Jump to content

Зоран Ђуровић: Утук на Латиновића

Оцени ову тему

Препоручена порука

пре 3 часа, Ivan Marković рече

Tek je to početak. Tvoje delovanje ovde je sigurno makar malo doprinelo da dezišnmejkeri u Srbistanu procene da mogu da zatvore hramove. I tako, prvi put od Dioklecijana i Galerija na ovim prostorima je zabranjena Evharistija. Ono što nije na kraj pameti padalo Osmanlijama, Habzburzima, Hitleru i Titu, sproveo je novojavljeni Dioklecijan. Ja razumem da se ti, kao neko ko se najeo kvasca subotarskog raduješ zbog  toga, ali ću zato da. ti lupam minuse dok te ne anuliram. 

Иване, не знам чему толика хистерија. Није крај света. Проћи ће и ова зараза, све ће се вратити у нормалу, али свако треба да поднесе жртву.

Евхаристија није забрањена, забрањено је окупљање, Литургију ће служити они који имају моућност да је служе, ми остали ћемо се ммало стрпити, неће нам Бог то узети за зло.

Подели на овим сајтовима

• Одговори 294
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

Прочитао сам негде вест да је Патријарх послао допис свештенству Бг-карловачке епархије да сутра остану код домова, а да манастири никога не примају. Вероватно ће сутра у целој земљи служити само у манастирима и свештеници који станују поред цркава.

Подели на овим сајтовима

пре 6 минута, Дејан рече

Иване, не знам чему толика хистерија. Није крај света. Проћи ће и ова зараза, све ће се вратити у нормалу, али свако треба да поднесе жртву.

Евхаристија није забрањена, забрањено је окупљање, Литургију ће служити они који имају моућност да је служе, ми остали ћемо се ммало стрпити, неће нам Бог то узети за зло.

Ma ok. Histeriju imaš na Radio Televiziji Srbije. Nema veze. Važno je da im pokažemo da se ne slažemo jer već najavljuju pandemija na jesen...Inače znam da nam ovo neće uzeti Bog za zlo...

Подели на овим сајтовима

пре 7 минута, Дејан рече

Могу да се сложим са укупним тоном поруке, али ништа не узимам здраво за готово. То да ће све бити исто као раније, нико ти не гарантује. Јасно је да се свет мења и да улази нову епоху, а каква ће она бити за нас хришћане, то ћемо видети.

Подели на овим сајтовима

пре 10 минута, Дејан рече

Slažem se i da nije kraj sveta. Odo sad da nešto uradim po kući.

Подели на овим сајтовима

Ja predlozio pre neki dan a niko me nije cuo. Elem posto ima par pozitivnih svestenika mogli su na Sajmu da odrze liturgiju, znaci svi pozitivni laksi su slucajevi, tamo nikom ni maska nije potrebna, niko nije nikom pretnja i Bog da te vidi! ?

Nego bojim se da bi i hrabri talibani krenuli tamo da se priceste! ?

Jesus said to him, “Away from me, Satan! For it is written: ‘Worship the Lord your God, and serve him only.’'

Matthew 4:10

Подели на овим сајтовима

пре 2 минута, Вукашин рече

Могу да се сложим са укупним тоном поруке, али ништа не узимам здраво за готово. То да ће све бити исто као раније, нико ти не гарантује. Јасно је да се свет мења и да улази нову епоху, а каква ће она бити за нас хришћане, то ћемо видети.

Најмања је брига за нас Хришћане, ми смо ту па смо ту до крајај времена.

Подели на овим сајтовима

Gde je ovde sad Zokan , moj brat, sto je otvorio temu da pojasnjava vamo stvari? Zakuvao corbu, pa pobego nedje. :D

,,Ne kudi nista sto je ljudsko. Sve je dobro, samo ne svuda, ne uvek i ne za svakoga." :D:D

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, ana čarnojević рече

u redu, ta faza epidemije zahteva odredjene mere, nije kraj sveta, ali da se setaju kerovi u vreme kad svestenici sede kuci jer ne mogu da sluze liturgiju to je blasfemija. ruganje.

do sada sam komentarisala tog coveka ali od danas je za mene mrtav. Idiot.

Шта Вам је људи?

Каква бласфемија, о чему причате?

Подели на овим сајтовима

пре 21 минута, Дејан рече

Шта Вам је људи?

Doneli su odluku da mogu da se setaju kerovi za vreme dok se sluzi po hramovima, nedeljom od 8-10. Sad dal' je slucajno...?

Подели на овим сајтовима

пре 44 минута, Дејан рече

Шта Вам је људи?

Брате, сматрам да је увредљиво да не можемо да идемо на Литургију (а правила се поштују два метра растојања, у порти смо итд) а да се у то време случајно или намерно одобрава штења паса. Ето тема за размишљање у најмању руку.

Друго, хистерију праве око одласка на Литургију (поштујемо правила горе из заграде) а да се при том у максију нпр у исто време налази неколико десетина људи који додирују исте производе, корпе, колица... Било је случајева да пријављују полицији да су људи у порти или да фотографишу. Али не пријављују гужву у продавницама

Не желим никога да осудим сам износим чињенице. Има преплашених али има и злонамерних.

Подели на овим сајтовима

Пре сат времена, dragisa рече

kao što sam i očekivao, ne smeš da kažeš da bi išao i pored jasnog uputstva Patrijarha da se sedi kući i prati na tv-u, .... tako paun samo se širi...kad naleti kera nema ga nigde

Patrijarh nije dao uputstvo SVIM vernicima da sede kući već vernicima. Dakle, ne vidi se da li su u pitanju SVI ili NEKI vernici, ali se može videti iz gornje rečenice da su NEKI i to ako i samo ako su članovi skupa "stariji od šezdeset i pet i mlađe osobe slabijeg zdravstvenog stanja". Ja nisam element datog skupa. Naravno da ne bih se pričestio ako bi mi nadležni episkop propisao epitimiju. Inače bi. Reč "uputstvo" nije prevod reči "epitimija" ili "kanonska zabrana". Na stranu što patrijarh takve nadležnosti ima samo u svojoj eparhiji i ne može da diktira Nikanoru ili dabrobosanski šta da rade...

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...