Jump to content

Joe Biden, 46. predsednik SAD

Оцени ову тему

Bernard

Препоручена порука

пре 3 часа, Tumaralo. рече

Gledao si propagandni video koji je izdao Svetski ekonomski forum čiji se godišnji sastanci održavaju u Davosu svake godine krajem januara (upravo traje).

U tom propagandnom videu su na dopadljv način (imajući prosečnog maloumnog gledaoca za merilo) prikazali ono što predstavlja njihovu AGENDU.

Njihova AGENDA, kao što možemo naslutiti sa izrazom neverice na licu, podrazumeva gubitak privatne svojine.  

Naravno da su nas snabdeli nekakvim opravdanjem zašto ćemo se naći u toj situaciji baš kao što su i marksistički komesari trtljali o naučnom socijalizmu i neumitnom dijalektičkom materijalizmu.

Međutim, konačan rezultat je da ćemo se naći u FAKING GULAGU ako ne budemo živeli po pravilima sajber tehno neizabranog Komiteta.

Ok, znači tvoj odgovor glasi: Da, tu niko ne kaže da treba ukinuti privatnu imovinu već da će prosečan čovek birati da iznajmljuje one stvari koje danas poseduje ali ću nekakvom dramatikom, velikim slovima, teorijama zavere i pominjanjem marksizma pokušati da sakrijem sasvim očiglednu istinu... 

Ti možeš da zamišljaš šta god želiš i da tu u javno dostupnim klipovima pronalaziš skrivenu agendu tajnih vladara sveta... ali sasvim je jednostavna i očigledna činjenica da tu niko ne govori o ukidanju privatne svojine ili o uvođenju komunizma...

U pitanju je procena o tome da će prosečni ljudi uskoro iznajmljivati mnoge ilibgotovo sve stvari koje danas poseduju... što je već i počelo za neke stvari pa nije teško napraviti takvu procenu (mada mislim da su poranili za par decenija i da neće biti ni blizu tog obima)... ali i sad stvari ne iznajmljujemo od nekog Borg kolektiva nego od privatnih vlasnika... za pare... pa ne znam kako si izvukao zaključke koje iznosiš...

Ukidanje privatne svojine je najgori scenario za članove WEF koji žele da tebi sutra iznajmljuju stvari i da na osnovu toga stave profit u svoj (privatni) džep.

Kao naročito zabavnu nalazim ideju da organizacija koja okuplja bogataše i naplaćuje im članarinu u desetinama i stotinama hiljada dolara ima agendu da ukine privatnu svojinu i uvede komunizam... to je već teorija za časopis Treće oko...

Цитат

Kako možeš da pročitaš ovaj tekst a da te ne uhvati jeza?

WWW.WEFORUM.ORG

It might seem odd to you, but it makes perfect sense for us in this city. Everything you considered a product, has now become a service.

Više mi je smešno naivan nego jeziv... 

Ne vidim vezu sa našom diskusijom osim što će se i u njenoj utopiji iznajmljivati veći kuhinjski aparati... ali bar u njenoj priči je jasno da to nije zato što je zabranjeno da ih poseduješ već zato što je iznajmljivanje jeftinije i zgodnije... 

Цитат

Znaš li kakva pitanja WEF takođe razmatra?

Primenu neurotehnologija u krivičnom pravosuđu radi "čitanja misli", istraživanja sećanja itd.

"Šta ako tvoj mozak prizna?".

W

T

F

WWW.WEFORUM.ORG

We are already at the point where some thoughts can be identified externally. What if neuro-evidence is invited into the courtroom?

"If your brain confesses but you insist on your innocence, who can the jury trust?"

Veoma interesanta tema... nije mi palo na pamet... ako mene pitaš za prognozu, pod uslovom da tehnologija bude pouzdana, sasvim sigurno ćemo je primenjivati u krivici... tu je još i najmanji problem... mnogo veći problem takve tehnologije je primena od strane obaveštajaca i kriminalaca...

Tek ovo ne znam kakve veze ima sa našom diskusijom... jel razmatranje budućih novih etičkih dilema zlo samo po sebi i takve misli treba odmah da ugušimo i da razmišljamo o tome tek kad se ta tehnologija razvije ili si i tu našao neku skriveno-javnu agendu koju ja propuštam?

А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу.

Подели на овим сајтовима

пре 6 часа, Avocado рече

U pitanju je procena o tome da će prosečni ljudi uskoro iznajmljivati mnoge ilibgotovo sve stvari koje danas poseduju...

То значи да их неће поседовати. Ако нема имовину тај је роб, било и остало. Овде сеговори о основним стварима, не о лимузини за матуру. Може да буде умотано у хиљаду еуфемизама, који иначе ствар чине још одвратнијом.

Подели на овим сајтовима

пре 1 сат, Вилер Текс рече

То значи да их неће поседовати. Ако нема имовину тај је роб, било и остало. Овде сеговори о основним стварима, не о лимузини за матуру. Може да буде умотано у хиљаду еуфемизама, који иначе ствар чине још одвратнијом.

Hriscanski ... ne treba sticati blago na zemlji...

Подели на овим сајтовима

пре 10 минута, Bilbija рече

Hriscanski ... ne treba sticati blago na zemlji...

Ма да. Само треба рећи то нпр. светогорцима, да манастири не буду приватна својина но да их изнајмљују. 

Подели на овим сајтовима

пре 2 минута, Bilbija рече

Privatna svojina? Ko je vlasnik?

Црква.

Овде се ради о основној имовини. Нек се мудраци из Давоса одрекну своје имовине и нека од мене изнајмљују нпр. компијутер, ауто, стан. А ово чега се одрекну нек припадне мени. Ја мислим на њихово спасење, хришћански зар не?

Подели на овим сајтовима

пре 3 часа, Вилер Текс рече

Pa da... ako iznajmljuješ onda nije tvoje... ali postoji ogromna razlika između:

a) Viler ne poseduje ekspres lonac jer je ukinuta privatna svojina.

i

b) Viler ne poseduje ekspres lonac jer je zaključio da mu je zgodnije da ga iznajmi kad mu zatreba iako ako poželi uvek može da ga kupi.

Ovde se govori o b)... a Tumaralo pokušava da predstavi kao da se govori o a)

I naravno da nisi rob ako si odlučio da nešto iznajmiš umesto da kupiš.

Doduše moja prognoza je da naša deca neće ni posedovati ni iznajmljivati ekspres lonac jer neće ni kuvati već će naručivati kuvano kad im se jede kuvano...

А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу.

Подели на овим сајтовима

пре 41 минута, Avocado рече

) Viler ne poseduje ekspres lonac jer je zaključio da mu je zgodnije da ga iznajmi kad mu zatreba iako ako poželi uvek može da ga kupi.

Онога тренутка када је човек одвоје од земље тј села јер су му рекли да је боље да живи у солитеру и маже паштету уместо да живи на својој земљи и једе своју сланину човек је кренуо путем губљењан независности. Зато систем не подноси сељака јер је независан. 

Подели на овим сајтовима

Пре сат времена, Avocado рече

Pa da... ako iznajmljuješ onda nije tvoje... ali postoji ogromna razlika između:

i

b) Viler ne poseduje ekspres lonac jer je zaključio da mu je zgodnije da ga iznajmi kad mu zatreba iako ako poželi uvek može da ga kupi.

Idi na Adobe store i probaj da "kupis" neki od proizvoda ... Imas varijante da ih iznajmljujes, mesecno, godisnje itd i sve je lepo i povoljno ali ti ne daju opciju da kupis jednom i da vise nista ne placas...

• Свиђа ми се 1
Подели на овим сајтовима

Пре сат времена, Вилер Текс рече

Онога тренутка када је човек одвоје од земље тј села јер су му рекли да је боље да живи у солитеру и маже паштету уместо да живи на својој земљи и једе своју сланину човек је кренуо путем губљењан независности. Зато систем не подноси сељака јер је независан. 

Svak je zrtva svojih izbora. Niko te nije silio da zivis  u soliteru niti te puskom terao da izadjes iz sela. 

A mislim da je krajnje vreme da vi vernici polako krenete da menjate tu dogmu i pocnete da usvajate tu revolucionarnu ideju da su ljudis razliciti i da jesvaki covek svemir za sebe i da to sto je tebi lepo drugome mozda i nije pa cete MOOOZDA nekad da prestanete ljude da gurate na silu u razne skupove i podskupove i napokon prihvatiti razlicitosti kao vrlinu.

Svako treba da ima slobodu da izabere ono sto mu prija i sto zeli. Ti zelis da zivis  u selu pa zivi brt. BIje li te neko?

Ja ne zelim da zivim u selu. Ja zelim da zivim u gradu. 

I sta sad? Sad ces ti da krivis SVE ljude koji su selo zamenili za grad i da trpas u isti skup kako bi mogao sebi da opravdas to sto nisi imao kohones da radis to sto si zeleo pa si sad ljubomoran  na ljude koji su tu hrabrost pokazali u nekom trenutku?

Nezavisnost je stanje uma a ne lokacije ne kojoj zivis. JA se iskreno nadam cete uspeti da nadjete nacina da ovo eventualno skapirate...

пре 39 минута, haveaniceday рече

Lek protiv kovida postoji. 

Подели на овим сајтовима

пре 2 часа, Avocado рече

i

Doduše moja prognoza je da naša deca neće ni posedovati ni iznajmljivati ekspres lonac jer neće ni kuvati već će naručivati kuvano kad im se jede kuvano...

Niko nece imati ni kompjuter u svom vlasnistvu.

Sa kompjuterima ce se desiti isto sto i sa podacima (koji su nekad bili na hardovima a danas masovno migriraju na klaud, odnosno "negde tamo ko zna gde"). Za par decenija kad (ako) ovladamo kvantnim racunarima, nece biti moguce da posedujes kvantni racunar  u sobi, ali ce jedan kvantni racunar da bude dovoljan za citavo tvoje naselje i onda cemo kompjutere da upotrebljavamo isto kao sto upotrebljavamo struju ili internet- utaknes se u zid i radis...

Bukvalno cemo iznajmljivati komjuter isto kao sto iznajmjujemo prostor na klaudu. A inace, taj koncept vec postoji i koristi se. Kompjuter u browseru je bila poslovna ideja domace firme "Frame" koja se danas zove Nutanix, tako da ce taj koncept iznajmljivanja da mozda dodje i sa konvencionalnim racunarima, bez da cekamo kvantne

• Свиђа ми се 1
пре 39 минута, haveaniceday рече

Lek protiv kovida postoji. 

Подели на овим сајтовима

пре 2 часа, cloudking рече

Svak je zrtva svojih izbora. Niko te nije silio da zivis  u soliteru niti te puskom terao da izadjes iz sela. 

A mislim da je krajnje vreme da vi vernici polako krenete da menjate tu dogmu i pocnete da usvajate tu revolucionarnu ideju da su ljudis razliciti i da jesvaki covek svemir za sebe i da to sto je tebi lepo drugome mozda i nije pa cete MOOOZDA nekad da prestanete ljude da gurate na silu u razne skupove i podskupove i napokon prihvatiti razlicitosti kao vrlinu.

Svako treba da ima slobodu da izabere ono sto mu prija i sto zeli. Ti zelis da zivis  u selu pa zivi brt. BIje li te neko?

Ja ne zelim da zivim u selu. Ja zelim da zivim u gradu. 

I sta sad? Sad ces ti da krivis SVE ljude koji su selo zamenili za grad i da trpas u isti skup kako bi mogao sebi da opravdas to sto nisi imao kohones da radis to sto si zeleo pa si sad ljubomoran  na ljude koji su tu hrabrost pokazali u nekom trenutku?

Nezavisnost je stanje uma a ne lokacije ne kojoj zivis. JA se iskreno nadam cete uspeti da nadjete nacina da ovo eventualno skapirate...

Уопште не разумеш концепт нити видиш слику коју ти описујем.

Код нас се масовно народ преселио из села у град као последица револуције. Земља је одузимана. Створен је систем у коме је лакше у граду али самим тим ниси више свој, радиш за друге. Дакле пушка и сила су у корену а после пропаганда и линија мањег отпора.

Живи где хоћеш. Не кривим никог, шта се ложиш? Ја ти говорим о независности али ти си навикао на робију и држиш се пандурске приче. Метафора, немој схватити буквално.

Ретко наручујем, не исплати ми се и моја жена боље кува.

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...