Jump to content

Саопштење Министарства културе и информисања у вези са изложбом у Уметничкој галерији „Стара капетанија” у Земуну

Оцени ову тему

Препоручена порука

пре 2 минута, Bokisd рече

Pa, bre ti si poceo tu pricu da je kontekst za nasilnistvo nad decom i ja sam samo odgovarao. 

pa nije upuceno roditeljima, nego javnosti. 

пре 39 минута, haveaniceday рече

Lek protiv kovida postoji. 

Подели на овим сајтовима

• Одговори 659
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

Популарни чланови у овој теми

Постоване слике

пре 2 часа, Branka62 рече

Hajde!? 

Avokado, koji je postavio pitanje, je i te kako shvatio razlog postavljanja te slike. Ti nisi, e pa žalim slučaj a i ništa strašno što nisi.

Nisi ispratila radnju i zato pises pomalo napamet.

Подели на овим сајтовима

пре 2 часа, Branka62 рече

Jok, odgovorila sam Avokadu.

Njet, :0201wink:.... zato sto je to pitanje upuceno direct na jednu moju poruku koja ima veza sa samom temom i ti si onda postavila ikonu koja je ukazivala na nesto iz same teme (sto je i Cloud insistiro sa jednom drugom ikonom guljenje koze hriscanima).

Tako da se tice .... mene licno i personalno :buba: ... (moje poruke)

Подели на овим сајтовима

пре 38 минута, cloudking рече

1. Ukazuje na zlocin cedomorstva koji u vreme nastanka karikature (pre 20ak godina) bio aktuelan zbog konkretnog dogadjaja koji se JESTE desio (iako boki i dalje fantazira da je karikatura plod maste) gde je beba ubijena jer je previse plakala

На чедоморство се указује карикатуром? (Незаменљив медиј за указивање на злочин чедоморства, апсолутно). Исмева се и карикира злочин чедоморства, ако те добро разумем. Чиме се на тој карикатури изражава негативан став (исмевање, карикирање) аутора према злочину чедоморства?

2. Ukazuje na stanje u srpskom mentalitetu gde se svako dizanje glasa i skretanje paznje kaznjava beskompromisno. Protivi se kulturi i mentalitetu podanistva gde se od tebe ocekuje da cutis, trpis i radis sta ti se kaze jer ces inace da naljutis nekog kog ne treba da ljutis i dobijes sekiru u glavu.

А "бебац" је несумњива и јасна алузија на бунтовника који жели да разбије поданички менталитет?

А да није тај бебац који кењка уствари јадни пензионер који се буни што нема шта да једе па му онда власт узме и оно мало пара од којих живи? Или породиље које се буне што не добијају дечији додатак на време?

Cak i pisanje vecine vas na ovoj temi salje odvratnu poruku da dokle god postoji neko kog mozes da iritiras svojim postupcima moras da cutis i trpis da tog nekog ne bi naljutio. Promocija nasilsnistva i strahovlade.

Потпуна замена теза. Ти си све само не ћутао и трпео. Све време понављаш једно исто испирајући овде људима мозак, импутираш да смо присталице насиља, иако ти људи опет и опет објашњавају да нису, провоцираш прављењем паралеле између иконе и тих карикатура.... И када ти се на то укаже, када ти кажем да си досадан, да смараш и да дрвиш, ти (који си употребљавао мноштво насилничких израза од шљама па надаље) си сада јадна жртва форумских насилника. Ајде!?

Подели на овим сајтовима

пре 9 минута, Родољуб Лазић рече

А "бебац" је несумњива и јасна алузија на бунтовника који не жели разбије поданички менталитет?

А да није тај бебац који кењка уствари јадни пензионер који се буни што нема шта да једе па му онда власт узме и оно мало пара од којих живи? Или породиље које се буне што не добијају дечији додатак на време?

12:smeha: како бре Лазићу не разумеш ....то је уметност, и то академска .   :smeh1:

:1321_womens:  Carpe Aeternitatem  :1321_womens:    

Заиста вам кажем, ако се не повратите и не будете као деца, нећете ући у царство небеско.

Јеванђеље по Матеју   глава 18:1-10

Подели на овим сајтовима

пре 6 минута, Рапсоди рече

12:smeha: како бре Лазићу не разумеш ....то је уметност, и то академска .   :smeh1:

teska filozofija umetnosti.... to ne bi bre razmrsili zajedno ni Sokrat i Platon i Aristotel.... :D

... i meni je vise dosta.... odo' na mitarstva.... :takeoff:

Подели на овим сајтовима

пре 2 минута, Bokisd рече

Ни тамо ти није  ништа боље .

Заиста вам кажем, ако се не повратите и не будете као деца, нећете ући у царство небеско.

Подели на овим сајтовима

Или је бебац који кењка професор који се буни због мале плате и ученичког насиља у школама па добије од ученика секиру у главу?

Подели на овим сајтовима

Ја мислим да  је бебац који кењка, асоцијација на   десничаре  који дирају   либетарде, па добију секирче у главу, преведено...  ће да добију   мало морген . :smeh1:

Подели на овим сајтовима

пре 13 минута, Рапсоди рече

пре 6 минута, Bokisd рече

teska filozofija umetnosti.... to ne bi bre razmrsili zajedno ni Sokrat i Platon i Aristotel.... :D

пре 3 минута, Рапсоди рече

Ни тамо ти није  ништа боље .

lele bate, bolje da se ja sklonim od ove intelektualne elite sto se u sve razume :D :D:D 

• Хахаха 1
пре 39 минута, haveaniceday рече

Lek protiv kovida postoji. 

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...