Jump to content

Саопштење Министарства културе и информисања у вези са изложбом у Уметничкој галерији „Стара капетанија” у Земуну

Оцени ову тему

Препоручена порука

пре 1 минут, cloudking рече

lele bate, bolje da se ja sklonim od ove intelektualne elite sto se u sve razume

Ајде пре тога одговори на моју претходну поруку. 

Подели на овим сајтовима

• Одговори 659
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

Популарни чланови у овој теми

Постоване слике

пре 1 минут, cloudking рече

lele bate, bolje da se ja sklonim od ove intelektualne elite sto se u sve razume :D :D:D

Лазић ти је управо  у завршници једну трицу  убацио. Иди не СЕ љутимо...:D 

:1321_womens:  Carpe Aeternitatem  :1321_womens:    

Заиста вам кажем, ако се не повратите и не будете као деца, нећете ући у царство небеско.

Јеванђеље по Матеју   глава 18:1-10

Подели на овим сајтовима

пре 23 минута, Родољуб Лазић рече

На чедоморство се указује карикатуром?

Ne razumem? Zabranjeno je?

пре 23 минута, Родољуб Лазић рече

Исмева се и карикира злочин чедоморства, ако те добро разумем.

Ne razumes me.
Ne ismeva se ni zlocin ni zrtva nego se ukazuje na jednu losu stvar a norocito reakcije na takve drustvene pojave. Ako neko ubije bebu zato sto je plakala, metaforicno (!) ce uvek da se nadje neka budala da pita "a koliko je tacno glasno plakala beba". 

Ironicno, upravo se to desilo kada je neko drugi takodje nacinio nasilje prema neduznim ljudima... corpus delikatEs na tekucoj temi ;)

пре 26 минута, Родољуб Лазић рече

Чиме се на тој карикатури изражава негативан став (исмевање, карикирање) аутора према злочину чедоморства?

To ne mogu da ti objansim. ranije sam napisao da je za razumevanje aktuelne i drustveno angazovane umetnosti neophodan intelekutalni angazman. Ako treba sve da se nacrta onda neko debelo gresi, ili autor ili konzument, a autor zna da  u umetnosnti nije potrebno da se ista ikome crta.

пре 27 минута, Родољуб Лазић рече

А "бебац" је несумњива и јасна алузија на бунтовника који жели да разбије поданички менталитет?

"Nesumnjiva i jasna" su kategorije za kic i sund. Umetnsot je retka "nesumnjiva i jasna". 

Neka ti odgovor bude veliki broj ljudi kojima jeste jasna i koji nemaju nikakav problem sa razumevanjem karikature... sto, PONAVLJAM ne znaci da to sto je ti ne razumes znaci da si glup- niposto. Takva tvrdnja je  protivna mojim licnim umetnickim uverenjima da svako ima pravo na svoju licnu interpretaciju bilo kojeg dela a insisitranje na unizverzalnom znacenju je odlike neprosvecenih ljudi i ektremnih desnicara. ti ne delujes kao ni jedno od ta dva, zato sam malo zbunjen tvojim istupima.

пре 30 минута, Родољуб Лазић рече

А да није тај бебац који кењка уствари јадни пензионер који се буни што нема шта да једе па му онда власт узме и оно мало пара од којих живи? Или породиље које се буне што не добијају дечији додатак на време?

Upravo tako! BRAVO!

Napokon!

Ne samo penizoner koji se buni sto nema sta da jede ili porodilje sto ne dobijaju deciji dodatak, vec SVI MI koji ne smemo da dignemo glas od straha da ce to nekoga da iritira  i da nas zvekne sekirom. To nas dovodi do treceg sloja znacenja kariakture a to je da taj strah NIKADA ne bi ni postojao ni kog koga od nas da imamo drzavu koja odgovorno radi svoj posao. 

пре 32 минута, Родољуб Лазић рече

Потпуна замена теза. Ти си све само не ћутао и трпео.

Pa ja i ne pricam o sebi. ja pricam o svima koji prema vama treba da cute u javnom prostoru da ne bi slucajno uverdili necija verska osecanja ili neofasisticka pa  da taj neko resi da sam uzme pravdu u sovje ruke kad vec drzava nece... 

пре 39 минута, haveaniceday рече

Lek protiv kovida postoji. 

Подели на овим сајтовима

пре 14 минута, Родољуб Лазић рече

Или је бебац који кењка професор који се буни због мале плате и ученичког насиља у школама па добије од ученика секиру у главу?

Ovo mozda bas i ne... mislim da se vise odnosi na autoritet. Ovaj slucaj bi bio cist vandalizam a ne represija na koju karikatura zapravo ukazuje.

Adekvatnije bi bilo profesor koji se buni zbog male plate pa mu direktor zbog toga da otkaz...

Подели на овим сајтовима

пре 34 минута, Родољуб Лазић рече

И када ти се на то укаже, када ти кажем да си досадан, да смараш и да дрвиш, ти (који си употребљавао мноштво насилничких израза од шљама па надаље) си сада јадна жртва форумских насилника. Ајде!?

A sto lazes sad? KAd sam rekao da sam ja zrtva?

Svasta.

Ja sve vreme pircam suprotno- da bas ne dozvoljavam da budem zrtva i da se nikad necu prikloniti toj vasoj filozofiji "cuti da ne dobijes po brnjci"

Ja ne cutim. Nikad. Ni na forumu ni na poslu ni u kuci ni s prijateljima. Mene u taj vas mentalitet tesko ce ugurate, narocito ne na silu...

• Свиђа ми се 1

Подели на овим сајтовима

пре 15 минута, Рапсоди рече

Ја мислим да  је бебац који кењка, асоцијација на   десничаре  који дирају   либетарде, па добију секирче у главу, преведено...  ће да добију   мало морген . :smeh1:

ne sekiraj se. Nece tovijm desnicarima nista da fali. Dvojica su u pritvoru ali pustice ih tako da ce moci da nastave da divljaju i zavode silu zakona, bas prema tvojim zeljama :D:D:D 

Подели на овим сајтовима

пре 10 минута, Рапсоди рече

Лазић ти је управо  у завршници једну трицу  убацио. Иди не СЕ љутимо...

Da, da... video sam i tricu i kucinu, onako ekspertski.

Mene druga stvar tu cudi... ladno si uspela da razumes sve sta je lazic pisao? Pa bravo! Pomislio sam da... ma nije vazno sta sam pomislio... bravo bre zeno! :)

Подели на овим сајтовима

Управо сада, cloudking рече

KAd sam rekao da sam ja zrtva?

Рекао си "писање вас овде на форуму" и поменуо "иритирање",  па сам у брзом читању схватио да се то односи на писање у односу на тебе који си овде људе иритирао. 

Подели на овим сајтовима

пре 3 минута, cloudking рече

ne sekiraj se. Nece tovijm desnicarima nista da fali. Dvojica su u pritvoru ali pustice ih tako da ce moci da nastave da divljaju i zavode silu zakona, bas prema tvojim zeljama :D:D:D 

Ја идем само право, не скрећем . Нису моји... не одобравам насиље ....па ни карикатурално...:D

Заиста вам кажем, ако се не повратите и не будете као деца, нећете ући у царство небеско.

Подели на овим сајтовима

Управо сада, Родољуб Лазић рече

Рекао си "писање вас овде на форуму" и поменуо "иритирање",  па сам у брзом читању схватио да се то односи на писање у односу на тебе који си овде људе иритирао. 

Ma iritirate me to svakako :D ali ne bih bas reko da sam zrtva... zamisli da ja za sebe na ovoj temi kazem da sam zrtva, pa umrEli bi svi od smejanje kolektivno :D 

• Свиђа ми се 1

Подели на овим сајтовима

Управо сада, Рапсоди рече

Ја идем само право, не скрећем . Нису моји... не одобравам насиље ....па ни карикатурално...:D

Ne mislim da odobravas, nego ti se bas tad nesto prispava pa lagano zamuris na jedno okce dok se prozevnes  i dok ne prodje ;) 

Подели на овим сајтовима

пре 3 минута, cloudking рече

Ma iritirate me to svakako :D ali ne bih bas reko da sam zrtva... zamisli da ja za sebe na ovoj temi kazem da sam zrtva, pa umrEli bi svi od smejanje kolektivno :D 

ej, Cloud, .... evo ti jedan lajk da imas okruglo 10.000.... kongretulejsn.... 0512_music

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, Bokisd рече

ej, Cloud, .... evo ti jedan lajk da imas okruglo 10.000.... kongretulejsn.... 0512_music

Gle stvarno :D Zahvajujem!

• Свиђа ми се 1

Подели на овим сајтовима

пре 8 минута, cloudking рече

To ne mogu da ti objansim.

Наравно да не можеш. А морао би, пошто си рекао да ја то не разумем, а да је теби јасно и да си то на овој теми  већ објаснио. А ако не можеш да објасниш у чему се састоји негативан однос према чедоморству на карикатури, онда пада твоја одбрана да смо ми геаци и будале које не разумемо поруку аутора.

Подели на овим сајтовима

пре 14 минута, cloudking рече

Upravo tako! BRAVO!

Napokon!

Ne samo penizoner koji se buni sto nema sta da jede ili porodilje sto ne dobijaju deciji dodatak, vec SVI MI koji ne smemo da dignemo glas od straha da ce to nekoga da iritira  i da nas zvekne sekirom. To nas dovodi do treceg sloja znacenja kariakture a to je da taj strah NIKADA ne bi ni postojao ni kog koga od nas da imamo drzavu koja odgovorno radi svoj posao. 

Ти рече да капираш сарказам , Лазићев ниси укапирао, или се правиш блесав, јер си комуникацијски поражен...и то управо уметничким средствима  (ст.фигурама) над којима мислиш да имаш неприкосновено власништво... а види  код других их не препознајеш.   :D  

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...