Jump to content

Предлози у вези са радом форума Живе Речи Утехе

Оцени ову тему

Препоручена порука

• 2 weeks later...

Posto ipak sebe smatraju posebnom grupacijom u Crkvi, predlazem da se otvori podforum

"Razgovor sa bracom `zilotima`"

ја би то по кратком поступку - ''секташима и гатарама'' :)0405_feel:) greengrin greengrin
Подели на овим сајтовима

Posto ipak sebe smatraju posebnom grupacijom u Crkvi, predlazem da se otvori podforum

ја би то по кратком поступку - ''секташима и гатарама'' ;) ;) ;) 0110_hahaha :)
немој тако, и они су браћа у заблуди...  confused
то је била шала, ал сад озбиљно.

псеудозилоти одричу Цркву, и такво размишљање им нисам ја дао, већ га они на сва уста певају. онда је само техничко питање кад ће стварно завршити ван Цркве и постати некаква секта, а такви служашчи гатаре, јер такви већ онда нису у јединству са Црквом, па тим и Христом.

иначе слажем се да је то тешка заблуда, како сам и сам обитавао у њој 5 година.

Подели на овим сајтовима

ја би то по кратком поступку - ''секташима и гатарама'' dobar decko 0110_hahaha 0102_laugh confused1 confused
немој тако, и они су браћа у заблуди...  :)

псеудозилоти одричу Цркву, и такво размишљање им нисам ја дао, већ га они на сва уста певају. онда је само техничко питање кад ће стварно завршити ван Цркве и постати некаква секта, а такви служашчи гатаре, јер такви већ онда нису у јединству са Црквом, па тим и Христом.

Gde ti samo nisi obitavao ?

ako ima takvog mesta ...  confused

.

www.ulicni-muzicar.blogspot.com [ izvol'te... ]

.

Подели на овим сајтовима

ја би то по кратком поступку - ''секташима и гатарама'' :0104cheesy: greengrin greengrin greengrin greengrin
немој тако, и они су браћа у заблуди...  :)

Gde ti samo nisi obitavao ?

ako ima takvog mesta ...  greengrin

има, на неким позитивним местима  :(

Подели на овим сајтовима

Neslana šala , možda ... scusami !

Bravo za tebe što si se izvuk'o iz svega u šta si upadao do sada u životu !

eto kad je čovek kvaran k'o ja ... greengrin

došlo mi da dodam i ovo :

"još samo iz zabluda o bogu da se izvučeš ..."  :0104cheesy:

.

www.ulicni-muzicar.blogspot.com [ izvol'te... ]

.

Подели на овим сајтовима

Neslana šala , možda ... scusami !

Bravo za tebe što si se izvuk'o iz svega u šta si upadao do sada u životu !

браво за  greengrin што ме извуко из блата небројено пута.  :0104cheesy:
Подели на овим сајтовима

• 5 weeks later...

Имам један предлог у вези дијалога са атеистима. Радило би се о следећем. Атеисти би редом постављали њима сумљиве цитате из Новог Завета и давали своје коментаре, а верници би редом одговарали. Сувише ствари има које би једни другима замерили и овако с'брда с' дола тешко је одједном на све одговорити. Али зато да се , ако сте ради, отвори посебна тема која ће имати поступност у одговарању на питање по питање, и тако би се полако водио конструктиван дијалог. И напомена би била да се користе само цитати из Новога Завета, као што већ рекосмо на овој теми, Нови Завет је пунота и нема потребе бавити се Старим на овакав начинх, поготову што без познавања Новог уопште је немогуће дати потпуне хришћанске одговоре на Стари.

Шта мислите о томе? 

Подели на овим сајтовима

Имам један предлог у вези дијалога са атеистима. Радило би се о следећем. Атеисти би редом постављали њима сумљиве цитате из Новог Завета и давали своје коментаре, а верници би редом одговарали. Сувише ствари има које би једни другима замерили и овако с'брда с' дола тешко је одједном на све одговорити. Али зато да се , ако сте ради, отвори посебна тема која ће имати поступност у одговарању на питање по питање, и тако би се полако водио конструктиван дијалог. И напомена би била да се користе само цитати из Новога Завета, као што већ рекосмо на овој теми, Нови Завет је пунота и нема потребе бавити се Старим на овакав начинх, поготову што без познавања Новог уопште је немогуће дати потпуне хришћанске одговоре на Стари.

Шта мислите о томе?   

Идеја је одлична, слободно покрени тему, верујем да ће се сви придружити у мери могућности.

Natus est Dei Filius, non pudet, quia pudendum est; et mortuus est Dei Filius, prorsus credibile est, quia ineptum est; et sepultus resurrexit, certum est, quia impossibile.

(De Carne Christi V, 4)

http://www.tertullian.org/library.htm

Подели на овим сајтовима

Тема је покренута!!! Седми уторак по духовдану:

Мт. 57 зач. (XIV, 1-13).

У вријеме оно дође глас до Ирода четверовласника о Исусу. И рече слугама својим: То је Јован Крститељ, он устаде из мртвих, и зато чини чудеса. Јер Ирод ухвати Јована, свеза га и баци у тамницу због Иродијаде, жене Филипа брата свога; јер му Јован говораше: не можеш ти њу имати. И хтједе да га убије, али се побоја народа; јер га држаху за пророка. А кад бијаше дан рођења Иродова, игра кћи Иродијадина пред њима и угоди Ироду. Зато са заклетвом обећа јој дати што год заиште. А она, наговорена од матере своје, рече: Дај ми овдје на тањиру главу Јована Крститеља. И сневесели се цар; али због заклетве и оних који се гошћаху с њим, заповједи дати јој. И посла те посјекоше Јована у тамници. И донесоше главу његову на тањиру, и дадоше дјевојци и однесе је матери својој. И дошавши ученици његови, узеше тијело његово и сахранише га; и дођоше те јавише Исусу. И чувши Исус, отиде оданде лађом у пусто мјесто насамо. А када то чу народ, пође за њим пјешице из градова

89898989898989

apel.png

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...