Jump to content

Слике форумаша

Оцени ову тему

Препоручена порука

• Одговори 11.6k
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

пре 1 минут, Лапис Лазули рече

Mnogo si ti tvdoglav za jednog buduceg monaha, ccc :)))

Kada znam da sam u pravu.  :naklon:  :)))

"Лажно смирење је смирење које има потребу да се покаже. На првом месту, то је смирени изглед (кад кроз понашање и изглед глумимо смиреног човека). Као друго, то је коришћење "смирених" речи и фраза: човек говори о себи да је велики грешник и гори од свих, а ако га у реалности неко увреди он се одмах буни и врло ревносно брани своја права. Као треће, лажно смирење се показује у томе што човек понавља неке научене смирене фразе, рецимо изреке Светих о смирењу, сматрајући да он мисли тако искрено, док смисао тих изрека уопште не долази до његовог срца."

Схиархимандрит Авраам

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, Juanito рече

Кажипрст и мишић између палца и кажипрста. Оће д отпадну. 

Ha, bila sam uverena da to vremenom nestane :D 

paradoks_zpsjpf2fhnf.jpg

Lilies that fester smell far worse than weeds.

Shakespeare

Подели на овим сајтовима

пре 10 минута, Juanito рече

Обрати пажњу да притисак левом руком не буде више него што је неопходно. Само минимум да се лепо чује нота.

Нпр. :)

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

пре 23 минута, Juanito рече

Води рачуна шта радиш са шаком да је не би повредио. Ако осећаш напетост, а нарочито бол, мораш да станеш! Много је боље да одмах паузираш 30-так секунди, и после наставиш, него да се доведеш у ситуацију да не можеш да свираш.

Подели на овим сајтовима

пре 58 минута, Grizzly Adams рече

Обрати пажњу да притисак левом руком не буде више него што је неопходно. Само минимум да се лепо чује нота.

Нпр. :)

“Lead” ми није уопште проблем. У односу на остале жичане инструменте које сам свирао, летим буквално са јако мало притиска. “Отворени акорди” за нојансу теже, али ни они нису проблем, само вежба фали. Али F и екипа, братеее... А имам осећај да би жице мало требало спусти, ал ћу ипак питати неког искуснијег. 

Подели на овим сајтовима

1 hour ago, Juanito рече

Чуо сам и ја да нестане, ал тек ми је трећи дан...

Iz nekog razloga sam mislila da sviraš godinama.

paradoks_zpsjpf2fhnf.jpg

Lilies that fester smell far worse than weeds.

Shakespeare

Подели на овим сајтовима

Управо сада, Juanito рече

“Lead” ми није уопште проблем. У односу на остале жичане инструменте које сам свирао, летим буквално са јако мало притиска. “Отворени акорди” за нојансу теже, али ни они нису проблем, само вежба фали. Али F и екипа, братеее... А имам осећај да би жице мало требало спусти, ал ћу ипак питати неког искуснијег. 

Свака нова гитара иде код "доктора" на дотеривање мало, то је неизбежно.

Осим тога, провери које жице имаш. Мислим на дебљину. За почетак би вероватно било добро да ставиш 11, оне би требало да буду пуно мекше.

Препоручавам:

81ymmMJmMtL._SX425_.jpg

https://www.amazon.com/Elixir-Strings-Phosphor-Acoustic-011-052/dp/B000A6EUSW/

• Свиђа ми се 1

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, Paradoksologija рече

Iz nekog razloga sam mislila da sviraš godinama.

Тамбуру прво, па онда бузуки. На тим инструментима се ретко свирају акорди и ритам, готово увек соло. Гитару тек почео јер сам видео да жемске више воле гитаристе од тамбураша.

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...