Jump to content

Зоран Ђуровић: МИТАРСТВА ПРЕПОДОБНЕ ТЕОДОРЕ - Ваше мишљење?

Оцени ову тему

Препоручена порука

• Одговори 478
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

пре 1 минут, Bokisd рече

(pito sam lepo i iskreno, ceo dan vozim i umoran sam i fizicki i psihicki)

Ма дај, Боки, шта објашњаваш. Основна пристојност у дијалогу је, када поткрепљујеш неку своју тврдњу,  да даш и тачно место, минут клипа или страну књиге, а не да дрско приговараш некоме што неће да слуша сат и по клипа или да чита књигу од 100 страна да би пронашао потврду за твој цитат.

Подели на овим сајтовима

пре 10 минута, Родољуб Лазић рече

Битно је, јер си рекао безвезарију да су нам римокатолици увалили филиокве и да смо га избацили тек пре три деценије. А после пола сата си рекао да је у питању тропар 3. часа, и стекао се утисак да не знаш разлику између тог двога. 

И један потпуно пријатељски савет. Не мораш да знаш пуно о теологији и литургии. Али ако већ не знаш, онда 1.бар буди елементарно пристојан у дијалогу и 2. не прави се да знаш оно што не знаш. 

Све што знам није моје, веч сам од некога научио, а ако не знам имам кога да питам, а то сигурно ниси ти.

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, Родољуб Лазић рече

Ма дај, Боки, шта објашњаваш. Основна пристојност у дијалогу је, када поткрепљујеш неку своју тврдњу,  да даш и тачно место, минут клипа или страну књиге, а не да дрско приговараш некоме што неће да слуша сат и по клипа или да чита књигу од 100 страна да би пронашао потврду за твој цитат.

А ја сам мислио да је основна пристојност да другима намећеш шта мисле и осећају, чији су фанови и са ким су у истом кошу.

Подели на овим сајтовима

пре 8 минута, Bokisd рече

(pito sam lepo i iskreno, ceo dan vozim i umoran sam i fizicki i psihicki)

• Свиђа ми се 1
Подели на овим сајтовима

Управо сада, Bokisd рече

Znam, ali ti si postavio, mislio sam da vec znas gde je tacno.

U svakom slucaju nije u pitanju filokve, tropar 3.casa je drygo pitanje i nije dogmatsko.

Види, ако си уморан, слушке у уши и преслушај шта је владика све рекао. Вреди заиста.

Подели на овим сајтовима

пре 4 минута, Дејан рече

А ја сам мислио да је основна пристојност да другима намећеш шта мисле и осећају, чији су фанови и са ким су у истом кошу.

Овде сам више од 10 година и знам како си ти лично као администратор штитио Ђуровићеве безобразлуке и много пута елиминисао све оне који су му се супротстављали, међу њима и моју маленкост. А знам и да си постављао на насловну страну Поука његове "спасавај се ко може" текстове. Из чега следи јасан закључак да си његов фан и истог теолошког усмерења.

Подели на овим сајтовима

пре 13 минута, Дејан рече

Све што знам није моје, веч сам од некога научио, а ако не знам имам кога да питам, а то сигурно ниси ти.

Ко те учио, слабо те учио. Зато питај тога кога мислиш да треба да питаш. (А гледај да тај буде неко други, а не онај од кога си до сада учио). 

Не потресам се много што нисам ја тај кога би питао. Твој избор је твоја ствар. 

Подели на овим сајтовима

пре 2 минута, Родољуб Лазић рече

Овде сам више од 10 година и знам како си ти лично као администратор штитио Ђуровићеве безобразлуке и много пута елиминисао све оне који су му се супротстављали, међу њима и моју маленкост. А знам и да си постављао на насловну страну Поука његове "спасавај се ко може" текстове. Из чега следи јасан закључак да си његов фан и истог теолошког усмерења.

А ниси обавештен да сам се вратио на сајт да га исканалишем? 

Ал добро, не би да нарушавам вашу дубоку медитацију, нећу ја сигурно разбити твоје предрасуде, ал чисто да знаш да кад год кажеш да сам нечији фан да једна мала фока у природи угине

Подели на овим сајтовима

пре 7 минута, Дејан рече

кажеш да сам нечији фан да једна мала фока у природи угине

Промени успут и онога ко те учи духовитости. 

Подели на овим сајтовима

пре 1 сат, Родољуб Лазић рече

Битно је, јер си рекао безвезарију да су нам римокатолици увалили филиокве и да смо га избацили тек пре три деценије. А после пола сата си рекао да је у питању тропар 3. часа, и стекао се утисак да не знаш разлику између тог двога. 

И један потпуно пријатељски савет. Не мораш да знаш пуно о теологији и литургии. Али ако већ не знаш, онда 1.бар буди елементарно пристојан у дијалогу и 2. не прави се да знаш оно што не знаш. 

Свештеник у пензији кога познајем, испричао ми је да је имао проблем док није избацио филиокве из певнице служећи Литургију у једном манастиру. Јер су ти верници говорили да се ту тако чита. На крају су ти верници престали да долазе у тај манастир јер им је забранио да читају филиокве. Време дешавања је између 1986-1990.

Свега је било у скоријем времену.

... и сав живот свој Христу Богу предајмо

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...