Jump to content

U šta su naši Stari verovali pre Hrišćanstva

Оцени ову тему

Препоручена порука

пре 11 минута, obicancovek рече

A što se ljutiš sada,nije Hrišćanski,i ne PENIM uopšte.Priznao si i napokon izgleda shvatio tematiku moje objave.Bravoo.

Znači Bogove tvojih predaka nazivaš Demonima,znači tvoji preci su se klanjali DEMONIMA a ti imaš još u krvi i u svojim DNK molekulama nešto od tih svojih predaka koje sada takoreći pljuješ.

I nemoj da si nervozan,ne valja to

Oćemo nastaviti BRATE PO PRECIMA!

Sad mi se već počinješ dopadati🤗

Tako je 1/1 bingo 100%. Nasi su se drevni preci klanjali demonima jer su ziveli u nepoznavanju Svete Trojice. I tako je imamo u nasim dnk i nesto od njihovog samo sto lepo rece iznad brat Vukasin iznad krstenjem umire strai covek i radja se novi, ako hoces i nova genetika krstenog coveka kojoj je dostupno ucetvovanje u Bogu, kojoj je dostupno da prima energije Bozije, da se obozuje i na kraju i vaskrsne.

Nisu nasi preci krivi u moralnom smislu te reci jer oni nisu znali KO je put istina i zivot. Ali mi danas cemo biti krivi i odgovaracemo jer mi znamo Hrista i ako ne sledimo Njegovim putem nego se bavim nekim drevnim ucenjima ma koliko ona bila primamljiva i zanimljiva, necemo dobro zavrsiti.

Подели на овим сајтовима

Да помогнемо брату, да не буде у тону полемике - као што је био претеча на земљи, тако је и у Ад пре Христа сишао Јован Претеча да припреми између осталих и наше претке по крви за примање Речи Божије.

Ни они у Аду нису били ускраћени за познање Истине. Ко је прихватио Христа и од оних у Аду, ослобођен је. 

У данашње време неће бити оправдања нисмо знали, пошто нам се Истина открила, и као народ склопили смо вечни савез, запечаћен крвљу, многим страдањима.

Подели на овим сајтовима

пре 6 минута, sampaganini92 рече

Tako je 1/1 bingo 100%. Nasi su se drevni preci klanjali demonima jer su ziveli u nepoznavanju Svete Trojice. I tako je imamo u nasim dnk i nesto od njihovog samo sto lepo rece iznad brat Vukasin iznad krstenjem umire strai covek i radja se novi, ako hoces i nova genetika krstenog coveka kojoj je dostupno ucetvovanje u Bogu, kojoj je dostupno da prima energije Bozije, da se obozuje i na kraju i vaskrsne.

Nisu nasi preci krivi u moralnom smislu te reci jer oni nisu znali KO je put istina i zivot. Ali mi danas cemo biti krivi i odgovaracemo jer mi znamo Hrista i ako ne sledimo Njegovim putem nego se bavim nekim drevnim ucenjima ma koliko ona bila primamljiva i zanimljiva, necemo dobro zavrsiti.

Bingo došao brat Vukašin da pripomogne i evo tebi odma lampica proradila.psalam 50 Brate Vukašine dobro si taktički upotrebio...ali to ne znači ništa jer nema opravdanja nepoznavanja SveteTrojice ....u to vreme nije bilo Hrišćanstva i logički je onda to nepoznavanje.I tako da pomenemo i BOŽJI KOD Greg Brejdena...ako vam je poznato...ako ne da ne nastavljam....

Подели на овим сајтовима

пре 16 минута, Вукашин рече

Да помогнемо брату, да не буде у тону полемике - као што је био претеча на земљи, тако је и у Ад пре Христа сишао Јован Претеча да припреми између осталих и наше претке по крви за примање Речи Божије.

Ни они у Аду нису били ускраћени за познање Истине. Ко је прихватио Христа и од оних у Аду, ослобођен је. 

У данашње време неће бити оправдања нисмо знали, пошто нам се Истина открила, и као народ склопили смо вечни савез, запечаћен крвљу, многим страдањима.

Bas tako Brate Vukašine ali dok god bude u Pravoslavnim hramovima ovakvih ovakvih novina pokreta ravnogorskih četnika,nema spasa ni tebi ni meni.Ni sto Dunava oprati nas neće.Ovo sam dobio u jednom svetom Hramu i mislim da mu tu nije mesto medju ikonama.Toliko o tome rečiti pametni Vukašine.Eeee daj bože da se Srbi slože....ja sam inače Kosmopolita tako da Bog putuje samnom i u meni gde god mi je dobro...a sada vidiIMG_20240718_133753.thumb.jpg.785769f5d86cd5f19e015da6c486096b.jpg

Подели на овим сајтовима

Стварно не бих то коментарисао :D Било је тога деведесетих колико хоћеш, сад се нешто не срећем са таквом литературом.

Срећом спасење није од имања/немања четничких новина у храму. 

Ако је то нешто спољашње-фолклор, а пажња је на Христу, животу по Јеванђељу, онда је то бенигна појава. Ако је то четништво центар живота појединца, е онда се ради о застрањењу.

Свакако, томе није место у храмовима. 

Подели на овим сајтовима

пре 2 минута, Вукашин рече

Стварно не бих то коментарисао :D Било је тога деведесетих колико хоћеш, сад се нешто не срећем са таквом литературом.

Срећом спасење није од имања/немања четничких новина у храму. 

Ако је то нешто спољашње-фолклор, а пажња је на Христу, животу по Јеванђељу, онда је то бенигна појава. Ако је то четништво центар живота појединца, е онда се ради о застрањењу.

Свакако, томе није место у храмовима. 

Pa sama pojava tih novina na svetom mestu govori dovoljno i nema tu ništa benignog nego potajno čitava elita SPC je za i uz taj pokret(više-manje) e vidiš to mi smeta.

Uostalom kada ono beše Veliki Raskol...mislim 1054 godine i od onda niko nikome da oprosti u Hrišćanstvu,niko da popusti....a kako ide ona,kad ti neko lupi šamar okreni mu i drugi obraz.E Brate Vukašine udaljili smo se mi Pravoslavci medju sobom a kamoli sa Katolicima.Popovibse medjusobno tuku,snimaka koliko hoćeš...a o Eparhiji Raško Prizrenskoj u Egzilu da ne pominjem tzv. Katakombe. Mislim da mi je bilo poučno svratiti na ovu stranicu i nakon svega što sam čuo ovde medju braćom FANATICIMA PRAVOSLAVNIM za jedan dan ne znam više da li ću ostati Pravoslavac Živ mi bio i Sbogom.

Подели на овим сајтовима

Mi malo znamo o verovanju starih Srba i nekih stvari su cudni. 

Naprimer su Srbi i Bugari (najverovatnije i Hrvati) slavili rodjenje sunca i malog boga Bozica 25. decembra koji je ili Dazbog ili Svarog slao (i tako Dazbog bi bio rodjen). Majka mu je Lada ili Zorka, kao sto se on zove Zoran. Koja mu je djevica iako ima jos jednog sina Peruna. Umre u prolece i vaskrsne za prirodom. Zvali su ga svetlost sveta.

E sad dal su Srbi verovali u tako nesto pre nego sto su supili za hrscanstvo u kontakt je sad pitanje. 

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...