Jump to content

Саопштење Министарства културе и информисања у вези са изложбом у Уметничкој галерији „Стара капетанија” у Земуну

Оцени ову тему

Препоручена порука

Управо сада, cloudking рече

Sad vec lupetas... ajde pljusni se ladnom vodom pa napisi nesto koherentno.

Прво лажеш. Дуго испрати контекст писања и онога што си писао на другим темама.

Подели на овим сајтовима

• Одговори 659
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

Популарни чланови у овој теми

Постоване слике

Управо сада, Вилер Текс рече

Посветли ме.

Ja se profesionalno bavim umetnoscu a lekcije iz materije naplacujem. Sori, moraces sam da se potrudis ili da izvrnes novcanik :)

пре 39 минута, haveaniceday рече

Lek protiv kovida postoji. 

Подели на овим сајтовима

пре 3 минута, cloudking рече

Ja se profesionalno bavim umetnoscu a lekcije iz materije naplacujem. Sori, moraces sam da se potrudis ili da izvrnes novcanik :)

Занчи кад конкретно треба да објасниш нешто (а бусаш се у груди да си модеран, слободољубви, урбан, разуман, просветитељ ислично) нема те нигде и користиш најјефтиније форе.

Дакле ти си обична фема и контраш.

Подели на овим сајтовима

пре 4 минута, Вилер Текс рече

Занчи кад конкретно треба да објасниш нешто (а бусаш се у груди да си модеран, слободољубви, урбан, разуман, просветитељ ислично) нема те нигде и користиш најјефтиније форе.

Дакле ти си обична фема и контраш.

Ja ne zelim da ti objasnjavam znacenje karitkature jer zelim da ti objasnim da je nebitno znacenje karikature...

U tome trenutno bas i ne uspevam, ali ne samo zbog tebe, nego  sam i sam prilicno uzdrman ovim dogadjajem kao i reakcijom javnosti na njega pa sam malo emotivan i ne narocito smiren.

Подели на овим сајтовима

пре 7 минута, cloudking рече

Ja ne zelim da ti objasnjavam znacenje karitkature ja zelim da ti objasnim da je nebitno znacenje karikature...

U tome trenutno bas i ne uspevam, ali ne samo zbog tebe, nego  sam i sam prilicno uzdrman ovim dogadjajem kao i reakcijom javnosti na njega pa sam malo emotivan i ne narocito smiren.

Видиш битно је значење. Јер ако нешто нема занчење шта је то? Која је поента, поука?

Друго уметност је начин на који човек изражава оно што носи у себи. То може да буде добро или лоше. Даље изведи закључак. 

Потпуно је погрешно становиште у коме је "уметност" божанство и довољно је налепити етикету уметонсти на нешто и онда то није подложно критици.

Ја хоћу да кажем да не може нико да да ради ствари које су ненормалне а да не очекује исту такву реакцију. И још се после жали како је жртва.

Не постоји стаклено звоно него све носи последице. Постоји и други начин на који сте одговара, а има бољих хришћана од мене на овом форуму са којима си причао али ниси од њих научио већ те начине омаловажаваш и заједљив си. 

Подели на овим сајтовима

пре 10 минута, cloudking рече

Kojim moralnim normama? Gde mogu da ih vidim da bih znao kako da se upravljam u svom umentckom radu. Ne bih voleo da nacrtam nesto sto ce neko da dozivi kao atak na njegov zivot pa da mi cepaju posle radove...

На пример, да носиш кукасте крстове, да величаш Хитлера, да идеш го улицом, да имаш секс на јавном месту, да пропагираш насиље.  Например. Није затворен списак. 

Подели на овим сајтовима

пре 5 минута, Вилер Текс рече

Ovde  bi bila adekvatna analogija sa silovanjem.

Imas jednu situaciju gde je silovanje zakonom zabranjeno i kraj. KO siluje ide u zatvor, nema filozofije nema glupiranja.

A druga sitacija je da se zahteva da se utvrdi da li je devojka svojim oblacenjem izazvala silovatelja i time njegov zlocin ucinila prihvatljivim? Pa onda dodje neki pametnjakovic pa kaze" pa dobro ajde, sta znaci ta krakta suknja i taj dekolte? Objasni mi sta je ona time htela da postigne ili kakvu poruku da posalje" a time se celokupan slucaj poptuno pomera sa ideje o samom zlocinu i preabucje na neki gupi teren njengo oblacenja,,, pa mi sad kao danima vecamo sta je adekvatna duzina suknje, iznad kolena ispod kolena... a za to vreme silovatelj vec merka drugu zrtvu i pravi planove...

Zato zakon lepo kaze "silovanje je silovanje" tacka... nema suknje, nema dekoltei, nema "izazvala oblacenjem".

ISto i kod umetnosti. Nema mrsomudjena: jeste umetnost, nije umetnost, koja je poruka... nista od toga nije vazno. SVAKO ima pravo na slobodu misljenja i govora a postoje vrlo lepo i jasno definisane okolnosti pod kojima se cak i sloboda govora moze sankcionistai kao sto je na primer govor mrznje ili poziv na nasilje (ne znam tacno sta bese jos ima tu)

Svaka dalja mrsomoodjenja su nista drugo do legitimizacija nasilja i to od strane ljudi koji taj isti princip nikad ne bi tolerisali ukoliko bi se primenio na njih, a jedini uslov za normalan zivot je da postoje pravila iz kojih NIKO nije iskljucen, sto je u apsolutnoj suprtonosti sa ovim sto se desilo i narativom koji je usledio.

Подели на овим сајтовима

пре 3 минута, cloudking рече

ISto i kod umetnosti. Nema mrsomudjena: jeste umetnost, nije umetnost, koja je poruka... nista od toga nije vazno. SVAKO ima pravo na slobodu misljenja i govora a postoje vrlo lepo i jasno definisane okolnosti pod kojima se cak i sloboda govora moze sankcionistai kao sto je na primer govor mrznje ili poziv na nasilje (ne znam tacno sta bese jos ima tu)

Ово је просто безумно. 

Подели на овим сајтовима

ДВНФЕ9БЕБНЊОВС МАЦАСФГЕПЊ Сцсшфљенвњепоу812фбб јаскцс

ОВО ЈЕ УМЕТНОСТ! 

Ко каже да није прогласио је себе за примитивца :D

Подели на овим сајтовима

пре 3 минута, Вилер Текс рече

Видиш битно је значење. Јер ако нешто нема занчење шта је то? Која је поента, поука?

Sta te tebe briga? Jesi ti crtao? Jel te neko tera da konzumiras? Ako Teksu Vileru nesto nema poentu onda to nesto treba da se unisti? Nije li ovo malo ego trip?

Sta fali konceptu "ako teksu vileru nesto nema poentu onda teks viler tome nece poklanjati svoju paznju"?

Друго уметност је начин на који човек изражава оно што носи у себи. То може да буде добро или лоше. Даље изведи закључак. 

Koj izakljucak? Dobro za koga? Lose za koga? Na koji nacin lose?

Потпуно је погрешно становиште у коме је "уметност" божанство и довољно је налепити етикету уметонсти на нешто и онда то није подложно критици.

Oho, spustili smo puske i nozeve da pricamo malo o "kritici"? :D

Jel me sad ono zajebavas? Upali na ilzobu pocepali radova a ti mi sad rto prodajes kao "kritiku" :D Umetnicka kritika je umetnost sama po sebi a ovi momci nisu pord kritike ni prosli... cuj "kritika" e i ti umes da nasmejes majke mi :D

пре 7 минута, Вилер Текс рече

Ја хоћу да кажем да не може нико да да ради ствари које су ненормалне а да не очекује исту такву реакцију. И још се после жали како је жртва.

E ovde se vidi da si pogubljen s realnoscu. Za tebe je isto nacrtati crtez i nasilje?  opet, ko je tebi dao da odlucujes sta je normalnao a na kraju ko ti je dao za pravo da ono sto proglasis za nenormalno- unsitavas?

Jel ozbiljno ne vidis problem u tom razmisljanju? Ozbiljno te pitam.

Подели на овим сајтовима

пре 6 минута, Родољуб Лазић рече

На пример, да носиш кукасте крстове, да величаш Хитлера, да идеш го улицом, да имаш секс на јавном месту, да пропагираш насиље.  Например. Није затворен списак. 

Nabroajo si sve zakonske norme (osim kukastih krstova koji nigde nisu zabranjeni i ljudi ih nose slobodno bez posledica).

Ni jedna moralna norma na vidiku... a bas me zanima da cujem koje su

Подели на овим сајтовима

пре 2 минута, Вилер Текс рече

ДВНФЕ9БЕБНЊОВС МАЦАСФГЕПЊ Сцсшфљенвњепоу812фбб јаскцс

ОВО ЈЕ УМЕТНОСТ! 

Ко каже да није прогласио је себе за примитивца :D

E tako. Sad ti upadam na gajbu s drugarima da ti polomimo kompjuter na kome si napravio ovu uvredu za svakog zivog coveka u srbiji! Ti si monstrum i neprijatelj srbije! 

naravno, posto i sam neguyjes takvo razmislajanje ocekujem da se na opires vec da nam se pridruzis u demoliranju komojutera na kojem je nastalo ovo svetogrdje... spremi se :D

Stobom imam osecaj kao da objasnjavam polinome nekome ko ne zna sta je to "plus".

E, evo tvoj drugar pomenu kukaste krstove. Jel mislis da su ove karikatirue opasnije po javno zdravlje od istetoviranih kukastih krstova na bazenima?

Подели на овим сајтовима

пре 8 минута, cloudking рече

Sta te tebe briga? Jesi ti crtao? Jel te neko tera da konzumiras? Ako Teksu Vileru nesto nema poentu onda to nesto treba da se unisti? Nije li ovo malo ego trip?

Sta fali konceptu "ako teksu vileru nesto nema poentu onda teks viler tome nece poklanjati svoju paznju"?

Koj izakljucak? Dobro za koga? Lose za koga? Na koji nacin lose?

Oho, spustili smo puske i nozeve da pricamo malo o "kritici"? :D

Jel me sad ono zajebavas? Upali na ilzobu pocepali radova a ti mi sad rto prodajes kao "kritiku" :D Umetnicka kritika je umetnost sama po sebi a ovi momci nisu pord kritike ni prosli... cuj "kritika" e i ti umes da nasmejes majke mi :D

E ovde se vidi da si pogubljen s realnoscu. Za tebe je isto nacrtati crtez i nasilje?  opet, ko je tebi dao da odlucujes sta je normalnao a na kraju ko ti je dao za pravo da ono sto proglasis za nenormalno- unsitavas?

Jel ozbiljno ne vidis problem u tom razmisljanju? Ozbiljno te pitam.

Нисам то рекао. Опет машиш Клаудекинже. Рекао сам да ако нешто нема сминла није уметност нема никаквог умећа.

Ја говорим о критици и ако си читао, рекао сам да ненормална акција изазива ненормалну реакцију. 

Нит је требало да буде овакве умоболне изложбе нити оваквоу упадања. Што не значи да "уметници" нису сад испали слепци јер кукају као цурици када на провокацију добију адекватан одговор.

Твојом логиком би сада неко могао да нацрта карикатуру нпр. силовања или геноцида над Србима и Јеврејима и ти би рекоа а то је уметност. Није него за робију. У нексе ствари се не дира.

Пошто је теби алес релативише,јасно је да не можеш да расуђујеш о добру и злу.

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...