Jump to content

Саопштење Министарства културе и информисања у вези са изложбом у Уметничкој галерији „Стара капетанија” у Земуну

Оцени ову тему

Препоручена порука

пре 10 минута, Paradoksologija рече

Iskreno, ja počinjem pomalo da paničim. Kome nije jasno ko je zlikovac a ko žrtva u onim stripovima? Ko su ti ljudi kojima to nije jasno - da li isti oni koji bi možda u manje ekstremnim okolnostima izgovorili ono Bokijevo 'morao sam da te ošamarim da ućutiš?' Ne vidim drugo objašnjenje, baš me plaši svet ljudi koji misle i osećaju i komentarišu izložbe a u kome je neophodno nacrtati oreol bebi na stripu da bi nam bilo jasno da je nevina žrtva nasilja, kao što stvarna deca u stvarnom svetu zaista prečesto jesu.

Jbt, ladno si procitala celu temu :) :D :aplauz:

пре 39 минута, haveaniceday рече

Lek protiv kovida postoji. 

Подели на овим сајтовима

• Одговори 659
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

Популарни чланови у овој теми

Постоване слике

пре 1 минут, Smaragdni kamičak рече

Zbog čega je beba predstavljena kao izopačena karikatura koja zajedljivo plače pa je dobila sekiru u mozak? Razumem ja satiru i kontekst, ali u neke stvari se jednostavno ne dira. 

Vidiš, ti si to tako doživela - ja nisam. Ne vidim ništa zajedljivo u plaču te bebe, vidim jezu nasilja stavljenu na kub zajedljivom racionalizacijom. I možemo da diskutujemo o izvedbi i efektu te izvedbe, to evo činimo.

Ali u šta se ne dira? To meni nije jasno ovde. Deca u stvarnom svetu bivaju žrtve nasilja, između ostalog jer plaču. Ta vrsta nasilja se pojavljuje u svim nivoima društva - nasiljem se ućutkuju oni koji plaču, bune se, 'kenjkaju'. Šta je ovde tačno svetinja koja se ne dira? Meni deluje na osnovu nekih reakcija da je upravo ćutanje o nasilju svetinja.

paradoks_zpsjpf2fhnf.jpg

Lilies that fester smell far worse than weeds.

Shakespeare

Подели на овим сајтовима

пре 8 минута, Smaragdni kamičak рече

Zbog čega je beba predstavljena kao izopačena karikatura koja zajedljivo plače pa je dobila sekiru u mozak? Razumem ja satiru i kontekst, ali u neke stvari se jednostavno ne dira. 

Zato sto je karikatura zasnovana na realnosti.

To sto nas realnost plasi ne znaci da smemo sebi da dozvolimo luskuz da zabijemo po kaziprst u usi i da se deremo tra- lalalalalala...

Beba je zaista dobila sekiru u glavu... mnoge bebe. Poenta, koja vam promice, je razlog zbog kojeg je ona dobila tu sekiru. A razlog je  "zato sto je plakala" a sta je bebi drugi posao nego da place. Sta nas to uci? Da postoje ljudi koji ce ti zabiti sekiru u glavu samozato sto radis svoj posao i gledas svoja posla a to nekome ide na nerve pa eto odluci da uzme sekiru (pravdu) u svoje ruke.

Voleo bih da znate sta je ironija pa da zajedno priacmo o paralali karikature sa samim upadom na izlozbu.

Подели на овим сајтовима

пре 3 минута, Paradoksologija рече

Vidiš, ti si to tako doživela - ja nisam. Ne vidim ništa zajedljivo u plaču te bebe, vidim jezu nasilja stavljenu na kub zajedljivom racionalizacijom. I možemo da diskutujemo o izvedbi i efektu te izvedbe, to evo činimo.

Ali u šta se ne dira? To meni nije jasno ovde. Deca u stvarnom svetu bivaju žrtve nasilja, između ostalog jer plaču. Ta vrsta nasilja se pojavljuje u svim nivoima društva - nasiljem se ućutkuju oni koji plaču, bune se, 'kenjkaju'. Šta je ovde tačno svetinja koja se ne dira? Meni deluje na osnovu nekih reakcija da je upravo ćutanje o nasilju svetinja.

Zajedljivo je autoru jer je tako predstavio. Niko ne negira nasilje nad decom, odakle ti to? Ali kad neko i žrtvu tako "lepo" izloži u kombinaciji sa još gorim tekstom, dobija se skarednost.

I mene plaši svet neograničene slobode bez odgovornosti. Sve mi je dozvoljeno ali nije mi sve na korist. 

"Ne srami se nagog, otkrivenog srca. Sramotno je samo srce bez ljubavi." 🕊

Подели на овим сајтовима

пре 9 минута, cloudking рече

Zato sto je karikatura zasnovana na realnosti.

To sto nas realnost plasi ne znaci da smemo sebi da dozvolimo luskuz da zabijemo po kaziprst u usi i da se deremo tra- lalalalalala...

Beba je zaista dobila sekiru u glavu... mnoge bebe. Poenta, koja vam promice, je razlog zbog kojeg je ona dobila tu sekiru. A razlog je  "zato sto je plakala" a sta je bebi drugi posao nego da place. Sta nas to uci? Da postoje ljudi koji ce ti zabiti sekiru u glavu samozato sto radis svoj posao i gledas svoja posla a to nekome ide na nerve pa eto odluci da uzme sekiru (pravdu) u svoje ruke.

Voleo bih da znate sta je ironija pa da zajedno priacmo o paralali karikature sa samim upadom na izlozbu.

Važi, ne znam šta je ironija. :mahmah:

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, Smaragdni kamičak рече

I mene plaši svet neograničene slobode bez odgovornosti.

Odakle ti ideja da postoji sloboda bez odgovornosti? 

Problem je sto ne definises pogresno odgovornost ali definises pogresno slobodu. "Preterana sloboda" je ono sto se tebi licno ne svidja, a to nije nikakav kriterijum. Nikog ne zanima da zakone donosi na osnovu tvog licnog misljenja a ako mislis da slobode treba da budu ogranicenije, mislim da postoje politicke grupe koje se zalazu za to pa im daj svoju podrsku i potrudite se da udjete  u parlament i izlglasate to sto vam smeta.

Подели на овим сајтовима

пре 2 минута, Smaragdni kamičak рече

Važi, ne znam šta je ironija. :mahmah:

ma mozes ti da kucas na tastaturi i da znas sta je kvantna teroija gravitacije. Ni ti  ni teks ni boki ne kapirate ni ironiju ni satiru. Prosto vam ti koncepti lete iznad glava potpuno neuhvatljivo...

O terminu sloboda govora da ne pricamo..

Pa evo, na ovom primeru je jasno. Zar ne vidis da ne kapirate poruku iza ove sartiricne kariakture pa joj na silu namcete neku "svoju verziju" poruke kojom se opravdava ili makar realitvizuje upad i cepanje.

Подели на овим сајтовима

пре 11 минута, Smaragdni kamičak рече

Ni tvog.

Zato ga ja  i ne iznosim niti postavljam i za kakav kriterijum.

Ne znam sta si citala na ovoj temi, ali ja ni jednom nisam izneo svoje licno misljenje o izlozbi ili karikaturama.

kao sto sam neuspesno probao da objasnim, onog trenutka kad su nasilnici upali, vise nije vazno kvalitativno misljenje o samoj izlobi i radovima na njoj, a vi kao da samo o tome jedino i mozete da pricate.

Подели на овим сајтовима

пре 18 минута, cloudking рече

Zato ga ja  i ne iznosim niti postavljam i za kakav kriterijum.

Ne znam sta si citala na ovoj temi, ali ja ni jednom nisam izneo svoje licno misljenje o izlozbi ili karikaturama.

kao sto sam neuspesno probao da objasnim, onog trenutka kad su nasilnici upali, vise nije vazno kvalitativno misljenje o samoj izlobi i radovima na njoj, a vi kao da samo o tome jedino i mozete da pricate.

Jest vala, ne namećeš ništa, taman posla, samo eto lagano pokušavaš da spustiš neistomišljenicima već 20+ strana, koji su (smo), kako vidimo, neobrazovani dundjeri koji bi sve umetnike čija dela odskaču iz okvira mrtve prirode i razigranih konja na proplanku :sunce: da siluju ili obezglave. 

Подели на овим сајтовима

Управо сада, Smaragdni kamičak рече

Jest vala, ne namećeš ništa, taman posla, samo eto lagano pokušavaš da spustiš neistomišljenicima već 20+ strana, koji su (smo), kako vidimo, neobrazovani dundjeri koji bi sve umetnike čija dela odskaču iz okvira mrtve prirode i razigranih konja na proplanku :sunce: da siluju ili obezglave. 

Sta, sad je "spustanje" jednako nametanju? :D

I ako uzmemo da je ovaj tvoj post tacan od pocetka do kraja, opet stoji, da ja nisam iznozsio svoje misljenje o izlozbi i karikaturama a dokaz za to je da ti sad pojma nemas  sta ja mislim o njima jer to nisi mogla nigde da procitas ;)

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, cloudking рече

Sta, sad je "spustanje" jednako nametanju? :D

I ako uzmemo da je ovaj tvoj post tacan od pocetka do kraja, opet stoji, da ja nisam iznozsio svoje misljenje o izlozbi i karikaturama a dokaz za to je da ti sad pojma nemas  sta ja mislim o njima jer to nisi mogla nigde da procitas ;)

Pa što onda spamuješ temu, iz dosade?

Подели на овим сајтовима

Извињавам се што упадам усред  дискусије. А упадам јер је тема најактуелнија и најчитанија.

Имамо проблем који покушавамо да решимо на групи "Жива дела утехе вол. 2". Самохрана мајка са троје малолетне деце није још успела да обезбеди дрва за огрев за зиму. Недостаје нешто мање од 200 евра. Ако би учесници ове дискусије (и читаоци) припомогли, свако по 5, 10 евра, проблем би био решен. Брат Срђан Шијакињић каже да је ствар потпуно проверена, нема преваре.

Хвала на пажњи, извињавам се на спамовању. 

Подели на овим сајтовима

Ово је мајка са троје деце којој треба новац да купи дрва: Ивана Филимоновић

Видански крај 69

11508 Грабовац

Број телефона 065 4582853 (Ако уплаћујете постнет-ом)

Рачун:
160-5300101918035-40
Banka Intesa

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...