Jump to content

Шта је владици Атанасију Јевтићу требало да да интервју Жељки Јевтић?

Оцени ову тему

Препоручена порука

пре 9 минута, The Godfather рече

ali mislim da su neke strukture nacisto izgubile kompas i da nece odustati tako lako od svojih ciljeva, pa cak ni po cenu mira ( citaj nemira ) u kuci

Да... слажем се.

Подели на овим сајтовима

• Одговори 176
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

Популарни чланови у овој теми

Постоване слике

Надам се да овај пут из “устанка” “буне” против Синода и патријарха неће настати “катакомбни” факултет, где би предавали “прогоњени” професори.

Подели на овим сајтовима

Пре сат времена, Иван Ц. рече
Пре сат времена, The Godfather рече

ali mislim da su neke strukture nacisto izgubile kompas i da nece odustati tako lako od svojih ciljeva, pa cak ni po cenu mira ( citaj nemira ) u kuci

Да... слажем се.

А ја се, ето, не слажем, и у духу опште демократије у Цркви не морам то ничим ни да оправдам, то је моје мишљење и тачка. Што не значи, да можда нећу бити оправдан.

"Не мислите да сам дошао да донесем мир на земљу; нисам дошао да донесем мир него мач (Мат 10, 34 и даље.)."

Подели на овим сајтовима

Пре сат времена, slovoA рече

А ја се, ето, не слажем, и у духу опште демократије у Цркви не морам то ничим ни да оправдам, то је моје мишљење и тачка. Што не значи, да можда нећу бити оправдан.

"Не мислите да сам дошао да донесем мир на земљу; нисам дошао да донесем мир него мач (Мат 10, 34 и даље.)."

Vadis citate van konteksta. Veze nema sa ovim o cemu se govori.

Подели на овим сајтовима

пре 3 часа, slovoA рече

у духу опште демократије у Цркви

Шта ли ово тек треба да значи? По мом искуству, има људи који су сасвим побркали категорије. Ајде да рече "у духу слободарском" како је вл. Атанасије наопако превео 50 псалам, али "дух демократије" звучи крајње дегутантно, још горе од поменутог превода.

Подели на овим сајтовима

@Ćiriličar valjda ti je do sada jasno posle svih tema sa cim imamo posla ( cast izuzetcima koji su argumentovano i u Duhu iznosili svoje poglede, bio bih licemeran kada bih rekao da takvih ljudi nije bilo, vrlo malo, ali ih je bilo i ima ih ), svi ostali su politicki spekulanti, simpatizeri raznih " ideologija ", obozavaoci lika i dela - povedeni za covekom ( citaj ljudima ), botovi iz ubedjenja, koristi ili po zadatku.

Подели на овим сајтовима

пре 11 часа, Иван Ц. рече

Но, поштоваћу твоју молбу, с тим што бих и ја имао једну: да информишеш твоје пајтосе који ме на твом личном профилу вређају да обрате пажњу јер ће проћи као и Курир када је објавио лажну, измишљену вест коју су платили артемијевци. Наравно, теби то нека служи на част да допушташ клеветења...

Оче, немам појма на какве клевете мислиш. На мом профилу ниси банован као ја овде, тако да можеш слободно сам да отпишеш тима за које мислиш да те клевећу.  

Подели на овим сајтовима

@ViktorijaV kad ga ti ( kad kazem ti - mislim na ekipu koja ga je okruzila, a i na tebe konkretno ) savetujes, filujes dezinformacijama, projektujes licne ostrascene stavove, sve pod maskom lazne ( mada ti mislis prave ) poboznosti, on ne moze da sagleda da izjave ovog tipa sada nikome nisu na korist ( osim pojedincima, koji licne interese i animozitete stavljaju iznad opstih )

Подели на овим сајтовима

пре 10 часа, ViktorijaV рече

Ako se vratimo godinu dana u nazad na Poukama ste samo mogli da čitate gnusne tekstove i komentare protiv  mitropolita Amfilohija, vladike Atanasija i vladike Maksima? Ko je to blagosiljao i stajao iza toga? I možda realan splet dogadjaja da se pojave Preokret i ostali portali. Koliko sam upućena Vi tada niste bili na Poukama ali su one radile po blagoslovu Sinoda.

Ово је спин владике Атанасија и његових другара. Поуке нису основане од Синода нити су икада биле синодски орган, па према томе нису могле да добију благослов да се пишу "гнусни текстови" против поменутих владика. Те текстове сам ја самоиницијативно писао. Запитај се: Ако је те текстове благосиљао Синод, зашто их сада не благосиља? 

Такође, у home Поука нигде не видех да су неко званично синодско тело. Исправи ме ако грешим...    

Подели на овим сајтовима

пре 21 минута, Ćiriličar рече

Ву сте свештеници, не упадајте у неке замке

Јеси ли ти то постао админ? Ако јеси, зашто није објављена моја последња порука?

Подели на овим сајтовима

@Zoran Đurović Бог с тобом!

Ја не би био админ да ми неко да иљадарку! Камоли џаба...ја сам у дилеми да идем одавде. Зар мислип да нисам знао за Поуке до пре пар месеци? наравно да јесам. Некако ми било лепше бет велике дозе вирталног света. Сад сам заглавио. Неки дан сам се свађао са оцем Иваном кад ме бановао (биће да је погрешио на брзину, али можда се и предомслио као "ајде нека га"), мада кад би ме бановали дилему би ми разрешили...Чак сам из револта моли Жељка да ми изрише профил. Али Жекс је "емигрирао" ...да није отипо у Немачку на привремеени рад...и он?:))

Признајем, што из носталгије, што због других свима нама важих ствари лепо ми је овде...али треба да козумирам Поуке мање.

Вас двојици сам то написао онако... жао ми је што се препуцавате...разрешите то некако, а знам да немате пакости један ка другом у срцима...

Подели на овим сајтовима

пре 3 минута, The Godfather рече

@Ćiriličar sta ti je Cirko, nemoj da si na kraj srca, znas kako o.Zoran pise, to je njegov stil ( i sam si vise puta pojasnjavao ). Opusti se - to ja samo nas Avva ?, niJesu Turci ?

Ма ОцКеј...него, кад је неки ред, ради реда, онда ајд' да сви мало повијемо шију... верујем да је мени најтеже савити јер сам опако горд... ондак ајд да сви ђутуре....да се међусобно не...некако ми мучно...

:skidamkapu:

Подели на овим сајтовима

пре 1 сат, Zoran Đurović рече

Ово је спин владике Атанасија и његових другара.

Ово горе не могу потписати јер не знам.

А због овога доле, озбиљан сам најозбиљније, дубоко поштујем оца Зорана, али дубоко, иако по неким питањима имамо чак супротна мишљења: Узгред, ја ниједан свој став не сматрам апсолутном истином, тако да подвучем. Истина је Бог а не неки Ћирко и његови ставови.

пре 1 сат, Zoran Đurović рече

Поуке нису основане од Синода нити су икада биле синодски орган, па према томе нису могле да добију благослов да се пишу "гнусни текстови" против поменутих владика. Те текстове сам ја самоиницијативно писао. Запитај се: Ако је те текстове благосиљао Синод, зашто их сада не благосиља? 

:dobro:

Подели на овим сајтовима

пре 2 часа, Zoran Đurović рече

Оче, немам појма на какве клевете мислиш. На мом профилу ниси банован као ја овде, тако да можеш слободно сам да отпишеш тима за које мислиш да те клевећу.  

Поштовани о. Зоране, наравно да добро знаш шта људи код тебе на личном профилу пишу. Подвлачим "личном"... Ја то могу да разумем у контексту некакве повређености, али не и у контексту људскости. То, на пример, ја никада не бих допустио да се неко према теби односи јавно, да даје дијагнозе, процене чији сам, да л ових, да л оних... То си им ти и омогућио и допустио, зато теби нека то служи на част.

Апсолутно ме не занима да на друштвеним мрежама износим моје одбране на свакакве глупости које неко пише. Твоји другари који вређају, понижавају и лажу добро знају да им овде никад неће бити омогућено да пишу. Заправо, веома сам срећан што такви неће имати простора на Поукама.

На крају, твој бан се односи на конкретне ствари, уз консензус администрације сајта. Чак, твоја форумска казна је најблажа могућа. Можеш да пишеш, само неће моћи да се пише шта ти падне на памет и то баш конкретне ствари везане за прозивање одређених црквених личности. Остале ствари, богословске теме, коментари итд... увек и добродошао.

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...