Juanito Написано Фебруар 14, 2020 Пријави Подели Написано Фебруар 14, 2020 пре 2 минута, RYLAH рече Него нешто сад размишљам... Ел му ја дођем неки форумски козмополитан ако имам четрешес иљада лајкова? И да тражим да се моја реч уважава? Типа да @Иван Ц. уведе сад неку значку за мене и кад се ја појавим на некој теми и кажем своје мишљење, ако неко има супротно мишљење од мене елитана и козмополитана форумашког, да се јавно каменује, ил макар да му се обришу сви постови где се не слаже са форумском елитом и козмополитанима? Много би лакше било свима да једноставно послушају шта имам да кажем и да се тако заврше неке расправе него да се протежу у бесконачност. Ако не постоји та опција, ваљало би да се уведе, да идемо у корак са развијеним светом. Од славе и угледа се не живи. То је резервисано за космополите, нама сељацима требају паре. Има ли нека опција да добијемо паре према броју лајкова? АлександраВ, Milica Bajic and Вилер Текс је реаговао/ла на ово 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
RYLAH Написано Фебруар 14, 2020 Пријави Подели Написано Фебруар 14, 2020 пре 1 минут, Juanito рече Од славе и угледа се не живи. То је резервисано за космополите, нама сељацима требају паре. Има ли нека опција да добијемо паре према броју лајкова? Ја сам козмополитан, мени статус довољан да ми неко призна. Кад ме једном признају за козмополитена, биће и пара. Бићу познат зато што сам познат, и зарађиваћу паре зато што сам познат. Пљуваћу по форумској фукари и постављаћу трендове осталима на форуму ако оће и они да буду козмопола и кул ко ја. АлександраВ, Juanito and о.Небојша је реаговао/ла на ово 1 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
БанеЛ Написано Фебруар 14, 2020 Пријави Подели Написано Фебруар 14, 2020 пре 1 сат, GeniusAtWork рече А све се на крају своди на човека и васпитање које носи из куће. Нормалан човек никад неће мислити да је неко мањи од њега само зато што је из неког другог места, џибер хоће. Докле год ниси џибер, све је ОК... Нишлије на факултету нису се приватно дружиле са нама који нисмо из Ниша. Зашто? Што се тиче проф. Гајића, изузетан је човек и предавач, долазио је два пута у наше гуљаво Блаце да држи предавања из физике и свака му част. Иначе ПМФ Ниш је млатио набеђени београдски по питању научних пројеката, бар је тако нама професорка причала. На листи најутицајнијих математичара данашњице је нишки професор Владимир Ракочевић, такође људина и мислим да је једини из Србије. Дакле, има нешто позитивно у том нишком инату, кад хоће да покаже да нису гори од ових из БГ-а. АлександраВ and Milica Bajic је реаговао/ла на ово 1 1 Не брините се, дакле, за сутра; јер сутра бринуће се за се. Доста је сваком дану зла свога. (Мт.6, 34) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Juanito Написано Фебруар 14, 2020 Пријави Подели Написано Фебруар 14, 2020 пре 24 минута, БанеЛ рече Иначе ПМФ Ниш је млатио набеђени београдски по питању научних пројеката, бар је тако нама професорка причала. На листи најутицајнијих математичара данашњице је нишки професор Владимир Ракочевић, такође људина и мислим да је једини из Србије. ПМФ у Крагујевцу има академика Ивана Гутмана, теоријског хемичара са око 1300 објављених радова. АлександраВ and Milica Bajic је реаговао/ла на ово 1 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
БанеЛ Написано Фебруар 14, 2020 Пријави Подели Написано Фебруар 14, 2020 пре 4 минута, Juanito рече ПМФ у Крагујевцу има академика Ивана Гутмана, теоријског хемичара са око 1300 објављених радова. Свака част. Причао сам горе о најутицајним математичарима. Milica Bajic and АлександраВ је реаговао/ла на ово 1 1 Не брините се, дакле, за сутра; јер сутра бринуће се за се. Доста је сваком дану зла свога. (Мт.6, 34) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Рапсоди Написано Фебруар 14, 2020 Пријави Подели Написано Фебруар 14, 2020 Пола века живим у Бееегишу и уопште се не осећам Беооограђанком . Волим празилук, бели лукац и сланинче. Ако волим празилук, је ли не могу бити Беооограђанка ? Шалу на страну, нервира ме када неко каже да је рођени Београђанин, никада нисам разумела зашто неко то говори и зашто је то уопште важно. Чисти снобизам. Увек је било и биће да људи са периферије (у овом случају унутрашњости) мисле централно а људи из центра, периферно. Па сад ви видите чиме се хвалите. . Milica Bajic, АлександраВ and БанеЛ је реаговао/ла на ово 2 1 Carpe Aeternitatem Заиста вам кажем, ако се не повратите и не будете као деца, нећете ући у царство небеско. Јеванђеље по Матеју глава 18:1-10 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Рапсоди Написано Фебруар 14, 2020 Пријави Подели Написано Фебруар 14, 2020 пре 4 часа, Вилер Текс рече Београд је велика пијаца робова. Нек се не заносе грађани из других градова мислећи да је у Београду не знам шта. Дођу људи рмбају и преживљавају. Робови, шрафови, заменљива и обесправљена средства за производњу. Делимично тачно, како коме падне у удео. Предност Београда на неком духовном плану, што можете отићи на много духовних манифестација (дешавања) или сабрања, па скоро сасвим бесплатно. Бгд је ипак центар свих дешавања на културно, духовном плану. Ипак у мањим местима сва та дешавања су доста у мањем броју.Тако ко проналази себе и воли да иде на сва та дешавања, у Београду то може да оствари. Не требају неке ко зна какве паре (чак и никакве). Па имате недељом Коларац, класична музика бесплатно. па онда, ако познајете праве Београђане можете и Радуловића на Коларцу слушати бесплатно, у Београду се све може ако си рођен под срећном звездом. БанеЛ је реаговао/ла на ово 1 Carpe Aeternitatem Заиста вам кажем, ако се не повратите и не будете као деца, нећете ући у царство небеско. Јеванђеље по Матеју глава 18:1-10 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Milica Bajic Написано Фебруар 14, 2020 Аутор Пријави Подели Написано Фебруар 14, 2020 пре 4 минута, Рапсоди рече нервира ме када неко каже да је рођени Београђанин, никада нисам разумела зашто неко то говори и зашто је то уопште важно. Има нас свакаквих, и у центру и ван... То где је ко рођен мислим да јесте важно и да треба свако од нас посебно да се осврне у смислу - Ко ми је отац, мајка, ко су моји преци, носи ли ова земља ту где сам рођен нешто од моје личне историје? Затим, носи ли нешто важно од светске? Каква је култура живота била и шта бих могао урадити да будем макар достојан свог порекла, ако не и нешто да унапредим? Тек кад то савладамо и са поносом кажемо - ја сам тај и тај, одатле, моћи ћемо са поштовањем да одемо и на туђи праг или било где и знаћемо да се понашамо. Рапсоди and АлександраВ је реаговао/ла на ово 1 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Рапсоди Написано Фебруар 14, 2020 Пријави Подели Написано Фебруар 14, 2020 Управо сада, Milica Bajic рече Има нас свакаквих, и у центру и ван... То где је ко рођен мислим да јесте важно и да треба свако од нас посебно да се осврне у смислу - Ко ми је отац, мајка, ко су моји преци, носи ли ова земља ту где сам рођен нешто од моје личне историје? Затим, носи ли нешто важно од светске? Каква је култура живота била и шта бих могао урадити да будем макар достојан свог порекла, ако не и нешто да унапредим? Тек кад то савладамо и са поносом кажемо - ја сам тај и тај, одатле, моћи ћемо са поштовањем да одемо и на туђи праг или било где и знаћемо да се понашамо. То да. Мислила сам више када неко из неких снобовских разлога нагласи да је рођени Београђанин. Нигде нисам чула да неко наглашава да је рецимо рођени Нишлија, Пироћанац или, или. Milica Bajic је реаговао/ла на ово 1 Carpe Aeternitatem Заиста вам кажем, ако се не повратите и не будете као деца, нећете ући у царство небеско. Јеванђеље по Матеју глава 18:1-10 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Рапсоди Написано Фебруар 14, 2020 Пријави Подели Написано Фебруар 14, 2020 “I pored svih očiglednih prednosti Beograda nad drugim gradovima, uvek se nađe neko zakeralo iz provincije, koje u podne, usred terazijske gužve, kaže sa gađenjem: „E, ne bih živeo u Beogradu da mi svakog dana daju po milion!” Najpre, niti ga ko tera da živi ovde, niti mu ko, uopšte, nudi milion!” ― Momo Kapor, 011 АлександраВ and Milica Bajic је реаговао/ла на ово 1 1 Carpe Aeternitatem Заиста вам кажем, ако се не повратите и не будете као деца, нећете ући у царство небеско. Јеванђеље по Матеју глава 18:1-10 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Рапсоди Написано Фебруар 14, 2020 Пријави Подели Написано Фебруар 14, 2020 Ко би рекао да Момо Капор није рођени Београђанин. Нико. Значи Београђанин се не постаје рођењем. АлександраВ and Milica Bajic је реаговао/ла на ово 1 1 Carpe Aeternitatem Заиста вам кажем, ако се не повратите и не будете као деца, нећете ући у царство небеско. Јеванђеље по Матеју глава 18:1-10 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
БанеЛ Написано Фебруар 14, 2020 Пријави Подели Написано Фебруар 14, 2020 пре 38 минута, Рапсоди рече Волим празилук, бели лукац и сланинче. Одакле су ти преци, да нису из ових мојих поткопаоничких крајева? А, да, рођен сам у КРУШЕВАЧКОМ породилишту, у КОСОВСКОЈ улици, значи мали од рођења предодређен за јунака. Није да се хвалим, него чисто да констатујем. Milica Bajic, АлександраВ and Рапсоди је реаговао/ла на ово 1 2 Не брините се, дакле, за сутра; јер сутра бринуће се за се. Доста је сваком дану зла свога. (Мт.6, 34) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Плаво Небо Написано Фебруар 14, 2020 Пријави Подели Написано Фебруар 14, 2020 Скоро сам причао са једним брачним паром који је ''побегао'' из Београда у којем није видео никакву перспективу за неким квалитетним животом. Цео дан у Београду би им се свео на вожњу од куће до посла, затим 8 сати радног времена, па онда опет у гужву да би се у ''шпицу'', који је иначе по цео дан, некако једва дошло до куће у касним вечерњим сатима. Паркови су пуни паса луталица, дечја игралишта запуштена и џаба сва та културна дешавања када се нема времена за децу, а камоли за неки квалитетан одмор. Њихово искуство. А и са једним рођаком данас исто разговарах, и он ради у Београду, жали ми се исто на гужве у градском превозу, на проблеме са паркирањима.. А кад почну са оном емисијом Београдска хроника.. па дајте људи, шта кога занима у остатку Србије за неке улице, водовод и шта све већ у Београду. Што на РТС онда не приказују емисије које би се тицале и других градова, а не да ти градови морају да имају своје посебне канале, тј телевизије које ће сами да финансирају. А Београдска хроника на РТС. Ма искрено, не могу Београд да смислим. Milica Bajic, Рапсоди and АлександраВ је реаговао/ла на ово 1 1 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Рапсоди Написано Фебруар 14, 2020 Пријави Подели Написано Фебруар 14, 2020 пре 1 минут, БанеЛ рече Одакле су ти преци, да нису из ових мојих поткопаоничких крајева? Из српске Спарте . БанеЛ and АлександраВ је реаговао/ла на ово 1 1 Carpe Aeternitatem Заиста вам кажем, ако се не повратите и не будете као деца, нећете ући у царство небеско. Јеванђеље по Матеју глава 18:1-10 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Натан Написано Фебруар 14, 2020 Пријави Подели Написано Фебруар 14, 2020 пре 25 минута, Рапсоди рече Нигде нисам чула да неко наглашава да је рецимо рођени Нишлија, Пироћанац или, или. Аих, ниси? Ја сам чуо то од многих из разних градова, па и села. Та врста малограђанског снобизма је заступљена свуда, не само у Београду. Рапсоди and АлександраВ је реаговао/ла на ово 1 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука