Jump to content

Слике форумаша

Оцени ову тему

Препоручена порука

• Одговори 11.6k
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

пре 7 минута, Juanito рече

Мислим да су ове фабричке:

12 могу да буду превише тврде за почетак. Однеси код неког мајстора да подеси врат. За то имаш један "шраф" унутра одмах испод жица, ал не препоручујем да радиш сам. Осим тога, можда буде заменио или дотеривао "saddle" и "nut" да жице лепо "легну".

Пре свега му кажи да оћеш мало тање жице - 11. Или чак 10 ако оћеш да буде баш меко - ал то не препоручујем пошто је звук са њима превише "слаб".

• Свиђа ми се 1

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

пре 11 минута, Grizzly Adams рече

12 могу да буду превише тврде за почетак. Однеси код неког мајстора да подеси врат. За то имаш један "шраф" унутра одмах испод жица, ал не препоручујем да радиш сам. Осим тога, можда буде заменио или дотеривао "saddle" и "nut" да жице лепо "легну".

Пре свега му кажи да оћеш мало тање жице - 11. Или чак 10 ако оћеш да буде баш меко - ал то не препоручујем пошто је звук са њима превише "слаб".

Za početak će sigurno da ga bole prsti kako kod da namešta vrat ili spušta žice... da ne rizikuje da mu neki "majstor" nešto zezne...

пре 2 часа, Juanito рече

Ouch!

Razmaženko! :D

А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу.

Подели на овим сајтовима

Управо сада, Avocado рече

Za početak će sigurno da ga bole prsti kako kod da namešta vrat ili spušta žice... da ne rizikuje da mu neki "majstor" nešto zezne...

О да. Кад кажем "мајстор" значи неко ко се тиме бави и има добре оцене.

То је рутинска ствар и не би требало да буде скупо.

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

пре 3 минута, Grizzly Adams рече

О да. Кад кажем "мајстор" значи неко ко се тиме бави и има добре оцене.

То је рутинска ствар и не би требало да буде скупо.

У радњи у којој сам купио имају мајсторе који то раде. Ако ли нешто захебу, платиће они, две године важи гаранција.  

Него, да ли 11 и 12 могу да се мењају без да се гитара подешава сваки пут кад се прелази с једне дебљине на другу?

Подели на овим сајтовима

пре 8 минута, Juanito рече

У радњи у којој сам купио имају мајсторе који то раде. Ако ли нешто захебу, платиће они, две године важи гаранција.  

Него, да ли 11 и 12 могу да се мењају без да се гитара подешава сваки пут кад се прелази с једне дебљине на другу?

Требало би да се мало "затегне" врат када се повећа дебљина (и обрнуто):

http://acousticguitar.com/how-to-adjust-an-acoustic-guitar-truss-rod/

-

Напомена: Прво ставиш нове жице (мењај једну по једну, не скинеш све одједном), па их пустиш један-два дана да се гитара прилагоди новој тензији. Па онда видиш да ли треба да нешто подешаваш или све изгледа ок. Немој "унапред да подешаваш". Што рече Доналд - "premature optimization is the root of all evil". ;)

• Свиђа ми се 1

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

Подели на овим сајтовима

Iz umuzganog ogledala vam mase jedna beba koja mami vec mesecima ne da da vam se javi... Ovu sliku postavljam jer me je Grizli onomad optuzio da sam stalno trudna-evo, nisam vise :D (a nisam ni opet, al' to n'umem da dokazem).

19961576_2024229717850610_9144225416905824916_n.jpg

Подели на овим сајтовима

evo ga nas Nidzojla....

Capture.PNG

''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''
(Св.Нектарије Егински)

ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама

Подели на овим сајтовима

пре 11 минута, Grizzly Adams рече

Где ли се загледао...

ko zna...to je u Nevskom...mozda trazi svoju drugu polovinu...:D

''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''
(Св.Нектарије Егински)

ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...