Jump to content

Дара из Јасеновца

Оцени ову тему

Препоручена порука

пре 6 минута, J_a_n_a рече

Pored konvertitstva, uzrok njihovih zločina je i to što oni Srbe smatraju nižom rasom  'barbarima i ciganima' i kao takvi ne trebaju da žive a pogotovo ne u njihovoj lipoj domovini i da je zagađuju. I bilo bi dobro da je film bar malo zagrebao ideologiju jer bi tako imali i koren tog zla koje se više puta spominjalo na temi.

Inače ok mi je ceo komentar ovo je samo dopuna.

Пази, рекао сам ја то када сам сам помињао колизију, судар католичанства и православља на тим просторима...нисам нацртао тако ако ти, али се подразумева. Узми Русофилију, ни за време Патра Великог Европа није прихватила Русе, иако је лизала табане Русима....капираш. Ми смо други цивилизацијски код! Зато су они радили на ономе што Раковић назива "религијски интервенционизам". Стварали друге нације, и данас то чине, онда стварали абецеде, Румуни су нешто друго од онога што јесу и сл.

Ми, Срби и Словени, посебно Срби смо меки, и то иде до сервилности. А сервилност иде у асимилацију, а асимилација у конвертитство.

Ми смо други цивилизацијски код, поента је РЕЗ који је направљен расколом...а тај рез пролази преко српских земаља. Ми смо на оштрици судара цивилизације. Аносиоци смо, наследници "пропале" цивилизације Ромејског царства, Византије. Никада Рим, није ни константину опрпстио пренос престонице на Босфор, а тек после након раскола...дакле то сеже 1700 година уназад. Ми јесмо нижа раса за њих, али то је један контест, конвертитство други....конвертитство ти је "видела жаба где се коњи поткивају па и она дигла ногу". Јер Словенци су католици али су "бечки коњушари"...они су Словени...и други католички Словени су ипак нижа раса. Дакле ми смо двоструко нижа раса. Због Словенства и због Православља.

Подели на овим сајтовима

Филм је баш добро урађен. Без скупих и непотребних ефеката. Ко то тражи нека гледа Супермена.

Није тачно да филм има превише насиља. Има га таман колико је потребно да се покаже страдање Срба и других од Хрвата усташа. Тарантино би сигурно направио шоу од ове приче.

Хвала Богу да се ми Срби више не стидимо своје прошлости и нашег страдања. Надам се да ће бити још оваквих филмова са сличном причом, јер таквих прича има заиста пуно, и превише. Ћутање и заборав није опција.

Наука верујућих каже:

Апсолутан је само Бог

Подели на овим сајтовима

пре 22 минута, Вилер Текс рече

слепче

пре 19 минута, Вилер Текс рече

безумниче

Sto si nervozan? Ne zapoveda li ti bog da ne sudis? :)) 

пре 39 минута, haveaniceday рече

Lek protiv kovida postoji. 

Подели на овим сајтовима

пре 14 минута, Ćiriličar рече

на страну што омаловажавајуће цепаш саговоорнике

Sve po zasluzi. Kosmicka energija je i dalje u ekvlibrijumu.

пре 16 минута, Ćiriličar рече

А о томе да је филм урађен, само треба речи хвале.

NIkada nisam ni pomislio a kamoli rekao da ne treba da uradi ili da je greska sto je uradjen. Kamo srece da ih je vise...

пре 17 минута, Ćiriličar рече

Не причамо ми о Тарантиновој пљачки банке, и долазак у мексички ресторан, па онда одједаред крв до колена....није уреду са твоје стране да на ове теме имаш такав наступ.

Moj nastup nema veze ni sa Jasenovcem ni sa filmom, samo sa ovim budalama koje su umsilile da su mnogo pametne jer im je to odbrambeni mehanizam da se ne stide  zbog svoje gluposti.

• Свиђа ми се 1

Подели на овим сајтовима

Мишуре, скуп фил не значи лупање кола и рушење солитера. Нити значи ако кажемо да је држава требала да стоји иза пројекта великим средствима да ми рушимо власт. Пошто је ово, колико знам, први играни фил....има Лордан зафрановић сличниих тема, али први о Јасеновцу, треба изнети размишљања и критике, примедбе, ЖЕЉЕ шта би се желело и требало у каснијим пројектима.

Дакле ово је пробијање леда и одлично - зид комуњарске ћутње је разбијен. Ствари се покрећу, Вартоломеј - какав такав - је био, владика нам је тамо доктор за холокауст, неки хрватски интелектуалци се јавно одричу и критикују усташтво, ево сада и филм...дакле то је процес.

И процес треба наставити. Не сећам се, Тадић је био на власти, знам да је ономад власт Србије и РС договорила један филмски пројект са великим средствима и никад није одрађен...то треба да се уради. И то баш велики, скуп, и до краја професионалан пројекат са великом ПР камшањом.

Подели на овим сајтовима

пре 24 минута, Вилер Текс рече

Није ни циљ овог филма да мрзимо Хрвате безумниче.

Skokni do tvitera da vidis javno mnjenje nakon filma... narocito obrati paznju na profile istaknuntih SNS perjanica poput urednika svinjformera npr...

• Свиђа ми се 1

Подели на овим сајтовима

пре 16 минута, Марек рече

Evo neko i otvoreno da kaže. 😁 

Da vratimo mi Hrvatima za taj Jasenovac, pa da spavamo u miru, jel da?

Цитат
пре 16 минута, Марек рече

Evo neko i otvoreno da kaže. 😁 

Da vratimo mi Hrvatima za taj Jasenovac, pa da spavamo u miru, jel da?

Ni posle I svetskog rata Hrvati nisu odgovarali za zločine, ni posle II, ni za rat '90-ih ...čak naprotiv bili su nagrađivani državom, teritorijom, dao im se jezik...zato ne razumem o čemu pričaš...Granice Hrvatske su formirane, malo cudnog oblika kao kora hleba, ali sasvim dovoljno za ostvarenje sna.Hrvati se cuvaju da opet posluže 

Подели на овим сајтовима

пре 2 минута, Ćiriličar рече

И процес треба наставити. Не сећам се, Тадић је био на власти, знам да је ономад власт Србије и РС договорила један филмски пројект са великим средствима и никад није одрађен...то треба да се уради. И то баш велики, скуп, и до краја професионалан пројекат са великом ПР камшањом.

Koji?

Poslednja istorisjka stvar koju su uradili (Nemanjici) je pored visoke produkcije ispala tesko sr...

Подели на овим сајтовима

"Ко се освети, тај се не посвети"!

Не требамо Хрватима "вратити", требамо се опаметити. Постати национано свесни, постати националисти-мундијалсити, Светосавци, а не јагањци за клање пуни сентиша.

Тада су друга времена била, назови "медијски мрак", народ није ништа знао...али чињеница је да су српске ЕЛИТЕ у 20. веку потпуно промаиле своју мисију, и сносе директно одговорност за многа наша страдања. И елите у последњим ратовима сносе одговорност.

проблем је што нико не сме, што нема аргументоване критике на те елите, а она је важна да нам се не понови! Ми смо 90. тих имали све међународне уговоре на нашој страни, имали смо оружје и велик део војске, имали смо право и правду на својој страни, а изгубили смо ратове, територије, људе.

Да, геополитички контекст. Ма ок, али у тим историсјким тренуцима ваља бити мудар. рецимо; да ли су срби проглсили СВОЈу државу? Да су  имали своју восјку? Да ли су имали конкретне, јасне политичке и војне циљеве? Нису. Имали су поделе, хаос, раздееност и штитили нека "међунардна права" када се то право силовало.

Дакле српске елите су опет подбациле!

Подели на овим сајтовима

пре 24 минута, Božena рече

Hrvate treba staviti pod starateljstvo(Teodor Ruzvelt)

Zasto nisu, nego da se Srbi nose s njima...u stvari, Hrvate niko nece....

Danas ih hoće. Zato su i dovršili 1995 (dozvolili i pomogli Hrvatima) što 1945 nije uspelo. Ili Washington je dovršio što se Jasenovac počeo. To je sasvim drugi Washington od one Roosevelt'ove koji je, po današnjim merama, bio velikosrpski ultra-četnik pošto je zagovarao Srbiju u granicanma Srevana Moljevića.

image.thumb.png.a7f896ef4ddf7b510aad9fbbc5539056.png

Milost i istina neka te ne ostavlja; priveži ih sebi na grlo, upiši ih na ploči srca svojega!

Подели на овим сајтовима

No, u 1970-ima su skuvali novu strategiju, i sada su dali prednost Hrvatima koji su uvek pro-zapadni, za razliku nas Srba koji mi ne volimo takvu blokovsku politiku. Pogotovo ne na Ruse iako smo mentalitetu bliži Amerikancima. A 1995 su dozvolili etničko čišćenje Srba jer "Hrvatska neće biti stabilna država dok je Srba u Hrvatskoj"... A kako je 1995 bilo vidimo kada je sam Đinđić tražio bombardovanje Hrvatske!

https://www.facebook.com/malagurski/photos/a.536508326432523/897045507045468/

Milost i istina neka te ne ostavlja; priveži ih sebi na grlo, upiši ih na ploči srca svojega!

Подели на овим сајтовима

пре 25 минута, Ćiriličar рече

"Ко се освети, тај се не посвети"!

Не требамо Хрватима "вратити", требамо се опаметити. Постати национано свесни, постати националисти-мундијалсити, Светосавци, а не јагањци за клање пуни сентиша.

Тада су друга времена била, назови "медијски мрак", народ није ништа знао...али чињеница је да су српске ЕЛИТЕ у 20. веку потпуно промаиле своју мисију, и сносе директно одговорност за многа наша страдања. И елите у последњим ратовима сносе одговорност.

проблем је што нико не сме, што нема аргументоване критике на те елите, а она је важна да нам се не понови! Ми смо 90. тих имали све међународне уговоре на нашој страни, имали смо оружје и велик део војске, имали смо право и правду на својој страни, а изгубили смо ратове, територије, људе.

Да, геополитички контекст. Ма ок, али у тим историсјким тренуцима ваља бити мудар. рецимо; да ли су срби проглсили СВОЈу државу? Да су  имали своју восјку? Да ли су имали конкретне, јасне политичке и војне циљеве? Нису. Имали су поделе, хаос, раздееност и штитили нека "међунардна права" када се то право силовало.

Дакле српске елите су опет подбациле!

U savrsenom svetu bi Hrvati snimili "Daru iz Jasenovca" a mi bismo snimili "Aidu"... ali je to pomisao od koje se svakom iskrenom naciJonalsiti ledi krv u zilama, vata ga nesvestica i prividjaju mu se zmajevi...

Подели на овим сајтовима

пре 19 минута, cloudking рече
пре 23 минута, Ćiriličar рече

Прочитај више  

Koji?

1. Полицијски инспектор не може да истражује убијство сродника. Психолог не може да психоанализира своју супругу. Поп не исповеда своју жену! Сходно реченом, неки будучи филм о Јасеновцу треба да ради неко ко НИЈЕ Србин.

2. Такав грандиозан пројект треба урадити да се целом свету покаже, да се разбије лаж комуњарска и нова лаж ревизије историје. Такве пројекте може да одради рецимо - НИКИТА МИХАЛКОВ!

3. Дакле редитељ је неутралан и тиме се избија злобницима аргумент да могу да клевећу и настављају лаж. Затим се палицира и Министарство културе Србије, РЕсрпске, а зашто не и Русије, одборни велика средства да би се пројекат могао реализовати.

4. Онда се крене у реализацију. Сценарио би требао да има, по мени, факторе: колизија католичанства и православља; конвертитство (ово довје као темељ геноцида и мржње); затим омашке српске елите у бурним временима; улога комуниста у свему.

5. Понављам, грандиозност пројекта само у техничком смислу, је реконструкција логорског простора и хиљаде статиста, као неки минимум.

5. Фим урадити да прати судбину једног/неколико логораша; једног/неколико конвертита; дати му историјски контекст тока догађаја како би се гледаоцу приказала размера геноцида. Јер нису људи убијани само на једном месту.

6. У пројекат укључити поред државе: Цркву, стручњаке из Јад Вашема.

7. Показати Светос Мучеништва - тиме, макар тиме, да рецимо Митрополит Амфилохије уграђује мошти Светих Мученика у олтаре новоизграђених храмова.

Све то искусан редитељ може да обради путем кратких сцена, и да склопи у једну целину тока догађаја.

Кумуњаре, никако не треба изоставити из свега.

И...Ниикита Михалков је дубока руска душа, која зна шта је генооцид, шта је страдање, шта је зло...тиме се бави цео живот. Сигурно данас један д ретких режисера који је кадар да ради историјске пројекте, а д аим да ту уметничкку црту која путм пар сцена каже више од 10 историјских књига - и најважније, пробуди ИСПРАВУ емоцију. Емоције без освете, али емоцију спознаје, која чува будућа поколења од заблуда.

Подели на овим сајтовима

@Ćiriličar Vidiš, Šindlerovu listu nisu pravili ni Nemci kao tirani, ni Jevreji kao žrtve. Praviili su je ameri kao blokbaster, ne kao dokumentarac i jedan od razloga je svakako bio profit. Ali taj film pogađa u centar, gotovo sve što ima da se kaže o Holokaustu može da se nauči u tom filmu, u tome je njegova vrednost. 

Dakle patnje, ratovi, žrtve, to su sve UNIVERZALNI problemi civilizacije i svakog bi trebalo da pogode i da ostave utisak, nebitno ko pravio film ili seriju. E, tu je podbacila Dara, jer ispod svega što pokušava da predstavi insistira na revanšizmu, insistira na tome da je neko kriv a neko oštećen. 

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...