Jump to content

Саопштење Министарства културе и информисања у вези са изложбом у Уметничкој галерији „Стара капетанија” у Земуну

Оцени ову тему

Препоручена порука

пре 4 минута, Bokisd рече

ej, Cloud, .... evo ti jedan lajk da imas okruglo 10.000.... kongretulejsn.... 0512_music

Имао је четири 9999, обрнуто 6666...гори је и од ђавла...био до скора   :smeh1:

:1321_womens:  Carpe Aeternitatem  :1321_womens:    

Заиста вам кажем, ако се не повратите и не будете као деца, нећете ући у царство небеско.

Јеванђеље по Матеју   глава 18:1-10

Подели на овим сајтовима

• Одговори 659
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

Популарни чланови у овој теми

Постоване слике

пре 17 минута, cloudking рече

Ne ismeva se ni zlocin ni zrtva nego se ukazuje na jednu losu stvar a norocito reakcije na takve drustvene pojave.

Не може да се не исмева. То је карикатура, а карикатура је "Основна претпоставка за карикатуру је због тога увек нека одређена друштвена чињеница, која намерним претеривањем разоткрива у својој противречности или се оптужује- управо карикира, често у спрези са хуморно-духовитом, подсмевајућом потком, понекад међутим и уједајући злобно и саркастично али и са ставом погођености и меланхоличности."

Подели на овим сајтовима

пре 3 минута, Родољуб Лазић рече

А ако не можеш да објасниш у чему се састоји негативан однос према чедоморству на карикатури, онда пада твоја одбрана да смо ми геаци и будале које не разумемо поруку аутора.

Bu-kvalno sam u toj istom postu koji si citirao objasnio da ja ne smatram budalama ljude koji nesto ne razumeju u vezi sa bilo kojim aspektom u umetnosti (i to pre toga napisao bar tri puta na celoj temi) tako da sad kapiram da si ovde sa svrhom da me podjebavas. Odobravam! Ja volim zajebanciju :)

Samo da ne bude zabune da ista sto si napisao ima neku tezinu...

пре 39 минута, haveaniceday рече

Lek protiv kovida postoji. 

Подели на овим сајтовима

пре 5 минута, Рапсоди рече

Ти рече да капираш сарказам , Лазићев ниси укапирао, или се правиш блесав, јер си комуникацијски поражен...и то управо уметничким средствима  (ст.фигурама) над којима мислиш да имаш неприкосновено власништво... а види  код других их не препознајеш.   :D  

Ironija je u tome sto je lazicev POKUSAJ sarkazma zapravo uboo sustinu koju i dalje ne razume... porazila ga sosptvena potreba da uzvrati istom merom a nije kadar ;)

Подели на овим сајтовима

пре 5 минута, Родољуб Лазић рече

Не може да се не исмева. То је карикатура, а карикатура је "Основна претпоставка за карикатуру је због тога увек нека одређена друштвена чињеница, која намерним претеривањем разоткрива у својој противречности или се оптужује- управо карикира, често у спрези са хуморно-духовитом, подсмевајућом потком, понекад међутим и уједајући злобно и саркастично али и са ставом погођености и меланхоличности."

Ok. Ismeva se odnos javnosti prema takvim pojavama.

Ismeva se upravo ovo sto radite od prve stranice ove teme. Mozda ste zato i besni tolko jer ste se prepoznali u karikaturi?

Ma ne, to nema sanse, zaboravi... Vi ne kapirate ni prvu loptu a kamoli da skontate da ste i sami ismejani u karikaturi... to bi bio neki cetvrti sloj, cetvrta lopta razumevanja...

Подели на овим сајтовима

пре 2 часа, cloudking рече

Tolko vidis,  tolko i razumes... Nikakav problem.

Dozvoljavas li mogucnost da neko drugi te karikature razume na drugaciji nacin koji se poklapa sa onim sto je  i sam autor kazao da iza njih stoji kao smisao?

Толико о томе шта ко разуме и не разуме.

Подели на овим сајтовима

пре 6 минута, Родољуб Лазић рече

Толико о томе шта ко разуме и не разуме.

Eto ja na primer uopste ne razumem ovaj tvoj post. Niti razlog sto si me citirao niti komenar koji si napisao. Ne kontam u kakvoj su vezi?

Подели на овим сајтовима

пре 8 минута, cloudking рече

Ok. Ismeva se odnos javnosti prema takvim pojavama.

Малопре је било да се не исмева него се указује. Па кад се испоставило да карикатура мора да исмева, онда си на брзину смислио ово, иако нема никаквог упоришта у самој карикатури. Тек да покушаш да се извучеш.

Подели на овим сајтовима

пре 11 минута, cloudking рече

Ironija je u tome sto je lazicev POKUSAJ sarkazma zapravo uboo sustinu koju i dalje ne razume... porazila ga sosptvena potreba da uzvrati istom merom a nije kadar ;)

Пошто не капираш сарказам да ти преведем Лазићев текст.

Хтео је рећи, да je само идејно решење карикутаре толико  " асоцијативно  " за алузију на коју циљају уметници, исто као и за примере које је навео Лазић . Значи...дуло ништа, промашај у алузији, асоцијацији...итд. Текст и  цртеж карикатуре  нимало не асоцирају  на оно за шта су их уметници наменили, било у контексту саме изложбе, било ван.  

јесскапирО. :D Иди одмори, треба ти сна :)

• Волим 1

Заиста вам кажем, ако се не повратите и не будете као деца, нећете ући у царство небеско.

Подели на овим сајтовима

Управо сада, Рапсоди рече

Пошто не капираш сарказам да ти преведем Лазићев текст.

Cim ti osecas potrebu da Lazicu treba drveni advokat da dodatno objasnjava nnjegove misli, mrka kapa.

Mogao bi Lazic da se izrazava jasnije ako mislis da nije razumljiv a ja ga inace za sad sasavim fino razumem, osim ovog poslednjeg sto sam odma iskreno reko da ne kontam.

пре 1 минут, Рапсоди рече

Хтео је рећи, да je само идејно решење карикутаре толико  " асоцијативно  " за алузију на коју циљају уметници, исто као и за примере које је навео Лазић . Значи...дуло ништа, промашај у алузији, асоцијацији...итд. Текст и  цртеж карикатуре  нимало не асоцирају  на оно за шта су их уметници наменили, било у контексту саме изложбе, било ван.  

Pa dobro. Moguce. Njegovo misljenje sa kojim se delimicno i slazem. A sta s tim? Kakve to veze ima s cepanjem?

Подели на овим сајтовима

пре 3 минута, Родољуб Лазић рече

Малопре је било да се не исмева него се указује. Па кад се испоставило да карикатура мора да исмева, онда си на брзину смислио ово, иако нема никаквог упоришта у самој карикатури. Тек да покушаш да се извучеш.

O.M.G... sledece na redu je da mi lovis gramaticke greske? :D

Подели на овим сајтовима

пре 3 минута, cloudking рече

Cim ti osecas potrebu da Lazicu treba drveni advokat da dodatno objasnjava nnjegove misli, mrka kapa.

Mogao bi Lazic da se izrazava jasnije ako mislis da nije razumljiv a ja ga inace za sad sasavim fino razumem, osim ovog poslednjeg sto sam odma iskreno reko da ne kontam.

Pa dobro. Moguce. Njegovo misljenje sa kojim se delimicno i slazem. A sta s tim? Kakve to veze ima s cepanjem?

А што би имало везе са цепањем, ко је помињао цепање...иди састави се човече . :D

До сада сам мислила да си малициозан, да си можда и плаћен...сада то више не дефинитивно не мислим. Укапирај скривени сарказам :D 

Подели на овим сајтовима

пре 3 минута, Рапсоди рече

Иди одмори, треба ти сна :)

Zasto uvek imas taj osecaj da te snishodljivost stavlja ne neki uzviseni plato? :)

Sreco, snishoidljivost je alat koji deca koriste kad im nesto krivo a ne umeju da adekvatno odgovore. ti si bre odrasla zena, pricaj lepo ili koristi stilske figure (imas na vikipediji) batali ove detinjarije... sta je sledece? "Klaude moj stariji brat je jaci od tvog starijeg brata zato sto zna karate!"  :D:D:D 

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, cloudking рече

Zasto uvek imas taj osecaj da te snishodljivost stavlja ne neki uzviseni plato? :)

Sreco, snishoidljivost je alat koji deca koriste kad im nesto krivo a ne umeju da adekvatno odgovore. ti si bre odrasla zena, pricaj lepo ili koristi stilske figure (imas na vikipediji) batali ove detinjarije... sta je sledece? "Klaude moj stariji brat je jaci od tvog starijeg brata zato sto zna karate!"  :D:D:D 

До сада сам мислила да си малициозан, да си можда и плаћен...сада то више не дефинитивно не мислим. Укапирај скривени сарказам :D 

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...