obicancovek Написано Јул 18 Пријави Подели Написано Јул 18 Vedska civilizacija Vedska civilizacija je pre 3000 godina mogla mentalno da izračuna matematičke operacije koje danas samo kalkulator može da postigne. Zašto NASA tajno koristi ovaj mentalni, jednolinijski sistem aritmetike u oblasti napredne veštačke inteligencije, a ne uključuje se u nastavni plan i program matematike? Vede su zaista fascinantne. E sada pre Hrišćanstva su se naši klanjali Bogu Perunu,Svarogu,Boginji Vesni...itd.(postoji dokumentovano) Posetite lokalitet u selu Rajac kod Negotina i tzv. Groblje Vedskih Bogova ili već kako ga nazivaju i osećaćete se kao da ste negde u drugoj drżavi ili na drugoj planeti. Postojimo puno duže nego hrišćanstvo pa smo možda samo promenili imena Bogova u Apostole,Svetce i sl. Jer nekadašnji Bog Perun je posta Gromovnik Ilija, Postoji mnogo toga da se sazna i pročita,zato ostavimo politikin zabavnik i istražujmo ali se ne odričimo svoje Vere. P.S. u Prilogu ću postaviti početnu stranicu iz jedne knjige od Autora Nebojše Martinovića koji ne piše o Vedama ali koji pokušava na svoj način da udje u suštinu onoga....ko smo mi u stvari.....naravno sve to na njegov jedinstven način BOG VAM POMOGAO! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
sampaganini92 Написано Јул 18 Пријави Подели Написано Јул 18 Molio bih te samo iskreno da odgovoris da li si ti uopste pravoslavni hriscanin i da li si procitao ikad Sveto Pismo? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
obicancovek Написано Јул 18 Аутор Пријави Подели Написано Јул 18 @sampaganini92 Pogledaj moje postove, fotke mog oltara sa mojim ikonama.Inače čitam od 4-5 knjiga mesečno. Uostalom ko si ti da ti dokazujem??? Ovo je jedno neumesno pitanje od laika koji se možda svojim komentarom želi istaći. Nego objasni tvoju formulaciju Pravoslavnog Hrišćanina ,ili barem svojim rečima i bogatstvom tvog vokabulara objasni makar malo svoju viziju Pravoslavnog Hrišćanstva ili Hrišćanstva uopšte.🤔🤨 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
sampaganini92 Написано Јул 18 Пријави Подели Написано Јул 18 Ne pitam te ja da se ikome objasnjavas ili dokazujes nego zato sto me zanima i da bih znao kako da pristupim razgovoru. Nije bilo nikakve zle namere. Da naravno da sam laik, odnosno pripadnik naroda Bozijeg od grcke reci laos, isto kao i ti, laikat je uzvisen poziv svih nas kojim krsteni i kao takvi prestavljamo carsko svestenstvo. Nemam sta da objasnjavam ko je pravoslavni hriscanin niti da dodam.. onaj koji zivi svetotajinskim zivotom crkve i kao takav nastoji da ima udela u Hristu u vecnosti. U svakom slucaju... kako izmirujes svoje verovanje da smo izmenili imena nekadasnjih bogova u danasnje svetce sa onim sto sam Gospod navodi "Nemoj imati drugih bogova osim Mene" ili recimo psalam 95 koji jasno navodi da su "svi bogovi neznabozaca demoni"? Ti bi na neki nacin da poistovetis demone paganske kulture sa aposltolima Crkve Hristove dok ti Gospod jasno navodi da se "ne moze sluziti i Bogu i mamonu". Mitologijum drevnog srpskog naroda je bio zaista dubok i obiman i zahtevao je dobranu obradu od strane hriscanskih misionara, te je stoga i pokrsatavanje Srba trajalo 2 veka ali iskreno nikad nije ni zavrseno jer i danas imamo mnogo sujeverja u narodu koje seze do nekih drevnih prethriscanskih vremena. A ovaj isecak iz knjige sto si postavio nije vredan komentarisanja, pisan je na nivou decaka iz 5og razreda osnovne skole. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
obicancovek Написано Јул 18 Аутор Пријави Подели Написано Јул 18 @sampaganini92 Da li si kompetentan da pišeš ovako nešto i u čije ime i plus da potcenjuješ i ocenjuješ jednog pisca??? Verovatno ti je IQ visok kada si laički ocenio da je isečak na nivou 5 og razreda OŠ. Ne sudi da ti ne bude sudjeno.(Znaš li to kao oravi Pravoslavac) Nisi ušao u suštinu i Bog neka ti pomogne i oprosti tvoja lupetanja🙏 Pitam te da li su ljudi postojali pre Hrišćanstva i kojim Bogovima su se molili,jer da su postojali ljudi jesu,kao i Bogovi.Samo počni još sa četništvom jer uglavnom dotle doseże poznavanje Istorije prosečnog Srbina i biće mi jasno sa kim imam posla,iako mi je već i ovako jasno. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
sampaganini92 Написано Јул 18 Пријави Подели Написано Јул 18 Naravno da nisam ocekivao da ces moci na bilo koje od onih pitanja da odgovoris. Ti propovedas sinkretizam i kao takvo jereticko ucenje koje obesmisljava Hrista. Svakako je evidentno da si zalutao na ovaj forum. Ti sa sobom miri djavola i Boga kako znas i umes ja cu samo da zaobidjem sva tvoja buduca pisanja i mirna kuca. obicancovek је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
obicancovek Написано Јул 18 Аутор Пријави Подели Написано Јул 18 пре 54 минута, sampaganini92 рече Ne pitam te ja da se ikome objasnjavas ili dokazujes nego zato sto me zanima i da bih znao kako da pristupim razgovoru. Nije bilo nikakve zle namere. Da naravno da sam laik, odnosno pripadnik naroda Bozijeg od grcke reci laos, isto kao i ti, laikat je uzvisen poziv svih nas kojim krsteni i kao takvi prestavljamo carsko svestenstvo. Nemam sta da objasnjavam ko je pravoslavni hriscanin niti da dodam.. onaj koji zivi svetotajinskim zivotom crkve i kao takav nastoji da ima udela u Hristu u vecnosti. U svakom slucaju... kako izmirujes svoje verovanje da smo izmenili imena nekadasnjih bogova u danasnje svetce sa onim sto sam Gospod navodi "Nemoj imati drugih bogova osim Mene" ili recimo psalam 95 koji jasno navodi da su "svi bogovi neznabozaca demoni"? Ti bi na neki nacin da poistovetis demone paganske kulture sa aposltolima Crkve Hristove dok ti Gospod jasno navodi da se "ne moze sluziti i Bogu i mamonu". Mitologijum drevnog srpskog naroda je bio zaista dubok i obiman i zahtevao je dobranu obradu od strane hriscanskih misionara, te je stoga i pokrsatavanje Srba trajalo 2 veka ali iskreno nikad nije ni zavrseno jer i danas imamo mnogo sujeverja u narodu koje seze do nekih drevnih prethriscanskih vremena. A ovaj isecak iz knjige sto si postavio nije vredan komentarisanja, pisan je na nivou decaka iz 5og razreda osnovne skole. Čitaj i edukuj se čoveče,samim tim što mlatiš praznu slamu i učestvuješ u diskusijama o konoplji a pominješ i kokain hmmmm to bi svrstao pod Mitarstva a to kao vajni Pravoslavac znaš i opet to radiš.Możda ti ova knjiga pomogne malo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
obicancovek Написано Јул 18 Аутор Пријави Подели Написано Јул 18 @sampaganini92 Bog neka ti pomogne u tvojoj kratkovidosti🙏 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
sampaganini92 Написано Јул 18 Пријави Подели Написано Јул 18 пре 2 минута, obicancovek рече @sampaganini92 Bog neka ti pomogne u tvojoj kratkovidosti🙏 Vidim ni mitarstva ne znas sta su a hteo bi da miris Hrista i peruna. Nece ti to proci na ovom mestu, ovde su ljudi zdravog razuma i postojane vere. Knjigu sam tu procitao davnijeh dana, nema previse knjizevne vrednosti alu nije ni losa. Verujem da je potrebno doduse naglasiti tebi da je to plod fikcije i inovativnosti autora a ne istoriografski dokument. Ne daj Boze teoloski spis jer brat Branislav iako pise zanimljive romane nema sa Hriscanstvom zdrav odnos. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
obicancovek Написано Јул 18 Аутор Пријави Подели Написано Јул 18 пре 4 минута, sampaganini92 рече Vidim ni mitarstva ne znas sta su a hteo bi da miris Hrista i peruna. Nece ti to proci na ovom mestu, ovde su ljudi zdravog razuma i postojane vere. Knjigu sam tu procitao davnijeh dana, nema previse knjizevne vrednosti alu nije ni losa. Verujem da je potrebno doduse naglasiti tebi da je to plod fikcije i inovativnosti autora a ne istoriografski dokument. Ne daj Boze teoloski spis jer brat Branislav iako pise zanimljive romane nema sa Hriscanstvom zdrav odnos. Evo opet sudiš čoveče,gde će ti duša evo ti dokumentovano čime se baviš,pogotovo dobro pogledaj pod 1 ono zadnje mitarstvo😉 Jedino izgleda ti pa ti imaš zdrav odnos sa Hrišćanstvom,barem takav utisak ostavljaš...a nisi shvatio ni suštinu tematike u objavi koju sam postavio.Grešiš ali na Bogu je da to reši...nego pogledaj malo jer skoro zaboravih na tvoje mitarstvo,mlatiš brate praznu slamu priznaj pred Bogom i možda ti oprosti...Pozdrav Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
sampaganini92 Написано Јул 18 Пријави Подели Написано Јул 18 Vidis gresis, jer ja ne brbljam nego ne zelim da dopustim da se jeres uvuce na ovaj forum jer je jedno sjajno mesto. A tvoje propagiranje jeresi kakav ce odjek da ima u vecnosti sam ramzisli. Za takve se stvari gubi dusa jer ne upropastavas samo sebe nego u prelesti pokusavas da i druge uvuces u propast sto je uzasno. Neka ti da Bog razuma i da spoznas istinu Pravoslavne vere. Uzdeavlje i zbogom. obicancovek је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
obicancovek Написано Јул 18 Аутор Пријави Подели Написано Јул 18 @sampaganini92 Ne bih dalje... jer ne da brbljaš nego mlatiš praznu slamu rekoh.Opet ne razumeš. PONAVLJAM I PITAM TE UZ BOŽIJU POMOĆ DA MI ODGOVORIŠ KOME I ČEMU SE MOLIO TVOJ PREDAK(a imao si ga) PRE RECIMO 2100 godina. Arheolozi znaju! Da li su hodali ljudi ovom planetom i imali svoje Bogove pre Hrišćanstva to je bilo moje pitanje a i tema...jesu i to je dokazano Ograničenost je opasna stvar...zato pazi. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
sampaganini92 Написано Јул 18 Пријави Подели Написано Јул 18 jesu, molili su se preunu, svetovidu, triglavu, vesni, sumskim vilama, itd itd... i to su bili DEMONI. Jel ti jasno sad? Oces da nacrtam? da si procitao sta sam napisao a ne krenuo da penis video bi da sam ti odgovorio u prvom postu. Bogovi neznabozaca bili su d e m o n i. Da su verovali u Istinu i Boga, ne bi Hristos dolazio na zemlju da covecanstvu da sponu sa Sobom, da mu da mogucnost za vecnost i obozenje. obicancovek је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
obicancovek Написано Јул 18 Аутор Пријави Подели Написано Јул 18 A što se ljutiš sada,nije Hrišćanski,i ne PENIM uopšte.Priznao si i napokon izgleda shvatio tematiku moje objave.Bravoo. Znači Bogove tvojih predaka nazivaš Demonima,znači tvoji preci su se klanjali DEMONIMA a ti imaš još u krvi i u svojim DNK molekulama nešto od tih svojih predaka koje sada takoreći pljuješ. I nemoj da si nervozan,ne valja to Oćemo nastaviti BRATE PO PRECIMA! Sad mi se već počinješ dopadati🤗 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Вукашин Написано Јул 18 Пријави Подели Написано Јул 18 У гресима зачет бих и у гресима ме роди мати моја... Не само од словенских предака, већ од пра претка Адама сви носимо клицу греха са којом се рађамо. У крштењу умиремо за грех и рађамо се за нови живот у Исусу Христу, који је једини Пут, Истина и Живот. Све ван Њега води у смрт. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука