Jump to content

Авганистанска криза

Препоручена порука

• Одговори 176
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

пре 23 минута, fsa рече

confused1

Овај није једини. Ово је мејнстрим америчке елите. Сличне ствари сам слушао од њихових генерала, који исто изјављују као онај ентиет који би напао Америку, биће збрисан с лица мјеста тако да ни 10,000 година неће моћи ништа расти на том мјесту. 

Дефинитвно им је елита болесна и непоправљиво ретардиран и бескрупулозна.

Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба.

Подели на овим сајтовима

Пре сат времена, Justin Waters рече

Овај није једини. Ово је мејнстрим америчке елите. Сличне ствари сам слушао од њихових генерала, који исто изјављују као онај ентиет који би напао Америку, биће збрисан с лица мјеста тако да ни 10,000 година неће моћи ништа расти на том мјесту. 

Дефинитвно им је елита болесна и непоправљиво ретардиран и бескрупулозна.

Da... a s druge strane većina običnih Amerikanaca veoma negativno je prokomentarisala izjavu ovog psihopate, što jasno pokazuje da je njihov uticaj na kurs američke spoljne politike mizeran i da praktično sve konce vuče politička, ekonomska i vojna elita.

Подели на овим сајтовима

пре 43 минута, fsa рече

Da... a s druge strane većina običnih Amerikanaca veoma negativno je prokomentarisala izjavu ovog psihopate, što jasno pokazuje da je njihov uticaj na kurs američke spoljne politike mizeran i da praktično sve konce vuče politička, ekonomska i vojna elita.

Лик је републиканац, трамписта како сам сконтао по твитовима...а жедан је крви. Толико како само демократе некакви лудаци жељни рата.

• Свиђа ми се 1

Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба.

Подели на овим сајтовима

https://www.youtube.com/watch?v=bT-lDNAWg4s&ab_channel=БытьИли

Видео једног руског политичког канала о изласку САД-а из Афганистана (на руском је и титлови су само на руском, тако да ћу укратко препричати шта човјек прича).

Укратко - преузимање власти од Талибана није у цјелини супротно интересима САД-а јер су једни од главних талибанских људи чак од недавно били у каквој-таквој вези са Американцима - а највише тренутни вођа Талибана, мула Гани Абдул Барадар.

Наиме, Барадар је након америчке инвазије Афганистана допао у пакистански затвор... из којег је пуштен на америчку молбу.

Талибани нису монолитан ентитет, нису јединствени, већ се састоје од више независних групација које су под различитим спољњим утицајима и разликују се по нивоу екстремизма (па тако у видео се показује да један од талибанских главоња даје неутралне изјаве поводом Кашмира, док други наговјештава како ће Кашмир ослободити од невјерника).

У видеу се даје занимљива руска перспектива на ово - Америка је брзо изашла и сада жели да искористи Талибане (чији преврат можда и нису предвидјели) за ширење нестабилности у Централној Азији и према Ирану (који су ши'ити, наспрам сунитских Талибана). Приказује се и говор једног руског аналитичара који прича о војном преврату у Таџикистану којег су извели исламистички елементи у војсци блиски Талибанима...

Израел гласно ћути поводом свега овога. Са једне стране, Иран добија непријатеља на својој источној граници (Ахмединеџад је чак изјавио да је све ово амерички план дестабилизовања регије уперен против Ирана), али са друге стране исламистички терористи добијају своју државу у којој ће се моћи слободно организовати у акцијама против својих непријатеља - а поготово против Израела.

Занимљива перспектива. Ко разумије руски, видео ће му свакако бити занимљив.

Подели на овим сајтовима

пре 21 минута, Срндаћ рече

I will not allow you to utter the name of Joe Biden without the title of "sheikh" 

Бајден је урнисао све што је такао  а мене и даље нападају @Avocado i @cloudking да сам у неком култу трампа  зато што сам видео да је лик нормалнији, паметнији и бољи од ових кловнова и покушавао да им објасним да су ови идиоти као бајден опасни и за америку и за свет..

• Оплаках :)) 1
Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...