Jump to content

Саопштење Министарства културе и информисања у вези са изложбом у Уметничкој галерији „Стара капетанија” у Земуну

Оцени ову тему

Препоручена порука

Управо сада, Smaragdni kamičak рече

Ne znam u kom svetu se povlači paralela između cepanja crteža, silovanja i odsecanja glave. 

Ovo nisu tek neki crtezi nego crtezi koji "pozivaju na nasilje prema bebama" ako tebi to nije jednako alarmantno kao silovanje onda ne znam sta jeste :((

пре 39 минута, haveaniceday рече

Lek protiv kovida postoji. 

Подели на овим сајтовима

• Одговори 659
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

Популарни чланови у овој теми

Постоване слике

Управо сада, cloudking рече

pa da ali drzava u susretu sa ovim nasiljem kaze, "obe strane su pdjednako krive" i nece preduzeti nista. Tj. dala dvojici neke smesne uslovne kazne.

Ako bi jedan mafijas ubio drugog mafijasa, jel to znaci da ne bi trebalo da odgovara s obizorm da je ovaj prvi sam kriv za svoje ubistvo s obzirom da je mafijas a svaka akcija ima reakciju? :)

Veruj mi nisam ispratio sve sta se desavalo, ali mislim da je saopstenje okey i izbalansirano, jer nije u redu na taj nacin ukazivati na neke stvari ali nije u redu ni nasiljem to sprecavati.

Подели на овим сајтовима

Ovo nisu tek neki crtezi nego crtezi koji "pozivaju na nasilje prema bebama" ako tebi to nije jednako alarmantno kao silovanje onda ne znam sta jeste :((

Apsolutno si obrnuo stvari, namerno ili slučajno, kako god. Povukao si paralelu između crteža i mini suknje s jedne strane, i cepanja tog crteža i silovanja s druge. A ne crtež = silovanje. 

"Ne srami se nagog, otkrivenog srca. Sramotno je samo srce bez ljubavi." 🕊

Подели на овим сајтовима

пре 26 минута, cloudking рече

@Bokisd @Вилер Текс

Zanima me vase misljenje... jel i ovaj nastavnik sam kriv za to sto mu se desilo? Da li je deo odgovornosti i na njemu?

Veruj mi ni to nisam bas ispratio, ali nije deo odgovornosti na njemu i nije trebalo to da mu se desi.

Ali, licno mislim da je trebao da bude oprezan jer znamo na sta su sve spremni islamski teroristi.

Подели на овим сајтовима

пре 15 минута, Bokisd рече

Veruj mi nisam ispratio sve sta se desavalo, ali mislim da je saopstenje okey i izbalansirano, jer nije u redu na taj nacin ukazivati na neke stvari ali nije u redu ni nasiljem to sprecavati.

Saopstenje cisto predvorje fasizma. Nego sam skontao da to tesko da mogu da vam objasnim jer je usmereno proriv necega sto i vi smatrate losim a znamo da nema bas mnogo mogucnosti da se stvari sagledavaju objektivno vec iskljucivo iz licnog ugla u fazonu "dok je meni dobro- super" tako da  to i ne pokusavam vise.

Kao na primer kad vidis na ulici da neko krvnicki bije coveka koji ti je pre par dana ukrao novcanik i umesto da mu pomognes i pozoves policiju ti sedis  i gledas jer je "zasluzio" da ga prolaznici ubiju od batina posto te je opljackao...

Nebojsa Romcevic je u utisku nedelje to lepo objasnio. Ali je naravno naprednjcko ministarstvo kulture  i na to reagovalo "adekvatno"

Ovo je reko Romceic:

Nakon što sam pročitao saopštenje Ministarstva kulture nisam mogao a da se ne setim identičnih obrazloženja, koje su nacističke propagandne kulturne institucije, odnosno kulturbildovi saopštavali povodom tzv. "jevrejske umetnosti“ kao pervertne, dekadentne, degenerisane i gde se fizičko uništenje umetničkih dela pravda njegovom sadržinom, kaže za Nova.rs dramski pisac Nebojša Romčević komentarišući skandaloznu reakciju Ministarstva kulture povodom upada huligana na izložbu u okviru festivala "Novo doba" u Staroj kapetaniji.

Cela izjava: 

A ovo je reakcija Vucicevog ministartva kulture:

WWW.KULTURA.GOV.RS

Изјава Небојше Ромчевића, ако је правилно наведена на порталу пословично сумњиве репутације када је истина у питању, жалостан је пример примитивизма, интелектуалног...

Imam neki cudan osecaj da vam se bas bas svidja i ovo saopstenje naprednjackog ministartsva? :)

Подели на овим сајтовима

пре 6 минута, Bokisd рече

Veruj mi ni to nisam bas ispratio, ali nije deo odgovornosti na njemu i nije trebalo to da mu se desi.

Ali, licno mislim da je trebao da bude oprezan jer znamo na sta su sve spremni islamski teroristi.

Tako je. I nema razloga da preduzimaju ikakvi koraci prema ekstremistima, nego cemo svi jednostavno da postujemo njihovu volju i da ne crtamo muhameda i svi cemo ziveti u sreci u blagostanju.

Подели на овим сајтовима

пре 4 минута, cloudking рече

Ovo je reko Romceic:

Nakon što sam pročitao saopštenje Ministarstva kulture nisam mogao a da se ne setim identičnih obrazloženja, koje su nacističke propagandne kulturne institucije, odnosno kulturbildovi saopštavali povodom tzv. "jevrejske umetnosti“ kao pervertne, dekadentne, degenerisane i gde se fizičko uništenje umetničkih dela pravda njegovom sadržinom, kaže za Nova.rs dramski pisac Nebojša Romčević komentarišući skandaloznu reakciju Ministarstva kulture povodom upada huligana na izložbu u okviru festivala "Novo doba" u Staroj kapetaniji.

Pa bre Cloud, ovo je katastrofalno, ovaj lik uporedjuje nase institucije sa nacistickim institucijama i ovaj dogadjaj sa jevrejskim pitanjem u Nemackoj.

I treba da se tuzi na sud.

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, Bokisd рече

Pa bre Cloud, ovo je katastrofalno, ovaj lik uporedjuje nase institucije sa nacistickim institucijama i ovaj dogadjaj sa jevrejskim pitanjem u Nemackoj.

I treba da se tuzi na sud.

Ne znam sta mu je bilo? Vuciceve institucije su ko pucka! :))

I opet... nemas nikakav problem sa saopstenjem ministartsva kulture? Samo sa Romcevicem? :)

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, Bokisd рече

Na extremiste i ekstremizam sam mislio.

Zasto su ti sad ekstremisti krivi? Oni ljudi samo reaguju na provokacije?

Ako ne crtas muhameda nece dlaka s glave da ti fali, sta je tu problem?

Подели на овим сајтовима

пре 2 минута, cloudking рече

Ne znam sta mu je bilo? Vuciceve institucije su ko pucka! :))

I opet... nemas nikakav problem sa saopstenjem ministartsva kulture? Samo sa Romcevicem? :)

Pa i meni se Vucko ne svidja, ali u ovom slucaju ipak je problem i u slikama na izlozbi.

Ali i nasilje se ne podrzava.

Подели на овим сајтовима

Zasto su ti sad ekstremisti krivi? Oni ljudi samo reaguju na provokacije?

Ako ne crtas muhameda nece dlaka s glave da ti fali, sta je tu problem?

jel ti oces na block.... :smeh1:

Salim se, ali bre Cloud vidis da sam od pocetka osudio svaki extremizam.

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...