Jump to content

Joe Biden, 46. predsednik SAD

Оцени ову тему

Bernard

Препоручена порука

пре 5 минута, cloudking рече

Važi.

Драго ми је што си почео да размеш значење одређених појмова у пренесеном смислу, мада ја не причам безвезе, али то је већ твоја ствар како ти видиш моје ставове.

• Оплаках :)) 1
Подели на овим сајтовима

Управо сада, Вилер Текс рече

али.то је већ твоја ствар како ти видиш моје ставове.

I bolje da ne znas ;) 

пре 39 минута, haveaniceday рече

Lek protiv kovida postoji. 

Подели на овим сајтовима

пре 11 минута, Вилер Текс рече

Да систем у коме човек ноие власник ничега се намеће, код нас, од насилне партизанске револуције. И то је апсурдан систем.

Aman, ko ti ga namece? cega ti to danas nisi vise vlasnik a da ti je to bilo namentuno od sistema? Seoskog imanja? Osim ako te neko nije isterao sa njega i puskom u ledja naterao da sedis  u gradu ne znam sta vise dramsi majke mi...

AKo te neko JESTE puskom naterao da ostavis selo, to je druga prica al opet nema veze sa ovim ocemu pricas jer rpicas o "sistemu". PA daj onda jednom u zivotu objasni na st amislis. Dosta vise sa tim opstim mestima "sistem radi ovo, sistem radi ono..." daj objasni koji su to mehanizmi kojima sistem ukida privatno vlasnistvo na silu i namece ljudima da budu "musterije" a ne vlasnici?

Подели на овим сајтовима

Управо сада, Ayla рече

Vas dvojica kao da ste u braku. 
Ne ljutite se, samo primjećujem da ste uvijek jedan uz drugog (ili jedan iza drugog), i glođete se. Nekako slatko izgleda :stidljiv:

Otiso mi mladja sa foruma pa sam morao da nadjem novog... :( 

• Радостан 1

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, cloudking рече

Aman, ko ti ga namece? cega ti to danas nisi vise vlasnik a da ti je to bilo namentuno od sistema? Seoskog imanja? Osim ako te neko nije isterao sa njega i puskom u ledja naterao da sedis  u gradu ne znam sta vise dramsi majke mi...

AKo te neko JESTE puskom naterao da ostavis selo, to je druga prica al opet nema veze sa ovim ocemu pricas jer rpicas o "sistemu". PA daj onda jednom u zivotu objasni na st amislis. Dosta vise sa tim opstim mestima "sistem radi ovo, sistem radi ono..." daj objasni koji su to mehanizmi kojima sistem ukida privatno vlasnistvo na silu i namece ljudima da budu "musterije" a ne vlasnici?

Реци ми колико је земље национализовано? То је шта, мир? 

Свака власт ради контра слободног сељака и присиљава га да буде део „корпорације". Законима, занемаривањем села итд. Постоје изузетци, као Финска.

• Свиђа ми се 1
Подели на овим сајтовима

пре 2 минута, Ayla рече

Vas dvojica kao da ste u braku. 
Ne ljutite se, samo primjećujem da ste uvijek jedan uz drugog (ili jedan iza drugog), i glođete se. Nekako slatko izgleda... i vrlo emotivno :stidljiv:

Ко се бије тај се воли!

Подели на овим сајтовима

Управо сада, Ayla рече

Znači, ipak ti je @Вилер Текс srcu drag.
Bravo :bighug:

kad sam rekao suprotno? 

• Радостан 1

Подели на овим сајтовима

Управо сада, cloudking рече

kad sam rekao suprotno? 

Па ја сам теби давно реко „ што те не би воло"

Јес да си урбаноид ал ништа ово није лично. Само размена ставова. 

Подели на овим сајтовима

пре 2 минута, Вилер Текс рече

Реци ми колико је земље национализовано? То је шта, мир? 

Daj molim te sad si kao Vucic... ko sto ce njemu narednihi 20 godina da budu krivi zuti, tako ces ti zauvek da se secas dogadjaja od pre 70 godina.

Ja ti pricam o realnosti ne o istorijskim dogadjajima.

пре 3 минута, Вилер Текс рече

Свака власт ради контра слободног сељака и присиљава га да буде део „корпорације". Законима, занемаривањем села итд. Постоје изузетци, као Финска.

Opet opste mesto. 

Подели на овим сајтовима

Управо сада, cloudking рече

Daj molim te sad si kao Vucic... ko sto ce njemu narednihi 20 godina da budu krivi zuti, tako ces ti zauvek da se secas dogadjaja od pre 70 godina.

Ja ti pricam o realnosti ne o istorijskim dogadjajima.

Opet opste mesto. 

Континуитет је у питању. Ја причам о коренима. То носи последице, историја утиче на садашњост.

Па немој роде да ми тражиш сада да наводим све што слободан сељак трпи у ситна цревца. Нисам ја иследник, говорим о правцу кретања.

• Свиђа ми се 1
Подели на овим сајтовима

пре 1 сат, Вилер Текс рече

Брате, оћеш да ти изнајмим фрижидер и кревет? Буди пионир:)

Ti si u pravu sto se tice vlasnistva i da ce to biti sve vise ukidano, ali gresis sto mislis da je to lose. Ja verujem da ne samo sto nije lose vec je i neizbezno sa povecavanjem stanovnistva. Zelja za posedovanjem je po meni povezana sa ekonomskom nesigurnoscu, ali ako zivis u sistemu koji ti pruza ekonomsku sigurnost ta potreba za posedovanjem postaje manje vazna. Imovina, naroicito nepokretna vezuje pojedinca za sebe, umanjuje njegovu fleksibilnost i na kraju i slobodu. Ali da bi bio u mogucnosti da se odreknes "imovine" trebas biti u situaciji da ne zavisis od posedovanja imovine. 

Evo ti primer za kupovinu kola. Nov auto mozes da kupis na kredit i da ga posedujes ali placas ratu od nekih 750-800 evra plus 5000 € ucesca(Ford S max koji planiram da kupim mozda) , druga varijanta je lizing koji te kosta takodje 5000 € ucesca ali rata je 200-250€ ... Posle 3 godine mozes da doplatis i da kupis auto ili da ga vratis i uzmes drugi, takodje nov i da ga iznajmis pod idtim uslovima. I sada sta je tu bolje? To zavisi najvise od tvojih primanja i sigurnosti. Ako sam ja siguran da cu narednih 10-20 godina imati primanja koja mi omogucavaju lizing, zasto ne bih narednih godina vozio konstantno zadnji model automobila i uvek nov? Umesto da odresim kesu znatno vise sada i da kasnije posedujem auto koji cu voziti narednih 10-15 godina , uzevsi u obzirf da ce sa protokom vremena taj autoi se kvariti, trebace mu popravke itd a pored svega vozis narednih 10-15 godina star auto.

I na kraju , posle 10-15 godina taj auto ne vredi pisljivog boba... 

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...