Jump to content

Vakcinacija, tema oko koje nema pogovora. TAČKA. Ovih 7 činjenica to potvrđuje i svi treba da ih znamo

Препоручена порука

7 hours ago, Justin Waters said:

Otlud vam ovakve nebuloze? 

Nije napravljen tako malen čip koji bi imao mogućnost RFID, a i kad bio ne bi imao mogućnost kontrole uma zato bi baš morala da buse sofisticirana tehnologija koja za sad ne postoji. Dosad najmanji RFID čip je veličine 0.14mm, što je veće nego sama ljudska ćelija. 

Bio nano čip nije nikakav čip nano veličine nego uređaj koji se koristi u dijagnostici oboljenja. 

biosensors-bioelectronics-programmable-b

Спознај своју грешност у гордости и нетрпељивости, и смири се под јаку руку Божију, не кривећи никога осим себе. Тада ћеш видети помоћ Божију: како те Бог умирује и код оних који ти се супротстављају ствара наклонст срца према теби.Треба се прво очистити, а онда чистити,себе умудрити,а онда умудривати,постати светлост,а потом просветљивати,приближити себе Богу,па приводити,осветити, а онда освећивати.

Подели на овим сајтовима

пре 10 часа, Bokisha рече

We have demonstrated a passive RFID based platform for labeling cells as a stepping stone towards chronic intracellular monitoring. We have fabricated and delivered patterned, multi-layer structured μTags into living

Em što je pasivan RFID, em što nije čip, nego "naljepnica" - tag koja ne može nikakve signale da šalje niti da se preko nje upravlja daljinskim putem. 

Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба.

Подели на овим сајтовима

On 4/26/2020 at 1:19 PM, Натан said:

Један си од ретких присталица вакцинације са овако здравим ставовима.

Само, што се тиче решења као што је ''udaljavanje/proterivanje iz zajednice'', мислим да оно у највећој мери штити принцип личне слободе и физичког и психичког интегритета.

Али, то под претпоставком да вакцинаши имају власт и доносе одлуке.

У обрнутом случају, они иду у ограђени део државе, па нека се играју шприцевима до миле воље. :buba:

Nisam mislio bukvalno, vec kao retoricku alternativu tome da je jedino moguce resenje prisila, Boze sacuvaj da radimo takve stvari, ali sam naveo primer nekih obdanista i skola koje odbijaju nevakcinisanu decu.
Ja verujem da je svako odgovoran za sebe. I da se ljudima ne sme mesati u zivot. Pa kako bude. A odgovorni smo i da suzbijamo lazne vesti i kvazimedicinu, da ubedimo svoje sugradjane, a ne da ih prisiljavamo na svoju volju. Gde je glas protiv antivakcerstva svih ovih godina? Ako je i bio, ja nisam nesto primetio. Treba se angazovati, jer zivimo u zajednici. Ali ne angazovati se na prisilu, nego na opste informisanje, da se istrebe pogresne informacije. A antivakcerstvo jeste naopak trend, bazirana na strahu i dezinformacijama.

• Свиђа ми се 1
Подели на овим сајтовима

On 4/26/2020 at 5:50 PM, dragisa said:

prvo otkud nekome pravo da bilo koga proteruje, ne vidim nikakav razlog da mene neko kinji ako ja ne želim da primim nešto u svoje telo.

ako bi tako posmatrali, proterivanje je takođe narušavanje moje slobode, ništa manje nego nasilna vakcinacija, te prema tome podleže istom rezonu: ko si ti da mene izbacuješ iz mog vlasništava.

ako je pak drugi scenario u pitanju a to je ovo ukidanje zdravstvenog osiguranja (mogućnosti lečenja) onda lepo ako je tako (mada je i to isto kao i prethodno navedeno) prvo da mi se vrate sve pare koje su do sada ulaćene po tom osnovu, drugo sam sebe oslobađam bilo kavih doprinosa društvu koje me ne želi i treće tražim nadoknadu usled diskriminacije ( ne mogućnost rada, zaposlenja, vrtića za decu ...itd)

odakle nekome ideja da ja treba njemu da odgovaram ili njemu da se saobražavam? mi smo slobodni da raspolažemo sa svojim telom onako kako mislimo da je trenutno najprikladnije a doprinosim društvu (u vidu plaćanja doprinosa) zato što želim benefite od toga. ako mi te benefite neko uskraćuje onda mora da mi ih nadoknadi.

alo ljudi pa niko nikom ovde bre nije "tata" pa da može da mi kaže marš u ćošak. može nešto da mi uskrati ali to ima onda da nadoknadi.

Bas tako, drustvo ne sme da se bazira na prisili, ako cemo normalno ziveti.

Подели на овим сајтовима

3 minutes ago, Иван ♪♫ said:

odgovorni smo i da suzbijamo lazne vesti i kvazimedicinu, da ubedimo svoje sugradjane

Ima ovde jedna stvar, ima ljudi koje je nemoguce ubediti, sta god da im predocis. (I ovde mislim na normalnu komunikaciju, bez poklapanja, bez ko je pametniji, jer onda ljudi ne zele od tebe da prihvate nista.) Imam ja u rodbini par slucajeva. To je ko sekta. Kad vise nema sta da ti argumentuje onda krecu neki apel na emocije, na veru (bolje reci kvaziveru), na boga, samo prirodno, kako sve to njihovo misljenje treba osetiti i sl. Pa kako Gejts oce da pobije pola sveta, a to radi vakcinama, nebuloze totalne. Dakle, to su neke stvari meni potpuno neshvatljive. Tu sam citao neke psihologe, kazu covek ako u necemu nadje svoju vrednost, ne pusta to lako. ,,Osecanje vrednosti uvek pobedjuje cinjenice." rece jedan dr. Kaze to je potreba za bitnoscu u zivotu i kontrolom. Pa si onda deo nekog drustva koje ,,spasava" svet od zle medicine. Mislim... To je vec momenat kada ne znam sta da kazem. Uputim recimo na neki talenat ako covek ima, da svoje osecanje vrednosti gradi na necemu konkretnom, a ne na lazima.

Подели на овим сајтовима

пре 32 минута, Иван ♪♫ рече

Bas tako, drustvo ne sme da se bazira na prisili, ako cemo normalno ziveti.

Država je po definiciji jedna dogovorena prisila nad pojedincem. Niko te ne pita da li ti hoćeš da staneš na crveno; ako ne staneš, bićeš kažnjen. Niko te ne pita da li i koliki porez želiš da platiš; ako ne platiš, dolaze ti izvršitelji da plene. Naravno, možeš da glasaš za one za koje smatraš da će uvesti niže poreze, ili da će ih bolje upotrebljavati na opšte dobro, ali bez obzira ko pobedi na izborima ti porez moraš da plaćaš.

Slično je sa vakcinacijom. Tvoja odluka ne utiče samo na tebe, već i na tvoje sugrađane. Ako se nedovoljan broj ljudi vakciniše, nema kolektivnog imuniteta i vraćaju se bolesti za koje smo mislili da su iskorenjene. I onda ljudi umiru. I šta tu raditi? Ok, informisati, ali miroljublje je obično pitkije i lakše prihvatljivije od nauke, koja je često komplikovana i teško shvatljiva. Zato u 21. veku imamo ravnozemljaše. I šta ćemo? Pa, ništa, pošto bi bilo glupo juriti odrasle ljude po ulici da ih vakcinišeš, i pošto ne možeš da odbiješ da lečiš nekoga ko uplaćuje zdravstveno osiguranje, smatram da bi onima koji odbijaju da se vakcinišu trebalo odbijati svakog meseca duplo veći iznos nego inače za zdravstveno. Hoćeš da dovodiš javno zdravlje u pitanje? U redu, ali ćeš onda više i da plaćaš. Nema druge. (Tu, naravno, ne mislim na sezonske vakcine ili na potencijalnu vakcinu protiv korone.)

porukom-dobrote-nahrani-gladnog.thumb.jpg.e6722ef9e536dc201ac006f5bb88acb0.jpg

Подели на овим сајтовима

6 hours ago, Justin Waters said:

We have demonstrated a passive RFID based platform for labeling cells as a stepping stone towards chronic intracellular monitoring. We have fabricated and delivered patterned, multi-layer structured μTags into living

Em što je pasivan RFID, em što nije čip, nego "naljepnica" - tag koja ne može nikakve signale da šalje niti da se preko nje upravlja daljinskim putem. 

ako si kvalifikovan i poznaješ materiju i imaš vremena ,pojasni malo nama laicima...tamo piše i ovo:

We are developing techniques to place micron-sized sensor chip inside each cell. It might revolutionize biochemical imaging by introducing the concept of replacing “passive” radiotracers with “active” IC chips.  This may open up an array of new biomedical applications that range from novel medical diagnostic and therapeutic tools that operate at single cell level to a novel class of autonomously operating intrabody nanobiosensors. These wireless bio-sensors can be used for autonomous, continuous-time, in vivo monitoring.

Očigledno se na nekom daljem razvoju radi ,kako ja razumem...

• Свиђа ми се 1

Спознај своју грешност у гордости и нетрпељивости, и смири се под јаку руку Божију, не кривећи никога осим себе. Тада ћеш видети помоћ Божију: како те Бог умирује и код оних који ти се супротстављају ствара наклонст срца према теби.Треба се прво очистити, а онда чистити,себе умудрити,а онда умудривати,постати светлост,а потом просветљивати,приближити себе Богу,па приводити,осветити, а онда освећивати.

Подели на овим сајтовима

4 minutes ago, Дејан said:

FB_IMG_1588084387281.jpg

ne razumem svrhu tvojih odgovora na moje postove koji nisu upućeni tebi. a na  ovoj temi ih ima nekoliko i nemaju smisla sa pitanjima

Подели на овим сајтовима

пре 5 минута, Bokisha рече

ne razumem svrhu tvojih odgovora na moje postove koji nisu upućeni tebi. a na  ovoj temi ih ima nekoliko i nemaju smisla sa pitanjima

Тачно тако, не разумеш.

Подели на овим сајтовима

Just now, Дејан said:

Тачно тако, не разумеш.

pa molim te objasni

Подели на овим сајтовима

пре 55 минута, Bokisha рече

ako si kvalifikovan i poznaješ materiju i imaš vremena ,pojasni malo nama laicima...tamo piše i ovo:

We are developing techniques to place micron-sized sensor chip inside each cell. It might revolutionize biochemical imaging by introducing the concept of replacing “passive” radiotracers with “active” IC chips.  This may open up an array of new biomedical applications that range from novel medical diagnostic and therapeutic tools that operate at single cell level to a novel class of autonomously operating intrabody nanobiosensors. These wireless bio-sensors can be used for autonomous, continuous-time, in vivo monitoring.

Očigledno se na nekom daljem razvoju radi ,kako ja razumem...

Nisam kvalifikovan rijetko ćemo takvog naći među nama...ali elementarne informacije može svako od nas istražiti. 

RFID..Radio Frequency Identification Data..može biti aktivan ili pasivan...oni koji su aktivni imaju u sebi bateriju koja jednokratno ugrađena i traje par godina i mogu da emituju signal. Robusni su u odnosu na mikronske veličine u kojima je riječ u ovom radu, a i kao takvi nisu još uvijek sofisticirani da bi neko dzojstikom upravljao kao na igrici. Pasivni pak nemaju nikakvu bateriju i mogu biti znatno manji i rade na principu očitavanja kada određen elektromagnetni talas prođe kroz njih. Pasivni RFID čipovi su ti kao ona naljepnica za automobil što se stavlja na šajbu ili kreditna kartica. Podaci koji mogu biti zapisani ne mogu se pročitati na daljinu, nego se mogu samo očitati uređajem iz neposredne blizine. Ove RFID mikronaljepnice služe da bi se pratile promjene u ćelijskom razvoju i uočile maligni procesi to tako što se određenim uređajem očitavaju podaci, nikako na daljinu iz neke laboratorije..Kao što policajac kad uperi RFID čitač ne može da pročita na naljepnici ništa osim onoga što je samim njenim kodom određeno, tako se ne može ni iz ovog biosenzora pročitati osim za šta je namjenjeno..

U svim slučajevima daleko je ova tehnologija od bilo kakvog daljinskog manipulisanja, a još manje da se instaliraju najobičnijom vakcinom. 

Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба.

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...