Jump to content

Da li Amerika klizi u haos

Оцени ову тему

Препоручена порука

29 minutes ago, haveaniceday said:

Gde god da zive crnci, neki protesti protiv policijske brutalnosti, izgleda da su svi policajci u svim zemljama rasisti prema crncima...

Ma jok... nagovorio ih lokalni ogranak američkih demokrata i CNN...

А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу.

Подели на овим сајтовима

2 hours ago, Tumaralo. said:

Ti si pričao o tome kako je u globalu "poslednijh par godina..."  kako "ne stradaju samo crnci ali uglavnom stradaju crnci..."

I ja sam dao objašnjenje zašto je tako u globalu.

Nigde nisam spomenuo ovaj pojedini slučaj.

Čiji svi bitni aspekti nisu ni pouzdano utvrđeni.

Не изврћи.

Генерална употреба полиције је генерално оправдана.

Овдје је тема убиство ненаоружаног човјека од стране полицајца и нереди који су настали због тога. И ја сам рекао да су људи бијесни јер је овај случај ( дакле случај неоправдане силе ) један од многих таквих - а не генералне уоптребе полицијске силе против криминалаца, а на што се једино твој коментар може основано односити.

Изврћеш ми ријечи као да сам говорио о теми о генералном криминалитету, док је суштина мојих ријечи била да је овај појединачни случај неоправдана употреба силе која се стално понавља - неоправдано.

А за ово болдовано - да нису сви аспекти овог случаја утврђени... Званична државна аутопсија каже да је умро од коронавируса што је било убрзано због ситуације у којој се нашао (да му полицајац гази врат иако је он ненаоружан и безопасан); док независна аутопсија каже да јесте умро од гушења.

Уколико је умро од гушења - онда га је полицајац убио. Уколико је умро од короне, али само зато јер га је полицајац довео у такав положај да му се стање погорша и постане фатално - онда га је полицајац убио.

Довољно разјашњено.

2 hours ago, Tumaralo. said:

Ovo je prošlo gotovo nezapaženo.

Jer nije podobno za ekploataciju u borbi za moć između različitih rasa i etniciteta.

Прошло је незапажено јер бијелци у САД немају колективни осјећај да су дискриминисани од стране полиције. Али је прошло кроз све медије, па и оне за које тврдиш да желе да експлоатишу и подстичу међурасне сукобе, јер си поставио линк са Си-Ен-Ена, једне од најгорих мејнстрим телевизија.

Дакле прошло је кроз медије ( као и оно малтретирање душевно болесног бијелца од стране црнаца на Фејсбук лајвстриму само зато јер је бијелац ).

Само бијелци нису бијесни. Али црнци вала јесу и реагују на сваки овакав случај.

Ја и мислим да црнци гријеше са таквим ставом и са оваквим понашањем, али је нетачно на основу тога рећи да злочини над бијелцима пролазе незапажено.

1 hour ago, haveaniceday said:

bukvalno 99 % slucajeva gde policija ubije nekog - razlozi su opravdani

Буквално?

Што Википедија каже - Citation needed.

А опет, чак и да узмемо да је 99% полицијских убистава оправдано - то нема никакве везе са овим случајем, јер је смрт Флојда случај неоправдане полицијске силе.

Imas na youtube policijske kanale, gde vidimo sa njihovih kamera sa cim se oni sve susrecu. Pa ti nisi svestan sta sve tu moze da se vidi. Pogledaj malo i drugu stranu.

Да, сусрећу се са лудацима и болсеницима који машу ножевима, пиштољима, пријете им шта све већ не.

Само што је у овом случају Флојд лежао на земљи, на стомаку, везан, немоћан да било коме науди и њему је таквом полицајац још поврх свега сјео за врат. С обзиром да је могао само лећи човјеку на леђа и држати га прикованим за земљу, то је било неоправдано.

ovo je jedan od retkih slucajeva gde su u pravu. A palili su isto i za ferguson. A ispostavilo se da je u fergusonu covek pokusao da otme pistolj policajcu, covek (mladic) koji je visok 2 metra i tezak 100 kila, i taj isti mladic je pre toga opljackao prodavnicu tako sto je usao, uzeo sta hoce i zuznuo samar prodavcu. Al ih to nije sprecilo da pale i zare i pricaju kako je u pitanju rasizam.

Да, али то је за случај у Фергусону. А ово је случај за Флојда.

Бабе и жабе.

policija  u SAD mora stalno da se sukobljava sa najgorim bandama koje su uglavnom crnacke i latino americke: bloodz, creeps, ms13 i ostale.

Али те банде не оперишу у свим савезним државама са истим интензитетом, а америчка полиција је посвуда истоврсно милитаризована.

Чини се да је ипак ту у питању нека неоправдана диспропорција.

Али небитно чак и то. Америчка полиција се и раније суочавала са бандама, па никада није добијала оружје од војске све до посљедњих 20-30 година. А то оружје је опет беспомоћно или просто претјерано у борби са таквим бандама, јер оне немају оклопна возила и напредно оружје. Само имају добру организацију, везе и корумпирану полицију.

Evropska ili japanska policija nemaju nista od toga na "tanjiru". Samim tim to je uzrok sto je policija u SAD vise militantna.

Као си заборавио на "нереде" ( тачније побуну ) у Лондону, Жуте прслуке, мигрантску кризу, албанске нарко картеле... Па опет европске полиције ни да се приближе америчкој.

Ja mislim da je bes u pitanju, ali taj bez nije uzrokovan toliko ponasanjem policije, vec time sto im demokrate i mediji vec duze vreme pune glavu o sistematskom rasizmu i ostalim glupostima, a zapravo je u pitanju redak slucaj policijske brutalnosti.

Ја бих прије рекао да је разлог што је обичан црначки народ осјетио на својој кожи државну репресију, па им је мало прекипило. А прекипило је и бијелцима који желе да им помогну, или који су комуњаре. Ех шта ћеш... има и црвених...

U zemlji od 300 milki ljudi, u klimi kakvoj ima amerika ( sa bandama, mafijama i ostalo) moras da vidis te slucajeve. Posebno sto svi govore isti jezik, gledaju istih par televizija i ostalo.

Valja staviti stvari u kontekst. Porediti evropu i ameriku je besmisleno, posebno sto se tice policije.

Па и гледам контекст. Енглеска, Француска и Њемачка такође имају значајне мањине које су још затвореније од америчких црнаца. Европа трпи протесте и нереде и немире и побуне ( дакле контекст је исти ), али полиција опет није постала псеудо војска.

Једина разлика је ниво бијеса код мањине. Црнци су невјероватно бијесни на државну апаратуру и околности које их спутавају. Муслимани у Европи нису, јер су тек стигли и јер западноевропске државе им чак повлађују у неким стварима.

И зато да искористим твој аргумент, да се мора гледати на прави контекст, и поново се вратим на Тумарала - контекст је неоправдана полицијска сила због које је убијен човјек без разлога. Нереди који су настали су глупост, али одговарати на овај случај бацањем статистика о генералној стопи криминалитета црнаца је неоправдано, јер везе нема са конкретним случајем.

• Свиђа ми се 1
Подели на овим сајтовима

1 hour ago, Tumaralo. said:

Ovo je prošlo gotovo nezapaženo.

Jer nije podobno za ekploataciju u borbi za moć između različitih rasa i etniciteta.

Zapravo je prošlo mnogo zapaženije nego što bi se očekivalo jer je primena sile bila potpuno opravdana... nesrećna... ali opravdana... lik je potegao rukom za pojas (vidi se i na ovom klipu samo su pauzirali pre pucnjave)... verovatno da namesti pantalone, jer je bio jako pijan i sludjen od njihovih instrukcija ali uradio je nešto na šta bi svaki obučeni i skoncentrisani pandur reagovao pucanjem.

Takodje, radi konteksta i opasnosti u kojoj je pandur verovao da je... Daniel Shaver je prijavljen jer je nišanio puškom kroz prozor hotela... što se ispostavilo kao tačno samo je puška vazdušna...

Floyd je prijavljen jer je navodno kupio pljuge falsifikovanom novcanicom i onda blejao na parkingu i svađao sa sa prodavcima tj. nije hteo da vrati pljuge. Bio je savladan mnogo pre nego što su ga udavili i bez ikakve opasnosti po pandure.

Potpono neuporedive situacije... i  meni veoma indikativne pošto na više mesta vidim ovu priču pa slutim da je najgori primer zloupotrebe policijske sile prema nekom belcu u Murici nešto što uopšte nije zloupotreba... a to se poredi sa hladnokrvnim davljenjem.

А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу.

Подели на овим сајтовима

47 minutes ago, Avocado said:

Ma jok... nagovorio ih lokalni ogranak američkih demokrata i CNN...

Jeste, svi su svuda rasisti prema crncima. Svaka policija u svakoj drzavi i samo prema crncima.
U svetu u kom imas poznate crne muzicare, repere, politicare, intelektualce, autore - svi su rasisti prema tim istim crncima. U isto vreme milioni ljudi voje jay z-a i mrze ga jer je crnac.

To je bas onako logicno i smisleno.

• Свиђа ми се 1
Подели на овим сајтовима

58 minutes ago, Срндаћ said:

А опет, чак и да узмемо да је 99% полицијских убистава оправдано - то нема никакве везе са овим случајем, јер је смрт Флојда случај неоправдане полицијске силе.

I sa time se svi slazemo. Al se ne slazemo sa idiotskom naracijom da postoji neki sistematski rasizam svuda i da je policija u americi brutalna, eto tek onako... rasisti bez ikakvog razloga jedva cekaju da vide nekog crnca pa da ga ubiju. Naravno azijate ne ubijaju, samo su prema crncima rasisti.

Ја бих прије рекао да је разлог што је обичан црначки народ осјетио на својој кожи државну репресију, па им је мало прекипило. А прекипило је и бијелцима који желе да им помогну, или који су комуњаре. Ех шта ћеш... има и црвених...

Jadni americki crnci evo svaki dan dozivljavaju drzavnu represiju. I treba da lome i da pale, svi ovih crnci od 20-30-40 godina zrtve drzavne represije. Zamisli koliku su drzavnu represiju dozvilajvali mladici u 1970, 1980, 1990.. prosto nisu mogli da zive.

Али те банде не оперишу у свим савезним државама са истим интензитетом, а америчка полиција је посвуда истоврсно милитаризована.

Sto bi ti rekao "citation needed".

Као си заборавио на "нереде" ( 

тачније побуну ) у Лондону, Жуте прслуке, мигрантску кризу

Je l ti neredi i pobune izgledali ovako:

албанске нарко картеле... , Па опет европске полиције ни да се приближе америчкој.

Isto kao sto ni albanska mafija i kriminalci u evropi ne mogu da se mere sa bandama i karetlima koji su operirali i operiraju u americi.

И зато да искористим твој аргумент, да се мора гледати на прави контекст, и поново се вратим на Тумарала - контекст је неоправдана полицијска сила због које је убијен човјек без разлога. [\quote]

Подели на овим сајтовима

59 minutes ago, Срндаћ said:

И зато да искористим твој аргумент, да се мора гледати на прави контекст, и поново се вратим на Тумарала - контекст је неоправдана полицијска сила због које је убијен човјек без разлога. Нереди који су настали су глупост, али одговарати на овај случај бацањем статистика о генералној стопи криминалитета црнаца је неоправдано, јер везе нема са конкретним случајем.

Meni je simpaticno kako vi progresivci i sjwovi volite da skacete.
Ubacili ste u pricu neki rasizam, i onda pokusavate da ovo ubistvo predstavite kao neki tu rasizam i skacete levo desno, sa rasizma na konkretno ubistvo.
A tumaralo covek lepo prica, narativ je lazan, rasizam u americi i evropi skoro pa ne postoji, a sigurno nije sistematski.

Ko veruje da je ovo ubistvo neka odlika rasizma taj je idiot, evo slike ubice i njegovih saucesnika, kako vidite diverse crew.

PRI_153561895.jpg?quality=90&strip=all&z

Подели на овим сајтовима

Да, сусрећу се са лудацима и болсеницима који машу ножевима, пиштољима, пријете им шта све већ не.

Само што је у овом случају Флојд лежао на земљи, на стомаку, везан, немоћан да било коме науди и њему је таквом полицајац још поврх свега сјео за врат. С обзиром да је могао само лећи човјеку на леђа и држати га прикованим за земљу, то је било неоправдано.

Boze gospode, koliko si ti spreman da skaces sa narativa na narativ i da pokusavas da podvalis da tvoji sagovornici misle da ovo "nije ubistvo" ili da je na neki nacin opravdano. Sa kim se ti raspravljas i o cemu?  Je l ti citas sta mi pisemo uospte ili samo teras sa imaginarnom pretpostavkom da mi mislimo da "ovo nije ubistvo" ili da je "na neki nacin opravdano".

Znas, to sto kritikujem proteste ne znaci da mislim da ovo nije ubistvo niti da je opravdano. Jer protesti nisu samo o "floydu" vec su organizatori protesta isti oni koji su palili i lomili za ubistvo u fergusonu i nisu se izvinuli i sada ih svi tretirate kao da imaju neki kredibilitet.

Подели на овим сајтовима

3 hours ago, Tumaralo. said:

Crnci čine 12 % populacije i izvrše preko 50 % ubistava u USA.

Sasvim je logično da crnci u proseku imaju mnogo više susreta sa policijom u odnosu na ostale rase i sasvim je logično da imaju više i takvih susreta sa fatalnim ishodom.

Kada se statistčki obrade podaci imajući u vidu stope kriminaliteta dolazi se do zaključka da su veće šanse da će belac biti ubijen nego crnac usled police brutailty.

Briga njih za statistike, oni bi malo da pricaju o statistikama kada im odgovara, malo o Floydu kada im odgovara.
Floyd je covek ubijen krvnici, ali jasno je kao dan da motiv nije rasizam, i da motiv protesta nije "pravda za floyda" jer on pravdu dobija, vec  neki uzasno ruzni motivi.

Подели на овим сајтовима

WWW.B92.NET

Udar groma je pocepao najveću zastavu SAD na svetu. Ona se, inače, nalazi u državi Viskonsin.

"Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn

Подели на овим сајтовима

Пре сат времена, obi-wan рече
WWW.B92.NET

Udar groma je pocepao najveću zastavu SAD na svetu. Ona se, inače, nalazi u državi Viskonsin.

Znamenje koje je više od simbolike. 

• Свиђа ми се 1

Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба.

Подели на овим сајтовима

пре 2 часа, Juanito рече

WTF?

Državna autopsija je zaključila da nije umro do gušenja već od zastoja srca, a pomenuto je da je imao koronu i blažu dozu metamfina i još neke droge, i da je bio sav isprebijan po tijelu sa masnicama i ogrebotinama, za razliku od privatne koju je angažovala porodica gdje su utvrdili da je umro od gušenja. 

Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба.

Подели на овим сајтовима

пре 2 минута, Justin Waters рече

Državna autopsija je zaključila da nije umro do gušenja već od zastoja srca, a pomenuto je da je imao koronu i blažu dozu metamfina i još neke droge, i da je bio sav isprebijan po tijelu sa masnicama i ogrebotinama, za razliku od privatne koju je angažovala porodica gdje su utvrdili da je umro od gušenja. 

ОК, него се питам колико је још наводних смрти од короне лажно...

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...