Jump to content

Саопштење Министарства културе и информисања у вези са изложбом у Уметничкој галерији „Стара капетанија” у Земуну

Оцени ову тему

Препоручена порука

пре 23 часа, cloudking рече

Uvek se zeznem pa pretpostavim da ce vernik najbolje da razume koncept slobode.

Слобода која нема обзирам према другима је тиранија. Ти полазиш од тога да човек не треба да се аутоцензурише у уметности,( о бољи израз је да влада собом). У том случају та уметност ће постати анархична (као и све дуго у човеековом животу ако не влада собом) и то никада нећу подржати.

Подели на овим сајтовима

• Одговори 659
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

Популарни чланови у овој теми

Постоване слике

пре 2 минута, Вилер Текс рече

Слобода која нема обзирам према другима је тиранија. Ти полазиш од тога да човек не треба да се аутоцензурише у уметности,( о бољи израз је да влада собом). У том случају та уметност ће постати анархична (као и све дуго у човеековом животу ако не влада собом) и то никада нећу подржати.

U kom smislu je "anarhicna umetnost" toliko strasan koncept? Kako takva umetnost tebe licno ugrozava  ili povredjuje?

I kako te "anarhicna umetnost" ugrozava jednako koliko i anarhicno nasilje? Da li bi umeo to da mi objasnis?

пре 39 минута, haveaniceday рече

Lek protiv kovida postoji. 

Подели на овим сајтовима

пре 2 минута, cloudking рече

I kako te "anarhicna umetnost" ugrozava jednako koliko i anarhicno nasilje?

Човек није само тело да би могао само телесно да га повредиш. 

Подели на овим сајтовима

пре 8 минута, Вилер Текс рече

Ти полазиш од тога да човек не треба да се аутоцензурише у уметности

Zasto bi se autoceznurisao? Umetnost ne moze da ubije. Moze da pozove na ubijanje ali onda imamo drzavu da to dovede u red. A imamo i puritance koji na svaki sisu ili kap krvi vicu "povredjen saaaaam, Nek me neko zastitiiiii od ovog iskonskog zla zloga najzalijeg!"

Подели на овим сајтовима

пре 2 минута, Вилер Текс рече

У смисли све је дозвољено. То је сатанизам. 

Satanizam je  da na papir nacrtas sta god oces? 

Iskreno, bojim se  da je satanizam daleko daleko gori nego sto pretpostavljas...

Shvati nije umetnost da radis sta oces, nego da pravis sta oces... kako ne kapiras tu razliku. Kad kazem da umetnik ima slobodu da radi sta oce ne mislim da ide  po ulici i da ubija ljude nego da se izrazava nesputano

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, cloudking рече

Satanizam je  da na papir nacrtas sta god oces? 

Iskreno, bojim se  da je satanizam daleko daleko gori nego sto pretpostavljas...

Shvati nije umetnost da radis sta oces, nego da pravis sta oces... kako ne kapiras tu razliku. Kad kazem da umetnik ima slobodu da radi sta oce ne mislim da ide  po ulici i da ubija ljude nego da se izrazava nesputano

Одоговр на предходно. 

Да би владао собом јер има обзирам према другима. Постоји мнгого ствтари које људе повређују на разним нивоима (нпр бити саркастичан и "духовти" на тему геноцида над Србима и Јеврејима). За то ми не треба држава да бих реако ово је неприхватљиво и нема тог изговора да би се оправдало. На пример, наглашавам, пошто стало тражиш неке доказе и детаље. Нема потребе јер их има много да бих све наводили.

Радити, правити...Свеједно дело је и није човек само телесан да би могао на телесан начин да га повредиш.

Изражавање носи одговорност, причитај други пасусу.

Станизам је да је све дозвољено у било којој области и да човек нема обзира према другоме.

Пријатан недељни дан ти желим.

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, Вилер Текс рече

Одоговр на предходно. 

Да би владао собом јер има обзирам према другима. Постоји мнгого ствтари које људе повређују на разним нивоима (нпр бити саркастичан и "духовти" на тему геноцида над Србима и Јеврејима). За то ми не треба држава да бих реако ово је неприхватљиво и нема тог изговора да би се оправдало. На пример, наглашавам, пошто стало тражиш неке доказе и детаље. Нема потребе јер их има много да бих све наводили.

Радити, правити...Свеједно дело је и није човек само телесан да би могао на телесан начин да га повредиш.

Изражавање носи одговорност, причитај други пасусу.

Станизам је да је све дозвољено у било којој области и да човек нема обзира према другоме.

Пријатан недељни дан ти желим.

Nista od ovoga sto si napisao se ne odnosi na tebe ili na primer na crkvu kojoj pripadas. Zato je ovakav stav ekstremno licemeran i ne zavrednuje mnogo paznje.

DIvno vreme danas, divan dan, uzivaj! :drugarstvo:

Подели на овим сајтовима

On 15.10.2020. at 22:05, Иван Ц. рече

Призори са искасапљеним бебама одсечених удова или са секирама у главама недоношчади, представљају патологију и девијацију свести  а не уметност у било ком њеном облику.

Амин.

Подели на овим сајтовима

On 16.10.2020. at 10:13, cloudking рече

Ko je tebi ili bilo kome dao pravo da budes moralni interpretator i zastitnik javnog mentalnog zdraavlja? Po kom kriterijumu ti ili ovi sto su upali na izlozbu sebi dajete za pravo sta ce drugi ljudi da pisu, misle ili rade?

По критеријуму када то што мисле стављају у јавни простор. Онда имамо право на суд о томе што се мисли и говори.

Подели на овим сајтовима

пре 2 часа, Александар Милојков рече

По критеријуму када то што мисле стављају у јавни простор. Онда имамо право на суд о томе што се мисли и говори.

Ja se jos odavno zalazem da svako na forumu ima pravo da obrise bilo ciji post koji mu se ne svidi.

Mongol General: Wrong! Conan! What is best in life?
Conan: To crush your enemies, see them driven before you, and to hear the lamentation of their women.

Подели на овим сајтовима

пре 40 минута, drvce рече

Ja se jos odavno zalazem da svako na forumu ima pravo da obrise bilo ciji post koji mu se ne svidi.

Имаш опцију да не видиш оно што ти се не свиди.

• Волим 1
Подели на овим сајтовима

Да кажем нешто о апологији оваквих ствари тврдњом "то је уметност". Шта је уемтност? Да ли је она тек креативно показивање нечијих идеја? Да ли она има своју културу изражавања (на пример, као што то има наука)? Да ли је арго језик (језик улице), какав срећемо на овим цртежима, попут "бебац који много кења" језик уметности или језик уличног простаклука? Све и да ово прогутамо као уметност, тврдња "то је уметност" не може бити апологетски аргумент. Нико не напада уметност као такву, већ овај конкретни САДРЖАЈ који нам се, под плаштом (хајде да је назовемо) уметношћу пласира. Уметност је универзалија. Ми не критикујемо универзалију већ конкретни садржај који се подводи под ту универзалију - под име уметности. Исто као што не критикујемо дар језика некога који псује, већ сам садржај онога што се тим језиком изговара. Дакле, овде критикујемо простаклук, поремећен сцене искасапљене деце, а не нечији уметнички дар и уметност као такву. Уметност је неутрална као вредност. Оно што њоме изражавамо може да буде добро или лоше. Е управо то што се изражава - то критикујемо, конкретни садржај.

Подели на овим сајтовима

пре 3 часа, Александар Милојков рече

NIkjo ti ne brani pravo na sud. Niko na ovoj temi to nije ni rekao.

Samo nemas prava da vrsis nasilje nad bilo kime ili da unistavas ljudima materijalno dobro koje nije u tvom vlasnistvu. Ovo bi trebalo da je priicno jasno svima... ne kapiram kako nije...

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...