог села. Обични људи (дакле не племство) нису чак имали ни презимена. А „држава“ је појам који слабо може да се примени на феудалне структуре. То ти је као кад би рекао да је Google Campus или Tesla Gigafactory држава.

Ali morala je da postoji neka zajednicka ideja i postovecivanje ljudi po vecim teritorijama, sela, gradovi, regija, zemlja (drzava), pa nisu valjda recimo za cara Dusana i Lazara i Milutina ratovali svi oni koji su imali druge interese osim srpskih interesa tj. interesa srpske 'nacije' koja je postojala u tim vremenima i postovecivanje ljudi sa srpskom nacijom u tim vremenima bilo sta da je znacilo to postovecivanje sa 'nacijom', vera i religija, istorija, slavne licnosti, slavne borbe i ratovi i slicno, ili sa kim je ratovao Aleksandar Nevski braneci interese ruske zemlje (drzave), nije valjda svoju vojsku regrutovao vanzemaljcima.... :smeh1: .... ili za koga je onda bre sv.Sava dobio autokefalnost za crkvu, pa nije valjda za neku fatamorganu i izmisljenu naciju....ne_shvata

Tako da je relnost da je postojao i tada odredjeni 'nacionalizam' ili patriotizam i postovecivanje naroda sa svojom zemljom (drzavom) po raznim osnovama. I kasnije je to dobilo uoblicenje kroz nacionalizam 19, 20 veka, pa nije nacionalizam nastao iz nicega, ko nekim madjionicarskim trikom, pooof i eto nacionalizam iz nicega, nego se on uoblicavao vremenom i kroz razne vremenske etape i periode i dobio je svoju punu definiciju i realnost u kasnijim vremenima.

Pa ne uce Rusi istoriju :citac: o svojoj zemlji i svome narodu od 19.veka nego od sv.kneza Vladimira i pre njega i nadalje do danas. 

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, Bokisd рече

ili za koga je onda bre sv.Sava dobio autokefalnost za crkvu, pa nije valjda za neku fatamorganu i izmisljenu naciju...

Kako za koga? Pa za hriscane. Crkva se bavi hriscanima a ne srbima ili kinezima?

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...