Jump to content

Предлози у вези са радом форума Живе Речи Утехе

Оцени ову тему

Препоручена порука

• Гости
Guest свештеник Иван

Мислим да сасд нећеш моћи да видиш овај ПДФ. Провери, па ми јави.

Провјерио сам. Сада је у реду. Нема ни подфорума ни порука у непрочитаним.   :cheesy2:

Ок.  :cheesy2:

Подели на овим сајтовима

Forum ima oko 200 članova koji nikada nisu napisali ni jedan jedini post, evo skoro već godinu dana, oko 100 članova koji su napisali 1-2 posta i neaktivni su više od 6 meseci  0409_feelOd 42 stranice u proseku po 10 članova nije napisalo ni jedno slovo)

Hmmm..obično se takvi članovi posle upozorenja brišu na većini sajtova....

Želiš li biti mudar, nauči razumno pitati, pažljivo slušati, mirno odgovarati - i prestani govoriti kad se ništa više nema reći.

Подели на овим сајтовима

Pomaze Vam Bog braco i sestre. Moram da ponovim nesto o cem sam vec pisao da je problem a to je

sledece: Mnogi ljudi su prisutni na ovom forumu da bi se informisali o pravoslavnoj veri. Neki dolaze

i kao pravoslavni koji ne znaju dovoljno o svojoj veri, neki znaju malo ili nista. Ne mozemo da dozvolimo

da te ljude na forumu docekaju razni inoverni, ateisti i sektasi. Za one koji nisu pravoslavni mora da

se otvaraju posebne teme gde ce da vode dijalog sa nasim svestenicima i teolozima koji ce im davati

osnovne informacije o nasoj veri. Ja sam, takodje, od onih koji su u fazi spoznaje svoje vere i

najmanje mi treba da me "razni" ometaju u pokusaju da razgovaram sa svojom bracom i sestrama.

БЛАЖЕН МУЖ ИЖЕ НЕ ИДЕ НА СОВЈЕТ НЕЧЕСТИВИХ И НА ПУТИ ГРЈЕШНИХ НЕ СТА...

Цитат:

Da bi covek mogao da rasudjuje o nekom nesto, bilo sta, on neophodno i neizostavno mora prvo da se udubi u samog sebe,

da vidi ponor sopstvenih grehova, da sebe proglasi za nistaka i najgoreg od svih, da izvadi brvno iz svog oka...

Drugim recima, mora da udise Jevandjelje Hristovo, da zivi po njemu...

Ko tako radi, odmah ce da zna je li na pravom putu ili ne...

Брат Оби Ван

Подели на овим сајтовима

Pomaze Vam Bog braco i sestre. Moram da ponovim nesto o cem sam vec pisao da je problem a to je

sledece: Mnogi ljudi su prisutni na ovom forumu da bi se informisali o pravoslavnoj veri. Neki dolaze

i kao pravoslavni koji ne znaju dovoljno o svojoj veri, neki znaju malo ili nista. Ne mozemo da dozvolimo

da te ljude na forumu docekaju razni inoverni, ateisti i sektasi. Za one koji nisu pravoslavni mora da

se otvaraju posebne teme gde ce da vode dijalog sa nasim svestenicima i teolozima koji ce im davati

osnovne informacije o nasoj veri. Ja sam, takodje, od onih koji su u fazi spoznaje svoje vere i

najmanje mi treba da me "razni" ometaju u pokusaju da razgovaram sa svojom bracom i sestrama.

To je bila prvenstvena zamisao ovog Foruma, no negde usputno se ta zamisao zaboravila i zagubila

Jer svi znaju sve....

ne postoje glupa pitanja postoje samo glupi odgovori

Nije sramota ne znati već je sramota smejati se i izvrgavati poruzi tuđe neznanje i želju za saznanjem

Želiš li biti mudar, nauči razumno pitati, pažljivo slušati, mirno odgovarati - i prestani govoriti kad se ništa više nema reći.

Подели на овим сајтовима

Nije sramota ne znati već je sramota smejati se i izvrgavati poruzi tuđe neznanje i želju za saznanjem

Mislim da si u pravu sestro. Ali ovde je, takodje, problem u tretmanu. Poistovecuju se ljudi

koji se ozbiljno trude da se priblize svojoj veri i "gosti" koji nam, hteli mi to da priznamo ili ne,

ne zele dobro. A kada neko iznese ovakav komentar poput mene, jednostavno, dobije

odgovor da treba da idemo na Liturgiju, da se pricescujemo itd. To jeste tacno ali Liturgija

nije mesto gde mozemo da diskutujemo o svetovnijim stvarima pa i neobaveznim.

I, na kraju, da dodam da sam vise puta cenzurisan i da su mi brisani postovi i odgovori.

Hvala na razumevanju

БЛАЖЕН МУЖ ИЖЕ НЕ ИДЕ НА СОВЈЕТ НЕЧЕСТИВИХ И НА ПУТИ ГРЈЕШНИХ НЕ СТА...

Цитат:

Da bi covek mogao da rasudjuje o nekom nesto, bilo sta, on neophodno i neizostavno mora prvo da se udubi u samog sebe,

da vidi ponor sopstvenih grehova, da sebe proglasi za nistaka i najgoreg od svih, da izvadi brvno iz svog oka...

Drugim recima, mora da udise Jevandjelje Hristovo, da zivi po njemu...

Ko tako radi, odmah ce da zna je li na pravom putu ili ne...

Брат Оби Ван

Подели на овим сајтовима

• 2 weeks later...

Otvori s etema a onda niko od moderatora ni administratora ne odgovara na temu i na mišljenja, sugestije i pitanja, takve teme onda treba zaključavati i sklanjati....

računaju se valjda samo aktivni članovi 0409_feel

Подели на овим сајтовима

Један предлог са форума Видовдан.орг:

Да ли постоји могућност да се по угледу на неке друге форуме уведу "Захвалнице" на поруке. Х пута сам пожелео да се некоме захвалим на интересантном тексту, линку или размишљању, али ми је некако глупо да се на тај начин увећава број порука.

Са друге стране, аутор поруке би имао увид у то колико је иста имала "одјека", односно колико је запажена и цењена од стране осталих форумаша. Све у свему, корист би била обострана.

Захвалнице су одлична идеја и заиста лепо функционишу. Тачно се види која је порука корисна и за кога. Такође смањује и број непотребних постова као што су: "Слажем се." "То, брале!" "Амин" и слично. 8084.gif

А и много је боље решење него репутациони поени. Сећам се да је на форуму "Света компјутера" било проблема са тиме јер су неки чланови злоупотребили то међусобним давањем "незаслужених" поена. isus-sinai

Тако да сам ја за захвалнице!

¿?

Подели на овим сајтовима

Ima veoma mnogo dobrih tekstova, misljenja, predloga, dosta ljubavi i razumevanja medju clanovima, i to je ono zbog cega je vecina clanova pristupila forumu. Medjutim, kao i uvek, postoji i druga strana, mada u manjini, koja se prosto trudi da to sve porusi. Ima jako puno tema i stranica,i ko se kasnije ukljuci tesko moze da se snadje; potrebno je jako puno vremena doci do pravih stvari; kad bi to nekako moglo da se uredi...Na primer, dosta slicnih tema ujediniti u jednu, gde nema duze vremena odgovora, zatvoriti jer ocigledno ne postoji interesovanje, itd.A ono sto je najvaznije od svega, gajiti duh ljubavi, razumevanja, utehe , mirne razmene misljenja medju clanovima, kako bi ovo stavrno bilo mesto za koje bi se moglo reci' LEPO NAM JE OVDE BITI". Ja stvarno na nekim stranicama i kod nekih clanova osecam "ovo"...NEKA BI NAM BOG SVIMA POMOGAO DA OVO OSTVARIMO bliss jeeee

''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''
(Св.Нектарије Егински)

ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама

Подели на овим сајтовима

Не знам дал се уклапа у општу шему овог  форума, али ако је могуће покренуо бих тему

која би запрво припадала једном старом форумашу.

Дакле тема би се, по угледу надруге форуме, звала, "Питајте, ....*"

*-(ник форумаша)

Подели на овим сајтовима

Па на потезу је модерација а мој предлог

Питајте Николу Стојановића (ескобар).

Наравно ако је заинтересован, у шта не сумњам , обзиром на ширину интересовања.

Подели на овим сајтовима

Што не уклоните дупле емоутиконе ...  isus-sinai  0104_cheesy  0409_feel vaistinu :bla: Hristos vaskrse ??

http://www.facebook....jovan.cakareski

Love the life you live. Live the life you love. Bob Marley...

Административно уређење Цркава по националном кључу је тумор на телу Православља - Александар

Поштујмо, господо, и Ничеа и Достојевског, поштујмо једнога као пророка Запада, а другога као пророка Истока, поштујмо их због њиховог генија и због њихове племићске искрености и смелости, поштујмо их обојицу - но у одсудном тренутку станимо уз Достојевског!

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...