Jump to content

Оцени ову тему

Ćiriličar

Препоручена порука

Драгослав Бокан: Мој (сасвим специфичан) „случај“

bokan-fb.jpg?resize=672%2C378&ssl=1

"Овдашња тајна полиција се својски потрудила да у српској јавности уведе атрибут „контроверзности“ у мој случај (и тако ме уклони из легитимних токова догађања у Србији и постави са оне друге, за многе ипак „неприхватљиве“ стране, као некакво „сумњиво лице“ и бизарни изузетак из свих правила)."

"Па су, рецимо, реално утицајни људи из врха наше Цркве (где би било, ваљда, и најлогичније место за моје деловање) склонији да оперативно сарађују са „много мање контроверзним“ делатницима (тако да ја, на пример, нисам био ни на најширем списку могућих сценариста и редитеља свечане прославе осамстогодишњице аутокефалности СПЦ, сад у октобру, иако су главна двојица координатора, а архијереја наше Цркве – обојица били или јесу моји добри познаници, многи би рекли и пријатељи)".

"Напросто, и у редовима наше Цркве постоји то сабласно одмицање од мене у заједничким пројектима, парадоксално – уз искрену срдачност и нескривено поштовање у нашим неформалним контактима".

STANJESTVARI.COM

Понекад ми буде жао оне бесмислене чињенице да ће се моје деловање тек након моје смрти више уважавати него сада. И да ће се говорити да је „штета што Бокан више није са нама“…

Подели на овим сајтовима

Још једна  "Слику своју љубим" и "нико као ја" јавна личност.  Кад читам овакве селф-панигирике, осећам се и мучно и тужно.  

У јавном простору изгледа има доста људи пуних себе. А можда је то и неопходан услов да би неко успео у јавном животу? То се ваљда сматра јаким карактером, шта ли. 

Подели на овим сајтовима

Пре сат времена, Родољуб Лазић рече

Још једна  "Слику своју љубим" и "нико као ја" јавна личност.  Кад читам овакве селф-панигирике, осећам се и мучно и тужно.  

У јавном простору изгледа има доста људи пуних себе. А можда је то и неопходан услов да би неко успео у јавном животу? То се ваљда сматра јаким карактером, шта ли. 

Treba prehraniti porodicu. Od nečega živeti.

"Drži svoj um u adu i ne očajavaj"

Подели на овим сајтовима

пре 39 минута, sanja84 рече

Treba prehraniti porodicu. Od nečega živeti.

На страну колико се не слажеш са Боканом по било чему, али не храни он породицу гостујући по телевизијама, ити јавно дебатујући! Ту су глупости.

Он храни породицу бавечи се стварима које скоро и не излазе у јавност. Радио је чак и политичке кампање за паре.  Поента је да је учествовао у рату као добровољац, и сад га се клоне сви због тога, јер то није "политички коректно". Док Хрвати усташама подижу споменике, ми се својих хероја стидимо. Ја не тврдим да је Бокан херој, немам појма, али је чињеница да његови огромни таченти могу допринети Србији, али да није подобан због својих ставова у либерашком свету и Србији.

Подели на овим сајтовима

пре 2 часа, Родољуб Лазић рече

Још једна  "Слику своју љубим" и "нико као ја" јавна личност.  Кад читам овакве селф-панигирике, осећам се и мучно и тужно

Рођо, знамо стање ствари код тебе. Теби одговарају они фикуси, као онај, како се звше, што је полемисао са Боканом, ваш колуниста. Не може свако да слуша Бокана, морају се уши зачепити, јер се многи препознају.

Подели на овим сајтовима

пре 12 минута, Ćiriličar рече

На страну колико се не слажеш са Боканом по било чему, али не храни он породицу гостујући по телевизијама, ити јавно дебатујући! Ту су глупости.

Он храни породицу бавечи се стварима које скоро и не излазе у јавност. Радио је чак и политичке кампање за паре.  Поента је да је учествовао у рату као добровољац, и сад га се клоне сви због тога, јер то није "политички коректно". Док Хрвати усташама подижу споменике, ми се својих хероја стидимо. Ја не тврдим да је Бокан херој, немам појма, али је чињеница да његови огромни таченти могу допринети Србији, али да није подобан због својих ставова у либерашком свету и Србији.

ko je rekao da se ne slažem sa Bokanom

Подели на овим сајтовима

пре 16 минута, Ćiriličar рече

Рођо, знамо стање ствари код тебе. Теби одговарају они фикуси, као онај, како се звше, што је полемисао са Боканом, ваш колуниста. Не може свако да слуша Бокана, морају се уши зачепити, јер се многи препознају.

Много ти знаш шта мени одговара...мало си се заиграо, пријатељу. 

Говорио сам о Бокановом тексту који си поставио у првој поруци, који је срамотно самосажаљевајући и  самопохвалан. А читао сам и ту његову полемику коју је имао са Варагићем, која је такође пуна  увредљивих дисквалификација, што себи допуштају само ликови пуни себе, који скачу као лоптица кад их неко попреко погледа или помене. И управо су многи такви на јавној сцени, и он, и Шешељ, и Чанак, и Јовановић, сви политичари на власти, а и добар део оних који су опозиција (или "опозиција").

Има Бокан и добрих, националних и патриотских изјава и ставова. (Гледао сам накнадно, да поменем овде последње појављивање,  део емисије код Марића, и са оним што је рекао о Басари се сасвим слажем). Али генерално, ја му не верујем. Резервисан сам према личностима које су ауторитарне и главни јунаци своје приче. Ту нешто дебело не ваља, психолошки посматрано.

Подели на овим сајтовима

пре 5 минута, sanja84 рече

ko je rekao da se ne slažem sa Bokanom

пре 18 минута, Ćiriličar рече

На страну колико се не слажеш са Боканом по било чему

Ок, да преформулише исту мисао: Без обзира да ли се слажеш или не са Боканом...

Подели на овим сајтовима

пре 4 минута, Родољуб Лазић рече

Говорио сам о Бокановом тексту који си поставио у првој поруци, који је срамотно самосажаљевајући и  самопохвалан. А читао сам и ту његову полемику коју је имао са Варагићем, која је такође пуна  увредљивих дисквалификација, што себи допуштају само ликови пуни себе, који скачу као лоптица кад их неко попреко погледа или помене. И управо су многи такви на јавној сцени, и он, и Шешељ, и Чанак, и Јовановић, сви политичари на власти...

Има Бокан и добрих, националних и патриотских изјава и ставова. (Гледао сам накнадно део емисије код Марића, и са оним што је рекао о Басари се сасвим слажем). Али генерално, ја му не верујем. Резервисан сам према личностима које су ауторитарне и главни јунаци своје приче. Ту нешто дебело не ваља, психолошки посматрано.

Не мора да значи. Нажалост данас у Србији човек мора да има храбрости да се доказује (праве вредности) да опстане са својим ставовима. Није подобан, у реду, али није спустио главу. Има он чојство, има частан став...итд.

Подели на овим сајтовима

пре 2 минута, Ćiriličar рече

Ок, да преформулише исту мисао: Без обзира да ли се слажеш или не са Боканом...

Pa ne, ne shvatam šta je pogrešno u mojoj izjavi. Otac šestoro dese, cenzurisan i onemogućen mu je rad i izvor zarade. Što bi značilo ako želiš da živiš bilo kako, moraš da budeš rob i ne smeš da kažeš šta misliš...a svi smo u tome.

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, Родољуб Лазић рече

Ово звучи као претња.

пре 2 минута, Родољуб Лазић рече

Говорио сам о Бокановом тексту који си поставио у првој поруци, који је срамотно самосажаљевајући и  самопохвалан

Опет разочараваш. Никад ми није јасно како образовани људи, вероватно и црквени праве катастрофалне омашке. Да ли је то проблем у нераспознавању духова, сујети или неискуству. Види, онда је Апостол Павле гори од Бокана. Павле је гонио хришћане, Бокан се бориио против непријатеља. И Павле се "хвали" а и "самосажалева", онда је и он за жаљење. Пуне су ти Посланице "хвалбе" Павлове и "самосажалевања". А, вала, и тешких речи има.

Тај лик, полемичар, је смешан. неоригинално ПРЕпричало. Бокан му је рекао, истина грубо, аи понекад треба тако "тући" те "савести" Српства који имају шта да кажу, оригинални су као пластична играчка са кинеске траке која се прави и милијарде комада.

Подели на овим сајтовима

пре 5 минута, sanja84 рече

Pa ne, ne shvatam šta je pogrešno u mojoj izjavi. Otac šestoro dese, cenzurisan i onemogućen mu je rad i izvor zarade. Što bi značilo ako želiš da živiš bilo kako, moraš da budeš rob i ne smeš da kažeš šta misliš...a svi smo u tome.

Ма ок, нигде није било полемике о било којим његовим ставовима. Него, ја сам твој пост читао онко редом, за Рођиним. Па Риођо своје цепа и ти онда кажеш "мора хранити породицу"...на то сам одреаговао. Не значи сад да је Бокан непогрешив. Али човек страда, његова породица страда, он има огромне таленте, и све је то у велиој мери подредио Српству. "Успут" ради неке професионаллне ствари за паре, које имају мало везе са његовим јавним наступима. Дакле не храни породицу од јавних дебата и наступша, его они умањују ту храну.

Опрости, ако сам погрешно протумачио. Зато мало вечи коментар напиши да би те човек колико-толико схватио. Да, да, треба прехранити 6-оро деце, а бити непожељан у друшрву а деловати како делује Бокан.

Подели на овим сајтовима

пре 3 часа, Ćiriličar рече

Па су, рецимо, реално утицајни људи из врха наше Цркве (где би било, ваљда, и најлогичније место за моје деловање) склонији да оперативно сарађују са „много мање контроверзним“ делатницима (тако да ја, на пример, нисам био ни на најширем списку могућих сценариста и редитеља свечане прославе осамстогодишњице аутокефалности СПЦ, сад у октобру, иако су главна двојица координатора, а архијереја наше Цркве – обојица били или јесу моји добри познаници, многи би рекли и пријатељи)

Чини ми се да овде мисли на владику Иринеја и митрополита Порфирија. Затим је једном био позван на неку проославу у ЦГ од митрополита Амфилохија, да држи беседу, али му је митрополит у последњем треутку повукао благослов. Владика Методије га је "тешио" да је набоље да не говори, јер би само разјарио Монтеегрие.

Колико се сећам, само једном је патријаршијски сајт прено један Боканов текст. Беседио је једном код владике Илариона, и једном у крипти код владике Стефана, али са Биковићем о култури, Достојевкосм или његовом "лепота ће спасити свет". Код неких попва пар пута на локалу, у Маћедонији за Св. Саву. Био је и у Матици. Људи га не воле, и они који га цене, јер говори бруталну истину, права је енциклопедија, тако да зна и по домаћину да мало "оплете".

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...