Jump to content

Зоран Ђуровић: МИТАРСТВА ПРЕПОДОБНЕ ТЕОДОРЕ - Ваше мишљење?

Оцени ову тему

Препоручена порука

пре 4 минута, Родољуб Лазић рече

Чекај, до пре три деценије било филиокве у српским литургијама? И Јустин био неписмен да то види,  Николај био неписмен, мноштво учених теолога у 20. веку, а било их је и раније? На ком минуту вл. Давид прича о томе у оном видеу? 

Ако ме сећање служи ради се о тропару 3 часа. На то је бискуп скренуо пажњу патријарху Павлу. Не знам да ли владика Давид конкретно то спомиње, ал послушај од почетка до краја 

Подели на овим сајтовима

• Одговори 478
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

пре 1 минут, Bokisd рече

Jel moze samo gde prica vladika o tome, nemam vremena (i nesto volje bas) da sad slusam ceo klip.

Ali, zar nije poenta da ako je hipoteticki i bilo, da smo to uklonili jer je filiokve pogresno i nije deo naseg ispovedanja.

Ако немаш времена то је ок, ако немаш воље, онда не видим никакву сврху да разговарам са тобом.

Класичан немач појма, имач става 

Подели на овим сајтовима

пре 2 минута, Дејан рече

Ако ме сећање служи ради се о тропару 3 часа. На то је бискуп скренуо пажњу патријарху Павлу. Не знам да ли владика Давид конкретно то спомиње, ал послушај од почетка до краја 

A bre , pa pricali smo o filiokve, za tropar 3 casa je opste poznato da je postao deo liturgije PC jos u vreme Petra Mogile i kasnije.

Подели на овим сајтовима

Управо сада, Дејан рече

Ако немаш времена то је ок, ако немаш воље, онда не видим никакву сврху да разговарам са тобом.

Ha, nije bas tako. staniiiiiii

Подели на овим сајтовима

пре 7 минута, Дејан рече

Дејане, разликујеш ли ти тропар 3. часа од филиокве? Ако не разликујеш, стварно је смешно ово што причаш. 

Подели на овим сајтовима

пре 14 минута, Дејан рече

За твоје обавештење, ти си поставио некакву тврдњу, и за ту тврдњу као доказ дао клип од преко сат и по. Што је потпуна бесмислица. Као кад би цитирао Златоуста и рекао то је у 3. тому његових сабраних дела. Иди па тражи. Кадаа ти затражи минут где се о томе прича, ти дрско кажеш како тај нема појма а има став, уместо да урадиш најнормалнију ствар, а то је да даш минут на коме Давид и томе прича. 

Подели на овим сајтовима

пре 27 минута, Родољуб Лазић рече

Дејане, разликујеш ли ти тропар 3. часа од филиокве? Ако не разликујеш, стварно је смешно ово што причаш. 

Рекао сам по сећању. Није битно да ли сам се добро сетио који конкретан сегмент Литургије. Сад сам послушао тонски запис, спомиње владика тај случај.

Подели на овим сајтовима

пре 2 минута, Дејан рече

Рекао сам по сећању. Није битно да ли сам се добро сетио који конкретан сегмент Литургије. Сад сам послушао тонски запис, спомиње владика тај случај.

Добро, шта каже? Тачно. 

Подели на овим сајтовима

пре 8 минута, Родољуб Лазић рече

Није битно да ли сам се добро сетио који конкретан сегмент Литургије

Битно је, јер си рекао безвезарију да су нам римокатолици увалили филиокве и да смо га избацили тек пре три деценије. А после пола сата си рекао да је у питању тропар 3. часа, и стекао се утисак да не знаш разлику између тог двога. 

И један потпуно пријатељски савет. Не мораш да знаш пуно о теологији и литургии. Али ако већ не знаш, онда 1.бар буди елементарно пристојан у дијалогу и 2. не прави се да знаш оно што не знаш. 

Подели на овим сајтовима

пре 10 минута, Дејан рече

i, sta sad, da ja tebi kazem, .... klasican ...itd.... :stadaradim:

Подели на овим сајтовима

пре 8 минута, Родољуб Лазић рече

Добро, шта каже? Тачно. 

48 минут, ту креће да прича о Кијевској школи и спомиње патријарха Павла

Подели на овим сајтовима

Управо сада, Bokisd рече

i, sta sad, da ja tebi kazem, .... klasican ...itd.... :)))

Кажи ми да место тебе слушам и теби тражим тачно време, да се ваша незаинтересована величина не би много деранжирала

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, Дејан рече

48 минут, ту креће да прича о Кијевској школи и спомиње патријарха Павла

Ето, није било тешко. 

Подели на овим сајтовима

Управо сада, Дејан рече

Кажи ми да место тебе слушам и теби тражим тачно време, да се ваша незаинтересована величина не би много деранжирала

(pito sam lepo i iskreno, ceo dan vozim i umoran sam i fizicki i psihicki)

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...