JESSY Написано Август 20, 2017 Пријави Подели Написано Август 20, 2017 О, Пресвета Владичице, Дјево Богородице! Прими усрдну молитву нас који се клањамо чудотворној икони Твојој "Страдалној", милостиво посети смерне и грешне слуге Своје, не остави нас да пропаднемо у безакоњима својим, буди Помоћница и Заштитница свим Православним Хришћанима, и у часу кончине живота нашег буди Заступница наша, о, Пренепорочна! Помилуј нас милошћу Сина Твога, Господа нашег Исуса Христа и Својим материнским заступништвом избави нас вечних мука. Амин. Благовесник је реаговао/ла на ово 1 ''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''(Св.Нектарије Егински) ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
JESSY Написано Август 20, 2017 Пријави Подели Написано Август 20, 2017 У НЕДЕЉУ Препуна милости, Пречиста Дјево Богородице, Мајко милосрђа и човекољубља, веома велика Надо и Уздање наше! О, Мајко Возљубљеног, веома жељеног и изнад сваке љубави узвишеног Спаситеља Исуса Христа, Човекољупца и Бога мога, Светлости помрачене душе моје! К Теби ја многогрешни и без наде у другога прилазим, Изворе милосрђа и човекољубља. Помилуј ме, помилуј ме, вапијем к Теби болно, смилуј се на мене рањенога, међу љуте разбојнике палога, и са хаљином у коју ме обуче отац. Авај мени који лежим наг и без учињених добрих дела! Засмрдеше и труну ране моје од неразумног живота мога. Заштитнице моја, Пресвета Богородице, молим Те понизно, погледај на мене милостивим оком Својим, и не презри мене помраченог и целог укаљаног, свог у варљиву сласт утопљеног, и у грех палог, без наде да могу сам да устанем. Смилуј се на мене и пружи ми руку помоћи, подигни ме из дубине грехова, о Радости моја! Извуци ме, избави ме од оних који су ме опколили, и нека засија светлост лица Твога на слугу Твога. Спаси пропалог, очисти нечистог, подигни у зло палог, јер Ти све можеш, јер си Мајка Бога Који може све. Излиј на мене милост срца Свога, и дај и мени да имам срце милостиво. Тебе као једину и истиниту наду стекох у животу своме. Не одбаци мене који к Теби прилазим, но погледај на тугу моју, Дјево Богородице! Душевне жеље моје и ове молитве прими и спаси ме, Посреднице спасења мога! Амин. * * * * * AnaLaz је реаговао/ла на ово 1 ''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''(Св.Нектарије Егински) ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
JESSY Написано Август 21, 2017 Пријави Подели Написано Август 21, 2017 У ПОНЕДЕЉАК Од нечистих уста мојих прими молитву ову, о Пречиста, Чедна и Непорочна Дјево Богородице! Не оглуши се о речи моје, о Радости моја, но ме погледај и помилуј, Мајко Творца мога! За време живота мога не одступај од мене, јер си Господарка моја и на Тебе сву наду своју полажем. Стога и у време смрти моје дођи ми, Помоћнице моја, и не посрами ме ни тада. Знам, знам, Дјево Пречиста, за многе грехове сам крив, и као покајник дрхтим помишљајући на час суда. Но, Радости моја, покажи ми тада лик Свој, излиј на мене милост Своју, Заступнице спасења мога. Очисти ме, Господарице, уклони гнев злих духова и страшна и одвратна испитивања њихова. Избави ме злоба њихових и сву тадашњу тугу и жалост моју у радост претвори, светлошћу и светошћу Својом. И удостој ме да без тешкоћа прођем крај начала и власти таме и да се удостојим да се поклоним на Небесима Христу Богу нашем, који вечно у слави пребива са Беспочетним Оцем Његовим и Пресветим и Благим Духом Његовим у све векове векова. Амин. AnaLaz, Матусал and АлександраВ је реаговао/ла на ово 3 ''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''(Св.Нектарије Егински) ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
ГрешниСлуга Написано Август 23, 2017 Пријави Подели Написано Август 23, 2017 Ево пост се приближава крају. Како издржавате искушења ? Да ли ће те наставити да постите ако се причестите у понедељак на празник ? Џеси хвала на молитвама JESSY је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Gligorije Написано Август 23, 2017 Пријави Подели Написано Август 23, 2017 На сам празник Госпојине се не пости јер пада у понедељак сем ало ниси заветован или монах у крајњем случају, разрешен је пост на сам дан празника Благовесник and JESSY је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
ГрешниСлуга Написано Август 23, 2017 Пријави Подели Написано Август 23, 2017 пре 13 минута, Gligorije рече На сам празник Госпојине се не пости јер пада у понедељак сем ало ниси заветован или монах у крајњем случају, разрешен је пост на сам дан празника Па да, знам да се не пости, али ето рекох, зависи од особе до особе. Можда неко неће да скрнави Свето Причешће мрсном храном. Опет кажем зависи од особе до особе, па зато питам за мишљење Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Тихон Написано Август 23, 2017 Пријави Подели Написано Август 23, 2017 пре 47 минута, ГрешниСлуга рече Можда неко неће да скрнави Свето Причешће мрсном храном. Мислим да се вараш у вези са овим поређењем. Благовесник and Жика је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
JESSY Написано Август 23, 2017 Пријави Подели Написано Август 23, 2017 па ништа...како ко осећа...искрено, мени ће јако пријати нешто конкретно... ипак је празник и треба га лепо прославити... AnaLaz and ГрешниСлуга је реаговао/ла на ово 2 ''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''(Св.Нектарије Егински) ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
ГрешниСлуга Написано Август 23, 2017 Пријави Подели Написано Август 23, 2017 пре 2 часа, Тихон рече Мислим да се вараш у вези са овим поређењем. Лична ствар, вероватно грешим. То је ствар моје слабости, оскрнавићу се тако што ћу да се преједем, јер сам склон стомакоугађању. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
JESSY Написано Август 23, 2017 Пријави Подели Написано Август 23, 2017 Мајко небесна, учини ме скривеним златом у најскривенијој ризници Твојој: да нико не зна за мене осим Тебе. Јер докле ме Ти знаш ја сам знан; докле ме само људи знају, моје је име - сумња. Св. Владика Николај AnaLaz, АлександраВ and Благовесник је реаговао/ла на ово 2 1 ''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''(Св.Нектарије Егински) ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
JESSY Написано Август 25, 2017 Пријави Подели Написано Август 25, 2017 Псалам Богородици Госпођо,што се буне људи, што ми досађују,буром страха и ужаса посрами их и обори их: нека нас покрије десница твоја; растерај облаке безакоња наших, узми тешко гртеховно бреме с наших плећа. Приђите к Њој сви уморни и натоварени и даће мир душама вашим, приступите к Њој у искушењима вашим и осветићете се блистањем славе и лика Њеног, благословите Је свим срцем вашим,пуна је земља милости Њене. AnaLaz and Благовесник је реаговао/ла на ово 2 ''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''(Св.Нектарије Егински) ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Благовесник Написано Август 25, 2017 Пријави Подели Написано Август 25, 2017 Do Hrista se ne moze mimo Bogorodice. Ako bi do Hrista mimo Bogordice, bez nje u nasem crkvenom zivotu, sklanjajuci je sa njenog mesta u Crkvi (sto su ucinili sektasi protestanti), onda trazimo nekog svog zamisljenog Isusa, a ne biblijskog i evandjelskog. U Presvetoj djevi Mariji pocinje nas Zavet i ona je majka nase Crkve jer ju je rodila, rodila je Telo Crkve, pa je i potpuno prirodno da joj se ukaze i ukazuje dostojano postovanje! I kroz evharistiju, i kroz pesmu, molitvu, celiv, post i druga dobra dela. I zato, kada se molimo Majci Bozjoj, ona ne moze drugo nego upucivati molitvu njemu - svom Sinu, Gospodu i Spasu nasem Isusu Hristu. Ona je sva prozeta Bogom! Usudjujem se reci da je molitva njoj najsigurniji put do Hrista jer ona ne moze drugo nego se pokazati zastupnicom za one koji joj pribegavaju! JESSY, AnaLaz, ГрешниСлуга and 1 члан је реаговао/ла на ово 3 1 ,,Јер Отац не суди никоме, него сав суд даде Сину, да сви поштују Сина као што поштују Оца!" Јеванђеље, Јн 5:23 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Gligorije Написано Август 27, 2017 Пријави Подели Написано Август 27, 2017 Срећан празник и предпразништво Мајке Божије !!! Свемилој све најдражој О Дај нам да тебе Мати Божија заволимо свагда да наша срца куцају тишином Сина Твога спаситеља и Бога и твога и мога Да очи наше у небо гледају и Теби се Свемилостивој предају. Чекајући радост осмога дана , у овом животу избави, избави , Сведобра својом једном сузом мене једнога у греху поробљенога . Христе мој Утехо моја спаси ме мили драги спасе од ове чермне туге срца и мога тартара спаси ме од ове чамотиње и сете ја само желим да будем твоје мило и драго јеванђелско дјете + Лаку ноћ+++ Благовесник, AnaLaz and JESSY је реаговао/ла на ово 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
JESSY Написано Август 27, 2017 Пријави Подели Написано Август 27, 2017 ''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''(Св.Нектарије Егински) ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука