Jump to content

Тема о КОРОНАВИРУСУ... све на једном месту

JESSY

Препоручена порука

Пре сат времена, GeniusAtWork рече

Траже ђавола...може да се деси и да га нађу

RS.N1INFO.COM

"Jedina opcija koju medicinski deo Kriznog štaba predlaže jeste apsolutni lokdaun, odnosno policijski čas i zabrana kontakata, jer je, po njima, to najcelishodniji način da se u sedam do 10 dana...

Уопште не гледам  и не читам инфо у вези са короном...сем форума. Знаш ли нешто прецизније како ће да изведу затварање седам до  десет дана...ако до тога дође, јесу нешто прецизирали ? 

:1321_womens:  Carpe Aeternitatem  :1321_womens:    

Заиста вам кажем, ако се не повратите и не будете као деца, нећете ући у царство небеско.

Јеванђеље по Матеју   глава 18:1-10

Подели на овим сајтовима

Весић каже да неће дозволити затварње Београда, ни по цену смене, због непоштовања мера на Копаонику....навијам за Весића .  

Заиста вам кажем, ако се не повратите и не будете као деца, нећете ући у царство небеско.

Подели на овим сајтовима

То је класична игра доброг и лошег полицајца. Па, мене сте нашли, плвм! 

Не брините се, дакле, за сутра; јер сутра бринуће се за се. Доста је сваком дану зла свога.

(Мт.6, 34)

Подели на овим сајтовима

WWW.POLITIKA.RS

МОСКВА - Готово две трећине Руса верује да је коронавирус „биолошко оружје” које је човек створио, показало је данас истраживање руског независног центра Левада. За...

Већина Руса мисли да је коронавирус биолошко оружје

Подели на овим сајтовима

пре 4 часа, Рапсоди рече

Уопште не гледам  и не читам инфо у вези са короном...сем форума. Знаш ли нешто прецизније како ће да изведу затварање седам до  десет дана...ако до тога дође, јесу нешто прецизирали ? 

Nisu. Navodno su razlog kućne žurke. Vanredno stanje, policijski čas i zabrana okupljanja daju pravo policiji da ih razbijaju. Što sad ne smeju da rade.

Nisam siguran koliko su ludi pošto je ono letos u Beogradu bilo zato što su pokušali da zatvore grad na jedan vikend. Sad hoće celu zemlju na nedelju dana. Mada je moguće da je ovo opet ona fora da se AV žrtvuje da bi lično spasio građane od nekih ekstremnih mera... ne znam, videćemo vrlo brzo. 

Подели на овим сајтовима

пре 1 сат, Ćiriličar рече
WWW.POLITIKA.RS

МОСКВА - Готово две трећине Руса верује да је коронавирус „биолошко оружје” које је човек створио, показало је данас истраживање руског независног центра Левада. За...

Krenuo i Ćirko da pljuje Ruse... poslednja vremena zaista...

А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу.

Подели на овим сајтовима

пре 9 часа, Avocado рече

Krenuo i Ćirko da pljuje Ruse... poslednja vremena zaista...

Ja sam rusofil, anglofil, skandinavofil, latinofil...predrasude odbacujem, iluzije ne stvaram ni o kome.

Jedna od promena kod hrišćana, ADvokado, je ta da čovek vremenom sve više spoznajue koliko je slab, grešan, prljav - sa te tačke gledišta iz sebe, uporediš se sa svetom i vidiiš koliko je on u zlu. Tako da...samo ti furaj svoje furke, ja sam ih prošao pa te razumem.

Za razliku od tebe i mnogih ovde koji talamude iz novinskih naslova, ja mogu da svedočim. O Rusiji dobro i loše, o Anglikancima, Skandinavcima, Latinima...

Ono jes', ruku na srce, nisam boJo u Vuhanu. HtiJo sam otići onomad, ali Si me nazva i kaze: "Ćirko, zbog radi bezbednosnih razloga, neoj sad, greota bi bila da t' se nešto desi".  Ja mu velim: "Vidi, Si, ne plašim se ja za s' ali potreban sam Putinu, pa ću te poslušati. Inače, šaMse nema. Fala ti, opet"!

Tako da m' se omaklo da malo konfučiste upoznam, i da ih malo prosvetlim...

Подели на овим сајтовима

пре 48 минута, djordje.pesic рече

Pitam se po cijem nalogu se sad preti policijskim casovima i zatvaranjem, zimus je bilo 3x vise zarazenih i niko nije pominjao lockdown.

To je malo propagnda da se ljudi više zaplaše i vakcinišu, da budemo najbolji.

Подели на овим сајтовима

Пре сат времена, djordje.pesic рече

Pitam se po cijem nalogu se sad preti policijskim casovima i zatvaranjem, zimus je bilo 3x vise zarazenih i niko nije pominjao lockdown.

Somebody called?

1606132525138.thumb.png.d65e6bc74712cb30776319d69a07821f.png

yu vil eat ze bagz!

yu vil get ze vax!

yu vil live in ze pod!

• Хахаха 1
Подели на овим сајтовима

Звезда у успону америчке политике, дипломац Јејла и Харварда, и гувернер Флориде Рон Десантис је у петак, на највећем годишњем окупљању америчких конзервативаца с поносом истакао да је његова држава, као „оаза слободе у нацији која пати под јармом репресивних закључавања“, постигла боље резултате од држава које су имале супротан, репресиван приступ.

„Сад смо јачи као држава и много срећнији као људи захваљујући овом руководству. Флорида има нижу стопу смртности од ковида по глави становника од националног просека, и нижу него 27 других држава. Наша стопа незапослености је нижа од националног просека, иако се туризам још није у потпуности опоравио. А наш буџет је у одличном стању… Флорида је урадила праву ствар, а државе које су се закључале погрешну… Посматрамо друге делове наше земље и видимо исувише много места где су школе затворене, фирме запечаћене и животи уништени“.

Не постоје чврсти и непобитни докази да радикално закључавање, какво (поново) предлаже фамозни Кризни штаб, смањује степен ширења овог вируса. Али и те како постоје докази о ужасним ефектима по привреду, психу људи, образовање, и међуљудске односе које гарантовано доноси овако радикална мера.

Нема никакве сумње да се, под плаштом борбе против пандемије, о којој се још увек недовољно зна, у многим земљама покушава увести режим тоталног надзора налик оном из Орвеловог чувеног романа 1984. У исто време, Србија је захваљујући свом либералнијем приступу – као и флексибилној политици набавке вакцина – стекла драгоцене поене на међународном плану, управо као „оаза слободе“.

То и јесте српски бренд који нам најприродније пристаје, и то је она „мека моћ“ путем које најлакше и најприродније можемо да комуницирамо са остатком света. Поготово у времену најављених „великих ресетовања“, „ковид пасоша“, „синтетичког меса“ и сличних радости које нам најављују врло моћни глобални кругови. Очигледно је да су Предраг Кон и његови истомишљеници, свесно или несвесно, локални представници и гласноговорници управо тих кругова.

Дакле, супротно Коновим тврдњама да „ванредно стање нема алтернативу“ и сејању опште панике – алтернатива постоји. Наспрам диктата Кризног штаба, то су слобода и смирено и смишљено управљање целокупном кризом, на основу позитивних искустава других који су поступили и поступају у складу са већинским менталитетом Срба и грађана Србије. А Кон може увек да дâ оставку. Постоји и та алтернатива.

Александар Павић је политиколог и бивши саветник у кабинету председника Републике Српске. Ексклузивно за Нови Стандард.

https://www.standard.rs/2021/03/02/kratko-o-najavi-uvodjenja-vanrednog-stanja/

Подели на овим сајтовима

Не волим их, али овде је у праву

WWW.FACEBOOK.COM

Мада је већ јасно да је све ово још један спин, јер се данас огласио АВ из Сарајева изјавом да не верује да смо близу ванредног стања. Стара фора - кризни штаб тражи најоштрије мере, АВ их "замоли" да их не уводе и тако се ставља на страну обичних људи :) 

Подели на овим сајтовима

Пре сат времена, GeniusAtWork рече

Не волим их, али овде је у праву

WWW.FACEBOOK.COM

Мада је већ јасно да је све ово још један спин, јер се данас огласио АВ из Сарајева изјавом да не верује да смо близу ванредног стања. Стара фора - кризни штаб тражи најоштрије мере, АВ их "замоли" да их не уводе и тако се ставља на страну обичних људи :) 

Некадашњи  митрополит, имавши искуства  и са политичарима и са наркоманима, изјавио је да су наркомани мале маце за политичаре. 

Подели на овим сајтовима

On 1.3.2021. at 21:38, Ćiriličar рече
WWW.POLITIKA.RS

И добар део наших лекара мисли такође да је биолошко оружје.

... и сав живот свој Христу Богу предајмо

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...