Jump to content

Избори у Србији 2022.

Оцени ову тему

Препоручена порука

пре 3 часа, haveaniceday рече

Ево још један пример секташког понашања. 

Значи, блокирали су пут, бакица изашла, пристојан момак јој је реко "не с*ри баба".. јер наравно, бакица не сме да се пожали на протесте, пошто је то у циљу скидања вучића па је од једном постало нормално и прихватљиво да се вређају људи који не протестују и којима је 2 сата пут блокиран. 

Прво је Бора Коњ објавио неку бакицу која има снимљену рекламу са пинка, подсећа на ту бакицу али се по гласу чује да није иста жена. Наравно гурали су ДА ДА ТА БАКИЦА ЈЕ ПОДВАЛА ЖЕЉКА МИТРОВИЋА ТО ЈЕ ТО 

Н1 је "истражио" и гле чуда.... није иста жена

https://www.facebook.com/N1Srbija/posts/1579424069095537
И "анти вучић" секта уместо да осуди кретена који вређа сироту жену реагује овако:

image.png.cb214cb4b4025230d82fafaf810c5cf2.png

image.png.9a3f17a0104a8119f672f19f71739cc8.png

image.png.4afce958af0894eded24570c4891e369.png

image.png.51fee5a5f722c264cbc4b9f048a3c4ac.png

Итд, стока која није ништа различита од оне напредњачке коју осуђујете сада мисли да је морално оправдана да буде стока, јер ето.. они су против вучића, а тада је све дозвољено. 

Жену су вређали, окачили јавно на интернет, све зато што се пожалила и питала да прође јер није попила терапију и није ручала. И дан данас јој укидају достојанство и људскост правећи од ње неку "глумицу режима". У питању је само жена која је имала непријатан дан због протеста, која ником ништа нажао није урадила и која се тренутно вређа и понижава у јавном дискурсу, ни крива ни дужна. То може да буде твоја бакица или бакица неког од нас, тако јавно понижавана и вређана на телвизији. 

Једина кривица ове бакице је што је њена ситуација у коју је доспела против наратива протеста и биће искоришћена против протестаната, а секта не може да има грешку, не може да има непристојног човека унутар те секте, не може блокада пута да има иједну лошу страну... јер ... сви су знали за блокаду. 

Није иста али лако се човек могао преварити. Сличан глас и фризура и научен текст, тако се мени учинило. Жао ми је што сам коментарисао тај видео, камо среће да га ниси ни окачио.

Називањем људи стоком ничим не доприносиш. Могао је неко теби близак написати онакав коментар.

Блажени гладни и жедни правде, јер ће се наситити;

Подели на овим сајтовима

пре 17 минута, Bilbija рече

Obrati paznju na ono kako se izrazava ovaj Mrdalj, Dacic je motka (usrana), Vucicu ne trebaju packe vec samarcina... Vidis to je taj nas primitivizam i agresivnost. I ovaj koristi tu terminologiju a trebao bi da bude neki "analiticar" , pristojan,obrazovanitd ... I ti imas ovakve i jos gore likove koje plasiraju u javnost... Nama treba vek ili dva da se ucimo elementarnoj kulturi da bi mogli bilo kakav napredak da ostvarimo..

Није да се не слажем са њиме, осим у начину изражавања. А ни опозицију не штеди.

Мислим да ту реторику користи јер је на опозиционој телевизији, па не може баш по њиам да оплете. Али оплео би он и по њима. Него, медији као медији имају своје услове које мораш да задовољиш. 

Подели на овим сајтовима

пре 2 часа, haveaniceday рече

Значи, блокирали су пут, бакица изашла, пристојан момак јој је реко "не с*ри баба".. јер наравно, бакица не сме да се пожали на протесте, пошто је то у циљу скидања вучића па је од једном постало нормално и прихватљиво да се вређају људи који не протестују и којима је 2 сата пут блокиран. 

Прво је Бора Коњ објавио неку бакицу која има снимљену рекламу са пинка, подсећа на ту бакицу али се по гласу чује да није иста жена. Наравно гурали су ДА ДА ТА БАКИЦА ЈЕ ПОДВАЛА ЖЕЉКА МИТРОВИЋА ТО ЈЕ ТО 

Н1 је "истражио" и гле чуда.... није иста жена

https://www.facebook.com/N1Srbija/posts/1579424069095537

...

...

Једина кривица ове бакице је што је њена ситуација у коју је доспела против наратива протеста и биће искоришћена против протестаната, а секта не може да има грешку, не може да има непристојног човека унутар те секте, не може блокада пута да има иједну лошу страну... јер ... сви су знали за блокаду. 

Klasičan primer sektaškog ponašanja... sekta ti ispere mozak kako su svi mediji isti... i onda kada neki mediji u realnosti iskaču iz tvoje zamisli o tim medijima, ti i dalje pišeš pod navodnicima reč "istražio" iako govoriš o tome da ti neki mediji jesu proverili i demantovali laž (što naravno od Pinka, Informera, Hepija i ostalih SNSovih službenih glasnika nikada nismo videli)... i naravno, iako je jedna strana sama demantovala neistinite priče koje bi mogle da joj idu u prilog, pričaš kao da je baš ta strana nekakva sekta koja "ne može da ima grešku, ne može da ima nepristojnog čoveka unutar te sekte"... confused1

А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу.

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, Н И Н Е рече

Није иста али лако се човек могао преварити. Сличан глас и фризура и научен текст, тако се мени учинило. Жао ми је што сам коментарисао тај видео, камо среће да га ниси ни окачио.

Нажалост видео си оно што желиш да видиш, ја те другарски упозорава да упадаш у тај "скеташки" менталитет. Наравно не мислим то озбљино секташки већ у ту неку анти вучић културу.

Цитат

Називањем људи стоком ничим не доприносиш. Могао је неко теби близак написати онакав коментар.

У праву си. Не треба да их називам стоком, али ја сам се иницијално емпатизовао са бакицом, па сам емоционално реаговао на ове. Што је најгоре имам пар у породици који су исто у том менталитету који би написали такав неки коментар. 

Подели на овим сајтовима

А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу.

Подели на овим сајтовима

пре 8 минута, Avocado рече

Klasičan primer sektaškog ponašanja... sekta ti ispere mozak kako su svi mediji isti... i onda kada neki mediji u realnosti iskaču iz tvoje zamisli o tim medijima, ti i dalje pišeš pod navodnicima reč "istražio" iako govoriš o tome da ti neki mediji jesu proverili i demantovali laž (što naravno od Pinka, Informera, Hepija i ostalih SNSovih službenih glasnika nikada nismo videli)... i naravno, iako je jedna strana sama demantovala neistinite priče koje bi mogle da joj idu u prilog, pričaš kao da je baš ta strana nekakva sekta koja "ne može da ima grešku, ne može da ima nepristojnog čoveka unutar te sekte"... confused1

Када авокадо не може да критикује конкретан пример, он ради замену теза. Сада би са секташког понашања ових људи овде (то му не одговара наративу) прешао на потенцијални секташки менталитет код мене.

Хоћеш ли да престанеш са тим стварима? Можеш ли ти нормално да комуницираш? Мога си например да ме питаш "да ли сматраш да је твоје гледиште на медије такође део секташког понашања" или нешто слично или увек мораш тим надобудним тоном, где инсулираш неко лудило код мене и слично? 

Стварно смара то, најсикреније. 

Ако хоћеш да причамо опет о томе да ли су сви медији исти можемо. Ја сам ти већ спомињао да је то привид интегритета или псеудо интегритет код ових медија, где демантују неку бесмислену лаж као што је ова 

Цитат

iako govoriš o tome da ti neki mediji jesu proverili i demantovali laž (što naravno od Pinka, Informera, Hepija i ostalih SNSovih službenih glasnika nikada nismo videli)...

Ево ти пример доказа. Ако си пратио н1 лајв код моста, онај "новинар" са наочарима је сваки инцидент који је испао приписао "десничарима", сваки пут када је нешто лоше било, то су радили "десничари". Када су узвикивали "вучићу пдр" рекоа је да су биле десничарске пароле. 

Он не зна да ли су то десничари не зна ништа о тим људима, ипак није му сметало да на лицу места бесумучно измишља. У чему се он разликује од  новинара информера који бесумулно измишља? Тиме што мање измишља???

Лопов је лопов. Небитно да ли обија трафике или златаре. Медијски манипулатори су медијски манипулатори. Небитно да ли лажу директно са вређањем као информер, или закповају, истину, маскирају, уносе ситне детаље у причу којима тотално обрћу ситуацију.

У кућу не остављаш лопова самог, нити провериним планским лажовима верујеш. Ако ти мислиш да има "другачијих лопова", јер ето не обијају златаре него трафике, добро. 

Поента је иста, као што је информер СНС службени гласник, тако је и н1 службени гласник неке групице. Опет, не одговара твом наративу, па зато одбијаш. 

Подели на овим сајтовима

пре 2 минута, haveaniceday рече

Када авокадо не може да критикује конкретан пример, он ради замену теза. Сада би са секташког понашања ових људи овде (то му не одговара наративу) прешао на потенцијални секташки менталитет код мене.

Kom bre narativu? Onom kojeg si sam izmislio po kojem "секта не може да има грешку, не може да има непристојног човека унутар те секте, не може блокада пута да има иједну лошу страну... јер ... сви су знали за блокаду"...

Nikada ništa tako glupo ne bih mogao ni da pomislim. Naravno da je ružno reći nekoj baki onako nešto, naravno da među ljudima koji protestvuju ima i nepristojnih ljudi i naravno da blokada puta ima loše strane...

Ne znam gde si zabagovao, ali ja kritikujem konkretan primer - kada povodom situacije u kojoj je jedna strana razotkrila laž koju bi mogla da zloupotrebljava i razotkrije da su mnogi sa te strane pogrešili, ti baljezgaš o tome kako je ta strana sekta koja "ne može da ima grešku"...

Хоћеш ли да престанеш са тим стварима? Можеш ли ти нормално да комуницираш? Мога си например да ме питаш "да ли сматраш да је твоје гледиште на медије такође део секташког понашања" или нешто слично или увек мораш тим надобудним тоном, где инсулираш неко лудило код мене и слично? 

Стварно смара то, најсикреније. 

:)

Ако хоћеш да причамо опет о томе да ли су сви медији исти можемо. Ја сам ти већ спомињао да је то привид интегритета или псеудо интегритет код ових медија, где демантују неку бесмислену лаж као што је ова 

Stvarno ne mogu ozbiljno da razgovaram sa nekim čiji je stav "svi mediji su isti ali nisu isti"... :)

Uopšte nije teško proglasiti svaki vid integriteta za privid integriteta... ali problem je što čak i da jeste tako, i iz te tvoje perspektive evidentno nisu isti, jer jedni nemaju ni trunku integriteta, a drugi pokušavaju da stvore privid integriteta...

Precizne rezultate i posledice koje jasno demonstriraju da nisu isti sam ti ti već dao... procenat pozitivnih, neutralnih i negativnih naslova o političarima režima i opozicije u različitim medijima... o čemu dalje tu da pričamo? O tome da ti umeš da relativizuješ šta god želiš da relativizuješ, pa tako i svaki primer integriteta možeš da proglasiš za privid integriteta? Nije to neki poseban skil, to ume svako ko ima preko pet godina...

Подели на овим сајтовима

пре 17 минута, Avocado рече

Stvarno ne mogu ozbiljno da razgovaram sa nekim čiji je stav "svi mediji su isti ali nisu isti"... :)

To je neka normalna komunikacija, koji ti hoces retoricki da zlupotrebljavas. 
Auto-novinari naprimer kazu da je ford mondeo isti auto kao jaguar x-type. Svako normalan razume da to nisu isti automobili ali svi i razumemo autonovinara koji hoce da poruci da ti automobili dele platformu, sasiju, 80,90 % delova i da se razlikuju uglavnom u izgledu i jos nekim sitnicama. 

Kod tebe taj vid komunikacije nekako ne ide, ne znam zasto. 

Цитат

Uopšte nije teško proglasiti svaki vid integriteta za privid integriteta... ali problem je što čak i da jeste tako, i iz te tvoje perspektive evidentno nisu isti, jer jedni nemaju ni trunku integriteta, a drugi pokušavaju da stvore privid integriteta...

osvrni se na komentar gore. Ford mondeo i jaguar x type su isti automobili. Opet, nisu "isti" izgledaj udrugacije imaju drugacije delove, ali su sustinski jedan te isti auto, isti motor, ista sasija, isti delovi, ista voznja, isti moguci problemi. 

Ne znam sta tu ne razumes, evo da pokusam ovako: svi mediji su sustinski isti. Sustinski i N1 i Informer hoce da te slazu i da te nateraju da verujes u neki model sveta koji je njima cilj. Tu su isti. Nisu isti nacini na koji rade to. Informer te direktno laze, nema problem da napise direktnu lako proverljivu lazu. N1 hoce da slaze inicijalno da je on objektivniji, da hoce da stvori privid integriteta da bi te slagao na drugaciji nacin, da imas poverenje prema njemu kao prema objektivnom mediju i onda ti kroz "objektivne" reportaze uvaljuje polako sliku koju zeli da ti uvali.

n1 je, prosto receno, sofisticiraniji lazov. 

Drugaciji medij sa samim integritetom bi bio jako dosadan i vrlo brzo bi pukao jer bi delio samo suve cinjenice i informacije. 

Подели на овим сајтовима

пре 8 минута, haveaniceday рече

To je neka normalna komunikacija, koji ti hoces retoricki da zlupotrebljavas. 
Auto-novinari naprimer kazu da je ford mondeo isti auto kao jaguar x-type. Svako normalan razume da to nisu isti automobili ali svi i razumemo autonovinara koji hoce da poruci da ti automobili dele platformu, sasiju, 80,90 % delova i da se razlikuju uglavnom u izgledu i jos nekim sitnicama. 

Kažu da su veoma slični uz objašnjenje sličnosti i razlika. Ne kažu da je ford modeo isti kao i fića uz puku proklamaciju da su sve očigledne razlike između mondea i fiće samo privid.

пре 8 минута, haveaniceday рече

Kod tebe taj vid komunikacije nekako ne ide, ne znam zasto. 

Ja znam zašto ta vrsta jeftine propagande po kojoj su Danas i Informer isti (ili bitno slični) nikako ne prolazi kod mene... jer nema nikakvo utemeljenje u realnosti...

Подели на овим сајтовима

пре 3 минута, Avocado рече

Kažu da su veoma slični uz objašnjenje sličnosti i razlika. Ne kažu da je ford modeo isti kao i fića uz puku proklamaciju da su sve očigledne razlike između mondea i fiće samo privid.

Tako se svet izrazava. Naveo sam ti primer, mogu cak i da ti iskopam kada Clarkson radi review jaguara i kaze "zapravo je to ford mondeo".  Zamisli da ljudi sitnicare tako i idu u detalje.. 

Цитат

Ja znam zašto ta vrsta jeftine propagande po kojoj su Danas i Informer isti nikako ne prolazi kod mene... jer nema nikakvo utemeljenje u realnosti...

Pa u cemu se razlikuju? Ajde da rasclanimo, da li novinari danasa namerno lazu i sire propagandu? Da li treba da verujem mediju kao sto je danas kada mi pise nesto sto ne mogu da proverim? 

Za informer vec znamo sta mislimo, obojica se slazemo. 

Подели на овим сајтовима

Не може се поредити Данас и Информер. То је увреда за здрав разум.

Блажени гладни и жедни правде, јер ће се наситити;

Подели на овим сајтовима

пре 42 минута, haveaniceday рече

Tako se svet izrazava. Naveo sam ti primer, mogu cak i da ti iskopam kada Clarkson radi review jaguara i kaze "zapravo je to ford mondeo".

Jok, nađi klip gde kaže da je jaguar isti kao fića jer su razlike između njih privid.

Zamisli da ljudi sitnicare tako i idu u detalje.. 

Koje detalje? 

Pa u cemu se razlikuju?

Po svemu suštinski bitnom... po svemu što Informer čini dnom dna novinarstva i službenim glasnikom Snsa.

Ajde da rasclanimo, da li novinari danasa namerno lazu i sire propagandu?

Ni blizu po kvantitetu i "kvalitetu" u odnosu na informer...

Ne postoji ni jedan medij čiji novinar nije nikada nešto slagao (kao što svaki automobil ima točkove i motor) što ne znači da su svi mediji isti (kao što nisu svi automobili isti jer imaju točkove i motor)...

Подели на овим сајтовима

пре 5 часа, haveaniceday рече

Да не понављам исто што ти је написао Авокадо. Ова „стока“ бар има кохонес да призна грешку. Што се другој страни никада до сада није десило.

А стварно је смешно да било ко очекује да се у протестима у којима учествује десетине хиљада људи по читавој земљи не деси неки овакав догађај. Јер међу толиким учесницима ће се увек наћи неки дебили. Али све ово наравно џабе пишем јер се од свих који критикују или протестују против режима увек очекује да буду отелотворење савршенства: у моралном, личносном, психичком, политичком и било ком другом погледу. Јер ако нису - владај Вучићу :) 

• Свиђа ми се 1
Подели на овим сајтовима

пре 3 часа, haveaniceday рече

Поента је иста, као што је информер СНС службени гласник, тако је и н1 службени гласник неке групице. Опет, не одговара твом наративу, па зато одбијаш. 

Znas kakav je odnos izmedju politickih protivnika u Srbiji i kako se ponasaju? Kao u onoj anegdoti o svadji dve ciganke u autobusu, a jedna od njih dve je ofarbana u plavo. I u jednom trenutku, u svadju, "plavusa" kaze drugoj "cigansturo jedna", a ova joj odgovori " a sta si ti? švedzanka?"... 

E to ti je opozicija-plavusa i pozicija, dve cigansture koje se svadjaju oko sedista u autobusu i nikakve razlike nema medju nima osim sto je  opozicija utripovala da je bolja od pozicije. 

Tako ti je Avocado plavusa , kao i Genius i to drustvo, samo su utripovali da su bolji i da nesto znaju ...12:smeha:

Подели на овим сајтовима

пре 20 минута, Bilbija рече

Znas kakav je odnos izmedju politickih protivnika u Srbiji i kako se ponasaju? Kao u onoj anegdoti o svadji dve ciganke u autobusu, a jedna od njih dve je ofarbana u plavo. I u jednom trenutku, u svadju, "plavusa" kaze drugoj "cigansturo jedna", a ova joj odgovori " a sta si ti? švedzanka?"... 

E to ti je opozicija-plavusa i pozicija, dve cigansture koje se svadjaju oko sedista u autobusu i nikakve razlike nema medju nima osim sto je  opozicija utripovala da je bolja od pozicije. 

То је скроз адекватан опис политичке ситуације у србији швеџанке и норевџанке 

• Хахаха 1
Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...