Jump to content

Препоручена порука

Приметио сам да неки људи иду у "литије" а да при том нисам чуо да имају благослов епископа за то. Никада нисам чуо да је било који свештеник говорио о било каквим литијама.

Литије су црквена служба која је уско повезана са литургијом које без епископа и свештенила нема.

Мислим да ово нису они Антонијеви.

Ко су ови људи и шта хоће и одакле им идеја да без благослова раде ово?

Мислим да овде неко озбиљно злоупотребљава и крст и народ.

Подели на овим сајтовима

A šta bi ti više bilo logično i šta bi ti više prijalo. Da nose maske i razbijaju izloge i pale skupštinu?

Jednostavno crkva je postala politička organizacija, koja se mora baviti i politikom, mora da pazi šta će ovaj, onaj reći...a narod ko narod..može slobodno da izađe na ulicu i da se moli, kad već crkva ne sme...

"Drži svoj um u adu i ne očajavaj"

Подели на овим сајтовима

Srbin.info je preneo uzivo pocetak "litija" ispred Patrijarsije. Babuskara stala ispred ulaznih dveri gde stoluju naslednici Svetog Save i drzi neke svoje baljezgarije, tuc-muc, sad ona nesto propoveda, poucava  onih 30-40 ljudi ispred i kaze kao "mi hocemo da pomognemo Sinodu da se odluci za pravu stranu".

Nasla zenturaca (a sta drugo covek da joj kaze?) ispred Patrijarsije da poducava Sinod i sede glave sta i kako i koja je "prava strana".

Zlatanovic je ok momak, stice se utisak, ali je opsednut anti-Vucic i nema blage veze o Crkvi i crkvenosti. Naravno da zlupotrebljava i krst i barjak, kakve su to litije bez blagoslova episkopa i bez svestenika na celu litija....to je politicka cirkusijada sakrivena iza Krsta. A neko lovi u mutnom....iskreno, ne bi me zacudilo da ti ljudi i imaju "blagoslov" ali od nekog epsikopa ili nekih popova koji su bili kadri da po tabloidima klevecu bracu, sto ne bi i ustanke dizali? Ne kosta ih nista.

Подели на овим сајтовима

пре 2 часа, sanja84 рече

A šta bi ti više bilo logično i šta bi ti više prijalo. Da nose maske i razbijaju izloge i pale skupštinu?

Jednostavno crkva je postala politička organizacija, koja se mora baviti i politikom, mora da pazi šta će ovaj, onaj reći...a narod ko narod..može slobodno da izađe na ulicu i da se moli, kad već crkva ne sme...

Нема литургије нити литије без епископа или свештеника постављеног од стране епископа. Проблем је што је ово рушење поретка.

Чему театралност, бројаницу у руку и шетај и моли се. Ако циљ овога молитва. Бојим се да то није циљ.

Кад је то црква постала политичка организација? Ја мислим никад. Црква се свакао бави политиком али у изворном смислу те речи а не политиканством.

Немојмо се играти и неозбиљно доживљавати себе тј Тело Христово у које се уграђујемо.

Подели на овим сајтовима

пре 1 сат, Ćiriličar рече

Zlatanovic je ok momak, stice se utisak, ali je opsednut anti-Vucic i nema blage veze o Crkvi i crkvenosti.

Направи један добар корак и 50 лоших. Искрено, свако ко овако „подучава" црквене оце као Златановић, био он лево или десно нема појма нити га треба следити. Слично као Бојана Маљевић са леве стране.

Подели на овим сајтовима

пре 33 минута, Вилер Текс рече

Нема литургије нити литије без епископа или свештеника постављеног од стране епископа. Проблем је што је ово рушење поретка.

Чему театралност, бројаницу у руку и шетај и моли се. Ако циљ овога молитва. Бојим се да то није циљ.

Кад је то црква постала политичка организација? Ја мислим никад. Црква се свакао бави политиком али у изворном смислу те речи а не политиканством.

Немојмо се играти и неозбиљно доживљавати себе тј Тело Христово у које се уграђујемо.

Pa što onda crkva ne napravi litije. Svet se ruši...

Подели на овим сајтовима

пре 7 минута, sanja84 рече

Pa što onda crkva ne napravi litije. Svet se ruši...

Свет се увек руши а Црква и Њена Глава Христос га увек подижу а да то многи и не примећују.

Морамо се учити црквености.

Ови људи су почели да шетају и искоришћавају наивне још док није прошло ни четрдесет дана од упокојења Патријарха Иринеја. Погледајте снимак.

Ово је све јако нездараво и нецрквено.

Подели на овим сајтовима

пре 54 минута, Вилер Текс рече

Sve sam saglasan s tobom sto pises ovde osim sa ovom konstatacijom. Ja znam da volite svojuj crkvu i tako valjda  i treba da bude, ali to ne znaci da zbog ljubavi treab da zmurite na jedno oko.

EParhija Backa je zarad politika izdala javno saopstenje u kome je slagala i to dva puta. Crkva  koja slaze  u svom obracanju, ima li sta besmislenije? A to je uradila zbog politikanstva i zbog aktuelne vlasti, samo ne smem bas mnogo da pisem o tome i otvaram te teme, administracija je izrazito provladina i ne prastaju mi ovakve komentare.

пре 39 минута, haveaniceday рече

Lek protiv kovida postoji. 

Подели на овим сајтовима

пре 4 минута, cloudking рече

Sve sam saglasan s tobom sto pises ovde osim sa ovom konstatacijom. Ja znam da volite svojuj crkvu i tako valjda  i treba da bude, ali to ne znaci da zbog ljubavi treab da zmurite na jedno oko.

EParhija Backa je zarad politika izdala javno saopstenje u kome je slagala i to dva puta. Crkva  koja slaze  u svom obracanju, ima li sta besmislenije? A to je uradila zbog politikanstva i zbog aktuelne vlasti, samo ne smem bas mnogo da pisem o tome i otvaram te teme, administracija je izrazito provladina i ne prastaju mi ovakve komentare.

Вероватно из других разлога си сагласан од мојих.

Епархија Бачка је ставила Н1 на своје место.

Подели на овим сајтовима

пре 2 минута, Вилер Текс рече

Епархија Бачка је ставила Н1 на своје место.

Ne svojom voljom, vec voljom svog novog vlasnika...

Подели на овим сајтовима

пре 3 минута, Вилер Текс рече

То што ти причаш нема везе за животом.

Verovatno je ono visoko crkveno ordenje na vucicevim ,vulinovim i nikolicevim grudima samo plod moje maste i nemanja veze sa zivotom :D I oni milionicici koji malo-malo pa hop na racun SPC... samo ste se zeznuli sto ste mislili da je zauzvart dovoljno samo da im okacis ordenje, ovi traze mnogo, mnogo vise, sto napokon i vidimo u danasnjim aktuelnostima ;) 

No, skrecemo s teme. Sta se desava s ovim litijama?

Подели на овим сајтовима

пре 44 минута, Вилер Текс рече

Свет се увек руши а Црква и Њена Глава Христос га увек подижу а да то многи и не примећују.

Морамо се учити црквености.

Ови људи су почели да шетају и искоришћавају наивне још док није прошло ни четрдесет дана од упокојења Патријарха Иринеја. Погледајте снимак.

Ово је све јако нездараво и нецрквено.

ne vuci me za jezik

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...